- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Android szakmai topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel topik
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Safe mód alatt? Hát akkor mégsem ez okozza. Nem tudom, hogy nálam mért volt jó csökkentett módban. Én Telekomos vagyok (S9+), de nem hiszem, hogy ez miatt ment volna nálam.
Más.
Hiba keresés: [Problémás alkalmazások keresése a csökkentett módban való újraindítás segítségével Android rendszeren]
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
e-newsee
addikt
Nekem is Telekomos mindkettő, én is arra tippelek, mert a telefon beállításaitól függetlenül előjön néha.
Más: tapasztalt valaki olyat, hogy a hozzászólás elküldését nem engedi arra hivatkozva, hogy "Ez az IP cím ki van tiltva..."? Céges netről írok. Mindent enged, csak a hozzászólást nem.
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
csorbajeno
veterán
Én 1 SIM-mel használom a telefont, így segíts felfogni, lehet mégis csak mostanra értek végig bennem a gondolatok... Szóval, ha mindkét SIM-hez van (feltételezzük) korlátlan netem, de alapértelmezett netforrásnak a 2. SIM-et állítom be és ha az 1. SIM-re érkezik hívás, akkor nincs net, mert a 2. az alapértelmezett? Ha ez valóban így van, akkor tényleg lehetne szoftveresen javítani és így valóban oltári nagy baromság Remélem, sikerült teljesen megértenem a problémát, végre
-
csorbajeno
veterán
Értem, hogy átvált a másik SIM-re, de azt nem értem, hogy hogyan, mivel nincs két antenna. Alapvetően én ott ragadok meg, hogy az az egy antenna a hívott SIM-kártyát tartja a hálózaton, akkor hogy tudja a másik SIM-et is a hálón tartani. Nem értem, hogy mit tud a Huawei Igazán elárulhatnák. Vagy lehet, hogy az alaplapon 2 LTE modem lenne? Elképzelésem sincs.
-
csorbajeno
veterán
Értettem a problémádat és bocsánat, ha nyersnek tűnt a stílusom, nem szerettelek volna megbántani.
Azt próbáld még meg esetleg, hogy a vodás kártyát átteszed fix 3G-re, de azt hiszem az sem oldja meg a problémát, mert ugyanúgy le fog kapcsolódni híváskor, mert csak egy antenna van a telefonban Nem tudom, hogy a Huawei ezt hogy oldja meg. Mert ha több antenna van bennük, akkor már miért nem dual active?
-
csorbajeno
veterán
Nyílván nem áll át, mert nem is tud. És tudtommal a többiek sem. Ezek a telefonok csak Dual standby üzemmódúak, azaz amikor az egyik SIM-en telefonbeszélgetés folyik, addig a másik SIM lecsatlakozik a hálózatról és csak azt tudod beállítani (Samsung esetén legalábbis), hogy állandóan át legyen irányítva a 2 SIM egymásra, így amikor nem elérhető az egyik, mert telefonálsz, akkor továbbítja a hívást a másikra. A VoLTE-nek épp ez lenne a lényege, hogy amikor telefonálsz, akkor az adott SIM-kártyánál hívás közben is megmarad a 4G, simán tudsz netezni hívás közben, de akkor sem a másik SIM netét használva.
-
kiskeni
aktív tag
Igen, ez az, de halljak meg nekem nem így frissül. Amikor épp kedve szottyan, riaszt a Galaxy Store (vagy nem, ki tudja), hogy elérhető pár apphoz frissítés, sosem külön értesítésben jelenik meg. Ekkor ha köztük van az Eszközkarbantartó is, akkor hát az is kapja a frissítést.
Persze feltételezzük, hogy a Galaxy Store remekül működik és (mint úgy általában) nem felejti el frissíteni az appokatKét rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
kiskeni
aktív tag
De hát ez az, nem tompa/dobozos hangom van, hanem ilyen mekegős, traktoros alkalmanként... Ez kicsit sem normális szerintem, ezért már megéri zaklatni őket. Ez úgy tűnik térerőtöl független, mivel SIM csere után pont full térerő megléte mellett lett ilyen fura a hangom.
[ Szerkesztve ]
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
kiskeni
aktív tag
Mit van mit tenni? Amúgy nem lenne nekem ez annyira fontos, ha nem lenne néha gond hívás közben a hangommal a vonal túloldalán... Telefonhiba ugye kizárva, mivel Skype, Messenger, hangrögzítés mind mind remekül megy. Viszont akkor majd kifejezetten ez miatt fogok telefonálni az ügyfélszolgálatnak később, hogy ezzel kezdjenek valamit, hátha sikerül megoldani.
-
kiskeni
aktív tag
Nem, de folyamatosan aktiválják mindenkinek. Nem írtak konkrétumot, mert egyik gyakori kérdésben azt írják, hogy előfizetősök részére elérhető, míg a másikban már azt, hogy folyamatosan aktiválják az ügyfelek részére, megint másik gyakori kérdésben pedig azt írják, hogy te személyesen az üzletükben vagy ügyfélszolgálaton keresztül is kérheted az aktiválást. Persze 1x nem említik, hogy feltöltőkártyásokra vonatkozik-e valami korlátozás az aktiválás kérését illetően, illetve hogy kik is azok az ügyfelek, akiknek folyamatosan aktiválják, tehát előfizetősök-e vagy sem.
És, mint ahogy azt már mondtam is, a második ügyfélszolgálatos beszélgetésem során az ügyintéző tudta jól, hogy feltöltőkártyás vagyok, mégis azt állította, hogy aktiválta a szolgáltatást, meg hogy elavult a SIM kártyám. Az már csak hab a tortán, hogy igen csak 2 éve indult el ez a 4G hang dolog, tehát eltelt jó sok idő azóta, szóval most akkor mi is az igazság? Mert nekem ebből egyáltalán nem egyértelmű... Még be nem vezetett technológiát, 5G-t tesztelnek Zalaegerszegen, de a 2 éve elindított szolgáltatásuk még nem elérhető mindenki számára? Ráadásul ahányféleképpen éred el őket, annyiféle választ kapsz?Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
Dzsana
senior tag
Nekem még mindig ugyan ez a dilemmám, a S7 edge után nagyollom a plust, múlt péntek óta van, de még mindig nem tudtam megszokni. Nagy is, nehéz is. Erősen gondolkodom, hogy lecserélem sima S9-re, engem az S7 is kiszolgált, elég volt a teljesítménye.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Krisz1000
tag
minden, persze, most bontottam ki, le volt fóliázva, media marktban vettem ma du.
remélem ez a 165-ös akció nem azt jelentette h ezek valami céges szinten újracsomagolt készülékek...őszintén szólva elég nyúlgerinc a kábel ami benne volt, néztem is hogy ilyen egy eredeti kábel..?
s3-hoz vagy kétszer ilyen vastag a kábel...ennek mennyi az esélye hogy pont egy töltéshibás készüléket/töltőt fogjak ki...
nem hiszem el.nézegettem, de nekem belül is originálnak tűnt a csomagolás.
amit még nem értek h forgalmazóként valami strong and unique kft van feltüntetve a matricán
ennek van valami jelentősége? miért nem Samu Hungary? -
embe
nagyúr
Így van. Konkrétan azt akartam mondani, hogy tudtommal a Dominó csomagok kivételével mindenkinek működik, bekapcsolják a VoLTE szolgáltatást.. A Dominócsomagosoknak meg folyamatosan kapcsolják be.
No persze ehhez olyan készülék is kell ami tudja kezelni. Illetve egy időben arról is szó volt, hogy a régi simek nem alkalmasak erre.samu74 : nekem a YT alkalmazás futtatása közben simán látszik a hangerő csúszka.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
PedroPascal
senior tag
Érdekes. Ha mind a 2 sim 4g-n van egyszer valóban csak 2mbit volt a mérés. De csak 1 alkalommal sikerült ilyen keveset mérni. A 2. símet kapcsolgattam 4g 3g stb. A mobil net az első sim-en van mindig nálam.
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
PedroPascal
senior tag
Akkor tünt el a 4g jel ha ki volt kapcsolva a VOTE és hívást indítok ahogy korábban írtam. Speedtest app-al megnéztem a net sebességét nincsen különbség hívás közben és hívás nélkül. Sajnos 16mbit jelenleg ahol vagyok így is úgy is ebben a pillanatban.
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
PedroPascal
senior tag
Nekem Telekom-os a telefon 2db Telekom sim-el használom. Mind a 2nél be van kapcsolva, de semmit nem ír ki. Most teszteltem, hogy hívás közben tudok-e netezni és lehetett úgyhogy gondolom múködik.
Ha kikapcsolom akkor hívás indításkor eltűnik a 4g jel és csak a térerő jel marad és ilyenkor nincs net hívás közben.[ Szerkesztve ]
-
kiskeni
aktív tag
Képernyőképpel illusztrálnád nekem ezt hogyan is mondod? Hirtelen nem értem.
Btw, a Beállításokban lépj a Kisegítő lehetőségek menübe. Ott a jobb felső sarokban a 3 függőlegesen elhelyezkedő pöttyre nyomjál rá. Előjön 3 opció, az egyik az "Állapotértesítés elrejtése". Arra nyomj rá és meg is vagy.[ Szerkesztve ]
-
Manka76
senior tag
Valakinek írta már ki a telefonja az állapot sorba a VOLTE jelet hogy müködik? Meg elviekben a hivásnál is ha húzod a névjegyet ott is VOLTE hívásnak kellene látszania.
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
PedroPascal
senior tag
Azért kérdeztem mert nemrég véletlenül Wipe data/Factory reset nyomtam cache helyett és alaphejzetbe állt a telóm.
-
nylacika
aktív tag
Igen, Kerti... Akkor beletörődök, még szerencse, hogy a másik kártyáról megy a net, a telefonon levettem 2G-re majd kiderül. A netet lehet egyébként kikapcsolni? Mármint úgy, hogy csak az egyik kártyán? Mert hálózatilag ugyebár nem tudják lekapcsolni...
[ Szerkesztve ]
Honor Magic V2 + Samsung Galaxy Watch6 Classic LTE + Garmin Forerunner 955 Solar
-
ECHO2235
aktív tag
jó jó, de azért az 7 óra 45 perc akku használattal nekem 14 óra akksi használattal volt 5 óra 45 perc környéke.
és mondjuk sokkal többet nem is akarok elvárni, ha az 5 órát legalább hozza kijelző időbe már jo, mondjuk azt eddig is kb hozta Oreo alatt, csak néha rossz napján volt gyengébb 4-4.5 óra kijelző idő -
73egon
tag
Én is visszaraktam az oreot. Pie beta 4en volt.
A visszarakáshoz a már korábban belinkelt brj3 oreo odinos 4 filet használtam. Majd rányomtam a frissítésre és megtalálta a jelengi brk3 oreot. Most jelenleg XEH/XEH,XEH/TMH Úgy gondolom otan fogom tudni így frissíteni Pie-re.
Javítsatok ki ha tévednék![ Szerkesztve ]
Az Úr azért adott eszet nekünk, mert azt akarta, hogy használjuk.
-
csorbajeno
veterán
HUTCHDB donálásával próbáltuk volna a P20-ban is kipróbálni, de abban valahogy másként van megoldva a két kártyás rendszer.
Viszont, ha ez megoldotta a gondot, akkor valószínűleg mindkét SIM ugyanazt a frekvenciát akarta használni és ezért összegabalyodtak. Legalábbis én erre tudok gondolni.
-
csorbajeno
veterán
-
csorbajeno
veterán
Nem tudom, hogy mennyire függ össze a kettő, és hogy mennyire tartozik ide, de ha visszagondolunk időben, akkor korábban nem lehetett a két SIM egyforma hálózaton. Pl. ha a SIM1 kártya 4G-n volt, akkor a SIM2 csak 3G/HSPA lehetett, vagy attól lejjebb. Nem tudom, hogy a mia telefonokban hogy vannak az antennák elrendezve, de nem lehet,hogy mindből egy antenna van, ezért összevesznek. Ugye hívás közben is csak az egyik SIM él, a másik olyankor nincs hálózaton, mert fizikailag csak egy antenna van a telefonban. Egy dual active telefonban kellene ugyanezt kipróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest