Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Pici telefon, óriás akksival?
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ubiessuni
tag
Sziasztok.
Kipróbáltam a pac romot, ill. a frissitését is, pár napig használtam, tetszett is de elő jött egy régi problémám vele, méghozzá az, hogy beragad az msm_otg(kernel ébresztés),és nem alszik a tel.Régebben volt már hasonló gondom régebbi existenz-nél.Semmi megoldást nem találtam rá..
Így visszatértem a bevàllt pa-hoz.
Üdv. -
dave0825
őstag
válasz
David_DD #38497 üzenetére
Update Center 2.2.0.A.0.8 van nekem, eXistenZ 4.0-án, de fölteheted ezt is
-
dave0825
őstag
válasz
oliwire #38480 üzenetére
Valamelyik nap olvastam, hogy van ilyen, nekem még sosem volt, tegnapig...Tegnap 3x is megnyomtam, és nem lépett vissza, de villant, hogy megnyomtam, aztán eszembe jutott, hogy valamelyik nap valaki írta, hogy ha 2x nyomunk egy alkalmazásváltó gombot, utána jó lesz, és tényleg
Existenz 4.0, 207-es kernellel. -
David_DD
tag
megtudná valaki nézni nekem akinek a hivatalos 207es rom van fenn, h milyen verziójú az update centere? nekem 2.1.1.A.0.8, azon gondolkodom h talán azért nem jelzi a frissítéseket mer nem a legújabb. Valamint ha van újabb megtenné h letölthetővé teszi?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
George7823 #38495 üzenetére
Mehet minden, ki tudod szedni majd, root app delete névvel
-
George7823
csendes tag
Sziasztok.
Ma délután tervezek Romot kipróbálni és lenne 1-2 kérdésem. A választott ROM-om
- Paranoid-neXus, Build # 10 (LBL) amit innen lehet letöltetni [link]
- Ehhez a GAPPS et felrakom és itt jön a kérdés [link] írnak egy MICRO MODULAR PACKAGE -et viszont az lenne a kérdésem ezek közül én pl a Google Text-to-Speech -t nem használom, ezt valahogy ki lehet szedni? Netán ez olyan fontos, hogy kötelező benne lennie?
- A következő kérdésem ehhez a .207 kernel ftf tenném fel flashtool-al [link] <-- ez jó változat mert ezt a linket találtam.Más kérdésem egyenlőre nincs csak ez a két apróság.
-
oliwire
őstag
válasz
#34322688 #38492 üzenetére
Automatikusan nem fog, minimális felhasználói beavatkozás kell. (ha az Update Center alkalmazás jelzi a frissítést a telefonon, azt engedni kell, hogy letöltse, majd engedélyezni kell, hogy telepítse). Ha meg számítógépen frissítenéd, a PC Companion utasításai szerint kell eljárni.
-
törölt tag
Hali. A wifi milyen , értem itt a használhatóságra? Mert a tesztben azt kicsit lehúzták, milyenek a tapasztalatok ?
-
bagyusz
őstag
Menet közben csak akkor lehetne, ha támogatná a kexec-t, de mivel bánatunkra nem támogatja azért csak "recovery" módban tudja flashelni, meg amúgy is csak így telepítődnének az ota csomag.
Csúnya lenne, ha az OS "maga alatt reszelné a fát".
A 201 és a 205 kernel forrás közt valóban nincs különbség. Ramdiskben csak annyi módosítás történt, hogy egy-két szervizfolyamatba belenyúltak és kb. ennyi. 207-kernelt még nem szedtem le, hogy megnézzem, de szerintem nem történt változás.
(#38479) raziel01: Nekem meg jó lenne pár százezer, hogy betömjem az NAV száját.
Viccet félretéve majd lesz, már az új dev-tree elő van készítve, hogy ne legyen ütközés a hivatalos cm ota csomag kezelővel.
-
kenyerr
tag
Hello, nem rég vásárolt sp-n jelenleg 12.1.a.0.266 van fent és érezhetően lassú néha, 12.1.a.1.201 -t ajánlja frissítésnek.
Érdemes maradni stock frissítéseknél, vagy inkább root aztán speci romok? Tehát sokkal jobbak (stabilabbak/gyorsabbak) a custom romok, vagy elég csak kigyomlálni a felesleges appokat?Ha igen, akkor még jelenlegi rommal a legegyszerűbb rootolni (egy bevált root tutorialt is ajánlhattok
)? Illetve melyik rom ajánlott?
(anno beleszaladtam egy ilyenbe, hogy frissítés után már nem volt olyan egyszerű a root)
Előre is kösz!
-
Szmoki
senior tag
válasz
norbert1998 #38484 üzenetére
De én 207en vagyok :/de akkor majd újraindítom
-
dinnje
aktív tag
válasz
norbert1998 #38482 üzenetére
Nekem is előjön időnként gyári rendszeren, 205-ös kernel.
-
Szmoki
senior tag
Nektek is volt már olyan, hogy a vissza gomb nem reagál normálisan? Mintha már olvastam volna ilyenről, de az PA alatt volt, én meg stock 207en vagyok.
Érzékeli, hogy nyomom, de nem akar visszalépni. Néha elég zavaró. -
agent_k
őstag
Nos ezért nem szabad feltételezésekre alapozni mások savazását.
Láttam, hogy lövésed sincs a témáról (OTA, on-the-fly, H.A rendszerek, cluster stb...), miért kellett volna magyarázkodni? Bagyusz jobban értett hozzá, hogy egyszerűbben el tudja magyarázni.Kicsit kell csak állítani magadon és egész normális figura leszel.
-
air
nagyúr
válasz
bagyusz #38474 üzenetére
Értem, köszi.
És ezek szerint meg lehet módosítani menet közben is. Mi van ha a módosítandó rész éppen fut?
A kernel fejlesztéséről van infód?
Az xda-n azt írta valaki, hogy a 201-es és a 205-ös között a ramdisk kivételével semmi különbség nincs.
Pontosan nem tudom mi a ramdisk rész a kernelben, de lényeges változást nem tartalmazhat. Gondolom.
A githubon elérhetővé tette a Sony a kernelek forrását. Anno megnéztem, a 201-es került ki, amikor már bőven volt 205-ös. Ekkor kérdeztem rá az xda-n, hogy miért nem a legutolsót adta ki a Sony, erre írták, hogy a 201-es és a 205-ös között lényegi különbség nincs.
Gondolom a 207-essel is hasonló a helyzet. -
air
nagyúr
Akkor most megkockáztatom azt a kijelentést, hogy a kernel lényegi részéhez a 201-es óta hozzá sem nyúltak.
Azóta csak a verziószámot írja át a Sony, de változás nincs benne. Ez abból is sejthető, hogy a sárgulás mindhárom kernellel jelentkezik. -
Sordoran
addikt
Kíváncsiság nagy úr, tudom nem ajánlott de OTA-n eresztettem rá a frissítést a maga 3.2 MB-jával. Itt a kép, 207-es, és a kernel se a 205-ösé szerintem. Nem tudom hogyan zajlik a frissítés technikailag, csak a tényeket közlöm.
Mondjátok meg ti, a SUS-al vagy PCC-vel való frissítésnél más-e a kernel.
-
air
nagyúr
válasz
agent_k #38467 üzenetére
"Az on-the-fly kernel update-t had ne kelljen elmagyaráznom. Keress rá a google-n, azzal jobban jársz."
Vagyis fogalmad sincs.
De a magam megnyugtatása végett rákerestem. Androidról nem találtam leírást.
"H.A. rendszereken régóta használják már, hogy biztosítsák a magas rendelkezésre állást."
Ugye ezt te sem gondolod komolyan, hogy egy magas rendelkezésre állású rendszert hasonlítasz egy Androidos telefonhoz.
Szerintem maradjunk annyiban, hogy az OTA frissítés nem tartalmazza a kernelt! -
agent_k
őstag
Nagyon szivesen.
Bár kár volt ilyen stílusban válaszolnod.
Mivel megkérdezted, hogyan lehetséges, hogy az OTA 3mb, a *.img-s frissítési csomag meg 20, gondoltam nem tudod mi a diffi. Azért írtam le, hogy különbség elven megy a frissítés.Az on-the-fly kernel update-t had ne kelljen elmagyaráznom. Keress rá a google-n, azzal jobban jársz. Nálam ügyesebbek részletesen leírták már. H.A. rendszereken régóta használják már, hogy biztosítsák a magas rendelkezésre állást.
-
oz82
senior tag
Sziasztok, itt a. 207 telekomos OTA frissítés nekem is. Rootolt (tovel) a telefon+CWM..205 ös van fenn kernel szinten. Gyanítom a .207 nem fog feltelepülni. Va rá megoldás vagy Tudtok linkelni .207 es kernelt és marad a pcc? Root megmarad,vagy reroot? (Vagy nem érdemes felrakni a kernelt?)
Thx!
-
oliwire
őstag
válasz
jonnyjoker01 #38461 üzenetére
Ajánlom vizsgálódni a wakelock detectort és a gsam battery monitort. A wakelock detectorban be kell kapcsolni az advanced módot.
-
oliwire
őstag
válasz
jonnyjoker01 #38459 üzenetére
Nézni, mi fut a háttérben, és fagyasztani, hibernálni, törölni, stb.. nézni, mi ébresztgeti a telefont, és szintén. Vagy kevésbé erőforrásigényes alkalmazást használni.
-
jonnyjoker01
veterán
Melegedés ellen mit lehet tenni?
-
norbert1998
nagyúr
És a sony oldalán MMég mindig a 205 a legfrissebb....
-
Sordoran
addikt
T-seknek tölthető a .207-es OTA-n is már, most csipegett a telefon. 3.2 MB amúgy ha valaki kíváncsi volt rá.
-
David_DD
tag
http://www.kepfeltoltes.hu/140813/Screenshot_2014-08-13-18-27-08_www.kepfeltoltes.hu_.png
Van vmi otletetek h ez mi? A letoltott alkalmazasok kozott van.
-
jboris
tag
Üdv, nagy baj van!
Tesomé a telefon , de a bolodnja frissítette volna gyári Sony programmal, de nem sikerült neki , azóta se kép se hang , flash-re se reagál,valakinek valami ötlet ?
/Nekem Z-m van,variált stb,szóval jöhet bármi/ -
smarto93
újonc
Vodafone-osok... valakinek update center jelzett már 207-et? jobb lett?
-
smarto93
újonc
válasz
norbert1998 #38424 üzenetére
Köszönöm. Ezt nem tudom valahogy visszatenni? Vagy egy egyszerű programmal megoldani? Vagy hogy a kijelző sem kapcsoljon le telefonálás közben?
-
bajzal
őstag
válasz
norbert1998 #38424 üzenetére
-
smarto93
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni Sony Xperia Sp telefonomhoz. Android rendszer: 4.3 ; build: 12.1.A.1.205 .
Amikor frissítést ajánlott fel, otthon wifi stb mindig frissítettem, ha az android rendszer is változott akkor gyári beállítás is megvolt.
Egy olyan problémám van, hogy a legutóbbi frissítés óta hívás közben ha a kijelző lekapcsol, akkor vele együtt az alsó kék ledsor is lekapcsol. Nagyon tetszett előtte, hogy hívás közben az folyamatosan világított, vagyis akkor villant fel, mikor a másik fél felvette. Ezt vissza lehet valahogy varázsolni rá, vagy létezik esetleg valami program hozzá? Amúgy a készülék Vodafone-os.Köszönöm előre is a segítséget.
-
amisis
aktív tag
válasz
1976ramones #38420 üzenetére
Böngészésre használd mindenképpen az Opera-t Rally módban. Körülbelül 70% al csökkenti az adatforgalmat. Én amúgy úgy vettem észre hogy amikor ugrál a hálózatokon és amikor EDGEn van akkor melegszik nagyon. De a merülés nem jött elő.
-
parts
tag
A legbiztosabb, ha rootolod és felteszel egy tűzfalat, ahol beállítod, hogy mi használhatja a mobilnetet. A másik csak kisebb hatásfokú megoldás, viszont root nélkül is megy: a menüben az adathasználatnál egyesével megnyitod az ott szereplő alkalmazásokat és alul bepipálod a háttéradatok korlátozását (Android operációs rendszet nem tudod így korlátozni).Egyébként ugyanitt a hárompontos menüben teljesen ki tudod kapcsolni a háttéradatok használatát, de akkor nincs értesítésed pl. az emailek érkezéséről (már ha be van állítva az auto szinkron).
-
winerGy
csendes tag
Mi a franc ez a "Telefon készenlétben - Rádió akkumulátorhasználata"?
Irgalmatlanul meríti az akkumulátort, ha nem nyúlok hozzá, pár óra alatt vége a dalnak...
Nem tudok rájönni, hogy mi ez... CM11 alatt jött elő kb 2 hete, felraktam a .207-es gyári ROM-ot, hogy majd hátha, de nem, ugyanúgy megvan a probléma... -
HD5570
aktív tag
Lehet hogy valamit félreértettem, de akinek szívja a pénzt a frissítés, meg a net a kártyájáról, az miért nem tiltja le a mobil adatforgalmat ?
-
atenza
senior tag
Tegnap leállt és azóta nem akar bekapcsolni az SP-m, csak rezeg egyet bekapcsolásnál majd sony logo és utána kikapcsol. Az akksi 90%on volt mikor leállt. Próbáltam resetelni is de nem segített. Gyári firmware van rajta. Ha gépre dugom nem észleli a gép, pedig fentvan a pc companion. Megpróbáljam SUS-al? Melyik telefont válasszam ki a SUS-ban, mert ha jól emlékszem nem volt benne az SP.
-
törölt tag
Tegnap kipróbáltam a SUS-t még működik kifogástalanul. Simán felrakta a legújabb Telekomos 207-es gyári cuccot.
-
Jeffi
aktív tag
P-A-C ROM-on nem tudja valaki hogy lehet átszinezni a linkek szinét? Jelenleg fehér, ez pedig sok helyen beleolvad a fehér háttérbe.. (Build #1-ben és #2-ben is ilyen.)
-
zoll96
csendes tag
4.3-as android 205-ös frissítése alatt hiába állítom be az LTE előnyben részesítését, sosem használja mégsem, csak a 3g-t. Budapesten használom, tehát gondolom van lefedettség. Ja és Telenoros, nem mókolt a telefon. Ötlet valakinek?
-
tbogikaa
csendes tag
hopsz. most láttam a téma összefoglalót, ott megerősítést találtam a problémára, remélem tényleg jó lesz az a frissítés
-
tbogikaa
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek
Barátom vett múlthét pénteken (szóval elég friss) egy SP-t, tmobilenál, viszont már rögtön a 2. nap tapasztaltuk, hogy folyamatos a belassulás, kijelzi hogy az 'xy.. alkalmazás leállt', lefagy, 2-3 perces képszakadások történnek. Egy ilyen telefonnál azért elég furcsának találom ezt a viselkedést, főleg pár naposan.
Visszaakarja vinni a tmobileba cserére vagy szerviz, amit ajánlanak, viszont itt a következő gond, jelenleg kifutó készülék, bp-i üzletekben már nincs, bár gondolom újabb készlet érkezik majd majd valamikor....
A kérdésem az lenne, hogy a telefon kiírja hogy új szoftverfrissítés érhető el, ez talán segítene a problémán? Jelenleg 4.3 van rajta.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest