Hirdetés
-
Mobilarena
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dedehu
aktív tag
válasz
DefJamHUN #11081 üzenetére
Elméletileg a legújabb androplus kkernelben is meg van emelve az flimit 1024 ről 4096 ra, ha azt használod elméletileg nem is kéne a fix, de ennek mindjárt utánanézek.
(megnéztem v52 ben már emelve van az flimit, fixek nélkül bootloop nélkül mennie kell az xposednek)
Deodexelni ne deodexelj, el fog szállni a play storeod. Mennie kell anélkül is, máshol lesz a probléma.
-
kimista
aktív tag
hali.
miota frissitettem LP-ra, azóta a chrome nem nyit új füleket, csak új lapot nyit mindenre. chrome szurta volna el? másnak is ilyen?
-
ngyjns
tag
Telefon vásárlása előtt segítséget kérnék, ha egy gyári 3d blu-ray lemezemet lementem 64gb sd-re isoban, mivel tönkrement a lejátszóm, a Z2 mhl segítségével lejátszaná 3d-ben a filmet 3d képes tv-n 1.4 HDMI kábelen? Ha igen milyen videolejátszó program tudná megnyitni az iso-t. Mkv nem érdekel!
-
dedehu
aktív tag
válasz
Majko102 #11052 üzenetére
Na a facebook a leggenyóbb alkalmazások egyike. Ha nincs valami alkalmazásod amivel meg tudod rendszabályozni akkor rodeózik a processzoron szívja a netet ráadásul totál teleszemeteli a gyorsítótárat tipikus akkugyilkos alkalmazás ami ráadásul majdhogynem teljesen értelmetlen. Kivéve akkor ha nap mint nap updateled a facebook profilod, hetente cseréled a képet magadról, meg minden étkezésedről fényképet töltesz fel. Pont ezért nincs is fent a telefonomon, holott az eszközök a megregulázására fent vannak.
-
dedehu
aktív tag
válasz
DefJamHUN #11063 üzenetére
Nekem ment 690en meg most 726on is.
A körülmények ismerete nélkül ezek jutnak eszembe:
-Gravity box nincs aktiválva az xposed keretrendszerben
-xposed keretrendszer nincs megfelelően telepítve (más modulok működnek?)
-nem megfeleő gravity box verzió (a [LP] verziót szedted le?) -
Deck
titán
-
DefJamHUN
aktív tag
Rámegyek a wipe dalvik; cache formázására
és ezt írja: Dalvik cache directories wipe complete!
Formatting cache using make_ext4fs function.és csak töltött, de nagyon sok ideig, de most, hogy ezt neked leírtam rányomtam megint és most "done"
na kíváncsi leszek!
Viszont az előbb mikor bekapcsoltam mégcsak 246 alkalmazást optimalizált ( jelzem szerintem nincs is annyi...) mostpedig már 274-et?! ...
-
Majko102
aktív tag
Masnak is kurvara zabalja a mobilnetet valami? Nalam ~7ora alatt több mint 100megat evett meg.:@
-
Deck
titán
Belekerül a kiemeltbe mindjárt az új előreroolt verzió, és az xposed telepítés menete. De addig is leírom ide is.
Xposed telepítés menete: (Tesztelve!)
0. Szükséges: Rootolt gyári rom cwm-el.
1. Töltsük le: xposed-arm-20150308.zip & XposedInstaller_3.0-alpha2.apk & xposed-sonyfix-v2.4.zip
2. Másoljuk a telefonra a 3 fájlt.
3. Lépjünk be a cwm-be és telepítsük fel: xposed-arm-20150308.zip-et, majd az xposed-sonyfix-v2.4.zip-et.
4. Nyomjunk egy Wipe Dalvik Cache-t és egy Wipe Cache-t.
5. Újraindítás.
6. Miután elindult a telefon telepítsük fel az XposedInstaller_3.0-alpha2.apk-t.
7. Aktiváljunk néhány modulunkat.
8. Xposeden belül válasszuk a gyors újraindítást. Adjunk root jogot neki mikor kér.
9. Telefon újraindul és kész! -
dedehu
aktív tag
Valaki említette, hogy sehogy nem tudja csatlakoztatni wifin keresztül a gépéhez a telefont. Asszem megvan a megoldás. Ha leírja ide milyen oprendszeren (PC) próbálta csinálni akkor azt hiszem fogok tudni segíteni.
-
dedehu
aktív tag
-
miért villog zölden a sony felirat feletti led 96%-on? miért nem tölti fel 100%-ra? dokkolóban van, de ugyanez van direkt usb kábeles összeköttetéskor.
-
kiskapy
csendes tag
Kezdek megbarátkozni a flashtool-al és azt szeretném kérdezni hogy 726-os build számú .ftf-et találok valahol, mert a telefonomon az volt de itt csak a 690-essel találkoztam.
-
mcsm88
senior tag
válasz
kiskapy #11026 üzenetére
Az Xperia L-el jártam így.
Hazavittem frissített, és minden szar volt.
Akkor ajánlották a flashtoolt, ami helyrehozott mindent.
Azóta sem használok ota-s, meg pc companionos frissítést.
Ha nem segít a visszaállítás, próbáld ki a flaahtool-t, ott van az összefoglalóban, hogy kell használni.
Ha az sem segít akkor tényleg szervíz. -
törölt tag
válasz
Pachenkoooo #11028 üzenetére
Amit Te írsz az is egy jó meglátás, arról nem is beszélve, hogy ha egy pendrive-ot akasztasz a telefonra, és ha végeztél vele, szabályszerűen leválasztod, akkor az SD kártyára telepített alkalmazások használhatatlanná válnak, csak akkor lehet újra megnyitni őket, ha újra csatlakoztatod a pendrive-ot, na ez milyen szemét dolog már!!
-
Pachenkoooo
tag
Hali.
Az lenne a kérdésem, hogy lolli alatt hogyan tudom pl az alkalmazásokat ártani sdre? Van az alkalmazások fül alatt hogy áthelyezés sdre, de akkor csak minimális helyet szabadít fel,és nem az egészet rakja át. Egy 1,28 GB -s játékkal próbáltam ki. 1,32 GB lett a mérete, de az alap tárhelyen csak 200 mega üres hely lett. Van erre valami megoldás, hogy az egészet sdre tegyem? -
kiskapy
csendes tag
Ahogy bekapcsoltam felajánlotta hogy frissíti a szoftvert, semmit nem csináltam előtte.
Köszönöm a gyors válaszokat
Megpróbálom a gyári beállításokra való visszaállítást ha nem segít akkor megnézem miaz a flashtool
De ha az se akkor visszaviszem. -
kiskapy
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta énis Z2 tulajdonosnak mondhatom magam, de elég komoly bajok vannak vele.
Például a kamerát nem nyitja meg, Youtube egyfolytában leáll a walkman alkalmazás szaggat és nagyon lassú, egyenlőre ennyi hibába futottam bele.
Ez lehet ,hogy a Lollipop hibája és majd kijavitják?
Mit javasoltok mit csinaljak vele?:/
(még életemben nem forumoztam bocsanat ha tiszteletlen vagyok vagy nem vettem észre ,hogy már valahol leirtátok ilyesmi problémára a megoldásokat) -
tomiee85
senior tag
Hétfőn vettem a T-nél a Z2-t, abban a másodpercben hogy beletettem a SIM kártyát, már szedte is lefelé a Lollit, tehát van T-s Lolli már most.
-
Dimond G
senior tag
válasz
sellerBP #11011 üzenetére
Jobb megvárni míg kijön az CE1-es régiós rom. Sallangmentes, eredeti.
Flashtool-al leszedi az ember és azzal fel is rakja.... ennyi....kb 15-20 perc az egész!
Ha valamilyen szolgáltatós cucc kell, akkor leszeded a play-ről!
Ne a szolgáltató lakja be a telefonod, hanem te!
-
Deck
titán
Facebookon megkérdezte valaki mikor lesz elérhető a Lollipop a telefonjára. És a Telekom válasza:
"kijavítja" "átalakítja"
Ez akkora vicc, hogy hozzá se fűzök semmit
-
Deck
titán
w333: Tudom, hogy fogsz erre járni és olvasni fogod ezt. Mivel samsungos lettél, számunkra halott vagy..
-
SolymossyBal
tag
válasz
SolymossyBal #11007 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Él a Lolli. Holnap belakom, aztán majd scriptelek...
Még 1x köszönöm mindenkinek! -
dedehu
aktív tag
Szóval akkor masszív debloat:
Amire szükséged lesz:
.726-os vagy .690-es firmware, root, működő cwm/twrp
Debloat script: [Innét]
A törölt alkalmazások: innét
Valamint a flashelhető üres zip: innétElőször érdemes összeállítani a helyreállító zip fájlt:
A Deleted_stuff.zip-et kitömöríted, ebben fogod megtalálni az összes alkalmazást, amit a debloat script törölni fog. 4 mappát találsz benne:
content of system_app
content of system_etc_customization
content of system_etc_product
content of system_priv-appAmit a system_etc mappákban találsz azokat telepítheded simán apk-ként a telefonon, azokhoz nem kell a zip fájl.
a system_app és a system_priv_app mappákban található alkalmazások azok amikhez viszont kelleni fog.
A flashelhető üres zip megfelelő mappájába másolhatod bele a fent említett két mappába azokat az alkalmazásokat amiket vissza szeretnél varázsolni (értelem szerűen amit a content of system_app mappából azt a /system/app/ mappába amit pedig content of system_priv-app mappából a a /system/priv-app/ mappába)Debloat menete:
1. recoveryben flasheled a debloat scriptet
2. ugyan itt flasheled a a zipet amit csináltál
3. újraindítaszViszont ehhez kell egy kis idő, rá kell jönni melyik mit rak vissza. Ha biztonsági játékos vagy beraksz a zip fájlba mindent amit nem ismersz vagy nem találod meg a googleban, de igazából a rendszer menni fog csak hiányozhatnak azok a funkciók amikre esetleg szükséged van.
Néhány dolog amit tudok:
system/app:
DualShockManager - Dualshock/sixaxis vezérlők natív támogatása (ps 3-4 kontroller)
FaceLock - Arc alapú feloldás
IntelligentSettings - Intelligens vezérlés (ha megrázod a telefont lerakja stb. funkciók)
IntelligentRotation - Intelligens forgatás (a fejed helyzetéhez igazodik a kép nem a giroszkóphoz)
IntelligentBacklight - Intelligens háttérvilágítás (ha nézed a képernyőt nem kapcsol ki beállítás)
SomcDlna - Sony DLNA támogatás
white-balance - fehéregyensúly beállítás menüpont
SemcMetadataCleanup - Ez a walkman alkalmazás zeneadatletöltője
SimContacts - ez akkor fog kelleni ha a simen tárolsz kontaktokat
SmallApp* - Kisalkalmazások az alkalmazásváltóból itt mindet fel kell tenni ami SmallAppal kezdődik ha azt akarod hogy működjönsystem/priv-app:
enhancedusbux - Váltás MTP/Mass storage mód között usb kapcsolatnál
SomcMirrorLink* - Eezek a csomagok a MirrorLink megfelelő működéséhez kellenek
SomcMovieCreator - Ez a TimeShift videoszerkesztője (ezzel lehet belassítani a 120 fpses videókat)
SomcPlayAnywhere - Throw
Velvet - google search
VpnDialogs - VPNKb. ennyi. Ha nekiesel és valamelyik funkció amelyik használsz hiányzik írj aztán gyorsan kitaláljuk melyiket kell még belerakni. Ha meg nem akkor meg remélem valakinek hasznára válik ez a rövidke leírás
-
dedehu
aktív tag
válasz
SolymossyBal #11002 üzenetére
Ott az oldalon amit küldtem van egy lista hogy a debloat script melyik alkalmazasokat torli. De ha tudsz egy kicsit varni akkor mindjart leirom pontosan hogy megy a dolog. Ez a debloat scriptes visszarakos dolog.
Ha a letorolt alkalmazasokat akarod visszarakni ahhoz2 zip fajl van. Az egyikben benne vannak a kitorolt alkalmazasok.
A masik pedig ures, csak a script meg a mappak vannak meg es neked kell belerakni a megfelelo mappaba Azt amelyik neked kell. De mindjart leirom pontosan ha hazaerek. -
SolymossyBal
tag
válasz
dedehu #11001 üzenetére
ok.
Tehát ha jól értem a debloat zip kipakolja a ROM-ot. A ZIP pedig tartalmazza a debloat által kipakolt alkalmazásokat és visszapakolja azokat. Ami nekem mégsem kell, szimplán kiebrudálom a ZIP-ből és ennyi.
Jól értettem?@dekrer
Amennyiben nem debloat script, akkor mi alapján irthatok? Illetve hogyan? (Bocs, de első esetem és kicsit ügyetlennek érzem még magam.) -
dedehu
aktív tag
Attól függ kinek mi a fontos. Van egy szabadon szerkeszthető zip file meg az összes törölt alkalmazás amivel vissza tudod rakni amit kitörölt.
Én megcsináltam magamnak a zipet ami visszarakja a amik nekem kellenek, innéttől meg sokkal kényelmesebb mint titaniummal szarakodni minden alkalommal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- Új bontatlan iPhone 16 / 128GB / Black / euronics 3év garancia+ biztositás
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest