- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
válasz
stefi68 #33095 üzenetére
Megoldottam, volt egy XEH-s SEFUJ2, azt feltoltam rá.
Ez ugyebár még egy Android 11 alapú fw, ha nem is a legutolsó.
Végigcsináltam (most jól) az Izraeli SIM-es varázslatot, ami most sikerült(!), tehát megy most is S10+ alatt.
Majd részletesen is leírom, mit csináltam (és mit rontottam el eddig).
Most frissítek Android 12-re, hogy ebben az állapotban megmarad-e a Hívásrögzítés?
Jelenleg ez az állapot:
SAOMC_SM-G975F_OXM_ILO_RR_0010
ILO/XEH,XEF/XEHÚgy tűnik, eredetileg francia készülék volt (az XEF alapján).
-
Oldman2
nagyúr
válasz
stefi68 #32970 üzenetére
Egy magán levelezés kapcsán került elő a https://samfw.com/firmware/ oldal, ahol a BL értéke külön oszlopban megjelenik.
Látható, hogy utolsó 3 DBT ROM azonos BL verziójú.
Mindemellett a kérdőjel (?) ikonra kattintva szöveges részletek olvashatóak a "BIT, BINARY" értékről.
-
FaTHI
őstag
válasz
stefi68 #32875 üzenetére
Úgy hallom teszt alatt mintha az alsóval lenne valami problem, mint amikor rezeg egy hangszóró. Az lenne a jó ha hivás közben ha kihangositom mindkét hagszóró működne, úgy nem is gazán lehet észrevenni. Ki tudja ha nem jó a garnciám rá mennyi lehet egy ilyen hagszóró csere?
-
-
sgeza
veterán
válasz
stefi68 #32789 üzenetére
Egyértelmű. Csak általánosságban írtam.
Egyébként valószínűleg igen, a rootot nézik, viszont az meg elrejthető. Ugyanakkor el tudom képzelni - van annyira nagy gyártó a Samsung -, hogy Samsung készülékek esetén a knoxot (is) figyelheti az igényesebben megírt alkalmazás.
Más terület persze, de úgy rémlik, hogy a Samsung health például ugrott Knox esetén nem megy (vagy csak az oxigén/pulzus mérés nem működik benne - nem emlékszem pontosan már). -
dancsuri
veterán
válasz
stefi68 #32773 üzenetére
Ez az ACR tárcsázója, Android 12 őre, rögzíteni is tud [ACR Phone]
-
sgeza
veterán
válasz
stefi68 #32787 üzenetére
Ha már rootolod, ugrik a Knox. Sokan utóbbi miatt nem rootolják inkább, nem feltétlenül maga a root ténye miatt. A Knox ugrása garanciavesztés, és csak ez számít. Ha már rootolod, szerintem felesleges az unroot. Maximum esetleg a "biztonság kedvéért" érdemes unrootolni, ha nem igazán hozzáértő a felhasználó.
-
JaniS
senior tag
válasz
stefi68 #32182 üzenetére
Sikerült megoldani úgy tűnik, felraktam az utolsó Android 10-es BTU ROM-ot, majd beleraktam a SIM kártyát, a CSC beállt XEH-re és ha a Szoftverfrissítésre rábökök, akkor azt mondja, hogy naprakész. Azaz nem akarja a 11-est rárakni. Az ADB AppControl-t szerintem pluszban még megcsinálom. Ez a két folyamat, amit írsz (SOAgent.apk, FotaAgent.apk) csak az OTA-s szoftverfrissítésért felelős, máshol okoz gondot?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
stefi68 #32180 üzenetére
Köszi,
32 ezer hozzászólás között nehéz rátalálni e helyes válaszra, hacsak rá nem hibáz az ember a megfelelő keresőszóra.
Két S10 családba tartozó teló került a családba, mindkettő FUI5 firmware-rel.
Az egyik XEH a másik meg svájci SWC régiós ROM-mal.Mivel az Indonéz ROM betétele úgy tűnik hatástalan, maradna az Indonéz régiós ROM felpakolása, ami az S9 családnál megy/ment, de mivel a jelenlegi Indonéz ROM le "van maradva" az FUI5 -höz képest, azt nem lehet feltenni egyik készülékre sem.
Így kénytelen vagyok "bevárni" a frissebb XID régisó ROM-ot, ami jelenleg még FUH5-nél jár.
-
JaniS
senior tag
-
VD
őstag
válasz
stefi68 #30908 üzenetére
Akkor javasolják, ha sérült és nem lehet úgy levenni és/vagy visszatenni, hogy a szigetelés megmaradjon (repedés, vagy törés miatt). Nálam ez nem állt fenn, mert kb. karcmentes. Ha csak a szervízes nem bassza el a szétszedéskor (de akkor meg saját költségen cserélik), akkor marad a régi és nem kell érte pluszban fizetni. Tömítések dettó.
-
csaba1203
addikt
válasz
stefi68 #30851 üzenetére
Igen a Smart Things-en keresztül automatikusan megy minden.
Maga a Sygic szoftvere halkítja a médiát és ad zöld utat a navigációs utasításoknak....
Ezért írtam azt, hogy a szoftver a hibás hiszen a telefonos kihangosítóm is hibátlanul működik a fejegységgel.
Wazze, Tomtom, nem megy a Google-t nem használom nem tudom szóval ez van.
A Sygic viszont rendben teszi a dolgát.
Ezt el is várom mert Lifetime licenszet vettem anno. -
grafnet
veterán
válasz
stefi68 #30019 üzenetére
Segítsetek kérek, hogy a hivatkozott hsz-t meg tudjam csinálni.
A lényeg, hogy kell egy widget vagy bármilyen (lehetőleg Samsung) megoldás amivel Power gomd nélkül le tudom zárni a képernyőt.
S10+ A10-zel (a céges sw miatt nem frissíthetek).A hivatkozott hsz-ben leírt Good Lock alkalmazást nem találom sem a GS-ban, sem PS-ban.
-
janaman01
addikt
-
karldergroße
senior tag
-
válasz
stefi68 #29509 üzenetére
Én ezzel nagyon sokat szívtam anno, amikor nem akartam frissíteni Nougatra S7e-n. Nem nagyon lehet kiiktatni a frissítés automatikus ellenőrzését - sem PDP, sem adb tiltás stb. nem működött.
Egyetlen működő módot ismerek - egy másik régiós modem file-t (ugyanaz a build, de másik CSC csoport) kell odinnal flashelni (csak a modem file-t, semmi mást!) a kész rendszerre, ez egy ún. dirty / partial flash. A rendszer így működik, knox nem ugrik, de mivel a SW már nem "official" állapotú, nem fog frissítést keresni. -
sgeza
veterán
válasz
stefi68 #29507 üzenetére
Szerintem elegendő lett volna a Szoftverfrissítés alkalmazás adatait törölni. Csak feltételezem, de szerintem ez intézi a frissítést, így vélhetően ennek a cache vagy adatmérete mutatta volna a letöltött frissítési adathalmazt. Ennek törlése, illetve utána azon nyomban történő automatikus frissítés kikapcsolása ugyanoda vitt volna, mint ahol most vagy, csak FR nélkül. Persze az adatkapcsolat/wifi kikapcsolása előtte nem árt, így nem kell kapkodni, hiszen nem kap netet, amíg rendbe nem teszed a beállításait.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
stefi68 #29361 üzenetére
Próbaltam visszarakni az imént egy pár verziót de nem engedi sajnos. Irtam is a members appba, hátha helyrehozzák.
Aod óra, csak pár sima fakó nőies szín van, én meg eddig témához illő élenkzöldet használtam, az meg nincs, kivéttek az egyedi szín lehetőséget. Érdekes h miért vették ki, mert viszont a lezárt képernyőn meghagyták ezt az opciót, csak az aodból tűnt el.
Viszont tök jó, van hívásháttér feature, ráadásul mind2 simre külön állítható, ez tetszik kifejezetten. -
EAndrew
aktív tag
válasz
stefi68 #29199 üzenetére
Nos meg volt a frissítés és előttem már más is jelezte hogy ez a kamera "nem csak játék és mese". Ugyan én nem próbáltam a lassított felvételt, de próbáltam lefotózni a 9 hónapos kislányom, aki feladta a leckét a kamerának.
Az biztos hogy jobb lett a szoftver mint a javítás előtt mert tegnap 25ből 2-3 értékelhető képet lőtt, a többi szellemképes volt, ma 25ből 2-3 lett rossz, de az is inkább user error.
Mindenesetre talán egy minimális javulás van a 10es-hez képest, de az is lehet hogy csak annyira szeretném a javulást hogy már úgy is látom.
-
csorbajeno
veterán
válasz
stefi68 #29049 üzenetére
Figyelj, erre igazából 3 megoldás van.
1., Nem vesz bele SD-kártyát
2., Vesz bele, de nem titkosítja. Ez esetben ha elhagyja/ellopják, akkor lenyúlják az adatokat a kártyáról.
3., Vesz SD-kártyát és titkosítja azt. Ez esetben a telefon elvesztésével ő bukja az adatokat, viszont más sem fér hozzá egyszerűen.Nekem ezek közül a 3. lehetőség a legszimpatikusabb.
-
HThomas
őstag
válasz
stefi68 #28994 üzenetére
Ilyenkor azért igazán kommunikálhatnák, hogy mi volt a probléma a frissítéssel... gondolom erről azóta se derült ki semmi?
#29000 Winne: S21 Ultrára szívesen váltanék a kamera miatt, de csak akkor, ha valami történne az S10-zel. S21+-ra viszont nem, szerintem nem hoz annyi újdonságot, hogy megérje.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
stefi68 #28994 üzenetére
Ne is mond en meg beleszaladtam. Nekiálltam tmh xeh átállitásnak, aztan frissíteném de látom h semmi. 1napig nem olvastam ide, erre tessek. Aztán az SS nem akarta visszarakni a biztonsagi mentést... Végül sikerült egy újjabb verzióval, de ujra belakni, beallítani mindent a fél napom ráment. Marha pipa vagyok ezert. Az biztos ha kijön a hivatalos 11 újra en mar nem csinalok mégegyszer factory resetet, jól megszivatott ezzel a visszavonassal a samu... jobban jártam volna ha hozzá se nyúlok.
-
a2d2
addikt
válasz
stefi68 #28841 üzenetére
Igen, nekem is S10+ van és nekem is így néz ki.
Ahogy nézem erre már nem lesz megoldás/frissítés, ...@Sigma7: érdekes, mert a Huawei-nél implementáltak közben egy még újabb codecet is, nem jut eszembe most a neve. Persze szart sem ér ha semmi nem támogatja, viszont ezt az aptx HD-t elég sok eszköz támogatja.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
stefi68 #28807 üzenetére
Igen, nálam is nagyon hangos lett.
Meg ami még zavaró, hogy a messenger buborékokon már nincs rajta a szám, hogy mennyi üzenet érkezett, csak egy nagyon apró narancssárga pötty.
#28806 Lajcsika
Ezer éve játszottam vele, gagyinak találtam, szóval nem hiszem, hogy most kezdeném újra. Pláne, ha annyira szívja az akkut -
Bzzz
senior tag
válasz
stefi68 #28807 üzenetére
Szia. Nekem a nevjegyzekeknél vannak képek illetve a csengőhang is nagyon hangos. Akksinál nem veszem észre,hogy tovább bírná bár a telefon 2 éves. Nem játszom vele javarészt a Samsung gyári böngészőjét használom azt veszem észre langyos a hátlapján mióta 11re váltottam.Gyári visszaállìtás megvolt. Sajnos a kameránál nem érzek változást.
-
sgeza
veterán
válasz
stefi68 #28801 üzenetére
Elvileg. Én azért biztosan lementeném az adatokat (mondjuk nekem amúgyis mentve van, de ez mellékes)!
Illetve számomra kérdés, hogy pontosan mi történik ilyenkor. Mi fogad a restart után? Ugyanaz, mintha gyári alaphelyzetből jönnél, csak annyi különbséggel, hogy a tárhelyen megmaradnak a dolgaid (képek, stb.)? -
sgeza
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy topik
- Napelem
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest