- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
azt ne mondd nekem, hogy a munkaerőpiacon nem az anyagelvűség elvei vannak jelen. az, hogy otthon ki mit gondol, csinál, minek él a családjával, ahhoz senkinek semmi köze. a munka világa viszont erről szól, szigorúan az anyagról, az előállított értékről. akkor van baj, ha valaki nem tudja megfelelően elválasztani a kettőt - otthoni életet és munkahelyi életet - és a piaci viszonyoknak megfelelően kezeli a családtagjait, vagy a családban megszokottaknak megfelelően működik a munka világában. az előbbi esetre igaz a "nem csak kenyérrel él az ember" állításod, második esetre pedig az, hogy "de kenyér nélkül ugyanakkor nem él meg".
(#88) Crystalheart
az ember tragédiája egy szélső helyzetet ábrázol abban a színben is, mint ahogy minden egyéb szín során is. amúgy egyébként teljesen egyetértek azzal, hogy bizonyos esetben problémás lehet valakit nem a tehetségének megfelelő módon foglalkoztatni. ugyanakkor fel kell ismernünk, hogy ha valakinek csak egy összességében haszontalan tehetsége van (pl. ő tud a legjobban macskakövön ugrálni), akkor nem lehet őt ennek megfelelően foglalkoztatni, ugyanis ezzel nem állítana elő mások által is elismert értéket.
a művészet pedig micsoda? szárnyaló kreativitás. ennek viszont alaptulajdonságként mindenkiben meg kell, kéne lennie, hiszen ez szükséges ahhoz, hogy bármilyen munkakört valaki sikeresen betöltsön, legyen az apeh ellenőr vagy éppen gépsor-szerelő. az olyan munkák, amelyekhez nem kell kreativitás, hosszú távon a gépek által lesznek elvégezve, felesleges rájuk emberi erőforrást pazarolni. -
Mr X
veterán
Értem én, mire akartok kilyukadni, de normális esetben azért végez el valaki egy egyetemet, hogy jó pozícióban legyen a munkaerőpiacon. Ha valaki magáért a tudásért véget el egy szakot, amire nincs kereslet, akkor ne csodálkozzon, ha gyári melós lesz belőle.
Milyen hatalma van például a mongol szakon megszerzett tudásnak? Hol lehet ezt reálisan kamatoztatni úgy, hogy az nem hobbi, hanem valóban azt lehet mondani rá, hogy ezért megérte elvégezni az egyetemet?
Nem kötözködni akarok, de nem sokat ér, hogy valaki éveket tanul valamit, amivel aztán nem tud mit kezdeni az életben.
-
Kassadin
addikt
Nem tudom minek köszönhető ez a bölcsész=büfészak(olyan könnyű?), de az azért imádom hallani/olvasni, hogy mennyi diplomás ember verdesi a seggét a földhöz, merthogy nem keres kezdésnek 300 ezret 8 óra semmittevéssel, természetesen ők alja munkát nem végeznek el, mert hát ők diplomások ugye, nem ezért "tanultak" annyit. Mondjuk ez a manager meg a többi is kb. ennyit ér a munkaerőpiacon.
Vad kapitalizmus korszakát éljük, sajnos már senki alá se tolnak csak úgy oda egy munkahelyet. Főleg nálunk, na abba inkább ne is menjünk bele, mert csak felmegy a vérnyomásom.
-
Bár nem inproduktív állományban vagyok, de azon kevés dolgozók közé tartozok, akik olyan jóban voltak pár japán sráccal, h kirándultunk együtt, mikor itt voltak, voltam a panzióban is ahol laktak, többen nálam is voltak közülük, lementünk a Balatonhoz is, stb. Természetesen a hozzánk tartozó tolmácsokat is ideértem ehhez a társasághoz.
Egyik srác meg is kérte az egyik tolmácslány kezét..Aztán később mikor lakótársnőt kerestem, jelentkezett egy lány, akiről kiderült, h orosz-japán "szakos", és csak azért nem a suzukiban tolmács, mert egy külsős beszállító cégnél volt tolmács, de mint később kiderült, a baráti körünk szinte megegyezett (nem sok japán tolmács van az országban).
Ezen személyektől származó infókból eléggé képbe kerültem.
Fájt is s feje miattam jópár felettesemnek, sok olyan dolgot tudtam meg, ami nem egészen úgy volt, ahogy ők be próbálták állítani. -
Vladi
nagyúr
"Én még nem tudom, ehhez mivel járulok hozzá, de tarisznyám nincs."
Hmm... az jó, ha írtak már nekem programozók mélt, hogy segítsek linukszot beállítani??
DE-BTK 2007.
(#14) hoffman_:
"Az, hogy kiterjed rá az általánosítás, nos, szar ügy "
Várjál! Hány mérnök nem kapja meg a diplomát, mer kínlódik a nyelvvizsgával. Szar ügy.
Sógornő jelöltem bölcsész. De olyan igazi. Japán szakos. Most végez. A Suzukihoz hívják tolmácsnak. 400k-s kezdővel. Szar ügy.De most komolyan. Nem hanyagolhatnánk már ezt a bölcsészezést, meg büfészakozást, mert kicsit már unalmas.
Én is marhára büfésnek éreztem magam, amikor a boncteremben, agyszeteket turkálva vizsgáztam kizárólag latinul beszélve. Naja. Jaa és munkám is van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest