- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
"lehet, hogy ez nem elég romantikus egy bölcsész számára, ugyanakkor el kell fogadnunk, hogy a világ nem magasröptű gondolatokból, hanem betonból, aszfaltból, vasból, kőből, földből, fákból, emberekből és állatokból áll, illetve a pénzből, ami ezt az egészet mozgásba hozza."
Mindez pont nem érne semmit művészetek nélkül, lásd például Az ember tragédiájában a falansztert. A fő motívum nem az, hogy akaratuk ellenére kényszerítik bizonyos kétkezi pozíciók betöltésére Michelangelóékat, hanem hogy tehetségük ellenére csak gyakorlatias munkát végezhetnek. Ez az abszurditás megvilágítja, mennyire fontos is a művészet: az emberiség lényege nem a hangyalét, hanem pont ezek a gyakorlatias irányelvektől eltérő vívmányok, mindaz, amit a mindennapi megélhetésen, gyártáson, javak halmozásán túl is fel tudunk mutatni. (A művészetnek persze nem előfeltétele a bölcsész szak, csak amolyan "jó ha van referenciának".) Ez nem a mérnöki vagy földművesi szakma lebecsülése, én is programozónak tanultam és paraszt vagyok ugyebár.
Nekem nincs semmi bajom a bölcsész szakokkal, csak azzal, hogy mennyi helyet indítanak. E téren az elitképzés híve vagyok, ami nem pazarló, munkanélküliség-leplező rendszer. Mert igazán jó gondolkodó nagyon kevés van; irreális, hogy ilyen sokakat vesznek föl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Reklámblokkolók topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Arc Raiders
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest