- Fotók, videók mobillal
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- MIUI / HyperOS topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz FireFox1996 #35400 üzenetére
Hát... hogy látod. A 120Hz-hez szokott szemnek a 60 olyan mintha egy döcögös szaggatós vacak lenne. Hiába gyors amúgy. Az már csak hab a tortán, hogy ha nagyon gyorsan csinálod a gesztusvezérléseket, akkor egy pici tempóelőny előjön, de ehez annyira gyorsan kell pörgetni a dolgokat, hogy belehibázgat az ember.
Annyira fura számomra, hogy sokaknak ennyire égbekiáltó élmény.különbség, míg mások kb észre sem veszik.
bwoay: Nincs különösebb hatása már akkuidőre, mert le tud menni 1Hz-re is. Ha megállás nélkül 120fps videót nézel/játszol, akkor igen. De normál felhasználásban inkább csak laborban mérhető a difi; nem igazán számottevő. (tehát görgetsz egy keményet, felmegy 120ra, de amint megáll, 1Hz-re visszavesz, illetve a kettő között észrevehetetlenül skáláz.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz migabi24 #35393 üzenetére
Na igen, az kb az egyetlen wow fejlesztés az elmult 5 evben.
Nem is értem azokat, akik nem latjak a kulonbseget. Fura, de a 60fps kb recegosnek tunik. De vissza lehet szokni par perc alatt szerencsere. csak hirtelen kezbe veve borzalmas a 60fps a 120as szokott aggyal.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz gurabli #35375 üzenetére
Írhattam volna bővebben.... szóval inkább csak segítségnek szántam, hogyHA váltanál, akkor másra ne. Az S10 pemge cucc, imádtam/imádom. És csak az S23U tudja azt, hogy először bólintottam, hogy na ez odatesz, van értelme váltani rá. Persze egy disznó kb méretben....
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Érdemes filózni utódon. A panel kapott egy ütést. Az enyém így halt el. Először csak a folt, aztán ott keresztbe vízszintesen fehér csík, majd 1centis szeletekben összevissza villódzott a kép, nost meg már csak akkor tudom bekapcsolni, ha valahogy kellően elég fehér pixelt kell megjelenítenie.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Amíg nem megy tönkre addig nincs értelme.Picit talán vissza fog esni mostantól, mert nem kap komoly SW újítást, de ebben a pillanatban nem igazán van semmilyen hátránya a legújabb legbrutálabb telhoz mérve sem. Csak a 120 vs 60hz ami észlelhető.
A 23 Ultra talán lép egyet kamerában. De csak akkor ha SW oldalon is odateszik magukat, mert HW-esen a 22U is lehetne killer.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz csorbajeno #34556 üzenetére
Vinyót is tud. Funból dugtam már rá a 4terás külsőm. Rezzenéstelenül száguldott vele.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Én most váltottam 22Ultrára. Nagyon tetszik. A Ceruza és a 120Hz penge.
(volt Note4em anno, de amit manapság tud a cerka, az hardcore)
De ettől függetlenül továbbra is állítom, hogy összességében nincs sok értelme váltani. Egy picikét még billegek hogy vegyek inkább egy maku S10et megnt, 4ed áron. Aztán hátha a 23 Ultra elporolja a piacot és arra nevezek be. De a leakek alapján ismét csak tyúklépés lesz előre. Talán a kamera jobb lesz..de azis necc. A 108as feldolgozása is még döcög 3 év után is, pedig már extrémerős HW kezeli. A 200al újraindulna minden.
Persze ugyanitt adnék egy pirsopontot is Samunak. Az a továbbra is atomgyors tempó(lényegében ugynúgy pörög mint melette a friss 22U) és teljesen újszerű UI, friss cuccok az a konstans fullos SW támoagáts miatt van. Ha direkt nem hozták volna ki ide a SW oldali friss ropogós cuccokat, akkor elég erősen nagy lenne a difi. Ha feltennénk a legelső kiadást, akkor nagyon megelpődnénk mennyivel nyomibb, és mennyire sok átgondlt apróság hiányozna. Szóval HW-ben már nem nagyon lehet nagyot gurítani, és a régi telókra is tolják teljes gőzzel az újdonságokat. ez valahol azért dícséretes.
Ha egy kicsit komolyabb minőséget tudna kipréselni a 108MP böszmenagy lapkából by default, akkor mondjuk egy szavam se lenne. Meg üzemidőben is többre gondoltam, de még csak 1 cikluson vagyok túl, reményem szerint azért beáll egy 6+ óra SOTra.
Némileg feketepont pedig, hogy valahogy Az A szérisá telók amikor kezemben járnka, vagy olvasok róluk...kb az a benyomásom, hogy igazából full egálban vannak, max 1-2 kis apróságot kihagynak. cserébe nem 10-20%al olcsóbbak, hanem töredék ár. Kvázi az S2x széria már csak a profitgenerálásra van. (persze működik, mert én meg sem néztem alaposabban az A telókat, mert nem akarok A telót )[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz csaba1203 #34494 üzenetére
Melyik gyútávon? UWA, normál, vagy tele?
Az S10 brutálisan próbál élesíteni mikrokontrasztolással. Elsőre akár részletgazdagabbnak is tűnhet. Aztán ahogy levetkőzi ezt az ember szeme, látszik,ohgy az a jobb kép, ami naturálabb, természetesebb.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
S22+ vs s10+ képek.
[link]
0 belenyúlás, normál módban csak rányomtam az expo gombra, semmi más nem történt.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz csaba1203 #34482 üzenetére
Gondolod a fentieket mobilos nézelődés alapján írtam?
27" 1440p, fasza panel, Lightroom megnyit, bezoom, A-B kép között oda-vissza. Pöcögtetés.Igen, egy komolyabb tok kell majd. Most is jó kis cuccban volt, elöször fordult elő ilyen...igazából ezt a szerencsétlen szitut szerintem semmilyen tok nem.mozogta volna ki. (Rosszul nyúltam utána, így csak löktem rajta egyet még ) Talán egy fedeles. De azokat gyűlölöm.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Kleroo #34475 üzenetére
Nnna, Murphy. Ma pofára esett, erőből, 1 5ről aszfaltra.
Azt hittem szilánkosra zúzódott. De nem. Brutál ez a teló. Egy mély becsapódás van a kijelzőn, de nem reped meg.
Viszont alatta a panel nyekkent, és kb 3mm vastagon nincs kép. Illetve random villódzik is.
Szóval musthave lett a telócsere.
De akkoris egy pirosppnt, hogy még ezt is hakszál híjján majdnem túlélte.Van vkinek esetleg eladó 512 gigás max 1 év körüli S10+-a?
Hátha....mielőtt még levadászok egy S22+t.Ma egyébként be is vetődtem MMbe, csinálni pár tesztfotót velük. És nagyonnagyon nézni kell odavissza a croppolt képeket hogy lássam az S22 előnyét. Van. De inkább csak ízlés kérdése. Az S10 nagyon erősen algoritmussal mármár túlzóan behúzza, micorkontrasztolja az éleket. Az S22 naturálisabb, nem annyira mesterkélt. De kizoomopva, csak úgy rájuk nézve. 0 különbség.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Magill #34474 üzenetére
Én az 1-2 évre rendezkedek be. Pedig előtte 15 éven át 8-12 havonta pörgettem a telókat. De ez tökély, sweetspot. Nyomogattam 22 ultrát. nagy drabális, nem gyorsabb, 1-2 fontos dolog hiányzik belőle, de legalább idóta ára van. (3éve megvan már )
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Én sokat használtam cégben, mert a HP-m dokkolója a telót is megette. Néha viccből telóról nyomtam az ipart a noti helyett. Brutálisan gyors és pattogós a rendszer. Amin röhögtm, hogy a 700ezres i7 alapú notimnál gyorsabban nyitogatta a weboldalakat.
Szóval abszolút jó alapabb dolgok pörgetésére. YT-ot, 4k-ben nem használtam rajta. De alapvetően én hanyattestem tőle, mert egy döcögős nyekergős vackot vártam. ehez képest teljes értékben minden működöt, hotkeyek is szépen mentek, mnden pattogot és szépen duruzsolt.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz zsolesz967 #34253 üzenetére
Musthave feature. Nem igazán észrevehető tempócsökkenés, és kb +1óra SOT bő 1 éve használom.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Mr. Morgo #34248 üzenetére
Ilyennel énis küzdök. HW-esnek tituláltam, mert volt egy eset, hogy autóban gyorstöltöttem, és egyszercsak mocskosul nagy bűz, meg egy apró zörej jött.... Azt hittem kakukk. De utána 1 órával ismét töltött, de csak csigatempóban, kb 7óra volt egy full töltés. Aztán rájöttem, hogy hiába szimetrikus a TypeC, fordítva bedugva nagy eséllyel mégis gyorstöltött. Ez így ment 1 évig. Aztán 1 hete sehogy sem töltött gyorsan. Lemondtam róla. Ehez képest kapott egy restartot, és azóta tökéletes mindenhogy, mindig....
Tehát a mondanóm lényege, hogy a SW is tud galibát okozni, ha egyszer érzékelt vmilyen HW-es nyűgöt, akkor egy rebott/reset is kellhet a teljes gyógyuláshoz.
Nekem a slusszpoén, hogy a dokkolás teljesen rossz volt, nem tudott kommunikálni semmit. Most a reboot után ismát megy a DEX 1000elHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Nekem egyik sem tetszik. A gyári picit túlságosan sárgás, túlságosan belemókol az árnyékokba, Egy csipetnyit talán túl vivid, de elfér. A GCAM viszont nagyon kékes, már-már élettelen. Nem csak kevésbé VIVID, hanem a színek sem stimmelnek. Olyan mint a kb 10évvel ezelotti korai kínai telók képei. Így ahogy van a gyári jobb. Viszont a GCAM-ben ez csak pár kattintás balanszba hozni. Játszok kicsit én is vele, trebrona képei pl pompásak vele.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
válasz Noukoum #34013 üzenetére
Jackről leszoktatták a népet... Nekem mindig jól jön(ne) fallbacknek egy madzagos, aminél nem lesz baj, hogy mindjárt lemerül. Vagy rá akarom dugni HI-FI-re, akármire. (Ha van is bennük BT, sajnos még mindig soványka az aptXHD) SD is mocskosul jól tud jönni. Nekem nyaralások idején kell. A 128as telóm masszívan belakva...hát olyan 30-45G van szabadon multimédiára. A többit elég komolyan megszi minden más, plusz jópár olyan kép/vidi amit offline akarok magamnél tudni, vissza-vissza nézni. Onedriveon van a backupom...elvileg elég lenne így SD nélkül is, de azért 1000x kényelmesebb, hogy bedobok egy 64es jó kártyát, és nyugodtan rögzíthetek mindent, aztán majd kséőbb törlöm ami nem kell.
De ezt a 2-t megértem hogy egyre kevesebbeknek fontos.
Viszont 6.4"-on a QHD az nekem nagyon látványos difi. Egy részletgazdag nagyfelbontású kép sokkal jobban néz ki. Illetve maga a feeling is sokkal inkább olyan mintha egy végtelen felbontású papírlapot néznék, és nem egy pöttyhalmazt. Ebből biztos nem engednék.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz guriga1234 #34010 üzenetére
Kamerás összevetést szívesen néznék. Az én quick-testem alapján amiben akadt nagylátó, normál, illetve portrémódos elmosás; hát jobb, de ugyanaz a "mobilos" szint.
A tele rész pedig hát, nekem a kb 50mm-es S10-nél telitalálat, hisz ez a "standard" gyútáv a fotózásban. Az S22U-n pedig van 69 és 1xx mm, de előbbi már necces hasonló dolgokra, és minőségben nem jobb, a második pedig tényleg egy plusz tudás, bár én nem nagyon használom/használnám.
Ergo javarészt nem belezoomolva nézve a képeket simán összekeverném mi-mivel készült. Belezoomolva persze kemény előnye van az újabbnak, kérdés hogy ez hányszor hasznos.Nem állítom, hogy az S22U nem jobb, csak ennyire őrültsok pénzért, 3év után többet várna az ember. Már S10 idején is földbe volt állva a fejlődés üteme, de azért erősen kiosztotta a kokit ha egy S7-hez mértük.
Picit egyébként öngólnak érzem, hogy ennyire maxon tartják SW-esen az S10-et. Már cseréltem volna újabbra, mert 2019hez képest gyakorlatilag SW-esen ez már egy jelentősen más, sokkal jobb, letisztultabb és többet tudó teló.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Noukoum #34008 üzenetére
Ezért jó vétel a rommá árazott Ultrák helyett. Az ultrák számháborúban jók, de valós tapasztalható előnyt nem igen tudnak. Kb csak a 120Hz ami egy wow faktor.
De S10/S10+ helyett nem igazán állja meg a helyét. Talán ha valakinek valamilyen okból musthave az 5G.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz tamas.nick #34002 üzenetére
Én biztos nem húznám be az S10+ helyett. Nekem is lassan 3 éves, fél évente pörgettem a telóimat, de ez mesés. És folyamatosan kapja a UI , rendszerapp frissítéseket...már a samsung ökoszisztémától sem tudnék megválni. Már egy szifont is úgy veszek kézbe, hogy hű de fapados, és lassú néhány dolog elérése rajta.
Én nem látom a problémát abban, hogy lejárt a támogatása. A12 van rajta. Az még horror-sokáig jó lesz. Hasra csapok, mondjuk 2025 vége, 2026 környékén jönnek majd az első fontosabb appok, amikhez már túl koros lesz. Security patcheket pedig még mindig kap, ami WOW.
Az S21FE sztem kapufa. Gyakorlatilag egy Tescos kiadása az S10+nak. Nincs jack, Nincs SD, Gagyi hátlap, low-res kijelző, picit kevesebb RAM, leheletnyit egyszerűbb kamerasor.
Persze értem én, hogy 5G, 120Hz, +2 droid fő verzió, de nagyon max egál nálam.
S10+ helyett abszolút nem kéne. S10 helyett ha méret fontos, akkor pláne nem.
Persze vakarom sűrűn a fejem, mert vagy aksit kéne lassan cserélni, vagy levadászni egy friss makut (bár abban is öreg az aksi, az se jó ha sokat állt raktárban) És Csamcsung voalon maradva..hát még az S22U-nál is van pár véleményes dolog. QHD 27es monitoron nézegetve nem igazán látok kamera előrelépést, egyhelyben topogunk már Samsungéknál. Ugyanaz a tónus, és színtartomány van csak. (De még 65" UHD-n nézve is full ugyanaz a 3 teló... )Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Oldman2 #33740 üzenetére
Kicsit összekavartam a videóval.
Videó küldés esetén alul a 3. ikon, fogaskerék, ott lehet kb 5 lépcsőben állítani a felbontást@minőséget.
Fotóknál vagy a default optimális downsizeolás megy (1280px széles, ami már eléri a "nem túl jó" szintet )
Vagy ahol kiválasztgathatod a képeid, kicsit feljebb (kb a kijelző közepén) van egy sáv ahol kiírja mennyi képet jelöltél ki. Na annak a sornak a jobb szélén ki lehet tallózni, hogy uncompressedként küldheted.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Ricardo #33735 üzenetére
Van technikai analfabéta ismerősöd? Nekem elég sok. Azért a messenger még mindig mainstream, ahol "elküldtem a képet" az azt jelenti, hogy pontosan az ment át amit fotóztam. Mert hát a kép az kép.
Ismétlem, FHD kb elég. Nem akarok én nyers képeket küldözgetni.
A 150kB-os 960pixeles foshalmaz helyett 1920 széles 350-400kB körüli képeket küldözgetnék. A Technológia, tárhelyek, minden ugrásszerűen fejlődik, bőven bírnia kéne.
Lassan 4k streameket is tolnak a poweruserek mobilon. Nem létező fogalom lenne ez, ha probléma lenne foshalmazról "oké" szintre felmászniVagy maradjon így minden, de akkor ne reklámozgassuk a 4 MP-elnél és 720p videónál nagyobb tudást, mert jó eséllyel megy a lecsóba. Statisztikám nyílván nincs de a userek egy lényeges része FB, instára kiposztolja, vagy messengeren átdobja anyunak/apunak. Kevés IT-n kívüli nem idős embert ismerek aki tudatában van annak hogy melyik program hogyan degradálja/nem degradálja az átküldött adatot. Persze túlzok, nyílván nem mindenki küldözgeti, hanem TV-n lokálba visszanézni (bár direktbe wireless összekötve ismét kap a minőség egy gyomrost).... szóval aki szépen vinyóra tárolja NAS-ba, és onnan nézegeti vissza, az jó. Vagy ha az eredeti képeket nyomatja ki, az jó. De nagy eséllyel a nem hozzáértőknél elég nagy kárt okoz ez a sok mainstream degradáló effekt.
ui: Egyébként a messenger lite még a régi algoritmussal működik, az perfekt balance-ot tart. csakhát kevesen használják és 1-2 fontos funkció nincs benne sajnos.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Ricardo #33733 üzenetére
Persze!
Viszont amikor a 4K ról lassan 8k-ra állunk átt, akkor ott nekem nem életszerű a 960px messengeres kép. (A kijelzők pedig 2k és 4k között vannak)
A tömörítés kell, és jó is. De 2012-ben ragadtunk kb (sőt, korábban kevésbé downsizeolt a messenger)
Én a telegramot pl ezért is szeretem, egészen alaposan be lehet állítani az agyontömörített és az érintetlen 2 végállás között. A Fullhd környéki felbontás teljesen oké lenne gyors mutogatásra, sőt előhívásra is megfelelhet. Ennek a negyede viszont szódával sem.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz csaba1203 #33731 üzenetére
Ráadásul tegyük hozzá, hogy az összes mainstream platform HULLADÉK felbontáson van. Instagram? 1MP sincs tán. Face? Agyon van tömörítve bármekkora is.
Vagy ha messengerben elküldöd? 960px szélesre veszi... Észre sem veszi az ember, és az összes fotója MAX 1MP minőségben jut el A->B-be. Rokonságban nem rég csaptam a körmökre, mert messengeren küldözgetik egymásnak az előhívandó képeket. Iphonok, S samsungok, és aztán a 300kB-os 960px képek lesznek papírra nyomva. facepalm. és ez az átlag....hisz ki gondolná hogy 2022ben is ennyire béka fenek alatti földben van a minőség a 1xx MP telókkal a kézben....[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Vinczenzo #33729 üzenetére
Röhejes?
Android 9-el jelent meg, és már a 12 is rajta van, becsülettel ráöntve.
Kb egy másik telefon, minden rendszerapp, mnden felület totálisan más/jobb. És emelett fürgébb, gyorsabb, pattogósabb lett. Az első telefonom életemben ami atombiztos, és szuperjó SW támogatás terén, pedig Egyetlen hard resetet sem csináltam, OTA update-ek, és sok100 app járt már rajta, pörgetem keményen. Appok szintjén is, főverziótól függetelnül állandóan frissül, bűvöl, okosabb lesz. Egyedül kamera terén volt sok gyökeres változás, ami nem csak előre vitt. Az éjszakai mód régen nekem jobban bejött.Attól még, hogy S10lite az újabb kütyü neve, kb semmi köze nincs az eredithez. Jár ott is az X év támogatás, nincs alap összehasonlítani a "sima" S10-ekkel.
Félévente cseréltem telókat....ez már 2.5 éve megvan és újravenném újabb évekre, annyira jó.
Az S10+ egy kegyetlenül jó telefon; nem gondoltam volna hogy pont itt fog megállni a fejlődés. Az S2x széria nekem egy túlysúlyos iphonosított dög, ami valós, mindennapokban élvezhető előnyöket nem igazán tartalmaz. Még a kreténnagy zoom sem nagy hűha a valóságban. Talán az adaptív magas frekis kijelzőt irigylem belőle. De nincs jack, sd, stb... nem kéne. Félek is, hogy meddig bírja még a mostanim.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz mihail38 #33461 üzenetére
Nekem az 500k mellett az a bajom, hogy 0-hoz konvergál az előrelépés.
Az S10+ mocskosul jó néz ki. Vékony, premium, guszta.
Brutálisan gyors, mindent tud, kamerák is tök okék.(van pár real-life teszt, ahol nagyot csalódtam h a valós használhatósága az S21 zoomjának nem sok. maguk a színek, stb pedig ugyanaz a szint, ugynaúgy patent, de mobilos)Itt még van jack, sd, stb.
Ami kicsit hiányzó lehet, az a 120Hz. ennyi. MINDENt tud.
Én most is ezt venném újra. Pedig egész eddig 1évet se nagyon bírtam ki telóval, mert kellett valami új, más, jobb. Itt meg 2.5év után még a gondolat sincsHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Sajnos a kamerateszt elmaradt(elfelejtettem a before képeket)
De az tény, hogy ez az új SW valami mocskosul rohadtjó lett.
Tegye mindenki!
(2019 dec óta gyötröm a rendszert poweruserként, csillió appal. Azóta csak OTA frissítés, semmi dalvik ürítés, semmi hard reset. Csillagos 5ös samunak, hogy ennyire patentek lettek SWben. Ennyi idő, és update alatt sztem még a szifont is kellett volna resetelni....de nem az S10+t)
Atomgyors, remek animációk, ultrapenge. Kicsit öngól is, mert így pláne nem kell S21U. Idén a kora miatt cserélni terveztem, de kb jobb ez...akár csak a jack miatt is. Marad[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz szpeti40 #32554 üzenetére
A zsírtól amúgy meg tud kattanni.
Ha nem.olda fel, akkor töröld meg (ténylegesen, ne csak a zsírt tilitolizd, megfelelő anyagot kell használni) és voila, működik.
Ez 2év tapasztalása. Az ujjadon lévő probléma (vizes,retkes,gombás) nyílvan devradál, de az is nagyon ha erősebben zsíros a kijelző. Kb akkor is bekavar már ha szinte nem is látod. Törlés->működik.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz szaniszlokar #32472 üzenetére
Bixby gombnál nekem nem rémlik hevülés. Az egész hátlap, kb a kamera környéki hotspottal hevül, ha pörög mint a vadbarom.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Protezis #31914 üzenetére
Ez sem jó. Nem akarok mindent netről laggolva betölteni.
De szerintem a usecase-em normális. van egy tonna fontos kép/videó mindig telóm, aztán random törölgetek vmi szempont alapján hogy legyen hely. De a felhőben minden megmarad.
Ha csutkára törlök mindet, akkor azt már nem nagyon fogom vosszanézni. Azért elég laggos a onedrive, hiába van akár 1 gigás net alatta.De így most ismét faszán működik.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Köszi, de megvettem előre kb 4 éve Office365öt 6x1TB tárhellyel Így az fix.
De kell lennie valaminek. Nekem elég ez a full kőbuta módszer, hogy a megfelelő mappákból legyen minden synchelve. Csak a törlést nem akarom átvinni, mert backupnak használom, nem mirrornak.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Urak! használva valaki Onedriveot?
Én évek óta oda synchelem a képeimet automatán a telóból.
De kb amióta a samsung oldalán is megvan a onedrve beágyazás, nem csak onedrive oldalról, azóta van egy nyűgöm: Ténylegesen synchel, ergo törli a felhőből, amit törlök telóról. Ez baj, mert én ott mindent gyűjtök, telón pedig törölgetek... udka valak, mi a megoldás? se semu, se onedrive odlalról nem láttam opciót. csak mass on vagy off, semmi szofisztikálás.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz nkmedve #31813 üzenetére
Nekem nőtt is, mert az akkukimélő annyira jó (lett?).
Telóban, reszponzivitásban, app nyitásban, szinkroizáció frekvenciájában sem látok semmilyen hátrányt. Ugyanolyan lézergyors. Lehet valami durva 3D játék szaggatna, de más különbség nincs. Cserébe pláne navigálásnál, kb szárnyakat kapott. Most egy 2.5órás autózás után, legalább közepes fényerőn is simán 60-70% fölött marad az akku. Tehát egy reggeli 2.5órás vezetés, helyszínen fotózás videózás, kis böngészés, chatelés, majd 2.5óra vezets vissza; és bírja az akkis egy szusszal. wow. (persze van kocsiban töltő ha kell, de sok olyan szitu is van, ahol nincs )Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz mihail38 #31796 üzenetére
Van egy céges SE2020-am. Használtam már sokáig melóban MAC-et, kb megvan a filozófiájuk.
Szerintem olyan 2020 tájékán a flagship droidok....a Samu S legalábbis... beérte az IOS-t user xperience, stabilitás, könnyű használat tekintetében. Az SE belakása közben konkrétan hiányoztak számomra kényelmi funkciók az S10-ből. Számomra az IOS már konkrétan fapad feeling. A droidnak már nem az az előnye, hogy össze-vissza lehet tweakelni, bármilyen progit kicserélni, stb. Hanem, hogy egy kvázi bővített IOS élmény van, és lehet mellett tweakelgetni, ha akar az ember. Furcsa ráeszmélés volt ez, mert nálam az IOS volt az etalon.
És bármit nyitok, meg az S10 egyszerűen jobban megkönnyíti az életem. A gesztusokkal előhozható mindig releváns plusz opciók, segítségek, kb gondolatolvasó.Stabilitás. khm. 2019 vége ót megvan. Azóta minden frissítés felment OTA-n, sosem reseteltem, és dobpergés: SOHASEM fagyott még le. Amit nem is értek. kb 3hetente indítom újra, vagy a frissítés miatt. És továbbra is atomgyors. Akksit kicsi jobban eszi, de a takarékos mód segít (és nem lassabb úgy sem) Pedig elképesztően sokat nyúzom, abszolút poweruser vagyok, van vagy 200 app rajta, össze-vissza synchelnek, párhuzamosan simán van hogy pörgetek rajta 4-5 erőforrás habzsoló appot, eléggé kinyomom a lelkét. És mindez azért hihetelen, mert korábban annyi nyűg összejött az OTA frissítésekből, hogy kb félévente mindig kellett egy hard reset. De leginkább főzött rom, mert a gyári sehogy sem állt össze.
SE2020 ezzel ellentétben cégesként, kb nincs rajta plusz app, ritkán használom. De 2x sikerült már fagyni 10 hónap alatt.Én semmilyen előnyt nem látok már az IOS ökoszisztéma mellett így 10év hardcore Okostelózás után nézve. 2017-18 környékén még recsegett ropogott az IOS szerűre húzott droidos rendszer, de utána összeállt. Megelpődnék ha s20 s21-en ugyanez a rendszer rosszabb lenne.
IOS mellett már csak azt az előnyt látom, hogy elvileg az apple nem kereskedik az adatainkal.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Utóbbi pár hétben nekem is volt 1-2 furcsaság. Az akkutakarékos mód is be tud kavarni neki.
Amit egyébként ajánlok, mert jelentősen növeli a SOT-ot, cserébe nem kell lemondani semmiről,semmit nem veszek észre(gmail anomálián kívül), fürge. Ingyen 1000mAh[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Tomtailor85 #31669 üzenetére
Páromnak P30Proja van, nekem S10+.
Nagyon-nagyon-nagyon sokat fotózgatunk, videózunk. Egyszerre párhuzamosan, illetve egymásét használva.
Így 2021-ben...én abszolút az S10-et preferálom, és párom is. Egyszerűen jobb arra, hogy instant előkapod zsebből és azonnal éles, normális képet lő. AF, színek, kezelhetőség egy hajszállal jobb. Minőségben pedig egész közel van, de A5ös nyomtatott méretig nem igazán jön ki a difi. A P30Pro 40MP üzemmódban jobban kifacsarható plusz minőségre, illetve a periszkóp zoom is jól tud jönni. De összességében az S10 egy jobb eszköz az azonnal, pepecselés nélküli igények tökéletes kielégítésére. Pl videó. S10-nél orrba szájba zoomolhatok, vált a kamerák köztt, instant jó az AF, konzekvensek a színek. P30 nyögvenyelős. huntol az AF, kameraváltásoknál pláne, a színek nem egységesek, persizkópnál nagyon buta AF. Ja, és ami P30Pro-nál egy hatalams hátrány. Gynegébb fényviszonyoknál, vörös-sárga-barna rnyalatú obajtumoknál kikapcsolhatatlalnul megokosítja a kép színeit egy borzalomra, ami mindent OFF-ba rakva, manualban is előjön...1 év folyamatos párhuzamos használat mellett nekem fura mód az S10 jött ki használós bajnokként. (pedig P30Prot vettem majdnem, a "jobb" kamera miatt)
S10 10ből 9x jobb. P30Pro tud jobb lenni, ha konkrétan rákészülve fotózni mész valahova, illetve kell a nagy zoom, és szikrázó napsütés van. (most voltunk 2 hetet görögben, 2 alkalommal jött jól a kb 1000ből a nagy zoom
Amiben jobb a Hüvely: Jobb akksiidő, nagyon hasznos extragyors töltés
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Módosíthatom szerencsére a korábbi álláspontomat. Nem fostosan kaka az új éjjeli mód.
Valamilyen plusz serviceként futhat a kamera apk mellett egy proccess ami az éjszakai képeket gyúrja össze. Első próbára egy rommáfossá szűrt kép volt a végeredmény, valszeg egyeteln rövid expós felvételből.
Most pár restart után próbálgattam, és egész jó. Automatiksuan vált állvány és kézben tartott mód között. Egész sok részlet megmarad.
VISZONT! Ha nagyon sokat téveszt, 2000es évek elejei ízléstelen HDR képekbe torkollik sok kép, a mély árnyékos fekete részeet rusnya irreális mosott szürkére kihúzza.Toltam egy durva tesztet vele, eloszto piros fénye volt az egyelten forrás. S10 14sec expóval kb megmutatta mi van a szobában. Gcam egy borzalom volt, rózsaszín. P30pro ájszakai pedig kb egál, picit talán még gyengébb is ami meglepő.
Szóval az éjszakai mód más lett mint korábban. A gyári Pixel szoftver szintjét nem tudja megközelíteni sem, de a élnak megfelel.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Dobok majd fel. Sajnos ez a feature ebben a formában nem az, ami volt (magic kategória, ténylegesen több képből összemergelt végeredmény, amihez hozzászagolni sem tudott a sima üzemmód szimplán magas érzékenységen)
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
-
Kleroo
veterán
És ez nem a "kicsit rosszabb" kategória, hanem ez a funkció kuka.
Az esti módot a gugli hozta be. Kb mágia. Mi8-amon volt gcam, hátast dobtam tőle.
Utána váltottam S10+ -ra, az esti nem volt annyira mágia, de nagyon-nagyon sokat dobott, sok láthatatlan részlet jött elő, elég élesen.
Mi8+gcam=10/10
S10 2019 végén= 8.5/10
S10 most= 0.0/10Túlhúzott árnyékok, szűrhetetlen zajjal, részletek elkenve zajszűréssel, színekben sem jobb mint a sima mód. Egy fosch amit 5mp-ig számol a kép elkészülte után. Semmi nem történik csak egy kis clarityt tol rá, meg variál a kontraszttal, de nem készül több kép amit merge-öl, nuku.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Tyű. Ez a 3.1 nagyon belekakkantott a kamerába.
Az esti mód fancybb lett, de 1év mire kikalkulálja a képet, és a végeredmény mérföldekkel rosszabb. Zajszűrt paca, plusz részletek nélkül. A full sima módban elkattintott kép kb ugyanaz csak nem zajszűrt, ergo több részlet és zaj van rajta.
Az esti mód konkrétan tönkre lett téve. :/[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Én az Iphone 12 leleplezéséről szóló cikket olvasva:
Lol, ezt s10 már tudja, lol ezt s10 már tudja, lol ezt s10 már tudja....
Szóval most jutott el oda apple barátunk, hogy amit Samu S10be beletett újdonságként, az megjelent itt is.
Persze nyilván egy bitangabb telefon, főkamera biztosan kegyetlenjó képre lesz képes, de azért na....Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Érdekes. Mi8-at használtam, imádtam. S10+ra váltottam, kcsiit szokni kellett, nem mindenben jobb, de mára végtelenül hozzászoktam, eszveszett gyors, brutálisan intuitív, minden egyes apró nyakatekert "Mostazonnalkell" igényemre megvan az instant válasz, 0 röccenés.
Megszoktam.
Kaptam céges Iphone SE2020-at. Ami ugyebár lézergyors procival mozgat 720p-t. Hát, ha félreteszem, hogy kicsi, nem amoled, stb, egyszerűen user XP-ben lényegesen az S10 alatt van. Meghökkentő. SOsem vltam apple párti, de szinte mindig volt egy plus flow, és "ááá itt erre gondoltak" érzetem. Most fordítva van. Pacsi Samsung, és Oneui x.y
KÉRDÉS!
Ha a második simemben is van kártya (céges) akkor őt milyen hálózatra engedjem, hogy a legkevesebbet egye? kb havi 1x ha hívnak rajta, (és nem kell net róla)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Chrome mostanában sokat buzul. Párom P30Pro-ján is.
Át kéne már szokni a Samu-ra....
Más: Kipróbáltam a közepesen energiatakarékos módot, és isteni. Alig-alig lassabb, piciket gondolkodik csak (tized mp-nél rövidebb) de lényegesen jobban bírja. Lenaviztam vele 3órát és alig akart merülni, kb 40%-ot ment le. Meg úgy összességében ugyanúgy gyötörtem és nyúztam a telót, de brutálisan bírta. Szerintem a frissítések során elcseszték, túlhúzták az "optimalizált" profilt, és halál feleslegesen használja a lóerőket sokszor.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Igaz.
Én azért nem vettem nagy tényezőnek, mert nagyon felhasználásfüggő a hőmérséklet. Nyáron, navizva, vagy játszva amúgyis tűzforró a teló töltés nélkül is. Tehát lehet valakinek több órán át meleg a telója az élete során lassan töltve, mint annak aki gyorstölt, de nem stresszeli a telót mással.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz mSchumi87 #24778 üzenetére
A gyorstöltés önmagában nem gyilkos.
Amit a modern LI akksik nem kedvelnek, az inkább a szélaőséges töltési állapot.
Tehát ha csuma 0%-ig kihasználod, aztán csurig 100%-ig töltöd.
Ha ad-hoc napközben rádobod pl egy wireless quickcharge-ra, ha alacsony 20-30%-os a töltöttség, és 80-90% körül leveszed, akkor az tökély.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz FireFox1996 #24661 üzenetére
VAlami ott nem oké más téren, mert önmagában a 4G egy előnye, hogy kevesebbet hamizik. 3G volt éhesebb standby-ban.
Lehet ahol élsz, ott hervadtan gyenge a 4G jel, a 2G viszont extrémerős. És így jön ki. De általános igazságnak nem szabad lennieHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Ment már vkinek tönkre az usb aljzat?
Pár napja nem megy a quickcharge. Azt hittem a töltő rossz, de minden adapterrel ezt csinálja. Aztán egy nappal később az autós töltőmön észrevettem hogy tűzforró, fél mp-es érintésnél is égetett, volt vagy 70 fok, kihúztam, elég égett szaga volt. Működik még, de csak sima töltést tud, kb 7órát ír rá.
Vmi nagyon elszáll benne lassan. Elég gáz így kb 200 töltésciklus után.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Össze lett vonva a onedrive a samsungpass-al. Akkor most ingyen van 1TB háttértáram benne?? (Van onedrive előfizum, de akkor nem fizetnék évi 21k-t ha alapóbl is jár mostantól )
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
A 4g Hívás IP alapú. Tehát kvázi voip (pl skype, teams).
Miért jó ez? A konkrét telefonhívás, és a korábbi netes hanghívás ugyanazon a techen alapul, tehát átjárható. Kapsz egy klasszikus hívást, amit wifin tudsz fogadni. aztán ha elszáll a viwi, akkor automatikus handover van 4G-re. User-ként annyit tapasztalsz, hogy... semmit. csak amíg wifin vagy, gondolom addig ingyenes(?)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Sziasztok, magán célra csináltam egy gyors összehasonlítást, hogy akkor most mikor is adja a legjobb minőséget a telónk videó terén....de megosztom inkább veletek.
Nehéz témát választottam, mert 20-30m-re lévő részletgazdag tárgyakon nagyon látszik minden zizi/összemosás.(egy közelebbi tárgyon nehéz látni a különbséget, mert magas minőségi szinten vannak a telók hosszú évek óta)
Készítettem screenshotot 1080p képernyőn nézegetve, illetve a videók is fent vannak.
Nézzetek rá ha gondoljátok.
Ami meglepett, hogy az 1080p mód kifejezetten zizis, szmötyis, nem szép. A HDR mód pedig nem az igazi. Lehet a madVR nem szereti (filmeket nézve pompás)mosott fakó trágya, és még a szoftveres mókolás sem fér így már bele a SOC-nak, így kevésbé kontrasztosak, élesek a részletek.
A lényeg: HEVC 4k-ra van belőve a telónk, úgy ideális. Nem lesznek giga méretűek, és kis felbontáson nézve is földbe gyalulja az 1080p minőségét. (Samu Note4-emnél az 1080p pont ugyanolyan jó volt, mint a 4k, 1080p monitoron. És ott egy WOW szint a 4k, "kamerásabb", frankóbb képpel, természetesebb a képe, nincs ennyi szoftveres lokális dinamika-mókolás majd csinálok egy VS-t ha nálam lesz,, note4-nél nem létezik továbbra sem keményebb 4k videós. )
A HDR10+-t pedig szerintem érdemes elfelejteni. Csináltam nagy dinamikás tesztet is sötét szobában, háttérben egy ablakkal, de HDR10+ és sima videónál is pont ugyanolyan csont fehérre ki volt égve.
A 60fps-t nem teszteltem, ott azonnal látszik a nagy difi, hogy drasztikusan rosszab a minőség, hisz azonos bitrátával tolja.
[link]Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Ununqatrium #23120 üzenetére
Supersteadyben top liga.
Sima ois-szel meh nincs vele baj.
Szaggatás alatt mást szoktak érteni. A darabosságot, folyamatosságot a videón látható mozgásnak, ami viszont a zársebességből jön.
Nagyon erős fény esetén minden video ilyen lesz..havsaknem 2000es ND lapkákkal nem jársz :DVideo terén a HDR10+ ami érdekes. Én végül kikapcsoltam, mert telón kívül használva csak nyűg.
Meg nagy kár hogy 60fps esetén alacsony a bitráta(minden teló ilyen)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Kleroo #23115 üzenetére
Én MI8-at használtam. imádtam.
Kaptam céges S10+ -t.
Húztam rá a számat, mert nem igazán jobb....ha jobb. De így fél év után azt kell mondjam, a samu oneui2.1-e maximálisan kifinomult, poweruser vagyok, minden szegeletét ki-kihasználom, de mindenre van valami megoldása a telónak, by default.
Emiatt én nagyon megszerettem.
Részleteiben minden téren van jobb, de mint egy csomag, szerintem TOP.
Hangminősége egész jó, hajtok róla néha egy fullosabb Onkyt, amin szépen muzsikáló Jamo-k lógnak, és ott szépen kijön, hogy nagyon korrekt DAC is van benne, emiatt sem kell aggódni.
Egyébként a mikrofonja is szuper. Tényleg remek allrounder. Fotók terén kicsit talán javult egyébként.
Én videókkal nem jutottam még hadilábra, hogy a legjobb, sok kombó van.
Plusz most mintha soványabb bitrátával venne egyébként fel.
Ja a lényeget kiahygtam. Szóval ez a céges telóm, de úgy néz ki le kell adnom, körbenéztem van e jobb a piacon....és nincs jobb vétel, így konkrétan ezt veszem meg magamnak Pedig sehova nem húz a szívem, nincs jobb csomag az S10+-nál 150k körül (használt piac...)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Ununqatrium #23106 üzenetére
Sajna ilyen teszt nincs.
Kapott esti fényképező módot, ami tényleg jó, és remek meglepi volt.
Videó/Fotó terén szerintem a kifejezetten OK szinten van. stabilan mindenhogy jó. Párom P30Proja mellett használva, full automatában, mindenféle kretén , sokrétű módon használva sűrűbben kötünk ki az S10-emnél mert összességében jobb/egyszerűbb.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Egyébként így belegondolva, megjelenéskori teszteket nézve.... hajoljunk meg a Samu előtt, mert idő közben annyi plusz dolgot, korrekciót kapott, hogy ezt más gyártóknál új telefonnak hívnák (ami azt is jelenti, hogy nagyon lassan fejlődnek már a telók, nincs mit kitalálni )
Ez a mostani 2.1-es csomag kifejezetten jó, alig hiányzik már csak pár dolog a lelki üdvösséghez. Másfelől meg annyi szirszart tud, hogy észben se tudom tartani. Akár csak a kamera játszós, rajzolós, AR-es vackaival el lehet lenni 1órát...aztán a napi használatban eszébe se jut az embernek.
Egy fő probléma, hogy szerintem éhesebb lett.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz HoldfenyLuna #19594 üzenetére
Ezt a metódust kb ismerem; ennél kéne valami egyszerűbb 2 gombos megoldás (hisz mindenre van már )
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Tudtok vmi fancy, stabil, sokat tudó appot amivel Iphone-ról droidra lehet költözni?
Leginkább csak a kontaktok kellenének, a többi csak bonus.Kb olyan kőbuta fancység kéne mint pl amilyen a samsungos költöztető app is.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Imi1981 #18981 üzenetére
Nem igazán. Plusz a fő kameramodul hardveresen, csak képminőséget nézve szerintem nagyon gyenge, egy csoda amit az alap SW is ki tud hozni belőle, olyan részleteket hoz ki a homájos pacákból, túlélesítés nélkül, hogy wow. A gcam pedig nem tudna csodát tenni. Max az éjjeli mód kicsit jobb lenne, de a samu új megoldása is tök jó.
Gondolom egyébként az egyéb feature-ök miatt van még mindig ez a nagyon ótvar lapka a telóban, mert ezt fejlesztgették reszelték olyanra, hogy megy vele a 960fps slowmo, jó éjszakai mód, kellően jó kép magas iso-n, stb. És így összességében minden átlaguser nyer.
napsütésben konkrét minőségt nézve sztem továbbra is a 16MP-es 16:9es képarányú Sony lapka viszi a prímet (amit Note4-be pakoltak) Igazából az a legnagyob talány számomra, hogy manapság a a 16:9, 21:9, ultrawide screen, hosszúkás telók világában mit keres még a 4:3-as képarány, ami a klasszikus 3:2-nél is négyezetesebb arány. :\Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Én csak a bucira verést nem értem a levegőbe durrogtatva. Biztos szinte az összes tesztelőt lefizette a samu, hogy hasonlónak találják a 2 telefont.
Más zsebébe ne turkáljunk, alapvetően a telefon "műfaj" nem drága. Nem kérnek enni-inni, és olajat se kell cserélni bennük. :D Ha valakinek ez a szenvedély, akkor ez. :) Más meg olajcserére/szervízre/kötelezőre elkölt ennyit :)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Whiteshark13 #18598 üzenetére
Akkor mégiscsak látens IOS szerető vagy.
Nem értem mitől tud fényévekkel jobb lenni.
2019ben már egy 30ezres kis vacak is tök jó. :)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Whiteshark13 #18587 üzenetére
Ez a kijelentés butaság.
Persze ha egy telefon kizárólag a kameráról szól, akkor lehet hogy jobb, de bucira nem hiszem hogy veri.
Ha pedig telefon nem egyenlő a kamerával, akkor egyenesen trollkodás az állításod. :)
Bár 440ért énis nagyon örülnék neki, ha úgy érezném megérte :P :)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Valkűr #17913 üzenetére
Úgy tűnik az életciklusa végére ki tudják maxolni az exynost?
Én emelem a kalapom samu előtt. Egész hamar kijöttek a 10-el, faragtak rá egy update-elt saját oneui2-t, érdemileg gyorsult, szebb-jobb. Korábban a frissítésekkel inkább csak hátrafele lépkedtek
A megjelenés kori és a mostani állapot között kb már egy új telónyi difi van. (persz ez azt is jelzi mennyire kevés újdonságot lehet a telókba pakolni)
GSMArena helyében fognék egy stock márcciusit, egy mostanit és egymásnak küldeném őket. Meglepő dolgok lennének sztem.
hanti: Még várj 2-3 napot a kijelentéssel, hogy "jó".
Simán jó lehetett pont addig amíg nézted újrahúzás után.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz akooos #17853 üzenetére
Minél több mindent beállítgat a telón magán, full egyedire, másra mint a default(és már régesrég elfelejtetted melyik almenü bugyrában mit hova állítottál hogy a megfelelő hatást elérd), illetve minden egyes appot vissza-setupolni sem kis meló. nekem kb 20-25 olyan appom van, aminél nem csak annyi a visszarakás, hogy lerántja playből, bejelentkezek és kész. Default közeli állapotban, playből lerántható csak bejelentkezéses cuccokkal, és csak szimplán a kamerát használva jellegű felhasználás esetén tényleg simaliba egy gyors FR, max 20p visszaállni.
Vagy IT-sok talán jobban értik úgy, hogy közel hasonló szívás mint egy Win reinstall. Csak itt legalább a playből lecuppannak a progik.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Igen, érdemes clean installt nyomni. Én is kb 10éve a Droidos hajón vagyok, jó móka volt sokat romolni, variálni kernelekkel, még órajelekkel is babrálni, saját kotyvalékokat feltolni, 3-4 naponta feldobni vmi új főzetet. De most már inkább az a fontos, hogy ne kelljen folyamatosan 0-ról belakni, felsetupolni, sorbarakni, 34 mappa mélyen eldugott apróságot visszaállítani egyesével, minden appot visszasetupolgatni. Ha valaki alaposan belakja, magáraszabja a telóját, annak egy gyötrelem mindig újrarakosgatni mindent. 2019-ben én elvárnám a kényelmes user szemszögéből hogy ez magától menjen. Ha már ennyire csillió beállítási lehetőség van. Vagy ha nem, akkor mondja az arcomba a teló, h sry reset kell. (leszarozott Mi8-on 3 verzión keresztül nyúztam egy alaposan belakott rendszert, meg se rezzent; számomra nagyobb élmény az, hogy 1x megcsinálom, és onnantól flow, letojhatom mit frissítget magának. Többet ér mint 20 sosem használt feature, vagy 50k antutu pontszám )
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz cicaslany86 #17002 üzenetére
Normális gesztus vezérlés lesz, és nem csak a korábbi gombok helyén ninjázni
A vissza pl nem a vissza gomb fölötti bohóckodás, hanem képernyő széléről húzni egyet.
Miui-ban megszoktam, megváltás lesz visszatérni.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz MikeWazowski #16991 üzenetére
140MB? hmm.
Akkor már közel van a normális gesztusvezérlés, yeah!Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz mihail38 #16961 üzenetére
Nem nevetséges. Frankón működik. A lényeg a teló tudása, a saját Samu cuccok folyamatos update-elése, ami etalonjól megy manapság már. Neked mi kéne? frissebb éjszakai kamera mód, vagy kopp full ugyanaz a rendszer, csak az eszköz infoban 10es android.
Önmagában az android verziószám egy saját ökoszisztéma "alatt" hótmindegy. persze update-elni kell, mert a nerd-ök belekötnek, meg presztizs, de low-prio. És így is csinálják. Szépen tolják az egész érdemi OneUI/app szintű update-eket nonstop, és közben majd befut alá a 10 is pár lépéssel később.
Kínai telók kicsit más tészta. nekik fontos lehet esetleg azokat megfogni, akik önigazolva boldogabban veszik az olcsó telót, hisz 10es android van rajta.
jacis: A OneUI2 nem azért lesz az, ami mert droid 10, hanem a samu saját iterációja a hogyan továbbra. És szimpatikus, hogy nem az S11-el hozzák be, addig csendben, hanem itt van, meg fogjuk előbb kapni a kifutó modellre is.
Nyilván nem lesz tökéletes a rendszer, de inkább ez, mint egy miui féle fejlesztői rom. Én a pozitívumot látom ebben is, lehetőség van már kiadás előtt próbálgatni. Így mindenki jól jár. Lehet romolgatni, aki szeretne és a samunak is hamarabb csiszolódik ki az új software..Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz mihail38 #16958 üzenetére
Sose értettem a pánik szerű "kell az új android" témát.
Kb a Lollipop óta szinte semmi olyan módosítás nem volt, amiért körmöt rágnék. Előtte pl Froyo->Gingerbread->Icecreamnél voltak olyan alapvető dolgok amik nagyon kellhettek. manapság azon kívül, hogy az eszköz infoban 10es build van a 9es helyett, milyen érezhető különbség van csak magából a droid verzióból adódóan?
Tesztelgessék csak ki szépen a OneUi2-t, az se érdekel h 9-re vagy 10re épül, a UX-et úgyse érinti szerintem.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Én simán vinném vízbe. Vízálló.Feature. Eért IS drága. Király lehet víz alatti mókákhoz.
Viszont nem lerakódás álló, ergó oylan vízbe ami nem kristálytiszta közeli, vagy nem vinném, vagy filóznék hogy utána hogy lehet eltávolítani a lerakódás. Só, iszap, klór-vegyszer, stb.
Gondolomegy desztilált vizes merülő fürdetés segíthet rögtön miután kijött a koszos vízből.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Balázzs #16075 üzenetére
És egyébként mi van akkor ha lemerülsz?
Kedves 30 alattiak (énis címzett vagyok)
Érdemes néha letenni a telefont 1-2napra és megtapasztalni, kicsit visszazökkenni a magunkra utaltságra. Jó hatása van hosszú távon. Nekem most 1 hétig nem élt a számom és 1-2napig kb meghökkentem magamtól, mennyire online/real time info fuggo vagyok, es onalloan nem tudok.olyan sok mindent, minden vacak a telotol fugg. Ez nem jo.Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- Projektor topic
- További aktív témák...