Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nikkor
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan kaphatok értesítést, ha beszélgetés közben érkezik egy hívás? Gondolok itt a hívásmemóriára, illetve sms értesítésre? Hol tudom ezeket beállítani? -
nikkor
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek az S7 tud csatlakozni az ú Corollák fedélzeti rendszeréhez (Mirrorlink)?
És az Android Auto melyik változatával kompatibilis?[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
Sziasztok!
Videotelefonálás közben (messenger) át lehet váltani a hátlapi kamerára? -
nikkor
aktív tag
Sziasztok!
Hol lehet beállítani a képek automatikus forgatását?
Már többször átnéztem a beállításokat, ill. a galéria és a kamera menüjét, de nem sikerült megtalálni. -
nikkor
aktív tag
Sziasztok.
2017.októberi a telefonom. Még 7.0-án vagyok.
Eddig komoly hiányosságot nem tapasztaltam, leszámítva, hogy időnként fotózás közben érthetetlen okból időnként bekapcsol a sorozatfelvétel funkció és lő 50-100 képet. Persze, kicsit zavaró a sűrűn megjelenő, frissítésre buzdító üzenet.
Érdemes frissíteni? Mik a frissítés előnyei, hátrányai?
Ha frissítek, OTA tenném. Mire figyeljek?
Vagy jobb Smart Switch-csel? Ha igen, miért?[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
Sziasztok!
Mi a típusjele a gyári adatkábelnek? -
nikkor
aktív tag
Sziasztok. 7.0-n maradtam. A kamera egy ideje ha professzionális módra váltok nem engedi az expozíció korrekciót használni, nem aktív a gombja, viszont ő ezt mégis fényviszonyoktól függően maga állítja, de sajnos nem a megfelelő irányba: nappali fénynél ezért túl-, este pedig alulexponál. Mit állíthattam véletlenül el és hogyan tudok visszalépni?
-
nikkor
aktív tag
Van ebben a telefonban stopper, vagy alkalmazást kell ehhez letölteni?
-
nikkor
aktív tag
Ma jó pár videót csináltam az S7-tel az Eger Rallye-n. Full HD, 60 fps. Megdöbbentően jó a képminőség, a képstabilizátor teszi a dolgát. Visszajátszáskor, ha bárhol megállítom a videót, a kapott állókép minősége is kiváló.
-
nikkor
aktív tag
Tudnátok ajánlani gyalogtúrához appot?
A megtett km és a szintemelkedés a lényeges.[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
Most olvasom, hogy az akkumulátor számára a 45-95% közötti töltöttség az ideális. Ebben mennyire egységes az álláspont? Ti erre mennyire figyeltek oda?
-
nikkor
aktív tag
válasz geccoblaze #29853 üzenetére
Mielőtt nemrég megvettem az S7-et, eléggé alaposan tájékozódtam: G6, P10, H9, stb. Számomra G6-hoz képest a fő különbség, hogy az S7-ben az OIS sokkal hatékonyabb és ez nemcsak videóban jön ki, hanem pl. kevés fényben történő fotózásnál is. Ja és a G6 hátsó kamerájának külső lencséje könnyen karcolódik.
-
nikkor
aktív tag
-
nikkor
aktív tag
Hol van a telefonon a video editor fájlmappa?
-
nikkor
aktív tag
válasz alex devil #29656 üzenetére
Végülis engedte, hogy tovább lépjek, de aztán elakadtam, mert a Firstphone egri üzlete még nincs a listában.
-
nikkor
aktív tag
Éppen regisztrálnék, de nem tudom egy sorozatszám karakterről eldönteni, hogy nulla, vagy nagy O. Feltételezem, hogy ha a kettő közül a rosszat választom, akkor a honlap nem fogadja el. Jól gondolom?
-
nikkor
aktív tag
Spigen Neo Hybrid tokhoz milyen fóliát ajánlotok, amit nem gyűr fel?
Kamera alkalmazásban a felső sorban én csak négy menüpontot látok a hat helyett és nincs jobb szélen nyíl. Vajon miért?
[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
válasz mediumgecso #29600 üzenetére
Én ezüstre pályáztam, de mire eljött a vásárlás ideje, már nem volt kapható. A fekete sem rossz, de annál a fehér jobban tetszik. Fekete tokkal is jól néz ki.
Ma jött meg a Neo Hybrid. Tényleg jó minőségű, szépen illeszkedik, jó a fogása és szerintem kellően biztonságos. -
nikkor
aktív tag
Névjegyet hogyan lehet kitűzni a kezdőképernyőre?
-
nikkor
aktív tag
Más.
Összekapcsoltam a telefont a számítógéppel, hogy megnézzek egy általam készített videót, de üres a DCIM mappa. Mi lehet a gond? -
nikkor
aktív tag
válasz gerner1 #29522 üzenetére
Hívásátirányításnál be van állítva egy telefonszám arra az esetre, ha nem vagyok elérhető. Telenor ügyfélszolgálatos szerint ez a SIM kártyán az előző telefonom idején is be volt állítva és arról szól, hogy sms-t kapok, ha akkor hívnak, ha nem vagyok elérhető. Eddig rendben van, tényleg kértem ezt a szolgáltatást korábban, nyilván SIM kártyához kötődik és a kártyával hoztam át az előző telefonról, ezen nem is akarok változtatni.
Ami a problémám, hogy az előző telefonom sokkal gyorsabban tárcsázott, az S7 viszont vár 2-3 mp-et és csak utána tárcsáz. Ki tudom valahogy iktatni ezt a késést/késleltetést?[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
Alapértelmezetten feltételes hívásátirányítás van bekapcsolva. Hol tudom kikapcsolni?
Prediktív szövegszerkesztő (naptár, jegyzet) megjegyzi magától az új szavakat? Ha nem, akkor hogyan lehet őket elmenteni?
Naptárban csak a havi formátumnál látszik legalább egy része a bejegyzéseknek, a hetinél csak egy színes csík jelzi a ezeket. Olvashatóvá lehet-e itt is tenni őket?
-
nikkor
aktív tag
Igazából azt szeretném, hogy a névjegyzékben csak telefonszámok legyenek és a hozzájuk tartozó nevek, nekem itt nem kellenek email címek.
Végül kiderült, hogy a Telenoros hölgy csak a képeket másolta rá az SD kártyára, mivel nem volt hozzá megfelelő program a lumián. Most töltöttem rá ezt a progit és ezután már ment minden simán.
-
nikkor
aktív tag
Tegnap voltam a Telenorban a nano SIM kártyáért, egyúttal memóriakártyán áthelyezték a menthető adatokat a régi telefonról, de a névjegyzékben nem jelennek meg a telefonszámok, pedig ide importáltam a vCard (VCF) féjlokat az eszköz tárhelyéről. Érdekes módon a régi fotók egy galéria megnyitás utáni automatikus szinkronizálással átkerültek a galériába. Hogyan tegyem helyükre a telefonszámokat?
-
nikkor
aktív tag
Gyorstöltést hol lehet kikapcsolni?
-
nikkor
aktív tag
Szoftvreradatok között a Knox verziója 2.7.1. Ez rendben van? Ez a My Knox alkalmazásra vonatkozik?
Az Android verzió 7.0, de frissítés elérhető. Érdemes meglépni, mindenkinek bevált?[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
Most kapcsoltam be először az S7-et.
Elnézést, ha időnként számotokra nyilvánvaló dolgokra is rákérdezek:
Pl. Samsung Account-ba miért jó bejelentkezni?[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
A most lecserélt telefonom egy L640. Amikor azt laktam be, akkor az azt megelőző 4XHD-ról egy transfer program msd kártyáról bemásolta a kapcsolatokat. Másra nem is volt szükségem. Tehát nincs kifejezetten mobil telefon miatt létrehozott Google fiókom, csak az a gmail-es, amit számítógépen használok levelezésre. A mostani belakáshoz jó lesz ez az utóbbi is, vagy célszerű erre a célra egy külön fiókot nyitni?
Alapesetben a gyors, vagy a normál töltés fog működni?[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
Na ma megvettem, már itthon van, de csak este bontom ki és indítom be, ha a fiúk lefeküdtek. Tokról még nincs hír, fólia viszont megérkezett. Jövő héten Telenor a nano SIM-ért.
-
nikkor
aktív tag
Most jutott eszembe, hogy az S7-be nano SIM kártya kell, most még micro SIM-et használok. Nyilván el kell mennem a Telenorba. De érdekelne, hogy SIM nélkül mennyire lehet belakni, vagy így nincs értelme és csak a kártya behelyezése után értdemes elindítani a dolgot.
-
nikkor
aktív tag
Tok, fólia megrendelve, igaz az előbbi jelenleg nincs készleten, de azt ígérik, hamarosan lesz. Valószínűleg holnap megyek a Firstphone-ba. Végre.
-
nikkor
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Akkor úgy néz ki, hogy ezen a héten megveszem a telót a Firstphone-nál.
Spigen Neo Hybrid tokhoz melyik fólia jó, amit nem gyűr fel?[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
Mit tudtok a Bravophone Kft-ről?
Euronics-ban és a Firstphone-nál is az általuk matricázott dobozú Samsungokat árulják. Egyébként gondolom, a lényeg az, hogy a Bph matrica alatt érintetlen legyen a fekete zárjegy. Fp-nál megpillantottam a garancialevelet is (volt ott egy bontott dobozú J5), a Samsungé, le van írva a regisztrációhoz kötött +1 év garancia is.
Örülnék, ha véleményeznétek mindezt.[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
válasz espi38 #29226 üzenetére
Ebben a témában már én is kérdezősködtem itt is, ott is. Magam számára azt szűrtem le, hogy nekem S7 lesz a megfelelő, mert számomra fontos a kamera (és azon belül a videó is). OIS és af egyértelműen jobb az S7-ben. Ebben a G6-nál is jobb.
Egyébként célszerűbb úgy kérdezni, hogy miben jobb ez vagy az a telefon a másiknál. Így objektívebb válaszokat kaphatsz.
[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
Érdekes hír és szerintem minden olyan márkát érinthet, ahol drága készüléket is gyártanak (nyilván így a legnagyobb a csalók haszna).[link]
-
nikkor
aktív tag
S7-ben lehet az elkészített videókat szerkeszteni? Alap dolgokra gondolok, mint vágás, snittek összekapcsolása, esetleg kísérő zene, feliratozás?
-
nikkor
aktív tag
válasz iversonpeter #28434 üzenetére
Örülök, hogy elrendeződik.
Más.
Meg tudja valaki mondani, hogy a Spigen Neo Hybrid fekete és crystal változata között van-e abban különbség, hogy egy esetleges leeséskor mennyire védik a telefont? Más szóval rugalmasabb a fekete, mint az átlátszó?
Úgy tudom, a Rugged Armour adja a legnagyobb védelmet, de ha a Neo H. sem sokkal gyengébb, akkor ez utóbbit választanám.
[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
válasz iversonpeter #28364 üzenetére
Amikor átvetted, sértetlen volt a zárjegy?
-
nikkor
aktív tag
Lajkapapán kívűl más is tapasztalta a kamera romlását?
-
nikkor
aktív tag
A shieldstore.hu hazai cég? Gyanús, mintha google fordító miatt lenne csak magyar nyelvű a honlapja. Fólia miatt érdekelne.
Már látom, pozsonyiak.[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
válasz _Moriarty_ #26708 üzenetére
https://www.youtube.com/results?search_query=galaxy+s7+tempered+glass
A címe: Best Tempered Glass for the Samsung Galaxy S7?
-
nikkor
aktív tag
Megpróbáltam tájékozódni KIJELZŐ VÉDŐ FÓLIA ügyben: beírtam az S7 fórum keresőjébe a fólia szót, találtam 478 hsz-t, elolvastam mindet és a hasznosnak tűnőkhöz kapcsolódó hozzászólásokat is megkerestem és elolvastam. Leírom, mit szűrtem le az egészből, hátha más kezdőnek is hasznos lesz.
Hagyományos fóliát hatot találtam, amivel legalább egy felhasználónak volt pozitív tapasztalata.
1. Spigen Curved Crystal: ez szinte mindenkinek bevált, csak nehéz pontosan illeszteni.
2. Gyári Samsung fólia. két beszállító is van, egyik a Strong, másik a Bravo. Az számomra nem derült ki, hogy a kettő közül melyik a jobb. Viszont itt már előfordult, hogy a széleken feljött, kérdés, hogy ez mennyire múlik a felhelyezés technikáján.
3. Az Ali-ról beszerezhető Pet Hot Bending Soft Film-ről is csak jókat olvastam, de csak 2 vagy 3 beszámolót találtam, tehát kicsi az esetszám.
4. Xprotector: voltak jó tapasztalatokról beszámolók, de nem voltak részletezve. Sötét ló?
5. Talán 2 fórumtárs dícsérte a Skinomi Tech Skint.
6. Volt, akinek bevált a Belkin True Clear, de volt, akinek nem, mert nem ért a kijelző széléig.Találtam két üvegfóliát is akit legalább egy valaki dícsért, még ha nem is maradéktalanul:
1. Ultimate Shield Tempered Glass.
2. Brando Tempered Glass.
(3.) Ezt én találtam a YT-on, szerintem ígéretes: amFilm Screen Protector Tempered Glass.Még leírom, de már mindenki biztosan tudja, hogy nem minden fólia társítható problémamentesen minden tokkal.
Kérem, hogy fűzzétek mindehhez most frissen a tapasztalataitokat, kiegészítéseteket, hogy még tisztábban láthassunk.
-
nikkor
aktív tag
Egy korábbi hsz-ban olvastam, hogy az S7-ben a wifi gyengébb az átlagosnál.
Ti is ezt tapasztaljátok? -
nikkor
aktív tag
Ismeri valaki ezt a tokot:
Tok, Samsung SM-G930 Galaxy S7, Clear Cover, hátlap, ezüst, gyári csomagolt EF-QG930CSEGWW ?
Jól gondolom, hogy nem átlátszó? Milyen a fogása? Több védelmet ad, mint egy átlátszó szilikon tok?A Spigen Neo Hybridtől mennyivel lesz szélesebb?
[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
válasz gerner1 #26497 üzenetére
Rákerestem a P10 fórumra, de nem találtam ezzel kapcsolatban semmit. Gondoltam, hátha hallottál valamit.
Visszatérve a P9-re: a Mobilarena tesztben anno olvastam, hogy a Huawei biztosra akart menni, ezért ebbe a telefonba 3 antennát is beépített, hogy ne lehessen vételi problémája. -
nikkor
aktív tag
Van-e különbség kopásállóságban a különböző színváltozatok között? Mennyire kopásálló a fémhatású keret? Hosszabb használat után hagynak-e nyomot a telefon külsején a különböző keménységű tokok?
-
nikkor
aktív tag
Úgy tudom, hogy csak fogyasztó állhat el 14 napon belül a(z internetes) vásárlástól, cég pedig ebben az esetben nem minősül fogyasztónak, csak magánszemély.
Esetleg egyéni vállalkozó, Bt. már nem.Ha csak a garanciára gondoltál, akkor örülök a pozitív válasznak, amit kaptál. Regisztráció után azért tudósíts.
[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
-
nikkor
aktív tag
Már egy ideje figyelem többek között az s7 és s6 árakat. Előbbinél nem igazán látok csökkenő tendenciát, pedig az s8 már kint van egy ideje. Most pl. MM 219.990, Speedshop 229.900. Mi van? Megnőtt a kereslet, vagy készlethiány van?
Tudom, hogy volt már MM 140e (arról lemaradtam), nemrég volt 160 is (azt sokallom). Azt hittem, hogy a 200 itt és Edig-ban a lista ár. Ezek szerint a listaár is nőhet?[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
válasz _Moriarty_ #24959 üzenetére
A kijelzőre milyen fóliát tettél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik