-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz kekedi #15154 üzenetére
Az S10en látszik, hogy brutális képfeldolgozás van mögötte, eszeveszett sok mérnökóra lehet benne, hogy ebből a hardwareból ilyen képeket kiszámol. Ezért látod kicsit mesterkéltnek. A not8 picit zajosabb natúrabb képe kellemesebb a szemnek, mégha mondjuk egy dxo analízis szerű mérés alapján rosszabb is (Egzakt zajszint, egzakt vonalélesség, stb)
pruzsi: Remek teló ez. Csak ilyen ársávban, ilyen erős mezőny mellett illik szóvátenni a problémáit. Nekem a kamera csalódás egy 5éves Note4-hez, vagy bármelyik flagship xiaomihoz képest, és sztem azt a szintet, hogy "tv-re kidobva juhuu itt jártam" már kb egy 50k xiaomi ,stb is tudja. De mindentől függetlenül egy nagyon jó csomag, szeretem. AZ UWA miatt pl kifejezetten király. Összességében talán többet ér, mint az a pici unrealitás/olajosság a fő kamera képeken, mert így soksok érdekes dolgot kaphatok le poin&shoot üzemmódban. Plusz a dslr-emre nem kell mindig vennem 2-300k-ért obit ha kicsit uwa játszadozni akarok (nem profi eredményt várva)Ja, viszont ami fura, h sztem a slefie kamera se egy erős eresztés.
De még1x Nagyon király teló, csak nem mindenki nézi el a hiányosságokat, hisz ez a "csúcs"
(Az exynosról még nem döntöttem, egyelőre kb egálnak érzem a korábbi S845ös telóm sebességével)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
tama2000
tag
válasz kekedi #15101 üzenetére
Nyugodtan elhiheted, amiket írtak korábban! Én S7 Edge - ről váltottam 10 +ra, de a régi telefon sokkal szebb képeket csinált. Én is rettenetesen nagyot csalódtam, mikor a nyaraláson csak a 10+al fotóztam és számítógépen megnézve 90%-a gyötrelmesen rosszra sikeredett. Majdnem hogy az asszony ezer éves Huawei P10 ese jobb képeket csinált! Igen! Lehet jó képeket csinálni a 10+al. De a "csak előkapom és fényképezek" rettenetesen rossz eredményt produkál sajnos. Ezzel együtt kell élnie, aki már megvette.
-
akooos
veterán
[link] [link]
Márciusban csináltam párat Note 8 mellett.+1 iPhone XS Max mellett.
[link]Ezek mind márciusban, az eredeti szoftverrel készültek, azóta jó pár javítást kapott a kamera. Note 8-ról váltottam én is, jobb az S10 kamerája. Ki kell kapcsolni a jelenetoptimalizálót, mert az nagyon szeret színezni.
-
Kleroo
veterán
Note4-el fogok. Én anno anno kijelentettem h amit az tud, az zseni, és nehéz lesz űberelni. Úgy tűnik tényleg ez lett. Dobok majd fel képeket.
Iso200ig, tehát nappal amit művel az etalon. Ha 20%ot lejjebb lehetne húzni az élesítést, akkor tökély lenne. (16:9 méretarány a natívja(ami még mindig jobb mint az idióta 4:3) és 16MP, és szűkebb látómező, így nehezen öszemérhetőek, de a lényeg sztem látszódni fog. )MI8+gcammal már összevetettem, elsőre kb hasonló, másodjára az mi8 lényegesen jobb. Több részlet, sokkal helyebb színek/exp/kontraszt. Az S10 áltlaában túlexpós, túlHDR-ezett nem túl reális képeket csinál. Az UWA pedig nagyon-nagyon hasznos.(a tele lencsék mindegyik telón vicc kategória, kivéve p30)
Amúgy nagyon jó kis cucc, de 300k zászlóshajótól többet várnék.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
guriga1234
addikt
válasz kekedi #10609 üzenetére
"Én a felhőt azért szeretem, mert bármikor elérem" - Azok a képek és videók, stb., amik 'bármikor' kellhetnek (ilyen nem sok van), azok bőven megvannak a telefonon, miért kéne külön még bárhonnan is letöltenem? Nem nagyon tudok olyan élethelyzetet (magamra vonatkozóan) elképzelni, amikor olyan kép/videó/bármi kellhetne azonnal, ami nem érne rá addig, hogy a mentéseim közül elővegyem. Persze, tudom én, hogy itt olyan rettenetesen fontos emberek vannak, akiknek TB-ok kellenek, de azonnal. Azok felhőzzenek is bátran, meg fizessenek is, mint a katonatiszt.
-
sgeza
veterán
válasz kekedi #10590 üzenetére
Nem biztos, hogy attól még nem nyúl hozzá (szerintem hozzányúl). De egyszerűen ellenőrizheted: töltsd le a fotókból az egyik képet, és hasonlítsd össze az eredetivel mondjuk Totalcommanderrel (pc-n)!
De elég valószínű, hogy már a fájlméretek is különbözni fognak. Nem biztos persze, de én így gondolom.[ Szerkesztve ]
-
balika333
tag
válasz kekedi #10071 üzenetére
Igen azt tervezem hogy adok neki még időt de azért kicsit csalódás. Most itt tartok:
De hogy a fenébe lehet hogy ilyen használat mellett egy iPhone XS még 40-45% van?? Kb 60% az akkumulátor kapacitás. Oké a kijelző sem akkora de mégis durva.. mondjuk annak az árazása is.Samsung S22 Ultra
-
Atlantis
veterán
válasz kekedi #10075 üzenetére
Köszi!
Arra gondolok, hogy van 4 fiókom (GMail., iCloud, stb.) és minden bejövőt egyszerre mutasson.
Egyik legnagyobb bajom az Androiddal, hogy nincs egy, az alap iOS-klienshez hasonlóan egyszerű, de nagyszerű mail app, ami biztonságos, archivál is, stb.
A másik, hogy nincs alternatívája a "Find my iPhone"-nak...az a szolgáltatása az Apple-nek tökéletes.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Zsozsoka 74
senior tag
Egyetértek veled és én is azt preferálom, hogy inkább használjuk rendesen, minthogy azt kelljen figyelni hogy mennyi van még benne illetve, hogy csak 80%-ig tölthetem csak. A mai világban úgyis évente, kétévente cseréljük a telefonokat.
Én már előző életemben sem hittem a reinkarnációban....
-
veterán
-
PeteePeti
őstag
Osztom amit írsz.
Lévén nem mindenkinek olyan rendezettek a mindennapjai, hogy állandóan lehetőség lenne arra, hogy azt figyelje hogyan is a legoptimálisabb a telefont tölteni.
Nalam a töltés teljesen rendezetlen. Ez a munkám miatt van így. Egy dologkra figyelek csak, hogy ne merüljön túl alacsonyra az akkumulátor. Ennyi.
A telefon van értem és nem fordítva.
Jah és ritkán van meg nálam telefon egy évnél tovább, szal a hosszú távú akku kapacitás csökkenés nem foglalkoztat.[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 5G 16/512 Black | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
MODERÁTOR
Azért nem fura, mert az objektív kör alakú, ezért minél szélesebb formátumot használunk, annál torzultabb lesz a kép két széle felé. Fényképezés szempontjából a négyzet alakú lenne a legjobb.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
legenda
Nem az oprendszer, konkrétan semmi sem foglal annyit, egészen pontosan a "hiányzó" tárhely egy része sosem volt adott valójában.
Pont úgy van a telefon tárhelyénél is, mint az SSD, HDD, pendrive, memóriakártya...stb. esetén, hogy a megadott 128, 256, 512 GB...stb. csak egy mondhatni mutató, valójában kevesebb az alábbiak miatt:
A 128 GB-os a gyakorlatban 128000000000 bájt (a 128-at 1000-rel felszorozni ahányszor kell, MB, kB, B), ami 1024-gyel leosztogatva 119.2 GB.
Az 512 GB-os példány esetén még látványosabb a különbség, ez adódik a korábban leírt számításból, tehát az valójában 476.83 GB, na abból kell levonni az oprendszer által foglalt néhány GB tárhelyet.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Sefneni
őstag
Köszi hogy ezt így összefoglaltad! Sajnos tegnap történt egy kis baleset, aminek következtében a 2,5 éves S7 Edge panelje felmondta a szolgálatot és folyamatos discozásban van viszont azért 300 ezret nincs szívem kiadni most hirtelen telefonért.
Ahogy néztem, flottában 260 az S10. Ez még picit lejjebb mehetne. Mondjuk annyira nem sürgős, egyelőre egy A5 pótolja az S7E-t. Türelmesen várunkNot all stories have happy endings. But yours has yet to be written.
-
kelzsoca
félisten
Mert "azonos" minta esetén a szenzor nem tudja eldönteni melyik minta alapján oldja fel a zárat, mondjuk ez nem biztos hogy ráhúzható az ultrahangos azonosításra is, de a korábbi megoldásoknál voltak ebből problémák.
(#1393) ForRedGlory
Sokan, sokmindent mondanak, de nem biztos hogy értenek is hozzá.
Egyébként fóliával használod, vagy nélküle?(#1392) Gee_-
Még nálam is fent van a fólia, gondolkozom azon hogy leveszem.
[ Szerkesztve ]
-
Gee_-
tag
Próbálkoztam én is hogy egy ujjam többször beregisztrálom de amikor a menübe rányomok hogy hozzáadott ujjlenyomat ellenőrzése akkor mindig csak az 1. ujjlenyomat helyet mutatta pedig benne volt több helyen is, nem éreztem a javulást.
Én a fóliára gyanakszom, idáig sose használtam fóliát a telefonomon de úgy gondoltam ha már adtak rá egyet akkor nem veszem le... de hát ez így nem jó, nem értem miért raktak rá fóliát ha rontja az érzékelést.
-
haxiboy
veterán
Szerintem meg lazán lehet hasonlítani az 1-2 évvel ezelőtti csúcs készülékek induló árához képest mennyi extrát nyújt
- semennyit -, és mennyivel kerül többe vagy épp kevesebbe.De itt természetesen ha 1-2 éves csúcs készülékekről beszélünk elhanyagolható a sebességbeli különbség, akinek a csúcs kell annak mindegy hogy mennyibe kerül. Nekem is tetszenek az új S10-ek, de még megvárom a Note-t hátha az fogja meg a fantáziám.
Akku idő lehet jó, de az akku technológia nem fejlődőtt már 20 éve?? csak az energiatakarékos SOC-on és kijelzőn múlik hogy mennyit tudnak kifacsarni 1cm3 akksiból...
A topik azért jött létre hogy mindenki megírhassa a saját véleményét. Ha én azt mondom hogy xy telefon jobb, mert ugyanazt a teljesítményt és minőséget képviseli, ellenben harmadannyiba kerül ez az én személyes véleményem.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Greg Vinous
tag
Nekem eszemben sincs megkövezni, de azért tisztázzunk pár dolgot.
Felnőttem már, sajnos nem vagyok gyerek... de igenis nem felejtettem el lelkesedni dolgok után.
Szerintem sokkal színesebb az élet, hogyha pár dolgot nem felejtünk el, néha gyereknek lenni.
Én 2-3 évente cserélem a telefonomat, nagyon sokat használom magánéletben és munkában is egyaránt. Engedd meg, hogy egy kicsit lelkesedjek és egy S10 teszt után született fórumban, más hasonló érdeklődésű emberekkel együtt tegyem meg ezt.
Szó sincs arról, hogy nem tudom kivárni, vagy hogyha nem jön meg pénteken, akkor befordulok hétvégén és itt a fórumon szét köpködöm a voda-t, vagy a szerződött futár céget.
Ugyanúgy megy tovább a felnőtt életem az S10 nélkül és a gyerek énem lesz egy kicsit csalódott... ennyi.A többiben egyetértünk! Béke!
-
Bumblebeee
tag
Hát ja.
Huaweinek megjelenik a P30Pro meg persze ott van Honor is.. Én úgy érzem Samsung egylépéssel hátrébb van mint a Huawei.
Mate20Pro-ba debütál a forditott töltés funkció.
Úgy volt a Samu most ha azokat a dolgokat belerakja mint a Huawei, akkor kapkodják majd az emberek a készüléket. 3 kamera pl kijelzőbe újlenyomat stb..
De a S10+ meg Huawe M20P összehasonlitanám a M20P masszivabb a mint az S10+[ Szerkesztve ]
LG G4 Android MM 20D* NILLKIN Qin Quick Circle*
-
bigmasterg
addikt
Kamerában a legnagyobb előrelépést a két extra látószög jelenti, már a sima s10-nél is.
S9-nek hátlapon egy kamerája volt és csak a plus-nak volt teléje.De hasonló amúgy a szitu a pixeleknél is képminőségben.
Nexus 6P-m volt a mostani S8 előtt és annak a kamerája semmivel sem volt rosszabb, mint a pixel 1 kamerája, amihez képest nem volt (óriási) előrelépés a pixel 2 kamerája, amihez képest megint csak nem ég és föld a pixel 3.
Amúgy a Nexus 6p szebb képeket lőtt, mint az S8-asom.
Mobil fotózásnak megvannak a maga fizikai korlátai, amit már pár éve próbálnak feszegetni a gyártók, utóbbi időben szoftveres trükkökkel és multi expoval. Igazából ebben legjobb a pixel3.Én spec S8-ról váltok S10-re, kamerában kifejezetten örülök a széles és tele látószögeknek.
Igazából azért lesz S10, mivel előfizuban kifejezetten jó áron sikerült előrendelni, amúgy igencsak a következő oneplust választottam volna..szerk.:
Egyedül az s8-hoz hasonló akksiteljesítménynek nem örülök, S10+ -t viszont nem akartam, sokkal jobban bejön a kisebb méret és szvsz a dupla frontkamera sziget is ronda.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
meg lehet 100as fizetésből is venni, csak nem annyira racionális döntés szerintem... főleg amiatt amit te is írsz: a hatalmas mértékű árcsökkenés miatt.. valamint olvasva a paramétereket, brutális... a hardver 8k videófeldolgozásra is képes, HEVC-ben és hasonlók.. nehéz kihasználni és ebben az esetben meg bőven elég egy S8-S9-es is.
-
forgonati
őstag
S9 kamerája jó, sokkal jobb mint az S7-é. Nekem nem tetszettek az S7 fotói, brutális túlélesítés, túlszaturálás, így próbálták kompenzálni a nagy rekesz lágyságát. Természetellenes volt nagyon. S9-nél elég fénynél szűk a rekesz, így nem is kell túlélesíteni. S6 se volt sokkal jobb mint az S7. Szóval lesz minőségbeli ugrás S6-hoz képest.
Keelah Se'lai!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan Iphone 13 128 GB Éjfekete Kártyafüggetlen Okostelefon 100%-os akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest