-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dongasre
tag
válasz slice14 #5592 üzenetére
Jelenleg külföldön használom úgy hogy ezekről még én se tudok semmit.
Akkor marad a várakozás.
Láttam egy tips&tricks videóba hogy a beállításokba be tudta kapcsolni az Spen támogatást. Nálam ilyen nincs, pedig a fiókba van egy halott Note 8, vajon működne az annak az Spen-ével?SM s21+
-
kengyel
nagyúr
Megvan a 6-órás SOT-időm, egy nap ès öt órában. Ez harmadik tőltèsnek, nagyon jó.
kengyel
-
Burt1793
veterán
válasz szasza_1 #5596 üzenetére
Az S21-nek ultrahangos az ujjlenyomatolvasója, így nincs szükség megvilágításra. Be lehet kapcsolni, hogy felemelésre bekapcsoljon a kijelző (Ébresztés felemeléssel - beállításokban keress rá), amúgy az AOD-n rajta van az ujjlenyomat helye.
Ha egyszer elrontod az ujjlenyomatot, akkor már mutatja, hogy hova kell tenned. Amúgy gyorsan megszokja az ember a helyét és utána hibátlanul, gyorsan működik full fekete kijelzőnél is.
Pont tegnap beszéltük, hogy az AOD csak egyféle eseményre tud aktiválódni. Vagy mindig megy, ha nincs zsebben, vagy értesítésre kapcsol be, vagy érintésre kapcsol be, vagy időzítve van. -
kakuk.tamas
addikt
Sziasztok!
Láma kérdés:
A Vodás S21 független? Asszonypajtás S21-ét ágyvenném az iPhone mellé (méretre nekem tökéletes), csak én Telekomos vagyok…Köszike a választ!
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
szasza_1
senior tag
válasz PACSA75 #5536 üzenetére
Ha abból indulok ki, hogy a két telefon kb ugyan akkora (a Samsung 1mm-el vastagabb, ez is érdekes egy 3 évvel újabb telefonnál, és amúgy nagyon is érezhető), fele csíkszélességgel készült proci van benne, vártam volna legalább annyit, mint egy 3 éves telótól, aminek ráadásul az aksija is 3 éves... Illetve árban is hasonlóan mozogtak, az igaz, hogy a forint egy picit kevesebbet ér...
De ha már itt vagyok, kérdeznék is. Hogy lehetne azt megoldani, hogy ha felveszem az asztalról a telefont vagy megmozdítom, mutassa az ujjlenyomat érzékelő helyét? Hogy lehetne azt megoldani, ha ráteszem az ujjam az érzékelőre, akkor fényesen mutassa, hogy pontosan hol van? Hogy ha kell, egy picit arrébb tudjam húzni az ujjam. Ezek a Xiaomikban tök jól működnek.
AOD-nál hogy lehetne egyszerre bekapcsolni azt, hogy értesítésre és érintésre is bekapcsoljon? A rendkívül rövid akkuidőn kívül más gondom nincs. Tegnap 2 óra TikTok és 1 óra böngészés teljesen leszívta... -
slice14
veterán
válasz dongasre #5580 üzenetére
A Samsung-nál van a probléma. Jelenleg senkinek nem frissül. Kijött a decemberi pach, ami pár napig volt elérhető. Aki lefrissítette az örül, aki nem annak várnia kell. Elvileg a decemberi pach után is jött ki valami, de az már XEH-ra ki se jött sammobile szerint.
Valamint 11-ről sem frissül jelenleg.Jut eszembe: a ROM csc-vel működnek ilyen finomságok, mint VoLTE & VoWiFi itthon?
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
Luigi962
őstag
Most nézem, hogy eltávolították a pulzus mérést, a vér oxigén mérést meg a stressz szint mérést is?
-
PACSA75
őstag
válasz csorbajeno #5548 üzenetére
Elméletileg egy céges VPN ezt is megoldaná.
-
sgeza
veterán
Na játszadoztam kicsit a sávváltós alkalmazással, és az alább vázolt eredményeket kaptam. Nálam csak a felsorolt sávokon volt térerő (adott szolgáltatónál, egy földrajzi helyszínen).
Vodafone és Telenor hálózattal teszteltem, és egy adott helyszínen, Budapesten. Így nem természetesen ettől eltérő állapotok lehetnek még országszerte, illetve más szolgáltatóknál.Balról jobbra az adatok: sáv (hívás kapcsolat jelzése, internet kapcsolat jelzése)
Vodafone
GSM 900 (EDGE/EDGE)
GSM 1800 legerősebb (GSM/NINCS)
WCDMA VIII 900 (UMTS/HSPA+)
WCDMA I 2100 (UMTS/HSPA+)
LTE B1 (LTE/LTE)
LTE B3 (LTE/LTE)
LTE B20 (LTE/LTE)Telenor
GSM 900 (EDGE/EDGE)
GSM 1800 legerősebb (EDGE/EDGE)
WCDMA VIII 900 (UMTS/NINCS)
WCDMA I 2100 (UMTS/HSPA+)
LTE B3 (LTE/LTE)
LTE B20 (LTE/LTE)
LTE B28 (LTE/LTE) - ennek itt nálam borzasztóan gyenge volt a jele, de volt jelMindkét szolgáltatónál:
Az LTE esetén 4G+ jelzés volt az állapotsorban. Az LTE B1 és B3 kivételével a többi gyakorlatilag teli pálcikás volt (az 1 és 3 eggyel kevesebb). Tehát az LTE-k közül a B20 volt a legerősebb (érthető mondjuk, mert annak a sávnak a legalacsonyabb a frekvenciatartománya).Amit még észrevettem, hogy a dBm mértékegységgel jelzett érték a hívás térerőt jelzi, míg az asu a mobilnetre vonatkozik. Ugyanis amelyik sávnál volt hívás, de nem volt net, ott az asu értéke 0 volt.
Nem tudom, hogy számít-e bármit is, én most kíváncsiságképpen beállítottam a fenti sávokat (Vodafone).
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Zárolt képernyő - Widgetek -> kapcsold be a Zene lehetőséget
Ugyanitt alul: Mutassa az Always On Displayen (ha szükséges)Ezeknek eredményeképp a zárolt képernyőn és az AOD-on is megjelenik/megjeleníthető a Vanced widgetje (ha éppen játszik).
AOD-on úgy hozható elő, hogy duplán böksz az órára, majd suhintasz rajta le vagy fel! Ekkor jelenik meg a widget, amin tudsz akár léptetni is. Bár szerintem ez több bökést igényel, mintha simán dupla koppal a zárolt képernyőt hoznád elő, és azon vezérlenéd a widgetet. Ez innentől már szubjektív döntés.[ Szerkesztve ]
-
Luigi962
őstag
válasz csorbajeno #5570 üzenetére
Köszi akkor nem izgatom vele magam. A 12-re nics még decemberi biztonsági javítás?
-
sgeza
veterán
válasz Burt1793 #5569 üzenetére
Ez a lényeg!
Egyébként rájöttem már, hogy nekem miért nem volt jó: vagy-vagy lehet csak beállítani az érintéses és az értesítésre megjelenő AOD-ot. Nekem a kettő egyszerre kell: érintésre is jelenjen meg 10-15 mp-re, de értesítés esetén is jelenjen meg, amíg az értesítés fennáll, illetve fel nem oldom a kijelzőt (vagyis nyugtázom, hogy láttam). Nekem ennyi elég, de ezt sajnos pont nem tudja a gyári lehetőség. Lehet, hogy elengedem az érintéses megjelenítést, majd meglátom még. Akkor nem lenne szükség az AodNotify-ra.[ Szerkesztve ]
-
Luigi962
őstag
Szervusztok. Tegnap megjött az S21-em és már alapból A12 volt rajta. TMH/TMH,TMH/EUX/TMH. Ebből lehet varázsolni XEH-t, ja és novemberi a biztonsági szint. Nincs még decemberi?
-
fzboxx
senior tag
Sziasztok!
Csak egy kicsit off, de talán nem lesz gond ..Vett valaki S21-et a megjelenéskor promóciós időszakban pl. a www.sestore.hu -tól kamat mentes részletre?
Most lehet ilyet. A kérdésem arra vonatkozik, hogy megjelenéskor is volt-e ilyen részlet fizetéses lehetőség.
Köszönöm szépen! -
Komi28
senior tag
A médialejátszót miként tudnám kitenni a főoldalra, hogy ne kelljen annyit húzogatni, nyomogatni? Az előző telónál egy mozdulat volt és lehetett megállítani, indítani.
-
Janaboy
veterán
Akku témához: nekem kb 1-1,5 órát lecsip a SOTbol az adaptív kijelzo.
Lehet hogy simulekonyabb a kijelzes, de nekem az akku fontosabb.Janaboy
-
kutga
nagyúr
válasz csorbajeno #5550 üzenetére
Bixby nem tud ilyet?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Musaka
senior tag
válasz csorbajeno #5550 üzenetére
Köszi az infot
-
Musaka
senior tag
válasz csorbajeno #5547 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A tegnapi nap úgy éreztem, hogy egy mérföldkőhöz érkezett az információtechnológia. Történt ugyanis, hogy délelőtt nem volt nálam a laptopom, volt viszont hozzá egy multiport adapterem. Hát gondoltam egyet, és úgy voltam vele, hogy max. 10 percet rászánok, hogy kipróbáljam élesben a DEX-et, ha nem megy, akkor hagyom. Nagyon pozitívak a tapasztalataim. Levelezésre kiváló, böngésző is, bár kicsit kevésbé állt kézre, mint az asztali. Van, amiben még a windowsnál is jobban tetszik pl. lapok görgetése, így a délelőttöt kibírtam gép nélkül.
Vannak persze, amikben megakadtam, amikre kész megoldásaim voltak win-en (excel, a céges hálózat elérése, kezelése, konténeres fájlok, stb.), itt külön programokkal kellett volna kísérleteznem, kicsit körülményesebbek is.
Összességében nem hagynám még el a windows-t, de nagyon sok funkcióban képes lenne teljesen kiváltani azt az S21, nem állna meg a világ akkor sem, ha csak az lenne, csak egy kicsit körülményesebb használni. Ez így elsőre nagyon jó benyomást tett. Ha hozzáveszem, hogy az MS elhozza a felhős windowst, lehet, hogy hamarosan a legtöbb megoldásra elég lesz a mobil is."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
A további akkumulátor beállítások menüpontban Akkumulátorvédelem megnevezéssel.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
-
Burt1793
veterán
válasz PACSA75 #5537 üzenetére
Persze, mindenki azt csinál, amit szeretne. Én 85%ig töltöm este qi padon a korlátozás segítségével, a napi átlag használatot pedig 60% alá írja, szóval kibír egy napot. És látom, hogy ésszel, kemény felhasználás mellett is jól tudja nálam az egy napot (ez egész napos túra, navigálás, fotózás, mobilnetezés).
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz Burt1793 #5531 üzenetére
A fogyasztás egy szubjektív dolog, nem lehet összehasonlítani egyik vagy másik felhasználó szokásait. Nem mindegy, hogy a kijelző hogy van bekapcsolva (pl csak nézel képeket, vagy olvasol, vagy akár már hang is jön vele: yt, film, játék- milyen játék, milyen felbontású film, stb...).
Kár is belemenni, hogy "de nekem ennyit bírja, neked miért nem? Vidd szervizbe ,stb...[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz szasza_1 #5527 üzenetére
Nekem sem bírja ki az 1 napot töltés nélkül, de én hardcore felhasználó vagyok, tehát nevezhetném normálisnak. Aku szempontjából, nekem is volt már jobb telefonom, de azért nem rossz cucc ez.
Az viszont, hogy egy Pro készüléket hasonlítassz egy sima modellhez, talán nem reális. A Huawei Pro t, talán az S+ hoz kellene viszonyítani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A működési módja annyi, hogy a beállításokban levő hálózatkezelési módokhoz képest (2g/3g/4g vagy 2g/3g/4g/5g) van egy részletesebb menüje a samsungnak, azt hozza elő.
Nem emlékszem már pontosan, de megmarad újraindítás után is. Talán a legcélszerűbb automatára visszakapcsolni eltávolítás előtt és akkor biztos jó lesz. Illetve valahol van hálózati kapcsolatok alapértelmezettre állítása menüpont és az is helyrerakja.
Én már jó ideje nem használom, javult a helyzet. Azt hiszem most már könnyebben elengedi a gyengébb torony (Telekom).
#5523 Musaka : #5528 linkjét használtam én is -
sgeza
veterán
-
Burt1793
veterán
válasz szasza_1 #5527 üzenetére
Az kemény és azért furcsa is. Nekem most este pl 1 óra kijelzőidővel 9%ot mert az s21. Wifin, 20%os fényerőn.
Használat közben sztem elég jól bírja, fényereje magasabb, így olyankor jobban tud merülni.
Nekem az egy nappal sose volt igazán gondom, az már tényleg durva használat, azt nem hiszem, hogy több, mint 2szer annyit bír egy p20pro. -
tag
Sziasztok. .
Olyan gondom lenne hogy adott egy új s21 ultra de usb kábellel nem tudom gépre kötni, képeket szeretnék átmasolni de egyszerűen nem ismeri fel a pc a telót...
( Nem samsung kábel nem tudom ez számít e)Üdv Dénes >>>>> +36308472229>>>>>> baloghdenes04@gmail.com >>>>>> www.somogypc.hu
-
Musaka
senior tag
Én a link alapján beállítottam az össze magyarországi 2-3-4 G opciót kivéve a Band 3-at. Nekem a VoLTE (Telekom) előtte se jelent meg a telefonon, míg a párom másodlagos céges sim kártyája mutatja ami, Vodás. De teszteltem és hívásnál maradt a 4G és ment a telefonhívás. Nem váltott le 2G re.
Gondolom ami nincs a telefonban arra nem is tudod beállítani mert nincs mögötte a hardware így, így szerintem arra be sem tudod állítani.
-
-
sgeza
veterán
Erre én is kíváncsi lennék. Ha csak a B20-at (illetve én még a B7-et is) beállítottam, akkor a VoLTE nem jelent meg. Így szerintem azért ennél többet be kell állítani. Én most automatára tettem, kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle.
A működési módja is érdekelne, hogy ez miként piszkít bele a rendszerbe. Egy újraindítás után visszaáll az eredeti állapot, vagy ha beállítok egy értelmetlen sávot, amivel még telefonálni sem tudok, akkor mondjuk az alkalmazás eltávolítása után is úgy marad, és ennyi? Vagy hogy?[ Szerkesztve ]
-
-
marquuard
veterán
Furcsa, bármilyen Galériában vágott videót küldök el WhatsApp-on, az néma. Galériában meg van hang.
PSN ID: marquuard
-
Musaka
senior tag
Sziasztok.
Beköszönök egy S21 fehér telefonnal. Mi 10T Pro-t váltott.
Volt már S sorozat készülékem. Most is gondoltam hogy megvárom az S22 - őt. De amilyen áron nyitott az S21( kb 340 ezer) inkább hanyagoltam ezt az opciót mert a tavalyira tuti megy majd +20 ezer induló ár.
Most 250 ért ajándék Buds2 vel már megérte.
Egyenlőre tetszik a telefon.UI: Android 11 en van a készülék és nem dob frissítést Andriod 12 re. Párom 12.12 én vásárolt készüléke már frissítette magát A12 re. Mind kettő MM vásárlás.
-
kengyel
nagyúr
válasz crane75 #5516 üzenetére
Papíron kicsit jobb kamera, marad nálunk az E2200, nem kapunk Snapist. Kicsit több ramra számítok, de ez sem biztos. Minden S22-telefon, üveg hátlappal érkezik. Ezeket gyorsan szedtem össze, azért hozhat meglepetést. Szerintem, aksiidőben, biztos többet gurít. Még S20+ esélyes is lenne a csere, a 21+, már meggondolandó.
Már nem sok idő van, meg kell várni.kengyel
-
crane75
senior tag
Sziasztok, Elnézve a tavalyi új modellt (S21) , szerintem elgondolkodtató, hogy érdemes e beruházni S22+ ra. Az S20+ nálam hibátlan, az akksi kezd pusztulni. Arra gondoltam, hogy hivatalos szervizben rakatok bele újat és bőven elég lesz még egy-két évig. Eddig kétévente váltottam az újra, de már nem lép akkorát a Samsung. Ti hogy látjátok? Mi várható S22 téren?
[ Szerkesztve ]
"Az ég nem a csillagoknál kezdődik, hanem a fűszálak hegyénél."
-
Chamoro
tag
Egy-két kérdésem lenne azok felé, akik eSim-el használják a telefont:
Változott bármit az üzemidő? Bármivel jobb lett a telefon?
Vagy egyéb változás? -
aktív tag
válasz Burt1793 #5505 üzenetére
Nem jelenteném ezt ki így kerek perec. 3 évig haszáltam Mate 20 Pro-t, most S21-et, pont ugyanúgy. A Huawei egyértelműen tovább birja, a két naponta töltés teljesen megszokott volt, de volt háromnapos is nemegyszer. Az S21-nél ez elképzelhetetlen... Ennek a telefonnak más előnyei vannak.
Shit happens. Size matters. Time flies.
-
kengyel
nagyúr
válasz ghiottone #5510 üzenetére
Most így télen ugye nem tapasztalom, majd a nyáron biztos. Az S21U- használtam tavasztól őszig, és bizony volt hogy melegedett. Nem azt mondom hogy eldobtam, de érezhető volt.
Van egy olyan érzésem, az S22- széria sem lesz jobb. Ne legyen igazam.[ Szerkesztve ]
kengyel
-
ghiottone
nagyúr
válasz kengyel #5509 üzenetére
Én is 2 simmel használnám. Egy kicsit tartok a melegedéstől, mert anno az S10 és S10e esetében nem voltak jó tapasztalataim. A 20-as szériát ki is hagytam. S20FE volt nálam nemrég, de ott a pwm értéke a kijelzőnek 120 és 227 HZ között mozog levett fényerőnél, itt ez 231 és 250 között van, amit már bírna a szemem
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
kengyel
nagyúr
Most vagyok 50%-aksin, és 3-óra a Sot időm. Éjszaka csak 4%-merűlt. Ha ez így maradna, még barátok is lehetünk.
kengyel
-
helixP
nagyúr
válasz Burt1793 #5505 üzenetére
Az én giga üzemidőm végig WiFi-vel értendő. Szóval sajnos nem ez a baj. Értesítésekkel még sosem volt gond nálam.
Mindjárt lehúzok egy bugreportot, és gólok fel BatteryHistorianba. Nekem a Play szolgáltatások gyanús...
Amúgy most vagyok 9%-on, 2,5 h SOT, 14.5 órája vettem le a töltőről. *sírvaröhög*
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz Szaszabond #5504 üzenetére
Nekem az a gyanúm, hogy pl a huaweiek sem bírnak olyan sokat, mint amit mondanak a tulajok, ha mobilneten vannak egész nap, csak huaweit az vesz, aki egész nap wifin lóg és netezget, úgy az s21 és bármelyik samsung is kibír 6-7 órát egy töltéssel.
Én azt sajnálom, hogy dícséri magát az android, hogy így fagyaszt, úgy spórol, de üzemidőben ez nem látszik, csak abban, hogy 1-1 üzenet tud késni 2-3 percet, ha készenlétben van a teló. S7 se bírta jobban/rosszabbul, de ott minden értesítést azonnal megkaptál a 8as androidon. -
kengyel
nagyúr
válasz Burt1793 #5502 üzenetére
Vettem a lapot, tudtam hog, nekem írtad.
Az már régi telefon, és történet volt. Azóta is maradtam a Samsung vonalon, csak ez esik kézre. Sajnáltam az S21U-hogy eladtam, most meg van a plus. Ez is nagyon jó kis gép, nyilván aksiban nem bír annyit. Na nem baj, megszokjuk.kengyel
-
Burt1793
veterán
Bocs, kengyelnek címeztem. S7 topikra gondoltam.
#5501Szaszabond: Próbáltad ugyanezt úgy, hogy wifire van csatlakoztatva a teló napközben?
Azt sajnos simán el tudom képzelni, hogy egy egész napos (18 óra üzemidő) mobilnetes használat és 3 óra keményebb kijelzőhasználat lemeríti. Külső aksi, autóban töltés, qi töltő asztal mellett a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Szaszabond
aktív tag
Hasonló a helyzet nálam is. Max 3 óra SOT de akkor már 0 az aksi. 2 hónapos a teló.
....
Igaz van benne egy LIFE 360 és egy AOD notifyer is. De ezen kívül semmi extra. 2 sim kártya mindkettő Telekom, és az 5G kikapcsolva. Fekete mód automatikus. Szóval én sem tudom hogyan tovább...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung S21 5G 8/128 GB snapdragon, független
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
- ELADVA! Samsung Galaxy S21 FE 5G 256GB 8GB RAM Dual (SM-G990B) Mobiltelefon Olívazöld, GARANCIA!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest