Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobaljov
senior tag
válasz
HEKIT99 #1897 üzenetére
Igen, Bog is továbbította nekik a témát + az SE blogban van "Kérdezz az SE-től" téma, ott is fel lett dobva. Továbbra is hallgatás van, esetleg ha valaki ráér és szeretne szórakozni felhívhatja az ügyfélszolgálatot hátha ismét valaki azt mondja, hogy még nem hallottak a problémáról
-
Lajdzsi
tag
Egyébként azt valahogy be lehet állítani, hogy ha hívás jön és kitolom a csúszkát, felvegye a hívást?
Flap mód, vagy mi a jóistennek hívják az ilyet, kagylós telefonoknál működött. -
HEKIT99
csendes tag
A mobilarena tud a ciripelésről? Rájuk jobban oda figyelne a sony ericsson ha vel vetnék nekik ezt a problémát.
-
Davey7
senior tag
válasz
benjonino #1884 üzenetére
Epp ez az,hogy beleszerelmesedtem a mini pro-ba es nem nagyon akarnek mast. Szerintem megveszem szombaton,mert latva itt,hogy mennyi minden tortent az elmult hetekben, ugy meg szerintem biztos semmi javitas nem lesz meg 1 honapon belul. Tul nagy ceg es megtehetik meg,hogy halogassak.
Majd ha ki lesz javitva,vagy lesz valami megoldas akkor meg ervenyesitem a garit.Mar egyszer lemondtam a Sony-Ericsson-rol,akkor megfogadtam,hogy soha tobbet nem veszek. Most ezt megtorom,de remelem jon valami javitas es nem kell megint ilyet tennem
-
benjonino
tag
válasz
DrJános #1893 üzenetére
Most, hogy mutatod, eszembe jutott, hogy nekem is van ilyen. Valamelyik régi sony telefonhoz adták, de az még - ahogy neked is - a régi aljzatos. Egy gond van vele csupán: Ha nem a hozzáadott fülessel használod, akkor nagyon sok madzag fog lógni a nyakadban. Ha meg leveszed és zsebre vágod, mikor legközelebb előveszed akkora gubancot kapsz a több mint 2 méter kábellel, hogy megéred mire kibogozod.
Előnye, hogy Sony és a kezelőszervei kompatibilisek lesznek! -
DrJános
aktív tag
válasz
benjonino #1892 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok járatos a füles témában, de szerintem, ha nem ajánlanak jobbat akkor [ez] megteszi. Nekem van egy hasonló bár annak a telefon felőli vége még a régi SE szabványra alapoz. Szerintem jól szól a "gyári" füles, de ha neked nem jó vagy bedöglene akkor még mindig tudod cserélni másikra a füles részt. az ajzat meg megmarad a mikrofonnal és a felvevő gombbal.
-
benjonino
tag
Elnézést, hogy off leszek, de egy kérdésem lenne a fejhallgató témában. Nem akarok átmenni a "Milyen fülest vegyek" topic-ba, mert megijedtem mikor megláttam, hogy 17 ezer hozzászólása van.
Elgondolkoztam azon, hogy telefonálásra vajon senki nem akarja használni a fülhallgatót? Mert az itt ajánlott fejhallgatókon bizony nincs mikrofon. Nem nagyon jártam utána, hogy ez azért van-e, mert nem is lehet kapni zenehallgatásra és telefonálásra is jól használható fülest, vagy mert nincs igény rá.
Egy szó mint száz, én olyan fülest vennék 5-6 ezer magasságában, amelyiknek van mikrofonja is. Tudtok ilyet is ajánlani? -
sxxorp
őstag
válasz
okostobias #1889 üzenetére
Engem a PIN nem érdekelt, mert vki utánajárt vért izzadva rájött, és megoldotta; én leszedtem 3 másodperc alatt(miért most már vissza lehet tenni?). Ez viszont nem ilyen.
@mrluojak: épp ezért nyugdíjazás előtti nyomozóra emlékeztet, ahogy hozzáállsz, de ez nem segít megoldani a dolgot - törődjek bele? ezt szeretnéd? nem opció -
okostobias
csendes tag
Szerintem is kicsit el van túlozva ez a ciripelés... 2 hete van meg a telefon, ha itt nem olvasom talán a mai napig se tűnik fel a hiba. Hétköznapi használatban nem lehet észrevenni, csak ha totál csendes szobában rátapadsz a fülhallgató kimenetére.
Nyilván szeretném ha kijavítanák a hibát, mert van amikor jól jön a hibátlan minőségű videó-készítés, de összességében ez a mindennapi használatot számottevően nem befolyásolja. Sokkal zavaróbb volt, hogy APN pontot nem lehetett elmenteni Telenornál, csak ha kivettem a PIN-kódot. -
sxxorp
őstag
válasz
mrlujoak #1883 üzenetére
Én nem szólok hozzá olyan témához, aminek nem jártam utána. Nem vagyok kompetens, nem érdekel a Motorola, mert nem azt vettem. Nem vagyok fogyasztóvédelmi ügyekre specializálódott ügyvéd sem, hogy minden ilyen ügyet felkaroljak, csak a te agyadban van összemosva a két ügy.
Nem tudjuk mit okoz hosszabb távon a tücsök, de ott van. A némaság az aggasztó, ahogy problémát 'kezelik'.
Ismét ki kell igazítsalak, már nem tehetem meg, hogy nem is megyek a közelébe - mikor megvettem a telefont jöttem rá a probléma kiterjedtebb mivoltára. A cseregarancia ideje alatt nem tudtak számomra hibamentes készüléket biztosítani - mind ilyen volt, és csak csökkentett pénz járt volna vissza.
Az ajánlás kérdésben - úgy látszik elég egyszerű a készleted, lehet ezt más másképpen is, davey07 ezt javasolnám most is (ko9 engedd meg, h idézzem közös mondatainkat):
"Megjegyzés: Ezzel senkit nem akarunk elriasztani a készülék vásárlásától, maximum annyit javaslunk, hogy várjon vele egy kicsit, hogy a SE hivatalosan lépjen a javítás ügyében, megjelölje a problémák okát, és a megoldás mikéntjét (készülékcsere, javítás, szoftvercsere stb.), valamint tájékoztassa az ügyfeleit arról, hogy melyik időpont után gyártott készülékek nem rendelkeznek ezzel a hibával.
Ez a típus a felmerülő hibáktól túl egy különösen jól sikerült, egyedi telefon, ami Ár/Érték arányban verhetetlen! Akinek van, az sem másra akarja cserélni, csak annyit szeretne, hogy jól működjön." [link]
Remélem észlelhető a különbség. -
benjonino
tag
Szerintem ennek a telefonnak a non-plus-ultrája a fizikai billentyűzete. Erről semmikép nem mondanék le. Számomra ezért szóba sem jöhet a Mini. Ha nem lett volna a fizikai billentyűzet, észre sem vettem volna a Minit.
Ez mindenképpen többet ér, mint a ciripelésből adódó hátránya.
Tanácsom az, hogy várj! Ha meg nem tudsz várni, akkor is ezt vedd meg, ne a minit!
Egyébiránt az írásodból is azt olvasom, hogy ezt szeretnéd. -
mrlujoak
veterán
Ohh, elnézést, hogy merészeltem bármit is szólni...
Most akkor menj át kérlek a Moto topikba, és olts le mindenkit, aki Defy-t ajánl, mert bizony még a mai napig is jelentkezik a beszédhangszóró elhalálozása, mindentől függetlenül...
A telefon tücske pedig a napi használatot nem zavarja.
Aki meg ezen rugózik, az ne vegyen, ne is menjen a mini pro közelébe.
Davey7: Ne vedd meg!
Kedves sxxorp: Mosz' jó lesz?!
-
Davey7
senior tag
En szombaton keszulnek megvenni...azt hittem 2 hete,hogy eddigre lesz mar valami megoldas a hangra.
Mindenkepp kellene telefon,de nem tudom,hogy most mit tegyek,mert a minihez kepest mindenkepp kellene az elolapi kamera(neha skype),elol az allapotjelzo led,meg ekkora meretben csak jobb egy fizikai bill. mint a kepernyot tapicskolni,de a ciripeles azert zavaro.
Az xxlgsm-ben neztem,2 SE garival. Szerintetek merjek belevagni,vagy inkabb vegyem meg a minit? -
GegeWarrior
senior tag
Az SE már tehetne valamit, mert ez így NULLA!!! És kezd egy kicsit idegesíteni a dolog! Mit kell ennyit vacakolni vagy elismerik vagy nem de valamit már tehetnének
-
Kobaljov
senior tag
Budapesten látott már valaki egyébként bemutatópéldányt kirakva belőle (Pro) valahol? (Voda bolt, MM, stb.)
-
hurrikan
addikt
válasz
HEKIT99 #1878 üzenetére
Én is egyetértek. Mondanom sem kell. Én én is remélem hogy a gyártó példát mutat a többi gyártónak, hogy az ilyen problémát hogyan is kellene kezelni. Mert az ilyeneket sajnos ahogy az elmúlt években és most is tapasztaljuk, nagyon szeretik fű alá söpörni. Sőt, még a nagyra becsmérelt Apple is.
De azt azért hozzá teszem, hogy aki nem olvas fórumokat, azoknak a 95%-a észre sem veszi a hibát, mivel nem befolyásolja úgy a működést mint egy hangszóró hiba, egy GPS, vagy egy Wifi, esetleg térerő-vételi stabilitási hiba. Mivel nagyon ritkán videózik az ember nagy csendben, és ha van más zaj, akkor már egyáltalán nem feltűnő. Ugyan ez érvényes a kijelző hangjára is, ráadásul ez a kijelző féle hang sokkal több mobilra jellemző mint gondolnátok, főleg a kisebb méretűekre. -
HEKIT99
csendes tag
-
sxxorp
őstag
válasz
Danny750 #1875 üzenetére
45k-ért? Tegyél közé egy kötőjelet: 4-5k-ért!!
Hol lehet csak úgy a fülembe dugdosni próbaképp fülhallgatókat?
Legalább márkát mondhatnátok, aki ebben a szegmensben még jó...
Egyelőre nem akarok kiborg lenni, hogy lassan egyszerű műtéttel egy remek kis fülhallgatót műtenek be a hallójáratodba...szóval elég a hagyományos
Ko9: köszi, nézem (nem egyszerűbb így: rövid, konkrét ajánlat, csekkelem, és kész...)
HEKIT99: tudom, csak hülyültem, tényleg köszi
-
ko9
addikt
-
Danny750
őstag
válasz
Danny750 #1873 üzenetére
Akg -ből vannak nem agybadugós fülesek is 45k-ért! (simán vállalhatóak ,bár sosem lesz olyan minőségük ,mint az agybadugósoknak ,mivel egyáltalán nem szünteti meg a háttérzajt...........)
Figyu próbálj ki pár jobb darabot és úgyis megtalálod a hozzád illő típust!
(sajna így nemlehet elmondani ,hisz hasonló ,mint az autók hangjának a hangolása,.........érted ,kinek mi tetszik?!) -
Danny750
őstag
majd kipróbálja és kíváncsian várom melyik fog neki jobban tetszeni! A technics-et csak a felsorolásba írtam bele "túl"okoska fúrumtárs!!!
Nemhiszem ,hogy akkorát szólhat egy ilyen neve nincs füles.......eddig még csak nem is hallottam róla és képek alapján nem is lehet túl kényelmes darab...... -
sxxorp
őstag
-
HEKIT99
csendes tag
Maximálisan egyet értek sxxorp-al. Főleg a kettes pontal.
-
ko9
addikt
válasz
Danny750 #1869 üzenetére
Volt AKG-m is (K324p - tudom nem a legjobb, mikor vettem, akkor erre volt lehetőségem). Meg hogy a profik mit használnak, azt végképp hagyjuk, nagyrésze magyarhonban nem is hallható
Technicsnek van IEM-je? Nem is tudtam róla, köszi az infót
Mondjuk amig nem hallottad az XE200Pro-t szólni, addig szerintem ne is nyilatkozz róla... Esetleg ha lenne összehasonlitási alapod (no offense: nekem akad), akkor esetleg elhinném a véleményed, hogy jobb a CX300 mint a XE200Pro. Neked.
Mellesleg ne a nagyokat emlitsd, mivel attól, hogy valaki tud 40k+ árban produkálni, az nem jelenti azt, hogy 10k alatt is tud. -
Danny750
őstag
ki mit szeret.............mindenkinek más jön be AkG .ben nem a basszus a legfőbb szempont a hangszreket is nagyon szépen kiemeli....................de mind1!! Sennheiser főleg a basszust,de azt nem írták ,hogy milyen zenét hallgat gyakrabban!
Beats-nak meg nem az ára nagy ,hanem a minősége is.........(Szted profik miért használnak főleg Technics,akg,sennheiser és Beats füleseket?? biztos mert rosszak!)
-
sxxorp
őstag
válasz
mrlujoak #1859 üzenetére
Szia, bocs, te erre vagy érzékeny én meg a kifejezetten lekezelő stílusodra, ahogy ezt a témát érinted:
1. Van ilyen telefonod a problémával/szeretnél venni? Ha nincs, akkor partvonal.
2. Szervizes vagy? Akkor az eseted olyan, mint a kórboncnoké - nem hat meg annyira egy halott, vagy a prostié, aki este inkább DVD-t nézne szeretkezés helyett... kicsit le ****od. Engem, aki egy rendesen működő készülékre számít, ha vásárol, és keményen megdolgozott azért a pénzért, amin vette, érdekel (de szerintem ezzel nem vagyok egyedül).
3. A tulajdonosok különböző hangosságú zajról számolnak be, lehet, hogy ők szerencsésebbek - de a jelenség még mindig ott van... A készülék specifikációjában ez a zaj tuti nincs feltüntetve. Elő ne add nekem, hogy semmi baja nincs - számomra zavarja a rendeltetésszerű használatot - nem így kellene működnie, ennyi.
4. A gyártónak több hete ott a lehetősége, hogy tájékoztasson minket. Ne túlozz a pánikkal - csak jelezzük a dolgot, mindenki eldöntheti, hogy így bevállalja-e. Komolyan, lassan elnézést kérek, hogy nem állva tapsolok a cég agyonhallgatós taktikájához...
5. A gyártó annyira vizsgálja, hogy nekem is azzal jöttek, hogy erről még nem hallottak, nem tudják a hibát reprodukálni... külhoni fórumokon legalább annyi elismert közel 1 hónapja, hogy tudnak az esetről - nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal?
6. A készülék hibás, pont, nem kell, hogy ettől később felrobbanjon, működésképtelen legyen. Várjunk fél évig míg kiderül okoz-e ez valamit? Én jó hallású, éber ember vagyok, nem egy tompa tönk - ez a hiba zavar. Javítsák, cseréljék, adjál vissza a pénzt - nekem mindegy.
7. "erre itt egy olyan dologgal kapcsolatban keltitek a pánikot, amiről nem is tudjátok mi okozza..." -> te meg ugyanilyen alapon hogy mered ajánlani? Te tudod, miről van szó? Megteszem, amire lehetőségem van, köszi a szuper kis ötleteidet.
Ha már a személyeskedésen érzékenykedsz, akkor ne állítsd be azt, aki ezt az ügyet komolyan veszi, pánikoló szerencsétlennek, csak mert téged nem érdekel. Ez is személyeskedés.
Az elbagatellizálás pedig elbagatellizálás.... -
ko9
addikt
válasz
Danny750 #1864 üzenetére
Beats?? Annak csak az ára nagy, nem a hangminősége... Nézz már be kérlek a Milyen FÜLhallgatót? topikba... Vagy esetleg ajánlom ezt a tesztet.
Hidd el, személyes tapasztalatom is van, volt CX400-II-m, és az XE200Pro érezhetőbben sokkal szebben szól. De ha te azt szereted, hogy a basszus minősithetetlenül szétrázza a fejed, akkor CX300, sok sikert hozzá...Mellesleg itt ez már nagyon off, ha folytatni akarod, akkor kérlek az előbbi topikban.
-
-
e-newsee
addikt
válasz
mrlujoak #1861 üzenetére
Mindegy, eldöntöttem, hogy addig nem foglalkozom a dologgal, amíg saját fülemmel nem hallom a vita tárgyát. Csak rá kell beszélnem az egyik eladót akármelyik boltban, hogy engedje bekapcsolni. Aztán majd eldöntöm, mi lesz. Szimpatikus a telefon, de azért én kíváncsi lennék a kijelzőre és a billentyűzetre, mert viszonylag nagyok az ujjaim. Látatlanban nem fogom megvenni.
-
e-newsee
addikt
Mikor és hol erősítette meg a SE akárkije? Linkeld, be légyszi, nem emlékszem.
Biztos így van, de tényleg nem emlékszem, mikor mondta volna ezt akárki is biztosra.
Nem hiszem, hogy bárki a cég képviseletében meg merne erősíteni egy olyan dolgot, amit még csak most kezdenek kivizsgálni. Nem mondom, hogy nincs igaza, azt sem, hogy az van amit én mondok, de szerintem ő is csak ugyanúgy találgat, mint mi.
Másrészt meg azért az elektrosztatikus zaj, és a földelési probléma nem ugyanaz.
Összefügghet a kettő, de egyáltalán nem biztos. A földelési probléma biztosnak tűnik, ezt már én is írtam régebben, hogy egy mobil készülék alapból nem tud hova leföldelődni, amíg töltőre nem dugod. De hogy mit vált ki a készülékből a földelés hiánya? Azt csak a jó ég tudja... -
mrlujoak
veterán
Szia!
Kár, hogy ennyire személyeskedőre vetted a dolgot, de:
1. Nem a partvonalról okoskodom
2. Jómagam is szervizelek SE készülékeket
3. A rendeltetésszerű használatot nem zavarja - tapasztalat, legutóbbi két tulaj észre sem vette
4. A Motorola, és Samsung fórumokban is ment az oltás, és azon gyártók magasról tettek a hangszóró és vagy GPS hibára (és még sorolhatnám) erre itt egy olyan dologgal kapcsolatban keltitek a pánikot, amiről nem is tudjátok mi okozza...
5. A gyártó vizsgálja a dolgot.
6. Amennyiben a jelenség meghibásodást okoz, és az nem javítható új készüléket kapsz.
7. Ajánlani miért ne lehetne? Ennyi erővel menj ágálni a Vodafone-hoz, tiltasd le a reklámokat is, mert neked fenntartásod van a tücsökkel kapcsolatban.A későbbi meghibásodások visszaeredeztetése is nagymérvű feltételezésen alapul.
Máskor kevéssé személyeskedő stílusban szólíts meg bárkit is, mert ez a fórum nem az a fórum...
ko9: Különösebb bajom nincs vele, tiszteletben tartom az egyén véleményét... Bár kár, hogy egy ilyen "hiba" nagyobb feneket kapott, mint mondjuk a telefonálást abszolót ellehetetlenítő Defy hangszóróhiba...
A pánik pedig pánik...
-
Patrick76496
őstag
most az elektrosztatikus zajról van szó? a videókban én is hallottam, de abba, amit az a user linkelt, abba nem erről van szó
-
JohnnyX
őstag
-
ko9
addikt
válasz
e-newsee #1849 üzenetére
Azért gondoljuk, hogy elektrosztatikus zaj:
1.: Megerősitette az SE egy nemtudommije, hogy földelési hibából eredendő elektrosztatikus zaj.
2.: Ha bedugod a töltöt, akkor megszünik. Akkor nem eredhet másból...mrlujoak:
Minden tiszteletem a tied, tuti nem fogok annyit letenni az asztalra mint te, és tapasztalatom sincs annyi, DE
Mi a problémád a Logout bejegyzésemmel? Azért hoztam létre, hogy el tudjam küldeni több "hivatalosabb" helyre, ezáltal lássák, hogy a probléma nem egyedi. Sokkal egyszerűbb megoldás, mint fórumbejegyzéseket linkelgetni. Nem azért van, hogy kiemeljem a problémákat.
Mellesleg én is kaptam ajánlatot Békés megyeiként, hogy vigyem fel Pestre. Engem tulajdonképpen mindennapi használatban nem zavar, arra amire nekem kell arra tökéletes. Ha videót akarok késziteni arra ott a Sony DSR250P, igaz nem HD, de egy-két HD-t megszégyenit képminőségben. Ha meg a macska csinál valami hülyeséget, amit gyorsan fel kéne venni, akkor tök mindegy ha tücskös a hang, max jobban a természetben érzem magam ha visszanézem.
Ha valaki azt mondja nekem, hogy 100%, hogy nincs negativ hatással az életkorára, akkor magasról lesz*rom a problémát.patrikgtaivs:
Mikor érsz rá? Összefutunk és megmutatomMindenki másnak aki úgy gondolja, hogy az SE nem vesz tudomást a problémáról:
Miért nem kapunk hirt a 11W33/34/35-ös készülékekről? 33. hétben vettem a 11W32-es készülékem, biztos nem lehet olyan nagy átfutási idő. 36. hét van -
HEKIT99
csendes tag
Csak magyar országon jöttek elő ezek a hibák?
A Sony Ericsson nem is értesült még a dologról? -
Kobaljov
senior tag
válasz
krisztian112 #1850 üzenetére
Sajnos hasonló "hülyeség"-re már láttunk példákat hasonlóan nagynevű gyártóktól.. De reméljük továbbra is az ennél jobbat, az S-E is tudja, hogy az új Xperia Mini család elég sokat javíthat a megítélésén, sokmilliós eladású húzódarab lehet
-
krisztian112
senior tag
válasz
Kobaljov #1847 üzenetére
Szerintem ez hülyeség! Gondolj bele egy ilyen neves gyártó, aki pár telefont már letett az asztalra, biztos nem fogja hosszú távon jóváhagyni a hibás készülék gyártását. VAgy ha mégis a te forgatókönyved szerint menne a foylamat akkor kárpótolná az eddig hibás készülékeket vett vásárlójukat, vagy esetleg cserélik a készüléket. Az, hoyg a negyedéves jelentés veszteséget mutatott, az még nem menti fel őket hogy teljesen lesz@rja a problémát. Ami biztos, hogy még egyelőre nem láttunk változást, a változások után vonjuk le a következtetéseket, de mint mindenki énis remélem hogy minél hamarabb tesznek valamit lés cselekednek!
-
e-newsee
addikt
Miért veszi mindenki készpénznek, hogy a zaj elektrosztatikus eredetű? Egyelőre annyit tudni, hogy OLYAN a hangja, MINTHA elektrosztatikus zaj lenne. De azért azt se feledjük, hogy ahhoz sok-sok szikra kell. Még akkor is, ha nagyon-nagyon picik. Szerintem nem az. Én most is inkább amellett vagyok, hogy itt egyik elektromos jel zavarja a másikat, mint ahogy a telefon a rádiót. Csak ez szerencsétlen módon belehallatszik a mikrofonba, és kihallatszik a készülékből. Ezt viszont addig nem tudjuk meg, amíg a cég nem reagál valamit. Vagy nincs valakinek egy olyan ismerőse, aki a SonyEricssonnál hibakereső műszerész.
Ettől függetlenül én is a mielőbbi javítás, és a szervizek folyamatos piszkálása mellett vagyok.
-
Kobaljov
senior tag
válasz
krisztian112 #1843 üzenetére
Vagy - rosszabb esetben - azt mondják, hogy ez nem olyan jelentős hiba és nem csinálnak vele semmit, megspórolva ezzel egy (nagyon) költséges tömeges visszahívást vagy javítást (ez persze némileg ronthatja a hírnevet ami csökkentheti az eladásokat is, de valószínűleg csak kis mértékben). A legutóbbi (negyedéves?) pénzügyi jelentéskor veszteségesek voltak, így a költségekre valószínűleg most különösen figyelnek, ez az elnyúló hallgatás pedig kezd gyanús lenni. Reméljük ennél jobb forgatókönyv szerint alakulnak majd az események.
Közben kijött az egyik nagyobb nemzetközi techsite-on a Slashgear-en is a Pro tesztje (az ismert problémákat be is kommenteltem, jóváhagyásra vár)
-
pusi1981
aktív tag
Három óra alatt 100%-ról leesett a töltöttség 89% ra úgy hogy nem is használtam a telót ez normális?
-
padararpi
csendes tag
Sziasztok!
Már épp majdnem megrendeltem a telót, mikor észrevettem, hogy sokan írnak erről a ciripelésről... Most türelmesen várok, hogy mi lesz.
Egy apró, ám nekem annál fontosabb kérdés: Ékezetes írás hogyan működik az Xperián? Ezt egyik tesztben sem láttam, hogy leírták volna...
-
krisztian112
senior tag
-
HEKIT99
csendes tag
Hogy lehetett így el rontani ezzel a ciripeléssel egy ilyen jó telefont
-
sxxorp
őstag
válasz
mrlujoak #1827 üzenetére
Hú, de könnyű a partvonalról okoskodni, számtalanszor láttam rá példát, sokszor főszereplőként, azóta óvatosabb vagyok, könnyű a pályára átkerülni.
Senki nem misztifikált semmit. Egy nagyon jó specifikációjú telefonba egy amatőr hiba került, amit a gyártás előtt simán észre lehetett volna venni. Egyelőre nem teszi használhatatlanná a telefont, 'csak' nem tudod rendeltetésszerűen használni (és ez az ami számít nem a használhatatlanság!) - nincs egy normális videofelvételed (HD-vel már értelme is volna), a telefonbeszélgetések szünetébe is becirpeg. Egyszerűen nem ér annyit a telefon, amennyit fizettél érte. Abban is megegyezhetünk, hogy egy nem tervezett elektrosztatikus jelenségnek kitett készülék élettartamának ez így inkább rosszat tesz. Ezért hülyeség a zajszűrős sufnimegoldás is.
Ami felháborító: A jelenséget közel 1 hónapja jelezték többen a gyártónak, és azóta sincs hivatalos reakció, még most kell bizonygatnom, hogy egyáltalán létezik a probléma.
Pont attól félünk, hogy van rengeteg tompa tulajdonos, aki vagy fel sem fogja mi van, vagy elszigetelt video problémának állítja be (úccse használom...), de nem az(!) - így könnyebb agyonhallgatni az ügyet, Emiatt is vagyunk többen aktívak, és tesszük láthatóvá a dolgot: legyen prioritás a konstrukciós hiba javítása, különben az elpártoló potenciális vevőket szépen megérzi a cég.
Bejelentés, csere, vagy javítás ennyi kellene, nem itt húzni az időt. Egyéb készülékek történetei nem érdekelnek, mert még a végén elismerően fogok bólogatni, hogy minden OK, pont így kell csinálni.
Emellett nem azért vettem a telefont, h garis javítás után rohangáljak. Hogy egy kicsit több együttérzés szoruljon beléd, megbízlak a készülékem szállítgatásával az újpesti francba lévő hivatalos szervizbe. Nem is beszélve a vidékiekről, akik több hetet várhatnak.Az meg végképp durva, hogy anélkül ajánlgatod megvételre, hogy lenne egy hibás készüléked. Az általad elbagatelizállt hiba miatt rengetegen visszavitték, más telefonra cserélték a Mini Pro-t, vagy csak hetek óta hiába várnak a megoldásra... ([link], [link]).
. -
mrlujoak
veterán
válasz
RoMix85 #1839 üzenetére
Ha szolgáltatónál veszed (gondolom ott) akkor a 2 éves gariddal a kezedben nincs semmi tartani valód, még a felfújt tücsöktől sem...
Ha közben hardveresen kellene a hibát javítani, akkor meg garis cserét vagy javítást kapsz...
Vedd meg nyugodtan, 2 év gari az 2 év gari...
-
RoMix85
aktív tag
válasz
tommjee #1831 üzenetére
Már én is szeretném megvenni, pénz is meg van rá, de még nem merek vásárolni
egyébként beleszerettem ebbe a készülékbe:$, olyannyira hogy kb 3 hete vett dual sim Samsungomat, amit 40-ért vettem már rá is sóztam ismerősömre, pedig azt azért vettem mert hát két kártya egyszerre stb.... de a mini pro-t látva már nem is érdekel
, csak lenne már minden ok a pro-val.
A sima mini sem lenne rossz, de még úgy sem volt fizikai qwertz-s telóm úgy hogy várok picit
-
krisztian112
senior tag
Sziasztok! a tesztekben aztolvasom hogy a mini szériából kihagyták az Exmor R cuccot vagy mit. Ebben a videóban, pedig ott írja a Bravia Engione mellett hogy Exmor R. Ezekszerinte tényleg van benne?
[link]
-
ricsike81
aktív tag
sony ericsson xperia mini esetében tapasztalta már valaki azt ,hogy a led nem jelez, ha nem fogadott hívásunk volt, vagy sms-t kaptunk ? Nekem néha jelez, néha nem. Mit tegyek ?
-
benjonino
tag
válasz
mrlujoak #1835 üzenetére
2 dolog van ezzel kapcsolatban.
- 1. Nagyon jó készüléknél a nagyon csekély hiba kerül felnagyításra, hogy lehessen miről beszélni.
- 2. Aki igazából nem akar, tud, mer vásárolni, az a kákán is csomót keres.Töredelmesen bevallom én ez utóbbiak csoportjába tartozom.
Tehát keresek valamit, ami miatt igazolom magamnak, hogy miért nem veszem meg. Nálam ez nem a tücsök, hanem a qwertz. Akkor leszek gondban, ha kapható lesz qwertzel, mert elfogynak a kifogásaim.
-
mrlujoak
veterán
válasz
benjonino #1834 üzenetére
"Nem a hang a zavaró, hanem a tudat..."
Ez aranyos...
Ennyi erővel egy készüléknek sem szabadna elromlania a gariidőn belülEgyébként ha a hiba élettartam vesztést okozna - ami ugye 2 év gyári garin belül lenne - akkor értelemszerűen drasztikusabb lépés merülne fel a javításra.
Eddig, erre vezethető hiba nem jelentkezett/lépett fel.
-
benjonino
tag
válasz
mrlujoak #1827 üzenetére
Nem a hang a zavaró, hanem a tudat, hogy esetleg rövidebb lesz a telód élettartama. Meg az is bosszantó, hogy Morphy törvénye értelmében te fogod megvenni az utolsó tücskös telefont, rögtön utána már a javított széria kerül a boltok polcaira.
Magam részéről bevállalnám. Engem csak a qwerty zavar. Az is csak azért mert tudom, hogy létezik qwertz, csak valami okból kifolyólag nem azt árulják. Még. Ha az X10 Mini Pro-ban nem lett volna és a teszteken sem láttam volna qwertz-et, akkor már rég boldog tulajdonosa lettem volna.
Így is boldog tulajdonos vagyok. Csak nem a telefonnak, hanem 45ezer forintnak. : -
mrlujoak
veterán
válasz
GegeWarrior #1829 üzenetére
A gyártó elviekben akkor fog hivatalosan is reagálni, ha olyan gyártási hiba történt, ami a készülék meghibásodását okozhatja.
Egyéb esetben nem.Ilyen volt az S500i bill törése is. Ha eltörött az x-x ideig gyártott modell billje, akkor hibás volt.
Egyébként meg javítják a hibát - pl a kis szériás arc repedése - és ennyi.Természetesen nem eltusolják, hanem a szervizt látják el instrukciókkal, hogy ha valaki a kis szériás (előszériás, első szériás) "hibás" modellt viszi javíttatni gariban javítsák...
Lásd, a Samsung sem ismerte el hivatalosan pl a Galaxy S GPS hibáját, vagy az Apple az antenna hibás kialakítását...
Ha a hang nem fogja érdemben zavarni a rendeltetésszerű használatot, azaz nem megy miatta tönkre - max tesznek egy zsjszűrő algoritmust a videófelvételhez, ami kiszűri a tücsit - akkor max kisebb szériajavítást eszközölnek...
-
joshuna95
csendes tag
nem tudja valaki hogy ezen már lehet be állitani háttérképet mint a xperia minin?
-
tommjee
senior tag
Ha kapott volna egy 3,5 hüvelykes kijelzőt akkor tökéletes lenne de így 3 hüvelyk az semmi szerintem ...
1Ghz , Adreno 205 az már elég jó
-
HEKIT99
csendes tag
Nagyon teszik a telefon, már nagyon meg venném, de a ciripelés miatt még várnom kell.
A sony ericsson kezeli már a problémákat? -
GegeWarrior
senior tag
+1
nem tudom mi van már, de kezdem unni...Nem tudom mit kell ennyit vacakolni...
Ismerjék el, javítsák ki, azt ennyi
Tudom nem így működik, pedig így kéne... -
mrlujoak
veterán
válasz
e-newsee #1822 üzenetére
Olyan mód túlmisztifikálták ezt a "hibát", hogy szinte használhatatlanná kiáltják ki egyesek...
Nah mindegy. Eleddig két tulajjal futottam össze, meghallgattam - meg is süketültem, mert épp az egyiket hallgatózva a mini pro hívást fogadott, nem kis csengőhangerővel - és annak ellenére, hogy hallani, ők addig észre sem vették, és fel sem tűnt nekik...
Komolyan, a Motorola Defy szériahibás hangszórójáról nem született ennyi írás - tényleg egyáltalán van arról Logout bolg? csakmert a tücskös mini pro-ról van...
- pedig az tényleg észrevehetően romlik el...
Mindegy. Várom én is az állásfoglalást.
-
aggleány
addikt
Sima Mini-gazdik, érdeklődők!
Kint van a Mini tesztje a főoldalon, elindult a fórum is, nem muszáj zaklatni a Pro-gazdikat, már van saját fórumunk!
Részemről köszönöm az eddigi türelmet, hogy jöhettem ide nem Pro-tulajként is.
-
axioma
veterán
Es meg mindig nincs a Telenornal... a vegen beujitok egy olcso androidot naluk (Telenor markanevvel most jott ki, elso androidosnak megteszi vegulis), aztan majd egy bo ev mulva mikor a kedvezobb elofizus vasarlasom lesz, valami nagyobb billentyuzetes csak lesz mar.
-
wayne1
senior tag
Ennél a videónál tényleg nincs ciripelés?
Bocs, jobban meghallgatva van -
e-newsee
addikt
Nem hallottam még konkrétan saját fülemmel a tücsköt, de szerintem olyasmi zaj lehet, mint amit a telefon töltőjénél hallasz. Próbáljátok ki, hogy a telefon rajta van a töltőn, töltő a konnektorban, és az adaptert hallgassátok meg. Ott is ciripel. Az azért van, mert a töltőben lévő tranzisztorok villámgyorsan kapcsolgatnak, és az hallatszik sípolásnak/ciripelésnek.
A telefonból jövő ciripelés mennyire hasonít ahhoz?. Mert ha annak az eredete is ugyanez (tranzisztorok kapcsolgatása), akkor az nem ront az élettartamon, legfeljebb zavaró. Pláne, hogy belehallani a videóba, ami a telefon egyik húzó tulajdonsága. :/
Persze egyáltalán nem biztos a diagnózis, csak próbálok gondolkodni, mi lehet. Ha valamikor be sikerül kapcsoltatnom egyet egy boltban, igyekszem meghallgatni én is. -
robyg
senior tag
válasz
pepe091 #1816 üzenetére
Nekem is ciripel videófelvétel közben.
Próbáltam felrakni a youtubra de vlm ismeretlen hiba miatt nem tudja feltólni.Bécsben vagyok és mobilinterneten kersztül netezek,lehet az a baj.Ha majd otthon leszek normális nettel akkor felnyomom.Nekem a teló alapba is ciripel függetlenül attól hogy a jackdugó be van-e dugva.
Viszont ha a kijelzőt lekapcsolja a teló akkor megszünik. -
sxxorp
őstag
válasz
pepe091 #1816 üzenetére
Meg ha felveszed video-ra, meg ha telefonálsz valakinek... és nem olvastam még olyan kutatásról, hogy egy elektrosztatikus jelenség mennyire tesz jót egy ilyen összetett készüléknek (hiszen nem egy Szokol-rádó egyszerűségű) - de van egy tippem: jót biztos, h nem tesz az élettartamnak.
-
Megjött a kicsike
11W32-es és tücskös. Azoknak üzenném akik kérdezték már, hogy menynire hallható, egyáltalán nem. Csak ha teljesen csöndes helységben vagy és úgy meghallgatod a jack dugót.
Ettől függetlenül imáádom! -
ricsike81
aktív tag
akksi tovább bírja mit tegye, ki van kapcsolva a háttérben futó alkalmazások, lehet valahogy az akksit kalibrálni gyári tmobil szoftver esetén ? Milyen programmal lehet, hogy ne kelljen belenyúlni a szoftverbe ?
-
sxxorp
őstag
válasz
Sonyericsson #1713 üzenetére
Kedves Sonyericsson,
a készülékemet ma délután átvette a Cordon Kft. Bár az ügyfélszolgálatos eléggé hitetlenkedett, mikor hátrament megkérdezni az információt, úgy jött vissza, hogy már tudnak az esetről. Kérem akkor a megbeszélteknek megfelelően prioritásként kezelni az ügyet.Egy apró turpisság akadályozza a folyamatot: a szervizlapjuknak a hölgy szerint sosem volt száma... ezért a nevemet és az IMEI számot küldöm el, amire hivatkozni lehet, hogy ez meg is valósuljon.
@hurrikan: értelemszerűen nem tudok most segíteni, amint alkalmam lesz, kapod
Lesz független, 2 év garis magyar orientált verzió a szoftverből? -
dokee78
félisten
-
ricsike81
aktív tag
Xpweria mini esetén tapasztalta már valaki azt, hogy a led nem jelez, vagy csak néha, ha nem fogadott hívás volt, vagy sms jött ?
-
krisztian112
senior tag
Amúgy mit vártok a T-mobiltól? Magasról tesz mivan kíirva a WEB-re. A SE X8-ra is még úgyvan kiirva hogy oprendszer.: 1.6 amikor már rég 2.1-es árulják....
-
Patrick76496
őstag
válasz
e-newsee #1807 üzenetére
ja ok, köszi
én ma kipróbáltam a vodánál (a Mini Pro-t) eszméletlen! néha picit akad, de a billentyűzete nagyon király és a multitouch is tökéletes. hoztam volna videót, hogy ciripel-e, de nem volt benne memókártya, és így nem engedte, viszont egészen közel a fülemhez raktam, és nem hallottam ciripelés, csak a hangzavar nagy volt, tehát nem 100%-osan biztos
-
e-newsee
addikt
válasz
Patrick76496 #1805 üzenetére
Azért, mert hatkor kezdődik az élő adás. Addig nem elérhető.
-
benjonino
tag
válasz
Patrick76496 #1805 üzenetére
Mert ma este 18:00-kor lesz az élő adás.
Kérdés:
Az viszonylag kis (480x320-as) felbontás és az átlagostól eltérő oldalarány nem korlátozza be a market-en található, és használható programok számát? -
Patrick76496
őstag
nekem nem indítja a mobilarénás Xperia Mini teszt videót. vagy nem csak nekem van így? [link]
-
hurrikan
addikt
válasz
Bambusznád #1800 üzenetére
Köszi neked is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az X10 mini pro utódja pont azokon a helyeken változott, ahol a leginkább kellett. Aktualizált, de még mindig kicsinyke okostelefon – a kor igényeihez igazítva.
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Robot fűnyírók
- Futás, futópályák
- HTPC (házimozi PC) topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest