- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inarus
addikt
-
DeskJeti
tag
Az Apple elmehet a fenébe, semmi jogi alapja nincs a forma miatt perelni! Vagy Samsungéknál menő az időutazás?
-
Everman
addikt
-
danih
veterán
válasz
Depression #184 üzenetére
Csak közvetetten, mivel egyet s mást előremutat.
-
chabusch
tag
Ha valakit még érdekel a topic, az apple kérelmét elutasították.
Link: http://www.engadget.com/2011/07/07/apples-request-for-preliminary-injunction-denied-amazons-apps/
-
7
addikt
Legyetek szívesek visszatérni a hír témájához, az offolást pedig befejezni!
-
Blyan
félisten
Minden terméknél, epl, samsung, stb vannak hibás változatok, szériák, stb. Nem tudsz olyan márkát felsorolni, ahol ilyen nincs.
Azt értem alatta, hogy megveszed, van mögötte mintegy félmilliót számláló alkalmazásbolt, zenebolt, stb, 2 évnyi FW frissítési lehetőség, világgarancia, stb. Hogy van ahova nem szállítanak? Istenem, Ferrari, Aston Martinval, Rolexszal, Omegáva is ez a helyzet. Ez van. (és ez kissé kicsavart hasonlat volt, mert az utóbbi márkák valóban rohadt drágák (és tényleg prémium), az Apple meg az elsődleges piacon kevésbé mind idehaza - értsd bőven megfizethető, mégha nem is olcsó)
Nálunk rohadt drága? Ez nem a viszonteladó görénysége, nem az almáé.
Ez lefedte a szolgáltatás és támogatottságot.
Nem értem a kifogásod, kiadtak 3/4 év alatt 4-5 Os fixet, ez a gondod? LOLElégedettségi szint? Először is 300 millió eladott eszközt nem lehet kizárólag a Hype számlájára írni. De nézzük idehaza, ha megkérdek 100 i4 és 100 SGS tulajt mennyire elégedett a termékkel, amelyet közel egy éve használhat..
No a válasz kb.
Apple:100-ból 5-nek nem jött be az ájfon, eladta.
Samsung: 100-ból 60 meg azt mondaná, amióta feltette az xy gányolt tákolt, foltozott unofficial romot, azóta jobb az akkuidő, végre jól szól a zene, nem dobálja el a wifit, és már csak alig alig laggol a rendszer. Ja és 100ból 10 lecserélte már WP7-re, de csak azért arra, mert az olcsóbb mint az i4.Másik 10 meg vett SGSII-t, hátha az jobb lesz...
Amúgy meg, elég csak végig olvasni a Iphone és az SGS topikot.
-
-
nuke7
veterán
szoval beismered, hogy az ár az egyetlen ami alapján objektiven lehet megítélni egy felsőkategóriás cuccot... valsz több felsőkategóriás telója van kinn az apple-nek, mint a samsung-nak, ez biztos. az nem biztos, hogy 10x annyi lenne..
(#175) Depression:
szerintem ugyanezt írtam pár hsz-el előbb, kicsit más szavakkal
-
Depression
veterán
Egyrészt azt nem vitatom, hogy több alma cucc fogy, mint androidos samu. Viszont értem én azt, hogy a 'nagyságrendekkel több alma' mondatba belekötnek.
Egyébként meg tartom magam ahhoz az elméletemhez, hogy az emberek bírkák, és nagyon nem tud érdekelni, hogy a többi birka mit vásárol. A pH!-n szerintem simán itt van a magyar tudatos vásárlók 90%-a, de a magyar eladásokat figyelembe véve (darabszámügyileg) meg sehol sem vagyunk (mi mobilarenások). Ezért bírom, amikor felhoznak ilyen statisztikákat, hogy a hozzá nem értők mit vásároltak.
-
Inarus
addikt
"samsung mekkor %-ot tesz ki, az android több mint 50%-os piaci részesedéséből..."
Aha. Idézem a táblázat címét: "Az okostelefon(gyk: android+wp7+bada)-piac alakulása 2011 első negyedévéből."
Nyilván nem nagyságrendekkel több az Apple részesedése az okostelefonok piacán, de:
1.) nem csak okostelefonokról volt szó
2.) a Samsungnak nem csak androidos cuccai vannak, ami árnyalhatja a képet.
Az eredmény még mindig az lenne, hogy több az iOS-es cucc, mint a Samsung androidos cucca. -
Everman
addikt
"- igen a 215-höz még vehetett 20-ért navit, mert semmilyen más lehetőség nem volt hozzá, míg másokhoz legalább van legális megoldás is ingyen"
Mesélj, ha most veszel egy SGS II-t, Optimus 2X-et, HTC Sensations-t, akkor milyen navit kapsz hozzá ingyen és legálisan? Ja, semmilyent. Most akkor micsoda szemetek, hogy a 160-180 ezres készülékhez még navigációt sem adnak és külön kell megvenni hozzá.
De az Apple és a hazai szolgáltatók a legszemetebbek, mert az ingyenes alkalmazásokat kis késéssel adták ki és a kissé retardált szobatársad nem bírta kivárni.
(Elnézést a jelzőért, de a jellemzésed szerint nem lehet más, ha ennyiért megvette és mikor nem működik jól, akkor nem viszi el a szervizbe, csak neked panaszkodik.)"nem a termékekkel van baj, hanem amit a marketing kivált az agyakban"
Jól írtam.. A te elmédben igencsak fura dolgokat váltott ki.
-
Dotcom
aktív tag
utoljára:
- igen a 215-höz még vehetett 20-ért navit, mert semmilyen más lehetőség nem volt hozzá, míg másokhoz legalább van legális megoldás is ingyen - lásd korábbi hozzászólók
- "de nekem semmi bajom az apple termékekkel egyébként" Az Alma az agyban csodákra képes.. na itt aztán semmilyen ellentmondás nincs, mint azt korábban bővebben is leírtam, nem a termékekkel van baj, hanem amit a marketing kivált az agyakban
- ma te sem vagy a toppon úgy látom... -
Everman
addikt
válasz
Depression #166 üzenetére
Járt, mivel már nincs forgalomban és a mai Samsung készülékekhez nem jár semmi.
iGO meg konkrétan nincs már Androidra, mert megszüntették a fejlesztését erre a platformra.
-
Everman
addikt
"- vodafone, vitamaxban, még tavaly"
Aki hülye, az meg is érdemli. Ennyiből elmehetett volna Svájcba, ott tölthetett volna pár napot és vehetett volna egy független iPhone 4-et.
"nyilván gyári hibás lehet, mint a többi, amire meg is van a javítás: másképp kell fogni, meg adunk ingyen bumpert pár hónapig"
Főleg a hozzád hasonló fikahuszárok kedvéért. Több mint fél évig használtam iPhone 4-et ennek több mint a felét tok, vagy bumper nélkül és soha nem volt belőle gondom, ellenben az SGS-nél már többször volt ilyen problémám (igaz ott a wifinél szórakozik).
" szolgáltató adott rá ingyen navit, ez inkább csak arra vonatkozott, hogy 215-be ez sem fér bele"
Igen, az árba nem fért bele az ingyen program, mond, amikor írsz, akkor néha vissza is nézed, hogy mit sikerült kipréselned magadból, vagy ezt csak a WC-n teszed meg?
"ahogy sokminden más sem, ami egy jobb ár/érték arányú telefonba belefér."
Amikhez nem kapsz ingyen navigációs programot, sem semmi mást. Értem, teljesen logikus amit írsz, legalábbis számodra mindenképpen
"de nekem semmi bajom az apple termékekkel egyébként"
Az Alma az agyban csodákra képes..
-
Everman
addikt
válasz
Mr.Csizmás #163 üzenetére
"talán előnyös, ha az a cég adja a rendszert, aki lefotózta a világot "
Én inkább jobban örülök az ingyenes iGO-nak és Navigonnak
-
Dotcom
aktív tag
- vodafone, vitamaxban, még tavaly
- nyilván gyári hibás lehet, mint a többi, amire meg is van a javítás: másképp kell fogni, meg adunk ingyen bumpert pár hónapig (csak úgy marketingből, valójában nem)
- inkább te vagy jó példa vagy rá, bár néha tudsz jó dolgokat is írni (ritkán)
- szolgáltató adott rá ingyen navit, ez inkább csak arra vonatkozott, hogy 215-be ez sem fér bele, ahogy sokminden más sem, ami egy jobb ár/érték arányú telefonba belefér.de nekem semmi bajom az apple termékekkel egyébként, inkább csak azzal ami ezt itthon (is) körülveszi, meg úgy általában a cég hozzáállásával, és marketing maszlagjaival.
-
Everman
addikt
"viszont lehet vele pl netezni, ellentétben a szobatársam 215 EZRES, retina display-el megáldott, gyönyörű kivitelű NEM FÜGGETLEN iPhone-jával"
Ennyiért hol vette? Én a T-s 32 GB-os készüléket is 140-ért vettem...
"aminek csupán annyi a baja, hogy nem jelenik meg rajta semmi, ha kézbe veszi"
Amennyiben a szobatársad mozgássérült és értelmi fogyatékos, akkor segíthetnél rajta annyit, hogy elviszed a telefonját a szervizbe. Ugyanis amit írkálsz az speciel nem igaz egy hibátlan i4-re (bár én csak 3-at használtam huzamosabb ideig, de ilyet nem tapasztaltam).
Ellenben SGS-nél jó móka, mikor fekvő nézetben kézbe fogva elveszti a wifi kapcsolatot, mert leárnyékolja a kezem a wifi antennát.
"az Alma az agyban csodákra képes."
Ez a te esetedben eléggé egyértelmű
"plusz még vehetett hozzá navit, mert nem bírta kivárni a szolgáltató ingyenes verzióját."
A Nokia kivételével melyik másik gyártó ad ingyen navit a készülékéhez?
Vagy az, hogy Androidra egyszerűbb lopott szoftvert telepíteni a nagy előny számodra? -
Dotcom
aktív tag
"SGS tulajként szerintem egy [moderálva] szavad nem lehet, hiszen az egy tökéletes telefon a GPS-ével, az RFS-sel, az akkuélettartammal, a PenTile-os SAMOLED kijelzőjével, a gagyi plasztik házával, stb"
viszont lehet vele pl netezni, ellentétben a szobatársam 215 EZRES, retina display-el megáldott, gyönyörű kivitelű NEM FÜGGETLEN iPhone-jával, aminek csupán annyi a baja, hogy nem jelenik meg rajta semmi, ha kézbe veszi, így nézegetheti a külsejét, meg retina felbontásban a nagy semmit. Persze ha tokba rakja már működik, de akkor meg tele van kockás terítővel, meg legó kockákkal, de az viszont szintén IPS minőségben.
-
CHIPman
nagyúr
De nem is volt 190k Dominoval, és ezt az igényemnek megfelelően alakítom, ahol akarom. A GPS-nek március óta semmi baja(igaz, késett, de tudtam, hogy van a hiba, és úgy vettem meg), az RFS-nek semmi baja, az akku csak március óta gyenge, és nálam egyáltalán nem jelentkezett(és ha a GPS rossz, akkor az akku nem, mert a kettő ebben az esetben kizárja egymást), a PenTile SAMOLED meg szubjektív. A plasztik házat meg a HTC-sektől érzem jogos érvnek, ugyebár az iPhone4-et tokba kell rakni, hogy minden helyzetben lehessen normálisan használni.
-
"3: Touch here to end call.
"
Nem árt tudni, hogy a power gombbal is le lehet rakni a hívásokat. [moderálva] =(^.^)=
Egyébként az első iPadnek nem volt bleeding baja.
SGS tulajként szerintem egy [moderálva] szavad nem lehet, hiszen az egy tökéletes telefon a GPS-ével, az RFS-sel, az akkuélettartammal, a PenTile-os SAMOLED kijelzőjével, a gagyi plasztik házával, stb
[ Módosította: 7 ]
-
CHIPman
nagyúr
Minőség=
1: iPad, iPad2 screen bleeding
2: Az iPod Touch 4G szériahibája, hogy bevilágít a képernyő háttérvilágítása, de nem ám úgy, hogy keresni kell, hanem előrefelé, ahonnan a user nézi.
3: Touch here to end call.
Szolgáltatás= ??? Vagy azt érted alatta, hogy bizonyos országokba nem szállít az Apple Store, hanem viszonteladókon keresztül, többnyire kétszeres áron kell megvenni?
Támogatás= Kiadnak egy jó ROM-ot kezdésnek(4.1), szerencsétlenkednek a következőkkel(4.2-4.3.2), és fél év múlva kiadnak(4.3.3) egy, az eredeti akksi-idővel dolgozó szoftvert.
Az árat elismerem, hogy felső kategóriás.
Az elégedettségi szintet hogy lehet szubjektíven megbecsülni? -
nuke7
veterán
ennyire nehéz tényleg a következtetés..?
ott van, hogy ki mennyi telót ad el... és ott van, hogy a piac mekkora részén van az adott platform...
ezután már csak az összes eladott telefon darabszámból kiszámoljuk hogy a samsung mekkor %-ot tesz ki, az android több mint 50%-os piaci részesedéséből...
ha másra nem is - mert ponots számot nyilván nem fogunk kapni - akkor arra jó, hogy lássuk, hogy nem nagyságrendekkel több az iphone eladása mint a samsung android eladása... -
Blyan
félisten
Talán csak akkor lenne értelme kizárólag az androidot nézni, ha az Apple árulna más hasonló eszközt is amelyen nem iOS van, de mivel csak ezen a platformon vannak eszközei, akkor az a fair, a Samsung 2007-től napjainkig lévő teljes portfólióval hasonlítják össze legyen az akár csak az okostelefon+tablet szegmens - és akkor nem kell belevenni a csúszkás, kagylós és sima telefonokat.
A lényegen persze nem változtat, az Apple adta el a világon a legtöbb felsőkategóriás cuccot (legyen szó iOS alapú cuccokról, vagy az anélküli iPodokról).
-
Inarus
addikt
"Az OKOSTELEFONOK piaca miatt linkeltem a dolgokat a samsung androidos telefonjai vs. iphone4-hez, mint melléklet."
Az ok, csak éppenséggel az egyik az összes androidos vs összes wp7 vs összes BB vs iPhone, míg a másik adott gyártó összes android+wp7+bada+akármi vs iPhone. Tehát amit Karma emleget (droidos Samsung vs iOS - még csak okostelefon szintre levezetve sem szedhető ki ezekből az adatokból. Maximum annyira lehet tippelni ez alapján, hogy hacsak a Samsung nem adott el nagyságrendekkel többet androidos nem okostelefonnak számító készülékeiből mint az Apple az iPad-iPod párosból, akkor ebben az összehasonlításban nagy valószínűséggel az Apple értékesített több készüléket.
-
Everman
addikt
"Az első hsz egy gúnyolás volt, bemutattam, hogy mennyi almatroll fog rám ugrani"
Ha valaki egy butaságot kijavít, attól még nem biztos, hogy almatroll, max egy droidtrollra reagál.
"Namost, ha én a 2G-re gondoltam(mivel a 2G-k is iPhone-ok), akkor igazam volt, nemde?"
Ok, de akkor a Samsung első Androidos készülékével vessük össze (ha jól tévedek az a Spica volt) és azzal vessük össze
Vagy szerinted egy kiforrott 3-4. generációs eszközt egy 4 éves, akkor debütáló eszközzel kéne hasonlítani?
-
CHIPman
nagyúr
Még mindig nem olvastad el, mi?
Az első hsz egy gúnyolás volt, bemutattam, hogy mennyi almatroll fog rám ugrani, ha beírom azt, hogy az iPhone(általánosságban, ahogy előttem tette valaki). Namost, ha én a 2G-re gondoltam(mivel a 2G-k is iPhone-ok), akkor igazam volt, nemde? -
Everman
addikt
"Ugyanezt kérdezte egy user, 2 perc olvasással megtaláltad volna a válaszomat, "
Mivel gyakorlatilag össze-vissza írogatsz....
Lásd:
"Az sgs megdöntötte az iPhone-ok bizonyos idő alatti eladási rekordját, az sgs2 pedig ezt még túlszárnyalta anélkül, hogy az USA-ban lenne egyáltalán.""Tudod, a legnagyobb fejlődés az előző eredményünk javítása. Mindenki tudja, hogy a Galaxy S-t vitték, mint a cukrot, az 5 hónap alatt lett 10000000, ez 55 nap alatt 3000000. Nem mindig a kis mérgezett almát kell felhozni alapnak."
Most akkor magaddal is vitázol?
-
danih
veterán
válasz
Robertoq #141 üzenetére
Ez nem "eszköz".
Ha meglopnak, feljelentést teszel.
Ha a Samsung regisztrált szabadalmat lopott, akkor kompenzáljon. Mondjuk érdekesnek is tartanám, ha lennének ennyire hülyék.
Az viszont érdekes, hogy gyógyszerészi precizitással adagolja az Apple a Samsung elleni kirohanásokat, valamiről folyamatosan cikkezzen a jónép.
Azt pedig, hogy a Samsung lopott-e, a szabadalmi jogászok majd megállapítják egy perben, nem az itt összegyűlt mindenhezértő szabadcsapat. -
CHIPman
nagyúr
Ugyanezt kérdezte egy user, 2 perc olvasással megtaláltad volna a válaszomat, de látom write only happens.
Depression: Nagyobb a fizetés, talán gyorsabban cserélnek, pörög a piac, nagyobb az árverseny. Egyébként a Samu hanyagolja az amcsikat, EU-ban rég van Ginger az sgs variánsokra, ott meg max szivárogva. -
Robertoq
őstag
Úgy látszik az apple eljutott odáig, hogy ilyen-olyan eszközökhöz nyúl, hogy "tartsa magát": olcsóbb iPhone, koppintás pl redőny, perek. Érzik, hogy a Samsung a nyakukra nőtt, pláne ha jön a 720p kijelzővel, mert akkor innen is letaszítják őket.
-
nuke7
veterán
ja, bocs.
én azt hittem, hogy okostelefonokról beszélünk.
abban pedig a nagyságrend kb. ugyanaz...(#135) Abysmal : nem. nem az androidot mint rendszert hasonlítom az iOS-hez, mint rendszerhez.
Az OKOSTELEFONOK piaca miatt linkeltem a dolgokat a samsung androidos telefonjai vs. iphone4-hez, mint melléklet.
ha a nem releváns infod veszed le a képekről az nem az én hibám. -
Depression
veterán
Jól van NA!!4!!
Váltsunk témát! És ez most komoly kérdés: Miért akar még mindenki az USÁ-ban hódítani? Egy olyan helyen, ahol mindent olcsóbban adnak, és a lakossága sem éri el az EU-ét. Persze, hogy nem kis piac, de azt tényleg nem értem, hogy ott miért olcsóbban adnak mindent a gyártók is. A motorola amerika only stratégiáját meg végképp nem.
Azt se felejtsük el, hogy oda ugyanazon modelleket még más néven is szállítják.
Szóval én amondó vagyok, hogy tiltsák csak ki onnan a samsungot, hátha a többi piaci résztvevő is felfigyel majd mi ránk. Az usa meg süljön csak az almájával. -
Everman
addikt
"Az sgs megdöntötte az iPhone-ok bizonyos idő alatti eladási rekordját, az sgs2 pedig ezt még túlszárnyalta anélkül, hogy az USA-ban lenne egyáltalán."
Mégis mikor?
SGS II-ből eladtak 55 nap alatt 3 milliót, iPhone 4-nek ehhez kellett 5 nap (az első hétvégén 1,7 millió fogyott). -
Az en szamomban vegig benne volt minden iOS eszkoz, a taccsok es az iPadek is. Ezert is mondom, hogy a Samsungot (es csak a Samsungot! Tehat nem az androidos szirszarokat egyutt, csak egy gyartot, de annak mindenet) kellene osszevetni teljes eladott darabszamra, de ilyen adat nem nagyon van.
BTW a tablazatban az Apple folyamatosan tobbet adott el az iPhone-bol, mint a Samsung a bada, Android es WP7 telefonjaibol egyutt. Mirol beszelunk?
-
Abysmal
aktív tag
Ha már az Androidot mint rendszert veszed alapul, akkor ne csak az iPhonet számold, hanem mindent amin iOS fut. Ebbe beletartozik a 2 generációnyi iPad és a 4 generációnyi iPod Touch. Ezt figyelembe véve szerintem Karma állítása helytálló, iOS-es készülékből több, vagy közel annyi van, mint Androidosból.
-
nuke7
veterán
nem azért mondom, de elég rossz lehetsz vagy matekból vagy szövegértésből...
ezt írta előbb a témában vki:
"Galaxy S-t vitték, mint a cukrot, az 5 hónap alatt lett 10000000, ez 55 nap alatt 3000000."és ez csak kettő darab termék, ráadásul a galaxy s nem 5 hónapja van a piacon...
gondold át újra azt a sanda gyanúdatiSupply... hmm.
-
CHIPman
nagyúr
Tipikus példa az általánosításra. Akkor nézd meg, mennyi androidos eszköz van forgalomban, és majd utána linkeld ezt. Vagy az aktuális típust hasonlítsuk össze aktuálissal, vagy mindent mindennel, ne aktuálist mindennel.
(#106) DanielK: Nem egészen ezt mondtad, sőt egyáltalán nem(egyenlőségjel). Az ismertetett 3-3 típusnál jogos volt, szinte nulla a különbség, viszont az Infuse-S2 vonalon elég sok. -
DeskJeti
tag
válasz
Mr.Csizmás #129 üzenetére
Az Apple az egyetlen olyan cég, aminek sikerül elérnie azt, hogy az emberek megvegyék a fekete iPhone-t, majd mikor kijön a fehér, azt is, mert hiszen ez FEHÉÉÉR!
Hihetetlen...(#127) nuke7
Az Államokban egyszer azért perelte be a nő valamelyik gyorséttermet, mert vezetés közben ráborult a kávé, és nem volt ráírva a dobozára, hogy ráborulhat! Megnyerte a pert... -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Gabesz1019 #128 üzenetére
mivel a samu nem folytat olyan mértékű beetető hadjáratot, hogy az egyszeri birka user egy drogelvonóról frissen szabadult delikvens éhségével várják az új adagot...
...azért sikerült csak 55 nap alatt 3m
tiszta szégyen, a samu főigazgató helyében térden csúsznék S.J. elé
-
nuke7
veterán
akkor mostmár értem, hogy a nokia telók miért drágábbak itthon, mint bárhol máshol az eu-ban...
(viszont szerintem ez valami adó/vám szabályozás lehet a kormány részéről, nem hiszem, hogy a multik szivatnák direkt mo-t, de ki tudja
)
(#124) DeskJeti: az lol
mint mondtam, mindenhol vannak hülyék...
- mi történt?
- megfulladt a feleségem...
- úristen, hogy történt?!
- az akksi a torkára csúszott, és mire odaértem megfulladt...
- ezek a rohadékok! miért nem írják a használati útmutatóban, hogy ne csinálják ezt vele az emberek, mert veszélyes?!
- Igazad van!!! szólok is nekik, hogy mi történt...omg...
-
debrejo
senior tag
Igen, erre gondoltam. Azért én e két gyártót messze nem írnám le. Igen, messze vannak még az almától (mindenben). De csak hogy egy példát említsek, bár nem elektronikai cucc: KIA. 10 éve körberöhögte az egész világ a bemutatott Picantot, jogosan, ma meg 7 év teljeskörű garanciát adnak az autóikra, amit egy BMW-től se kapsz meg...
Nem beszélve arról, hogy az autóipar soha nem fejlődött ilyen ütemben (nem is fog), mint ez a piaci szegmens.
Szóval tény hogy almáék jelen helyzetben dominánsak, viszont én nem féltem a samut. -
A piacon lévő iOS-es eszközökhöz képest még mindig elhanyagolható szám (>200 millió), úgyhogy nem hiszem hogy különösebben érdekelné őket
-
Mr. Byu
aktív tag
Fordítva gondolta.
A ZTE és a Huawei ugyanúgy nem maga gyártja a telefonok alkatrészeit, mint az Apple. Ergo azt írta, hogy szerinte ha nem lenne Apple, akkor találna magának a Samsung más vásárlót az alkatrészeire, pl. a ZTE-t vagy a Huawei-t. Ez lehetséges, de az mindenesetre biztos, hogy ilyen kaliberű gyártók az Apple alkatrészigényének a 10%-át se fednék le.
Még maga a Samsung sem használ annyit a saját maga által gyártott alkatrészekből, mint amennyit az Apple rendel tőle.
Egyébként az Apple (legalábbis néhány alkatrészre) tudna magának más beszállítót is találni, volt is a napokban erre vonatkozó hír.
-
baliii
senior tag
Eladási, bár én csak azt olvastam, hogy házon belül a sima galaxy s-t nyomta le... Sajnos pontos számok nem jutnak eszembe...
Mod: Meg is van. -
GALARDO
addikt
válasz
Gabesz1019 #114 üzenetére
Appleéknek nem tetszik, hogy a SGS2 rekordokat döntöget?
Milyen rekord?
-
Domxc
senior tag
"Pl Huawei vagy ZTE"
Na, ha ő adja majd az Apple-nek az alkatrészeket, azt megnézem. Szerintem te se szívesen vennél meg egy fröccsöntött műanyag hátlappal rendelkező i5-t. (ilyen visszafejlődés)
(#119) GALARDO Próbálja a világ rekordokat állítani, a legtöbb felület külső/ belső felület másolása kategóriában?
(haha az nem jó, az a Szifon
)
-
15115
tag
Mindjárt nekem esik valaki
Lehet mégis jogosan perelnek, mert találtam néhány dolgot amit az Apple le bír védetni.
Kijelző alatt középen fizikai gomb. Bal felső sarok a hátlapon a kamera helye. Elölnézetből a készülék bal oldalán alul van a repülőgépmód "gomb" -
debrejo
senior tag
Nekem is SGS-em van, mégsem értem
A Samu fog szállítani az almának, hisz az egyik legnagyobb (ha nem A) vevője.
Legalábbis amíg nem talál másik vevőt az esetlegesen felszabaduló kapacitására. Pl Huawei vagy ZTE...Feltörekvő cégek a smartphone piacán, tőkéjük is van. A samu helyébe már rég elkezdtem volna velük a tárgyalásokat -
Gabesz1019
senior tag
Appleéknek nem tetszik, hogy a SGS2 rekordokat döntöget?
-
15115
tag
válasz
-=Ghost=- #80 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe eme gyöngyszemet ami arra utal, hogy nem 3 éves szinten vannak, hanem legalább 5, de viszont az országnak 1/3-a legalább!! [katt ide]
-
Domxc
senior tag
Részben igaz, mióta SGS-em van értem miért károg az Apple, de nem csak a dizájnlopásra hivatkoznék a helyükben. (pl.: a menürendszer, a Write and Go, a számológép stb. mind koppantás) Arra viszont kiváncsi leszek, hogy ezek után a Samu fog e még alkatrészeket szolgáltatni nekik. Egyébként engem nagyon nem fog érinteni az import hiánya, a GS itt fog csücsülni a zsebemben akkor is.
-
debrejo
senior tag
Arra még nem gondoltál, hogy nem a HTC-t vagy a Motorolát tartja az alma elsődlesgesen ellenfélnek, hanem a samut? Meg ha mindezen perek hátterében inkább csak egy jobb ár kicsikarása áll, főleg nem az általad említett cégeket perli be...
Azt se felejtsd, hogy ami késik nem múlik. Az érintőkijelzők levédése nálam kicsapta a biztit. Érzem a pisimen hogy ebből (is) lesz még balhé, amit az almások indítanak...
Az azonnali kapcsolatmegszakításról írt véleményeddel egyetértek. Ez nem így működik, azon a szinten főleg nem. -
gerilee
aktív tag
"Namost a helyzet az, hogy amerikában az apple termékek azért tudnak népszerűbbek lenni, mert viszonylagosan olcsóbbak mint magyarországon. nem számottevő a különbség, talán 1-2 kivétellel."
Érdekes. A Paypal felmérése nem egészen ezt támasztja alá:
[link]Rohadtul le vagyunk húzva...
-
baliii
senior tag
Nehogy már valaki összetévessze az iphone 4-et a nexus S-el
-
talamasca
senior tag
Teljesen szükségtelen beirnom a konkrét típust, mert a cikk is az USA-val foglalkozik, ott meg a Samsung egyetlen modelljéből sem tud eladni annyit, mint az Apple iPhoneból. Mondjuk a 4-esből.
És tulajdonképpen én a "savanyú a szőlőre" reflektáltam, mert miért is lenne az. -
CHIPman
nagyúr
válasz
Totheground #101 üzenetére
Passzolom, miért rám szólsz, amikor a "barátod" sem írt konkrét típust, csak annyit, hogy iPhone? Amúgy az Amerikán kívüli eladások számát közölte valaha is az Apple, hogy össze lehessen egyáltalán hasonlítani, vagy csak alaptalanul cáfolod az amúgy is trükkösen bizonytalan állításomat?
GALARDO: Tudod, a legnagyobb fejlődés az előző eredményünk javítása. Mindenki tudja, hogy a Galaxy S-t vitték, mint a cukrot, az 5 hónap alatt lett 10000000, ez 55 nap alatt 3000000. Nem mindig a kis mérgezett almát kell felhozni alapnak. -
GALARDO
addikt
Ez már kezd unalmas lenni, de látom a topicból nem hiányozhatnak a fő emberkék, így én is itt vagyok.
101: Nem tudom mire veri magát a Samsung ezzel a számmal.
-
Totheground
addikt
Az sgs megdöntötte az iPhone-ok bizonyos idő alatti eladási rekordját, az sgs2 pedig ezt még túlszárnyalta anélkül, hogy az USA-ban lenne egyáltalán.
???
iPhone4ből az első 3 (három) nap alatt ment el 1,7 millió, SII-ből 55 nap alatt 3. Mit is döntött meg? A 2g eladási számait?
-
CHIPman
nagyúr
Csak véletlenül az eddigi legnagyobb kijelzővel rendelkező okostelefon, és sokkal gyengébb a kamerája. Illene tájékozódni. A processzor és a RAM meg az apróbb részletek egyeznek meg talán, kb minden másban különbözik. A fw is régebbi(2.2.1 vs 2.3.3).
talamasca: Ha a Samsung részéről konkrét típust jelölsz meg, akkor az Apple részéről miért nem? Az sgs megdöntötte az iPhone-ok bizonyos idő alatti eladási rekordját, az sgs2 pedig ezt még túlszárnyalta anélkül, hogy az USA-ban lenne egyáltalán.
Egyébként "Apple-lel". -
johny dragon
aktív tag
Vannak Samsung termékek, amik hasonlítanak az iPhonera. Ezek nem olyanok.
-
danih
veterán
Mi lesz a következő hír, az Apple előveszi a COCOM-listát?
-
nuke7
veterán
válasz
-=Ghost=- #80 üzenetére
ööö... valamit nem értesz, de sajnos ez már nagyon off...
a helyzet - szerintem - hogy az emberek buták. (nagyjábol és átlagról beszélve)
nekem mind1, hogy mo-t vagy az usa-t veszed, pár százalékos eltérések vannak csak.Namost a helyzet az, hogy amerikában az apple termékek azért tudnak népszerűbbek lenni, mert viszonylagosan olcsóbbak mint magyarországon. nem számottevő a különbség, talán 1-2 kivétellel. VISZONT ott az átlagfizetések jóval magasabbak, többen meg tudják engedi maguknak az apple termékeket, és most nem írom ide ami az előző hsz-ből ide vágna, olvasd hozzá
(egyszerű kezelhetőség + marketing, stb.)
de amint tudod, ott sem piacvezetők, isten őrizz, akkor nem tudnának prémium árakkal operálni.
a cikkhez pedig annyi tartozik, hogy fordítva is megvan ez, az perel, aki éppen tud.
Hogy mit gondolsz az apple-ről az magánügy, a tény az, hogy kegyetlen jó az üzleti modelljük, nem véletlenül olyan értékes a cég. szemetek általában, mert megtehetik, ezt az image-t választották és bejött... más is csinálhatná - sőt, szerintem más területen csinálja is, aki megteheti - csak az apple ezen a téren épp előbb kezdte... Hülyék lennének ha nem tennék meg, saját zsebükből vennék ki a pénzt.És igen, én az átlagnál okosabbnak gondolom magam, de szerintem a fórumozók nagyrésze átlag feletti értelmi képességekkel bír, tisztelet a kivételnek
(#79) blueMerle : téged meg mi bánt..? vagy ez csak bizonyos hsz-ekre vonatkozik, és akinek nem inge, ne vegye magára..?
-
Mr. Byu
aktív tag
Egyébként is máshol van az "összekeverési" küszöb a jogi szférában, mint ahogyan ezt az átlagember gondolná (valamennyire már kifejtettem egy korábbi hozzászólásomban), de ehhez persze nem kell értenie mindenkinek. Ezért csak annyit mondok nektek, hogy védjegyjogilag pl. az iPhone 3G/3GS és a Samsung Galaxy S közötti hasonlóság minden további nélkül támadható, nem irreális igényérvényesítés.
Nem kell hozzá annak bebizonyítása sem, hogy "az emberek hülyék". Elegendő a bejegyzett védjegyhez való olyan mértékű hasonlóság, amely által a védjegyet és a "másik terméket" az emberek bármilyen módon, akár asszociációval (gondolatban) összekapcsolják - ergo még az sem feltétlenül szükséges, hogy ténylegesen összekeverjék a két terméket. Ez az európai szabályozás szerint van így, az USA-belit nem ismerem.
-
talamasca
senior tag
Az ilyen témájú topicokban mindig összeverődik a sok frusztrált "drága az Apple - Nem telik rá" emberke...
Korábban írták itt:
Más gyártók miért tudnak olyan érintős telefonokat kihozni, amikkel kapcsolatban fel sem merül, hogy másolat???
Vak aki nem látja, hogy a Samsung "meglovagolja" az Apple sikereit és ez még úgy is megéri neki, ha egy-két ilyen ügyön veszít. Mert a másolás jó biznisz.Az Applevel való mindennemű kapcsolat megszakításának ötlete meg egyenes röhejes volt itt egy-két hozzászólótól. Ki is veszítene ezen nagyobbat? Az Apple? Vicc...
-
=Mentor=
őstag
Sznobszifon, mert megérdemled!
-
Abysmal
aktív tag
válasz
-=Ghost=- #69 üzenetére
Az előző hsz-emet már nem tudtam szerkeszteni
Ez nem feltétlenül csak neked szól, de ha szerintetek egy a mobilokban kevésbé jártas ember nem tudja összekeverni a Galaxy S-t egy iPhonenal, akkor hogy jött létre mondjuk ez? Volt ugyanitt egy másik kép is, ami úgy rémlik a Telenor reklámja volt egy buszon, (egy plakát) és egy iPhone volt amin az Android menüje volt látható. Nyilván ezt egy olyan ember készítette, aki a témában nem túl jártas, de mégis ez a munkája. Ha ilyen megtörténhet olyanoknál, akik ebből élnek, akkor miért olyan nehéz elhinni, hogy az átlagfelhasználó se ért hozzá jobban?UPDATE
Itt a másik kép is. -
tDr1v3r
veterán
válasz
blueMerle #79 üzenetére
Azért szerkesztettem, mert később küldtem ki (20 percet pihent a hsz...), és nem láttam a tied. Akkor esett le hogy poén.
Amúgy általánosságban igen, kétlem hogy sokan használtak volna Mac-et innét, a fikázók közül...
A fanboyozást meg hagyni kéne, ugyanezt csinálja itt mindenki, csak Android meg Windows oldalon.
Ha meg ettől elcsesződik a hangulatod... nem az én bajom. -
Abysmal
aktív tag
válasz
-=Ghost=- #69 üzenetére
Ami ezt illeti ezt a magyarokra mondtam. Sehol nem írtam, hogy az amcsikról írok. Tapasztalat. Jó persze nem mi vagyunk az Apple fő célcsoportja, de nem vonatkoztattam el magunktól.
Nyilván az amerikaiaknak egyértelmű, hogy mi is az az Apple, de ettől még ők is összekeverhetik az iPhonet valamelyik Samsung "másolattal". -
blueMerle
veterán
válasz
-=Ghost=- #80 üzenetére
Azt se tudom kiről beszélsz
Tudod mit ajánlok neked? Nézd meg a SouthPark Humancentipad részét. A SouthPark Amerika görbe tükre, ha az ember egy kicsit mélyebben értelmezi az ott látottakat, sok mindent megért az amerikai társadalomról. de megnyugtatlak, nem onnan szerzem az atomtitkos infóim az usáról
Csak azért ajánlom hogy egy kicsit lazíts, nevess...
-
-=Ghost=-
őstag
Jó, az, hogy nem drágább nem igaz, de nem 3x-os ár, mint nálunk. Prémium szar, nyilván drágább, de a hazai árakhoz képest szerintem elenyésző a különbség. (apple fanok jöhetnek, hogy ezt az anyaghasználat stb blabla indokolja is, hogyne, hogyne)
Ettől függetlenül viszont tartom, hogy átlagban ott sem sokkal hülyébbek az emberek, mint bárhol máshol. Kíváncsi vagyok, hogy aki foggal körömmel állítja, hogy 99%uk a 3éves debil gyerek szintjén van, a divaton kívül milyen tapasztalatokra támaszkodik.
Elég csak kis hazánkban körülnézni... Itt jobb a helyzet?
Szintén sarkított példa, de volt egy videó, amiben egyetemistákat kérdeztek, hogy a holdon elengedett tollal mi fog történni (műszakisokat is), mit keres a Marx szobor a corvinuson (nyilván corvinusosoktól) stb...
Vagy a ti világotokban nálunk mindenki 180+os iQval rohangászik?
Kicsit "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter" érzése lehet egyes embereknek.#79 "mert ott a számítógép = apple" Evermannál tanultál te is, ugye?
-
blueMerle
veterán
Ez ismét hogy jön a témához? Ti valami más műsort néztek?
Hol írtam hogy egyeduralkodó? Azt írtam hogy amerikában sok ember a pc-t az Apple termékeivel azonosítja. Egyébként a hszd első verziója jobb volt, tényleg mindenki azért van itt
De én inkább kiszállok ebből mert jönnek az Apple fanboyok, aztán ember nem menekül wazze
Holott akkora ívben le.rom ám a témát hogy el se hiszed, csak volt egy poénos hsz amire reagáltunk páran de Ti ismét egy Apple vs. Mindenki más témát faragtatok belőle
Ehh...
Nagyon nehéz már úgy fórumozni a PH-n mint akár öt éve, akkoriban még amikor trollok és fanboyok nem kötözködtek minden topicban és cseszték el az ember hangulatát....
-
blueMerle
veterán
válasz
-=Ghost=- #73 üzenetére
hanem mert ott nem kerül háromszorosába valami, attól hogy alma van rajta?
Ouch, azért ilyen hardcore kijelentések előtt legalább megnéznél egy price listet a lehetőségek földjénNem háromszor drágább (ezt honnan vetted?) mint egy ugyanolyan felszereltségű mezei pc, de drágább. Egyébként fogalmam sincs hogy jön ez ahhoz hogy írtál egy számunkra (mivel más is észrevette) poénos hsz-t, őszintén szólva azt hittem direkt írtad úgy.
Amerikában azért fogy annyi macbook és iphone mert ott a számítógép = apple, az iPhone pedig azért sikeres mert divat és mert egyszerű (és mert Apple). Nem kell megtanulni a kezelését. Amerikában jellemzően a legtöbb sikeres termék kezelése halálosan egyszerű. Nem azt mondtam hogy az összes.
-
nuke7
veterán
válasz
-=Ghost=- #73 üzenetére
ööö
de, drágább a pc-nél (akár linux, akár win) a mac amerikában is.2. bekajálják a push-marketinget mert megtehetik, hogy nem gondolkodnak a nagyobb vásárlóerő (keresetek) miatt...
és 3: igen, ott azért a win elég bonyolult az embereknek, szerinted a win7 miért ment inkább az egyszerűsödés - "felhasználóbarátság" - felé..? win8-ról láttál már adatokat..?
szóval jah, mindenhol arra megy ki a játék, hogy minél többen vegyenek dolgokat, de ezt csak akkor lehet, ha a hülye is - akinek azért még van annyi keresete hogy kiperkálja - megérti és tudja kezelni ezeket... amcsiba ebből elég sok van...
amúgy csak meg kell nézni az egyik korai ipod shuffle használati utasítását...
"do not eat ipod shuffle"a pereskedésről meg az a véleményem, hogy nem lehet megállni...
mindenkinek kell hogy legyen dolga, a nagy cégek nem ülhetnek a babérjaikon, ha nem növekednek akkor veszítenek a bevételekből meg minden. nincs olyan, hogy nyugodtan ülünk a babérjainkon, nézd csak a meg a nokia-t
szerintem ez teljesen normális. ott ütöd a konkurenciát ahol tudod, mindegy, hogy neked melyik cég terméke szimpatikus mint vásárlo. tökmindegy, hogy az apple vagy a samsung kezdte, fordított esetben a másik lépett volna, szóval mindenképp lennének ezek a perek, szerintem. -
kutkut
addikt
Ki hitte volna...
Amúgy, a "notification center" kicsit sem zavar senkit?
Javítson ki vki, de sztem az az Android "védjegye", attól függetlenül, hogy le van-e védetve vagy nincs...
Persze, arra lehet mondani, hogy szebb és igényesebb megoldás, de a Galaxy S és a TW nem lehet szebb... az copy... Ez most nem az Apple-nek (cégnek) szólt...(hányósszmájli)
-
-=Ghost=-
őstag
Ott hogy szerinte (eredeti hozzászólás) az amerikaiak képtelenek felismerni egy apple terméket.
#71: Eszedbe sem jut, hogy nem azért veszi, mert bonyolult neki a win, hanem mert ott nem kerül háromszorosába valami, attól hogy alma van rajta? De az én hozzászólásom az "EPIC"...
A személyeskedő rész moderálva.
[ Módosította: Pompi ]
-
-
Dotcom
aktív tag
Talán pont ezért
-
Valzor
aktív tag
Két dolog:
1. lesz@rom
2. szánalmas -
kolosanyi
veterán
Én mindkettőt fikázom.
Amúgy tudom, hogy ők kezdték, de erre meg válaszolt az Apple. Tudod, van a mondás, hogy úgy kezdődött a verekedés, hogy a másik visszaütött. Na ez kb ilyen helyzet...
Amúgy ez a sok pereskedés kezd roadtul idegesítővé válni. Miért kell direkt, mesterségesen ilyen szarságokat gerjeszteni. Most nem pont erre a két cégre gondolok. Mindenki körbeperel mindenkit. Ha van egy szabadalom, amit használni akarok, fizetek érte. Mindenki fizetne a másik szabadalmáért, és nem is lenne probléma. A dizájnt, meg hasonlókat meg nem igaz, hogy nem lehet jól felismerhetővé tenni. Oké egy teszem azt asztal nem nézhet ki úgy, mint egy hangszóró (bár, ha jobban belegondolunk, egy hangfal nézhet ki úgy, mint egy asztal, de most nem ez a lényeg), de azért igazán illő lenne saját stílusjegyeket kialakítani. Akkor máris megint nem lenne ilyen probléma. Persze ez így biztos sokkal, de sokkal jobb a kedves cégeknek... -
gaborbp
tag
Én egyáltalán nem csodálkozom ezen az egészen. Egy olyan országban ahol a mikrosütő használati utasításába beleírják, hogy macskát ne tegyél bele szárítani mert meghal tőle.
Bármilyen ostobaságot fel tudok tételezni az IQ light amerikaiakról még azt is hogy összetévesztenek két telefont.Ezeknek mondjuk teljesen mindegy, ha valamin érintőképernyő van azt is iPod-nak nézik legyen az egy mikró vagy egy üdítős-automata.
-
és ez vélhetően így fog menni oda és vissza, amíg világ a világ - csak ha összességében nézzük, akkor az apple arányában kicsit túlzásba viszi a dolgot...
ellenben azt valóban nem tudjuk, hogy valójában mi is folyik a színfalak mögött, de az valószínű, hogy senki sem örülne az egyik cég teljes ellehetetlenülésének, vélhetően még az ellenfél sem! ahol megszűnik az egészséges konkurencia, ott esetlegesen a megmaradó és vitathatatlanul az élre kerülő cég korábbi ajnározói is vesztenek kicsit a dolgon! -
Solten
őstag
Azt mar sejtettem hogy az Apple be van sz@rva a Samsung miatt, de azt nem hogy ennyire... Kisse atestek a lo tuloldalara.
-
kolosanyi
veterán
Tényleg tiszta dedó... Erre bezzeg van esze a cégeknek. Arra már nem, hogy az egy napos üzemidővel kezdjünk valamit
Komolyan, szerintem erre válaszként a Samsumg bewp-zhetné (aki nem látta az illetékes South Park részt: klotyópapírral betekerni az egész épületet) az Apple központot. Illene az eddigiekhez... -
Mr. Byu
aktív tag
Most a jogi vonatkozástól függetlenítve kicsit a dolgot (nem azt vizsgálva, hogy lenne-e jogi alapja a pereskedésnek)... tényleg tény, hogy nem mentek túl messzire se a SGS1, se a SGS2 formatervéért.
De van ennek jó oldala is: mindjárt itt az iPhone 5, és akkor majd már tudni lehet, hogy hogy fog kinézni a SGS3
(na, csak viccelek)
-
CHIPman
nagyúr
Kíváncsi lennék, ha a Samsung "importkorlátozást" vezetne be szerződésszegés címén a kijelzőkre és az A4/A5 chipekre, mit lépnének.
Kashim: Hasonlíts össze egy Nexus S-t és egy Defy-t. Én tévesztettem már össze. -
Kashim
őstag
Akik állandóan azt hajtogatják, hogy egy érintős telefon formát nem lehet másolás nélkül megtervezni, mondjuk elgondolkodhatnának, hogy például egy HTC-t, vagy Motorolát vajon, miért nem perelnek... Lehet szorult beléjük egy kis fantázia és futja nekik saját egyedi designra? Meglenne a kapacitása is a Samsungnak is erre, láthattunk már tőlük ízléses gépeket, amiket semmivel sem kever össze senki. (pl. Wave1)
Persze ha úgy dönt nem áldoz rá, akkor viselje a következményeit.
Egyébként az biztos, hogy kicsit "overkill" ez az importtilalom, de ha a Samsung meglépte, akkor egyszerűen hülyeség lett volna a másik félnek kihagyni a lehetőséget.(Egyébként félelmetes nagy ökörségeket írnak egyesek kommentekben, nem is értem hogy gondolhatja bárki, hogy a Samsung egyszerűen egyik napról a másikra megszakít minden kapcsolatot az egyik kiemelt és legnagyobb partnerével. Van róla egyáltalán fogalmatok milyen súlyos vonzata lenne ennek? Meg sem fordulhat ilyen még a legalacsonyabb szinten dolgozók fejében sem, nem hogy egy cégvezetőjében...)
-
Tomy Yayo
senior tag
Ez már rohadt guszustalan. Eddig is utáltam az applet...
Ha ezt is megnyerik a közelmúlt hasonló hülyeségei után (érintőképernyő levédése és hasonlók), akkor ott már tényleg sántít valami...
-
tDr1v3r
veterán
Azt gondolod, hogy egy sértődéses szar miatt le lesz váltva a Samsung? Vicces lenne... a két gyártó közül valószínüleg az jönne ki rosszabbul amelyik a legtöbbet koppintotta, még van jópár cég aki az Apple számára gyártana alkatrészeket.
(Még mielőtt valaki jönne a lehúzható notificationnel, szólok hogy már az első Androidos telefon előtt volt ilyen iPhone-ra.)
-
Cyberpunk
félisten
Hát nézd más szabadalmak más cégek kezében vannak (alapvető főleg mobil kommunikációs). Most nem tudom hogy ez lehetséges e, hogy ha fizet a használatáért akkor is megvonhatja e a használati jogát. Ha meg akkor így lehetne szépen revánsot venni
Nagyot lehet ám esni a lóról
-
Misály
addikt
Hol van Everman?
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
Rickazoid #37 üzenetére
Ez úgy van ahogy mondom, az európai védjegyjogi szabályozás fogalmaz így. Ennek feltétele természetesen egy bejegyzett védjegy - az pedig már más kérdés, hogy pusztán egy fekete keretet semmilyen szabadalmi hivatal nem fog pl. egy táblagépgyártó védjegyeként bejegyezni
(vannak erre is garanciális szabályok, hogy mit nem lehet bejegyeztetni).
Az iPhone jellegzetes formatermét nyilvánvalóan az Apple-nek sikerült védjegyként bejegyeztetnie. Ez pl. akkor nem sikerülhetett volna, ha kizárólag olyan formából áll, ami az áru jellegéből következik, vagy a célzott műszaki hatás eléréséhez szükséges. Hogy ezeknél a példáknál maradjak, az érintőképernyős telefonok olyan jellegzetességei, amelyek nélkül nem is lenne elképzelhető a megfelelő eredmény (pl. a nagy kijelző), nem is részesülhetnek védjegyoltalomban.
Az iPhone formaterve sok olyan elemet tartalmaz, ami nem feltétlenül következik az áru jellegéből, nem a célzott műszaki hatás eléréséhez szükséges, stb. (sok ilyen kizáró ok van, most direkt csak kettőt említettem), így be is lehet jegyeztetni védjegyként. Innentől kezdve pedig szigorú szabályok érvényesülnek, és kevés hasonlóság alapján is fel lehet lépni mások ellen. Hogy miért? Mert az "én védjegyem", és kész.
Ez a védjegyjog lényege, kizárólagosság. Ha az Apple-nek sikerült az USA szabadalmi hivatalán keresztülvernie néhány védjegyet, teljesen hülye lenne, ha utána csak ülne a babérjain, és nem élne az ebből eredő jogaival.
A multitouch szabadalma már más tészta...(ha egyáltalán azt kapta meg... most nem is tudom hirtelen...) Mivel én csak az európai szabályozást ismerem, csak abból tudok kiindulni, és az alapján azt mondhatom, hogy szerintem az Európai Bíróság úgy kaszálna el egy ezzel kapcsolatos bejegyzési igényt, mint annak a rendje... nem is értem, az USA-ban ilyet hogy ítélhettek meg nekik.
-
Cyberpunk
félisten
Szánalmas
#38: Hát ha ezt meglépik ízekre szedik. Már azt várom mikkor támadják meg ezt a szabadalmat, amit jogtalanul kapott meg az Alma. Ez is bizonyítsa hogy Amerika a lehetőségek hazája. Ha van pénzed és egy csomó kiváló ügyvéded/jogászod bármit elérhetsz.
-
ngabor2
nagyúr
ez van akkor, ha egy régen jó cél érdekében (szellemi tulajdon védelme) kidolgozott törvényt néhány ügyvéd elkezd kifacsarni. és a legrosszabb, hogy erre egész iparágak épülnek.
itt nem az számít már, hogy ki találta ki, vagy ki alkalmazta először, hanem hogy ki tudja szabadalommal levédeni, majd a jó drága fenntartást fizetni. ez már nem a jó ötletek védelméről szól, csak a meggazdagodásról, más kárára.
-
válasz
Depression #38 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy kitudjanak perelni mindenkit az USA-ból.
Amúgy is hülyeség, mert pl. a Motorola és az Ericsson évekkel az iPhone elött már forgalmazott érintőképernyős telefont az USA-ban. -
Rickazoid
addikt
válasz
Depression #38 üzenetére
He? Még csak nem is ők találták fel, sőt brit volt az első, hogy kerülhetne bármilyen jog a kezükbe?
-
retina
tag
válasz
Depression #38 üzenetére
-
Depression
veterán
Mivel az alma megkapta az érintőképernyők szabadalmát az USA-ban, ezért hamarosan benyújtja a keresetet minden érintőképernyős mobil és más eszköz kitiltására onnan.
-
Rickazoid
addikt
"A perelésre fordított energiát inkább az aksik fejlesztésére fektetnék"
Azt hogyan? Átképeznék a jogászokat mérnöknek? Ez nem olyan erőforrás, amit át lehet csoportosítani, habár a használata sem több, mint egy kié a nagyobb f*** verseny.(#35) Mr. Byu:
"már olyan mértékű hasonlóság alapján is fel lehet lépni védjegybitorlással szemben, ami által a két terméket a célközönség asszociáció, illetve bármilyen mértékű képzettársítás útján összekapcsolhatja."
Ez nagyon valószínűtlen. Ennyi erővel egy cég már akkor is lemásolna egy másikat, ha ugyan arra a célra gyárt terméket, sőt, egy digitális képkeret sem sokban különbözik külsőre egy tablettől, elölnézetből lehet semmiben sem. Fekete keret és kijelző. És lehetne még sorolni. -
Mr. Byu
aktív tag
Nincs ezekben semmi "különleges"... az USA jogában nem vagyok otthon, de az európai védjegyjogi szabályok alapján igenis, már olyan mértékű hasonlóság alapján is fel lehet lépni védjegybitorlással szemben, ami által a két terméket a célközönség asszociáció, illetve bármilyen mértékű képzettársítás útján összekapcsolhatja.
Nem ilyen egyszerű a dolog, hogy a fogyasztónak meg kell tudnia különböztetni az almát a Samsung felirattól.Az egész mögött jogi háttér van, nem pedig csak annyi, hogy valami nem tetszik Steve Jobs-nak, és elmegy sírni érte a bíróságra tök alaptalanul.
Ebben a jogi mozgástérben pedig természetes, hogy olyan méretű vállalatok, amelyeknek nem számít a perköltség, mindenért a biztonság kedvéért bírósági eljárást indítanak. Így működik az ÜZLET. Ez nem "jó" és "rossz" emberek harca, nem szolidaritás és nem szimpátia kérdése. Aki megtehet valamit, az meg is teszi, mert miért ne. Ilyen egyszerű.
-
Mr.Csizmás
titán
színház az egész világ
-
15115
tag
Ez megint csak egy jó nagy reklám mindkét cégnek. A legvégén mint mindig peren kívüli megegyezés lesz.
Az a baj, hogy lassan divat lesz a perelés. Szerintem azzal kezdődött amikor a Googlet beperelték a Nexus név miatt. Utánna csatlakozott a pereskedéshez a Nokia Apple Samsung HTC .... Lassan oda jut a dolog, hogy a Nokiát bepereli az nVidia, mert nem az ő soc-jeit használja.
A perelésre fordított energiát inkább az aksik fejlesztésére fektetnék, akkor már kinnt lenne az új generáció, ami legalább nem csak egy napot viszi a készüléket.
-
A Samsung helyében nem szállítanék ló**szt se az iPhone-hoz. Aztán meg oldja meg egységesen a HW-t akárhonnan az Apple (Foxconn).
-
Rickazoid
addikt
Mik az iPhone stílusjegyei? Lekerekített sarkú téglatest? Kerek gomb? Lekerekített sarkú négyszög ikonok? Tipikus amerikai idiotizmus. Ráadásul csak az első passzol bármire is, de az majdnem mindenre, de a másik kettő is elég nagy hülyeség. Viszont semmi nincs egy iPhone dizájnjában, amit ne láttunk volna előtte máshol, ráadásul ezen szabadalmak többsége teljesen alap dolog, mintha valaki levédené a két láb használatát a járáshoz. Az USA szabadalmi rendszere meg egy rakás sz@r, hogy ilyeneket megenged.
-
DeskJeti
tag
"Az Apple legújabb beadványa szerint a Galaxy Tab 10.1, Infuse 4G, DROID Charge és Nexus S 4G az iPad és iPhone levédetett stílusjegyeinek felhasználásával próbálja megtéveszteni a vásárlókat..."
Van ezeknek szemük? Hol hasonlítanak ezek?
Levédték az érintőképernyőt, a négyzetes formát, és a fekete/ezüst keretet, vagy mi?
Mellesleg, a Paramount meg beperelhetne MINDENKIT... Mert például az Apple a Star Treket nézőket akarja megtéveszteni... '-.-
Ki lopott kitől?1960...
1980-1990...
Joker! Androidos telefon! -
DanielK
addikt
válasz
Totheground #28 üzenetére
Ugyanilyen bill. használ a Sony is évek óta.
-
Totheground
addikt
Kicsit off, de azért nem rossz ez se
-
DanielK
addikt
-
T_Stark
őstag
A Samsung helyében kicsit megemelném már az Apple-nek szállított kijelzők árát
-
joey04
titán
a samu is pontosan ezt kérte, hát az apple is bepróbálja. régebbi topikban ez volt a duma fordított esetben...
-
A szabadalom, most is így működik.
Beadod a szabadalmi kérvényedet, majd elbírálják, hogy van-e hasonló levédett szabadalom és akkor nem tudod levédeni.
Gyárthatod, csak akkor a szabadalom tulajdonosa jogosan beperelhet, ahogy jelen esetben az Apple.Az asztallábat is le lehet védetni, ha az mondjuk egy különleges darab.
Ha mondjuk olyan a dizájn és a felhasznált anyag.
Akkor azt más már nem gyárthatja, csak más tollával ékeskedhet.Mindenki az almát másolja.
Engem is zavarna, ha a farvizemen kapaszkodna meg pár ingyenélő. -
tényleg nagyon unalmas már ez az apple...
-
babosmiki
addikt
Szerintem gusztustalan amit csinál az apple!
Vagy csak félnek, mert jön a Samsung? -
erikke17
őstag
Ez az egész már egy vicc.....
Lassan valamit ha gyártani akarsz meg kell róla győződnöd hogy nincs e levédetve.....
-
Gusztáv
addikt
Ez már tényleg szánalmas. Viszont jól mutatja, hogy az Apple melyik gyártótól félti a piacát.
-
zola8van8
tag
-
DanielK
addikt
A Nexus S mióta hasonlít az apple termékeire?
-
"az iPad és iPhone levédetett stílusjegyeinek felhasználásával próbálja megtéveszteni a vásárlókat, vagyis a dél-koreai gyártó az Apple termékek népszerűségét és sikerét felhasználva próbál tisztességtelenül nagyobb piacot szerezni."
Ez az egész másolós megvádolós vita bármelyik cég részéről hatalmas húzás volt a kitalálók részéről, viszont annyira fárasztó már, hogy azt nehéz szavakba önteni.
Mi lenne a világgal, ha levédetné valaki az asztallábat, mert bizonyítható, hogy az ükapja már egyszer csinált ilyet?
Persze tudom, hogy csak a pénz a cél és a mögöttes indok.
Abysmal:
Ez azért így nem egészen igaz. Inkább úgy, hogy sokan csak a márkákig látnak el, legyen az alma vagy más. -
Vaern
csendes tag
Az alma nem esik messze a fájától, tehát kétlem, hogy koreában pottyant volna le.
van hasonlóság az tény, de hogy összekevernék azt kétlem. -
Prien
addikt
Gigászok játéka. Nem látunk a színfalak mögé.
-
VD
őstag
Próbálok rájönni, hogy a samsung feliratot hogy a picsába lehet félig megevett almának nézni?
-
Gábor17
csendes tag
Szerintem ez már tulzás.Tény hogy a koreaiak nagyon szeretnek másolgatni pl.;SGS1 vagy galaxy ace.Viszont nem hiszem el h valaki be megy a boltba és össze tud keverni egy alma logot egy samsung felirattal.Aki igen az meg is érdemli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ - Power Bank 10600mAh / 22.5W Akció! Csak 4.490 Ft!
- Pitaka MagEZ 4 Samsung Galaxy S24 Ultra MagSafe tok, Black/grey, 1 hónapot használt tok
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Eredeti 120 Wattos Xiaomi Töltő + kábel
- APPLE IPHONE 13, 14, 15, PRO, PRO MAX Edzett üvegfóliák, felhelyezőkerettel! 1.990Ft!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest