- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
ugyan még nem vicceltem vele, de jó, hogy mondod, legutóbb a kálvinon egy kisboltban az árufeltöltő pólójára egy hatalmas elte btk felirat volt nyomtatva
Tudod, ezt a fajta pólót úgy lehet szerezni, hogy beballagsz az ELTE BTK HÖK-irodájába és megkérdezed, hogy mennyibe kerül. Ennyire nehéz nem-bölcsészeknek is.
-
Vladi
nagyúr
"azt ne mondd nekem, hogy a munkaerőpiacon nem az anyagelvűség elvei vannak jelen. az, hogy otthon ki mit gondol, csinál, minek él a családjával, ahhoz senkinek semmi köze. a munka világa viszont erről szól, szigorúan az anyagról, az előállított értékről. akkor van baj"
Szerintem meg akkor van baj, ha a munkaerőpiacot kizárólag az anyagelvűség uralja. Nézd csak meg a válságot. A túlnépesedést. A környezeti katasztrófát. Mind az anyagelvűségnek köszönhetjük.
(#116) ArchElf:
Hajrá. Miért ne. Polihisztorság lehetetlen. Viszont a szakbarbárság eluralkodott. Ezért volt pl, nálunk is értelmiségi modul rendszer. Így tanultam pl: digitális fényképészetet. Nem tudom, műszaki képzéseken tanulnak bármi humán dolgot? Ha nem, akkor nem ártana.
(#119) Huma:
Még nem. Viszont tegnap este Hajdúböszörményen kocsikáztam át este. A szemem csípte a füst.
Talán már gázmaszkkal járnánk mindenhová, mert a természetes oxigén megszűnt volna.
-
Crystalheart
őstag
"lehet, hogy ez nem elég romantikus egy bölcsész számára, ugyanakkor el kell fogadnunk, hogy a világ nem magasröptű gondolatokból, hanem betonból, aszfaltból, vasból, kőből, földből, fákból, emberekből és állatokból áll, illetve a pénzből, ami ezt az egészet mozgásba hozza."
Mindez pont nem érne semmit művészetek nélkül, lásd például Az ember tragédiájában a falansztert. A fő motívum nem az, hogy akaratuk ellenére kényszerítik bizonyos kétkezi pozíciók betöltésére Michelangelóékat, hanem hogy tehetségük ellenére csak gyakorlatias munkát végezhetnek. Ez az abszurditás megvilágítja, mennyire fontos is a művészet: az emberiség lényege nem a hangyalét, hanem pont ezek a gyakorlatias irányelvektől eltérő vívmányok, mindaz, amit a mindennapi megélhetésen, gyártáson, javak halmozásán túl is fel tudunk mutatni. (A művészetnek persze nem előfeltétele a bölcsész szak, csak amolyan "jó ha van referenciának".) Ez nem a mérnöki vagy földművesi szakma lebecsülése, én is programozónak tanultam és paraszt vagyok ugyebár.
Nekem nincs semmi bajom a bölcsész szakokkal, csak azzal, hogy mennyi helyet indítanak. E téren az elitképzés híve vagyok, ami nem pazarló, munkanélküliség-leplező rendszer. Mert igazán jó gondolkodó nagyon kevés van; irreális, hogy ilyen sokakat vesznek föl.
-
Csemike
aktív tag
"el kell fogadnunk, hogy a világ nem magasröptű gondolatokból, hanem betonból, aszfaltból, vasból, kőből, földből, fákból, emberekből és állatokból áll, illetve a pénzből, ami ezt az egészet mozgásba hozza."
Az anyagelvűség szerint igen, de én azt mondom, hogy nem csak kenyérrel él az ember. Nem, a Világ nem pusztán anyag.Érdekes az is, ahogy a többség fújol, ha szóba kerül a profitorientáltság, az, hogy az embereket, a természetet mennyire gátlástalanul kihasználja ez a fajta materialista szemlélet, hogy pl. jaj, mennyire gusztustalanok a kereskedelmi tévék, mert a nézettségért, a bevételért öntik a szennyet a népre. Emellett - mint ahogy itt is hozzátok rá a példát - azt tekintik az élet császárának, rendes embernek, aki ebben a profitorientált körben mozog. Pénzben méritek az embereket is.
-
Vladi
nagyúr
Vagyis van pár tucat ember évente, akiknek jól megy, a többi meg kínlódik. Semmi köze ennek a szakhoz, ennek kizárólag kishaznánkhoz van köze.
Ebből a szembpontból tök 8, hogy az illető bölcsész, nyelvész, közgazdász, vagy építészmérnök. Jah hogy a munkaügyiben több az építész mint a bölcsész?... -
selenge
tag
amikor jelentkeztem a szakra, nem a megélhetés volt a célom, hanem érdekelt, és szerettem! Az egy dolog hogy hosszú távú terveimben nyilván szükségem lesz az itt megszerzett tudásra, és kamatoztatni fogom tudni,,
"választhat a magyar cég 800-900€-s bruttó fizuja napi 8 óra munkáért cserébe, vagy a multicég 2500-3000€-ja napi 12-14 óráért " - ember ez nem Magyarország..... Rokonom végzett közgázon, végig kitűnő, kitűnő diplomával,tehát mondhatjuk, hogy fullos diplomája volt, felvették egy andrássy úti könyvelőcéghez (a világ 3 nagy vállalata közül az egyik) de közelében nincs a 2500 ojrónak...
nekem a legjobb fizetésem egy német cégnél volt, a világ egyik legjobb szakácsa mellett dolgoztam, de ott sem volt ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Filmvilág
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest