- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fadam
tag
Akkor jó azt hittem másik tárgy.
Mi beszoktunk menni bár értelme nem sok van mivel általában vagy rejtvényt fejtünk vagy sodoku party megy. Sőt múltkor meg könyvet olvastam inkább. A zh-m meg 10/20 lett és felemelte. Hát bizony neki a .....
#69 Szerk: Mondjuk úgy tudom hogy a kettőből kell meglenni 60-nak szóval még nincs minden veszve. Majd a legközelebbi zh-ra át is nézem az anyagot és nem csak szarok rá.
-
baluka26
veterán
Nem tudom. Azért van egy-két szopatós tárgy. Ugyanazt a matekot tanuljuk mint a gépészek, mikroökonómia is nagyon nehéz. A többi tantárgy egylőre a tanulós fajta. Nem tudom, az mitől lenne "kamu", meg nem igazi.
Egyébként BSc-ben nem érdemes gondolkodni.. MSc-ben meg vannak jók. -
Én nem úgy értettem, h melyik szakos hallgatók tudták a választ, és melyikek nem, csak úgy általánosságban érdekes ez a video.
Mielőtt nem láttam azt gondoltam, h azt mindenki tudja (kábé úgy általános iskolás kora óta), h a Holdon konkrétan nincs súlytalanság, mert ott is van gravitáció, csak kisebb mint a Földön. Ezért a toll szépen lassan leesne.
Ezért nagyon meglepődtem, h egyetemisták ilyenre ne tudnának kapásból válaszolni. -
tkazmer
addikt
persze, hogy kialakult, nézz csak rá a topicnyitó hozzászólására éppen a tiéd előtt. mongol szakra járt, ami mellett átjárt török, iranisztika és történelem szakra.
ezzel a tudással milyen korszerű és piacképes értéket lehet teremteni? (a kérdés nem kifejezetten offenzív jellegű, meggyőzhető vagyok, bár biztos nem könnyen...) -
Ejha.
Én a suzukiban dolgozok.
Tudtommal a tolmácsok nem keresnek jobban a sori dolgozóknál, és az az idő már régen elmúlt, amikor még "tele volt a gyár" tolmáccsal. A japánok hazamentek, maradt egy-két példány belőlük, tolmács meg 1-2 csarnokonként van egy.Ráadásul a suzukinál sóherebb céget még nem láttam, nehezen hiszem el, h (bruttó) 400ezret kifizetnének egy tolmácsnak. A high school végzettségű akármennyire japán szakos tolmáccsal egyébként nem sokra megyünk itt. Az itteni tolmácsok is full japánb×zik, és mégis sokszor a mai napig gondot okoz lefordítani egy-egy kacifántosabb autó-alkatrész/szerelési művelet nevét, (mint pl. a "féklámpa-árnyék visszahúzó rugó").
Úgyhogy üzenem a mi kis bölcsész tanoncunknak, h igyekezzen majd nem félrefordítani a műszaki szövegeket, hogy senki se haljon bele a végeredménybe.
-
Crystalheart
őstag
Amúgy meg, bölcsész, bölcsész, ez elég tág fogalom. Elvileg én mint filmrendező is annak fogok számítani, ha fölvesznek, ott mégis elitképzés megy, azaz csak kevés embert oktatnak. És bizonyos bölcsész-szakokra mindenképp szükség van, pl. egy pszichológus nem csak pszichológusként helyezkedhet el, de jóformán bármelyik munkában kamatoztathatja a tudását, ahol emberekkel kell foglalkozni, vagy felméréseket kel végezni. A gond csak akkor van, amikor többe képeznek, azaz jóval többet, mint amit akár egy egészséges piac fel tud venni.
Bár én nem láttam a statisztikákat, de a bölcsészek demonstrációjakor valami olyasmit mondogattak, hogy a munkába állási arány - a mekit meg hasonlókat sem számítva - nem rosszabb, mint az érettségizetteké. Így akik elvégzik az MSc-t, azok valóban hasznosítani tudják, elvileg. Csakhogy sokkal többen vannak, akik valahol útközben hullanak ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Windows 11
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bitcoin topic
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged