- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Az megvolt, hogy Galileit valójában nem a tudományos kutatásai és eredményei miatt fogták perbe, hanem a politikai nézetei miatt (az egyházi állam veszélyesnek ítélte őket)? Gondolom, nem.
Elsősorban neked sikerült egy logikailag finoman fogalmazva nem magyarázható egyenlőségjelet tenned, utána persze lehet magyarázni, de ettől még nem lesz helytálló a gondolatmenet.
A történelmi észrevételeiddel is tudnék vitatkozni, szívesen meg is tenném, de sajnos, a McDonald's-ban korlátozott a nethozzáférésem munkaidő közben, meg amúgy is takarítanom kell a sütőt. Ezek ilyenek, hallod!
Vladi: köszönöm.
danih: válogatsz? Én nem is felelek meg Neked a történelem és művészettörténet szakos végzettségemmel? Szégyen.
-
Crystalheart
őstag
Az ideológia nem törvényszerűen gátoló tényezője a modern fejlődésnek, lásd modernizmus, futurizmus, amely stílusirányzat nekem személy szerint dizájn terén nem tetszik, de ez egyéni dolog.
Sőt, mondok egy példát, azt például tudtad, hogy a műholdaknál Geostacionárius pályát Sir Arthur C. Clarke író ideája alapján kezdték el használni kommunikációs célokra?
(Mobiltelefon, internet, stb.)
-
Tim82
félisten
Azért azt megjegyezném, hogy amíg az bölcsészet (papság) kezében voltak a műszaki tudományok, addig nem igazán ment végbe semmilyen fejlődés a világban.
Ez az egyenlőségjel-tétel nem is tudom, hogyan sikerült, de szép logikai bakugrás.
Ha nem gond, éppen ezért nem is kellene ezt a gondolatmenetet folytatni, mert innentől olyan, mintha egy marxista történelemkönyvet idéznél.
Amúgy csak megjegyezném, hogy Google-val rá lehet keresni Mendel-re, a bollandistákra, vagy hazai példát említve, Jedlik Ányosra. Nyilván mind bölcsészek és a különféle tudományágak kerékkötői voltak.
Bölcsészet =! papság =! hivatalos egyházi álláspont (és az is megkérdőjelezhető, hogy egyáltalán volt-e ilyen "hivatalos" elutasító álláspont).
-
Crystalheart
őstag
Oh, ezt nem azért írtam, csak a fenti példa ellenpontja gyanánt.
Amúgy én pl. elég jó voltam anno programozásból - amolyan tipikus hippifejű strébergyerek voltam középsuliban, aki két alvás közt a tanárt néha kijavította, meg kitalálta a QuickSortot még mielőtt tanultuk volna -, még az egyetemen is jól ment, csak a zombiéletmód nem tetszett, ezért hagytam abba és hanyagolom manapság.
tkazmer: A haszontalan tehetség az haszontalan, ezzel nincs mit tenni.
De a bölcsészetben nem mindig világos, öt év múlva, vagy akár már jövőre is mi számít fölösleges ismeretnek és tehetségnek.
Ami a művészetet illeti, nem egy egzakt dolog, nem teljesen meghatározható. De valahol azért meg kell húzni a határt az egyszerű kreativitás és az igazi művészet között, azonban erre mindig csak a külvilág, és gyakran csak az utókor képes. Önhatalmúlag senki sem mondhatja magára, hogy "művész vagyok", legföljebb hogy "művésszé akarok válni".
-
Crystalheart
őstag
Mivel azokat rendkívül és kifejezetten utálom, aligha.
Utálom is, hogy egyáltalán kénytelen vagyok Tarr Béláról meg társairól tanulni és a felvételin ömlengeni róluk a felvételiztető, hasonló stílusú rendezőknek...
Olvass bele a novelláimba itt a blogomon, ha ízelítőt akarsz kapni, mert elsősorban saját műveket akarok megfilmesíteni, kiváltképp a rövidfilmek esetében, esetleg nagy filmként klasszikus világirodalmi műveket.
"Azért azt megjegyezném, hogy amíg az bölcsészet (papság) kezében voltak a műszaki tudományok, addig nem igazán ment végbe semmilyen fejlődés a világban."
A katolikus egyház sokkal inkább volt maffia-szervezet akkor, mint bölcsészek gyűjtőhelye. vegyük inkább az ókori bölcseket, vagy a polihisztor művészeket, akik gyakran egyaránt voltak a humán művészet és a reál tudományok mesterei. Arisztotelész pl. olyan drámaelméletet fektetett le, melynek tanait azóta bár átdolgozták, de még ma is kihatással van a modern forgatókönyvírásra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 635 laptop eladó
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged