Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
SztiviVander #9998 üzenetére
Ezt mondom, de ok 10bol 1szer hibaznak, az exynos meg mindig ilyen volt..de legalabbis jo par eve.
-
dnelb
veterán
válasz
csorbajeno #9996 üzenetére
szerintem nem havi frissítés függő(hiába írja a cikk) , nekem márciusi van az ultran és elérhető
-
csorbajeno
veterán
válasz
Tacsilaci #9995 üzenetére
Korrábban azt írta itt valaki, hogy csak azok a készülékek kapják meg, amelyek optikai zoommal rendelkeznek. Annak ellenére, hogy nem tudom, hogy mi ezek között az összefüggés, ez így volt, ugyanis az S21U és az attól fiatalabb S családok tudják ezt a feature-t. Szóval én azt mondom, hogy majd meglátjuk, de most momentán S21-re áprilisi bizt. szinttel nem éri el a store-ban.
-
Tacsilaci
tag
[link] Jó hír! Úgy néz ki hogy minden S21 megkapja!
-
RAZR_v3
tag
Üdv!
Samsung Galaxy S21-nél a legújabb 2023. áprilisi frissítést érdemes feltenni, ti gond nélkül használjátok? -
Kroni1
veterán
Ezzel egyetértek, ezt irtam én is, S9 kivételével sehol se volt semmi problémám eddig. Az akkuidő sem ég és föld sztem, én fluidnak érzem a 21est is. Tul van ez misztifikálva szerintem is.
S9-esek flottás Telelom sim-ekkel valamiért nyűgösek voltak nálunk a cégen belül, nem lehetett sokszor fogadni a hívást, nem épült fel a kapcsolat, szolgáltató és modem közti probléma volt az oka állitólag. És ami fura h nem mindegyik csinálta, de amelyik igen az antennacsere után sem lett jó.
-
kutga
félisten
válasz
s.Oliv3r #9984 üzenetére
Nekem eddig egyik exynos procival sem volt különösebb bajom, nem éreztem semmi hátrányt. Volt mellette sd888, sd778g, azokkal sem. Továbbra is úgy gondolom kissé túl van tolva a téma. Attól is függ persze a dolog, hogy mi a felhasználás, én alap felhasználó vagyok, lehet ezért nem is jön ki nálam a különbség.
-
mhydas99
senior tag
válasz
s.Oliv3r #9963 üzenetére
Samsungnak abbol van penze ha sajat procit rak a telefonjaiba es nem abbol ha a Qualcomm procijainak arat kifizeti plusz meg a hozza tartozo licenszdijakat is...
Amigy ha vegre sikerulne egy fasza modemet hegeszteniuk a procijaikba akkor siman lenne olyan jo minden teren mint a Qualcomm. Nem ketlem hogy miutan milliardokat olnek most a sajat apu fejlesztesbe 2-3 ev es ok gyartjak majd a legjobb chipeket es nem a Qualcomm. Arrol nem beszelve h a Mediatek jelenleg a legnagyobb chipgyarto, ha jol tudom.
-
mhydas99
senior tag
Tudtommal, es ahogy korabban tobb cikk is foglalkozott vele az Expert Raw csak olyan keszulekekre kerulhet fel ami fizikai zoomra kepes. Ezert kapja meg az ultra szeria, illetve s22-tol mindegyik.
-
s.Oliv3r
senior tag
Most olvasom sammobileon, úgy néz ki, nem csak a sima s24 lesz exynosos, hanem a + és az ultra is
ez röhejes...én tényleg feladtam.
-
Kroni1
veterán
válasz
s.Oliv3r #9978 üzenetére
Sajnos nagyon serényen tanulnak az apple-től, és átvesznek minden trendi baromságot. Már ők sem adunk töltőfejet, lehagyják a jack-et, az SD helyet, infrát, stb.. Régen pont a teljességgel voltak különbek a záslóshajóik.
Egyébként a használt ára miatt vagyok én is leginkább samsung párti. Ha lenne kompakt méretben (6.2" alatt) megfizethető árú, QI tölthető, AoD Amoledes telefon a használt piacon akkor arra átváltanék, de mivel csak pár xiaomi, sony és pixel tudja ezeket, jó drágán addig nincs más opcióm. Azért az nem rossz hogy 110e-ért venni tudtam egy 1 éves S21-et, (tavaly áprilisban 250-ért vette a tulaj, 3 év hivatalos garival) A fent említett telefonok vagy nem kaphatóak itthon pl némelyik pixel, vagy ha igen akkor ált. drágábbak használtan.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
SztiviVander #9975 üzenetére
Na pont az ilyen buza huzasok miatt van elegem a samubol
nalam messzire rugtak a labdat.
-
csorbajeno
veterán
válasz
SztiviVander #9975 üzenetére
Engem érdekel, de eddig nem próbáltam, de ahogy írtad is, csak emiatt nem fogok új/másik telefont venni
-
SztiviVander
addikt
Nem csak a legujabb de a régiek se mukodnek mar jo ideje. Valamelyik havi frissitesben tett rola a samu hogy apkmirror se legyen megoldas. Tavaly tavasszal meg ment az akkori 1.xxx verzio apkmirror-rol leszedve, aztan valamikor nyar vegen akartam volna hasznalni es mar se a telepitett se a frisebbek nem indultak el. Szerencsere nekem nem letkerdes ugyhogy tulelem nelkule, de azert ez (is) eleg buza huzas volt a samutol, hiszen a samu tulajok 90%-a azt se tudja mi az az apkmirror, az a tiz szazalek meg aki alol kiutottek a lehetoseget ha eddig nem vett ultrat akkor expertraw miatt se fog. Ilyen huzasok utan mar csakazertse.
-
Masato
tag
válasz
ElRamos #9950 üzenetére
Nem tudom, miért hozta le sok hírportál ezt így, mikor az Expert Raw eredetileg csak az S21 Ultrával volt hivatott működni. Az első verziót fel lehetett telepíteni apk-ból és működött is (nem Ultrán). A legújabb apk-t lehúztam és nem működik az S21+ommal. Azt írja, hogy inkompatibilis.
-
Kroni1
veterán
Persze, tudom h némileg jobb a SD, csak arra utalok, hogy nem feltétlen egyedül ez az oka, samu SD telóitól se vagyok elájulva, 4500as akksik ellenére sem. Ugyanaz a SD alap más gyártónál van hogy sokkal jobb üzemidőt tud.
Mondjuk nekem szerencsém van, 1 éves S21 átlagos munkanapom végére este 30-40%-on van úgy hogy reggel 6kor levettem a töltőről. AoD, normál üzemmód, 120Hz-en használom, kb 1h Spotify, néha net+YT és kevés telefonálás. Persze tudom másnál simán elfogyhat mert elég visszafogott használat ez manapság. Én is visszasírom a Sony Z1C-s időket, az nálam 2-3 napot is kibirt hasonló használattal, igaz ott nem volt AoD..
-
helixP
nagyúr
Sajnos nem.
Rendszeresek voltak az összehasonlító tesztek a Snapis és az Exynosos chipsetek között, amik ugyan azt a One UI-t futtatták és rendszeresen az SD-sek hozták a jobb eredményeket.Én az S8-S9-S21 eket rendszeresen Battery Saver+No AOD + Low refresh rate-en használtam, hogy kiborjon egy napot.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
SztiviVander #9969 üzenetére
Ha nektek ez így jó, hát használjátok egészséggel! Én meguntam.
-
Kroni1
veterán
-
SztiviVander
addikt
Én is pont így vagyok vele, exynos vagy sem, működik, gyors, stabil. Hiába próbálom győzködni magam hogy kéne egy s23 vagy egy xiaomi 13, nem tudok belekötni semmi olyanba az s21-en amivel meg tudnám magam győzni 3-400Ft kidobására
És amúgy szerintem nálam teljesen pöpec az üzemidő (meg a sot is), nyilván ha nem itthon vagyok egész nap akkor nem 2 óra a kijelző használat hanem 4-5, de arányaiban akkor is így merül. Általában este töltöm 100%-ra, másnap estére (azaz valódi egy nap / 24óra után) ritkán sikerül 15% alá vinnem.
Nem árt egyébként ez a program, ha feltűnően gyorsan merül a telefon akkor első körben a mélyalvási fogyasztást érdemes megnézni. Ha az magasabb mint 0,6-0,8% / óra akkor elég valószínű hogy valami beakadt és amiatt merül. Nekem akkor szokott ilyen néha előfordulni amikor az android system webview frissül, az kilövi az amazfit notify appot (is), ami ettől meghülyül, nem jól indul újra el és elkezdi folyamatosan méretni az órával a pulzust. Na olyankor "mélyalvásban" 4-5%/órára ugrik a fogyasztás. Vagy legutóbb múlt héten mikor play services meg hasonlók frissültek akkor is feltűnt hogy ugyanilyen használat mellett nem 27%-ot hanem 40-45-öt merült. Akkor minden play-es vacakot kényszerleállítottam, töröltem a cache-eiket, telefon reboot és azóta nyugodtan tud újra aludni.
A másik pedig amiben talán gyengébb az exynos mint az sd az a modem része, azaz gyenge térerőnél lte-n durván fogyaszt. Pláne ha két sim van benne. Nekem pl itthon elég gyenge az lte (voda/telekom detto, előbbi azért kicsit jobb), viszont van wifi, a gsm/edge térerő pedig maxiumumon van. Megoldás: egy rutin ami wifire csatlakozáskor auto átkapcsolja 2g-re a mobilnetre használt céges sim1-et (csak a mobilnet-aktív simet tudja a rutin kapcsolni, de a privát kártyám az amugyis fixen 2g-n van), ha kimegyek lakásból akkor pedig auto visszaállítja lte/3g/2g -re a hálózatmód. Persze aki sokat telefonál és ragaszkodik a volte által nyújtott dolbyatmoshdrhifi szuperhangzáshoz annak ez nem opcióBocs ha hosszú volt, de hátha valakinek segítenek az ötletek.
-
Kroni1
veterán
válasz
s.Oliv3r #9965 üzenetére
Én is örülnék ha maradna a SD, de csak azért mert itt olvasom h mennyire jó.
De azt azért hozzá kell tennem h soha semmi gondom nem volt sem S6 S7 S8 S10 és a mostani S21 telefonaimmal sem, amik nem SD procisak. Volt egy darabig S20FE-m Snapival és én a saját felhasználási szokásaimnál semmi olyat nem tapasztaltam ami miatt azt tudnám mondani, hogy sokkal jobban kéne.. Az S21FE-t pedig még a snapival is szídták páran. Szóval lehet a legjobb lenne ha nem olvasnék annyi fórumot csak használnám a telómat elégedetten.
Amiben én szídni tudom a samsungot az a tré üzemidő. Elképesztö h egy Sony telefonnak már 10 éve is sokkal jobb volt az idle fogyasztása, és ez sajnos most is ugyanígy van, sokkal többet ki tudnak hozni kb. ugyanabból a hw-böl. -
s.Oliv3r
senior tag
-
válasz
SztiviVander #9959 üzenetére
Ha az S21U nálunk is megkapta, akkor nem az exynoson múlik.
-
TODI1111
veterán
válasz
SztiviVander #9959 üzenetére
Mindent nem lehet. Akkor ki venné a snapdrgonos 23-as szériát.
-
SztiviVander
addikt
válasz
h_benjamin #9958 üzenetére
Ultrakra alapbol volt mindig is expert raw, a simaknak es a plusnak igerte a samu mar vagy 1.5 eve hogy megkapjak. Es ugy tunik a snapisok meg is kaptak (mar tavaly) az appot. Eu-nak exynosra meg szokas szerint minek.
-
MadMancs
veterán
válasz
SztiviVander #9956 üzenetére
Téves. Rossz topic.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Apró frissítésként üdvözölhetjük a két alap S21-et, és bár van új hardver meg alapból járó 5G, az emlékezetünkben valószínűleg a töltőtlenség, a microSD-s bővíthetőség eltűnése és az AKG füles hiánya marad meg a csökkentett felbontású, 2021 eleji Galaxy eszközökből.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED monitor topic
- BMW topik
- Villanyszerelés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Plus két színben!gyári független dual SIM megkímélt 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/256GB, Normál, Káryafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest