-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Risard
aktív tag
válasz
#18001664 #22939 üzenetére
Telenor sem sokkal jobb. Írtam levelet mondták fejlesztik a hálózatot. S év végéig befejzik. Addig várnék az ilyennel.Pontosan megírták hol mire számíthatok milyen lefedetségre meg hogy lesz e ott lte. S úgy néz ki alakul valami mert egyre több a lefedség nélküli időm
-
törölt tag
válasz
#18001664 #22778 üzenetére
Túl vagyok telefoncserén, Vodafone-os panaszkodáson, sim cserén, Vodafone-os levelezésen, felkeresett a Vodafone technikusa telefonon majd személyesen. Javitotttak a hálózat hangolásán (kb 500 m-rel arrébb költözött a hiba) stb stb de érdemi változás nincs.
Miután már keményen nekik mentem és megfenyegettem őket a 11 előfizetésem felbontásával kibökték és bevallották a hálózat gyengeségét(fekete lyukakat és az elhúzódó fejlesztéseket. Mutatott olyan fekete lyukat Feked környékén ahol még gsm sincs. Türelmet kértek, én azóta türelmes vagyok mert nem kell a hibát keresgélnem. Eddig sem volt Lte, számomra ezentúl sincs és kész.Pécsett sokszor az utóbbi időben nemcsak 4g hanem 3g gondok is voltak. Mostanában a 2g,3g jó a 4g bizonytalan. Vannak telefonok amik többet tolerálnak vannak amelyek kevesebbet.
A Note4 kb az s6 szintjén van ebben a kérdésben de pl az Alpha hisztisebb az ájfonokkkal együtt. -
válasz
#18001664 #22309 üzenetére
a chrome-ot ritkán használom, de kipróbáltam most azzal is; adatforgalom csökkentő bekapcsolva - de adott esetben pont semennyit sem faragott le a kimutatása alapján -, facebook megnyitva a böngészőben, videó elindít - vdj rossonero official legutolsó feltöltése -, és nem kapcsolt ki a kijelző, de ami a még jobb, hogy ha közben rányomok a menüre és ott barangolok, nem látva közben a videót, hanem csak hallva a háttérben, úgy sem kapcsol ki.
megnéztem így a gyári böngészővel is, azzal is így működik.
5.1.1 és minden friss, chrome-ból is az utolsó verzió.
külön megjegyzem majd, ha megint olyan oldalra bukkanok a későbbiekben, ahol nem így működik. -
válasz
#18001664 #22307 üzenetére
attól (is) függ, hogy minek érzékeli a rendszer a kapott infók alapján.
ideális esetben nem kapcsol ki, de ahhoz az kell, hogy olyan jelet/infót kapjon.
külön állítási lehetőséget nem nagyon ismerek.
nálam böngészőben megy a facebook, ott elindítok egy videót és nem kapcsol ki a kijelző, de találkoztam már olyan oldallal, ahol igen - azonos feltételek mellett persze. -
válasz
#18001664 #21908 üzenetére
egyáltalán nincs ilyen, más gond lesz nálad, külsős, utólag telepített alkalmazás, vagy ilyesmi kavarhat be...
a megjenés óta fent a telefonomon a telekom 5.1.1, jellemzően heti egy vagy két újraindítással, de messziről nem tapasztaltam még lassulást sem, nemhogy fagyást vagy bármilyen folyamat leállását. -
törölt tag
válasz
#18001664 #21695 üzenetére
Modellnévhez : SM-N910F vagy C
sorozatszámhoz meg a telódban lévő sorozatszámot kell megadni...ha nem megy valamiért a kies...akkor le kell szedni, gép restart, kiest vissza,restart majd ez után kell megpróbálni a frissítéstFüggetlen úgy lehet hogy a függő teló függetlenítve lett...eredetileg telekomos volt,itthon csak a C a független...
Vagy hivatalosan vagy nem hivatalosan...ha nem hivatalosan akkor a garit buktad, ha hivatalosan akkor a garid megmarad de a nyitásról kell lennie papírnak illetve a garijegyen szerepelnie kell
-
-
Grawens
senior tag
válasz
#18001664 #21383 üzenetére
Most dobtam fel a kollégámnak az 5.1.1-es T-s szoftverére és semmi sem maradt benne. Szép tiszta lett.
A következőképpen csináltam:
Gyári beállítást követően full wipe-ot toltam, majd mikor restatolt, egyből Odine módba tettem és feltoltam rá a TPD-s romot. Újraindulás után automatikusan Recovery-ben indul a telefon és felfut egy csík majd újból restartol, ekkor rögtön gombokkal Recovery-be elindítom és újra full wipe, majd reboot. -
törölt tag
válasz
#18001664 #21351 üzenetére
A g+ nálam mindig tiltva van, szinte az elsők között, de attól még ment a Samsung account. Alphákon s6-on és Note4-en is.
Az már egy másik kérdés, hogy kell e a Samsung account és a hozzá tartozó fiók, áruház stb. Nagyon ritkán van ott olyan dolog amit a playből nem lehet beszerezni(egy esetről tudok, amikor eltüntek a gyorskapcsolók akkor tudtommal csak onnan lehetett letölteni a javitót) , viszont ha ezek mennek folyamatos adatforgalmat háttérben futást, ram foglalást és merülést okoznak a Samsung push service-zel együtt. Ezeknek az appoknak sokszor előrébb van a prioritása (ramban tartás szempontjából) mint a számomra fontosaknak.
Mindenki döntse el maga, hogy szüksége van e a samsung beépitett dolgaira vgy sem. Nekem nincs így röpültek.
Sajnos s6-on ezek kellenek mert a témaáruház megköveteli,de amíg a note4-re semmi különleges dolgot nem adnak addig ne szívjanak le.Persze ez mind magánvélemény, saját tapasztalat.
-
Keksz03
senior tag
-
törölt tag
válasz
#18001664 #15397 üzenetére
kiegészíteném de a telenoros lollit még nem tudtam sehonnan letölteni... amúgy a telekomos rendszerben az alapsáv BOC3, a francia orange BOD2-ben is BOC3 alapsáv verziója...
Feltettem én is a BOC4 modemet de ezt is gyalulni kellett mert nem indult el a teló,a Non-hlos.bin-t ki kellett törölnöm úgy elindult
tudja amúgy valaki hogy a NON-HLOS.bin az mi? a modem.bin számomra egyértelmű de ez nemfent van a gyalult BOD2-es francia orange-os rom...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#18001664 #15149 üzenetére
Hát, erre tudok egy kisebb hasonlítást mondani, mégpedig.
1 pár napig csak FB appot használtam, messenger nélkül. Ezeken a napokon közel 4 óra kijelzőt tudtam beletenni a telóba, zenehallgatás, webrádiózás mellett. Mostanában újra használom a messengert, a 4 óra lecsökkent 2,5-3 órára.
-
válasz
#18001664 #15153 üzenetére
a facebook alkalmazás, messenger, viber...stb. nálam nem az a kategória, amivel kapcsolatban folyamatosan online kellene, hogy legyek.
nem akarok/tudok mindig több eszközt hurcolászni magammal, ha egy telefonban is megkapom azt, amire szükségem van.
van néhány elvárásom, azokat teljesítse a telefon és már nyert, attól függetlenül is, hogy nem használom ki minden tudását. nem, az olcsóbb kategóriában nem kapom meg együtt azon néhány elvárásom teljesülését, még a csúcskategóriában is erősen szelektálnom kell.
nem mondtam/írtam általánosságban, hogy ne használjuk az appokat, de amik köztudottan problémásak és több szempontból is hibalehetőségnek számítanak, azokat ha használja az ember, akkor vállalja a kompromisszumokat és ne a telefont vagy a rendszert szidja.
ahogy adott az sok más eszköz esetén is, a telefont is mindenki más és más módon használja, épp ezért nem hiszem, hogy bárkit is kérdőre lehetne azért vonni, mert nem minden funkciójával él.nekem nem kell telefonos elérhetőség, de ha az illetékesek tudni akarják - volt már ilyen -, hogy ki nyilatkozott így, akkor legalább már tudhatják a forrást.
-
válasz
#18001664 #15151 üzenetére
nem hagyott nyugodni a dolog, rákérdeztem egy illetékesnél, nem tudnak ilyenről.
a facebook alkalmazás nem csak android, hanem más platform alatt is problémás, iphone témából is rengeteg hozzászólást lehetne linkelni, hogy mennyivel jobb lett az akkumulátoros üzemidő a facebook alkalmazás kiiktatásával...stb.
a chrome nem a legjobb böngésző, ha a használt adatmennyiségről, ram használatról és arról van szó, hogy mennyit kér az akkumulátorból, de még mindig jobb, ha csak akkor dolgozik, amikor ténylegesen meg van nyitva, ellentétben a facebook alkalmazással, ami a háttérben is tevékenykedik, szóval még ha ideálisan működne, akkor sem lenne azonos a használati mód, így meg, hogy még problémás is a facebook alkalmazás, nagyon látványos a különbség, pláne ha egy jobb böngészőt használ az ember.
megértem, ha valaki nem tudja/akarja nélkülözni a facebook alkalmazást, csevegőt, viber és társai alkalmazásokat, de akkor vállalnia kell sajnos az esetleges kompromisszumot, hogy a folyamatos online ténykedés és állandó készenlét miatt minimum az akkumulátoros üzemidő lesz érezhetően gyengébb, aztán erre jön/jöhet még a többi probléma, amik az említett alkalmazások nem megfelelő működéséből adódnak. -
válasz
#18001664 #15148 üzenetére
ez kamu lehet, mert akkor nem csak egy vagy két embernél jelentkezne a probléma.
a szervizesnek egyszerűbb persze a szoftverre fogni...a facebook böngészős használatkor nem ül rá folyamatosan a rendszerre, nem eszi be magát irtózatosan a memóriába, nem akar a háttérben is szinkronizálni, nem keresi a frissítéseket...stb.
messze nem összehasonlítható a két (böngészős és alkalmazásos) használati mód. -
válasz
#18001664 #14854 üzenetére
majd kiderül, hogy mi a probléma, mert ha teszt alatt is problémás lenne, akkor hardveres lenne a hiba - akár elkoszolódás árán is, bár az is fizikai kihatás -, de mivel ott nem, így csak szoftveres vagy beállítási lehet, azt meg sajnos elég macerás is lehet leszűkíteni a konkrétumra.
néztem közben az alaprendszert, illetve annak beállítási lehetőségeit, de nem találtam olyat, ami direktben befolyásolhatná, nálam meg nem jelentkezik a dolog, így az általam használt alkalmazásokat hiába is nézem. -
Sera26
aktív tag
válasz
#18001664 #14831 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez volt a gondom, illetve még mindig az, mivel pont pár perce megint produkálta.
Eleinte azt hittem a kézelhúzásos feature a ludas, de nem.Nekem a beszélgetések végeztével sokszor a wifi menüből a bluetooth-on át mindenfelé elbarangol.
Ja és a szenzor nálam is ok a teszt szerint. Fura, nem találtam megoldást egyelőre.A másik hiba, ami feltűnt, egyre többen panaszkodnak, hogy amikor engem hívnak az első 1-2 másodpercem néma. Valakinek volt ilyen?
-
válasz
#18001664 #14831 üzenetére
szia,
sosem tapasztaltam még ilyet.
ellenőrizd le az érzékelőt; *#0*# -> sensor -> tedd az ujjadat/tenyeredet az érzékelő fölé megfelelő közelségben, úgy megfelelően érzékel, visszajelez rezgés és zöld kijelzés formájában?
képernyővédős, mozdulatos vagy gesztusos beállítás nincs úgy konfigurálva, hogy előidézheti a dolgot?
köthető a beszélgetés intervallumához, hogy miként reagál? értem úgy, hogy csak hosszabb vagy csak rövidebb beszélgetések után tapasztalod? ez fontos lehet esetlegesen, a fenti beállítások tekintetében. -
dancsuri
veterán
válasz
#18001664 #13996 üzenetére
sajnos ezek a dolgok teljes hozzáférést kérnek (ezért is bosszantó, hogy van millió lehetőség a telóba de a gyártó garanciavesztéssel fenyegeti az ilyetén kihasználást)
(#13998) YamatoVTEC
hát ha még tudnád EZ mire képesna én ilyenek miatt rootoltam vásárlás után az első órában
-
Dj.Kütyü
aktív tag
válasz
#18001664 #13383 üzenetére
Szia!Nem vészes nem fog se por sem semmi belemenni,ezek olyan szinten össze vannak préselve!!Ahol netán picit is benyomható az sem azért mert rés keletkezett,hanem mert RUGALMAS ragasztóval van!Ha pillanatragasztóval rakták volna össze akkor lenne rés!!Úgyhogy nyugi,tökéletes!!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#18001664 #13069 üzenetére
Én, úgy döntöttem, hogy majd jövőre, ha jön a Note5, vagy esetleg valami jobb kaliberű, akkor majd szólók neki, hogy ezt meg azt a hibát látom. pl a főgomb néha nagyot kattan, ez engem baromira idegesít, még ha a kijelző tökéletes is. Szerintem ennek csendesebbnek kellene lennie, de ezt majd még kiderítem.
Szóval, eladás előtt, majd szépen kihívom a fickót és egy "vadiúj" készülék lesz meghirdetve. Addig nem foglalkozom vele.
-
törölt tag
válasz
#18001664 #12779 üzenetére
+1,de itt nagyon okosak egyesek. Történelem könyvet lehetne írni a Samsung telefonjaimról, mégsem osztom az észt. Mindenki legyen nyugodt meg fogják mondani ha nem új készüléket kapsz hanem használtat. Te meg eldöntheted, hogy feldarabolod az üi-t vagy sem.
így a pontos -
válasz
#18001664 #12638 üzenetére
gmail -> beállítások -> YamatoVTEC@gmail.com -> a gmail szinkronizálása; pipa ki!
mobilos és asztali nézetben is használom a telefon gyári böngészőjével a facebook felületet, mind a két módban szoktam (fény)képeket is feltölteni, nem találkoztam még problémával. (az első ios 8 verzió alatt is ezért szúrtam ki azonnal, hogy nem működik a fénykép feltöltése: link, de azt is gyorsan javították.) -
válasz
#18001664 #12636 üzenetére
főként az első három kompromisszumos az akkumulátoros üzemidő szempontjából, vállalni kell sajnos, ha ilyeneket használ az ember.
a gps ha mindig bekapcsolt állapotban van, akkor az is fontos kérdés, hogy miknek adtál engedélyt, hogy megszólítsák, mert alapesetben elég sok alkalmazás cseszteti, sok alkalmazás persze feleslegesen.
a gmail esetén kikapcsolom az automatikus szinkronizálást, ha nincs rá szükségem - például ilyen hosszú hétvégéken -, úgy pedig csak manuális érintésre frissít. -
válasz
#18001664 #12167 üzenetére
nem feltétlenül sokat használja az, csak azt mutatja egy ideig, hogy az használta utoljára - kivéve, ha kellően sűrű frissítgetésre vannak állítva a kapcsolódó alkalmazások és folyamatosan lekéregetik a készülék helyzetét.
az időkép alkalmazás valóban problémás, minden rendszer alatt sok panaszt hallani/olvasni azzal kapcsolatban. -
nadi94
csendes tag
válasz
#18001664 #12085 üzenetére
Intelligens hálózatválasztás is kivan kapcsolva, C verziós és tegnap tettem fel a lollit, azelőtt nem volt ilyen. Úgy értettem hogyha távol megyek a routertől és egyszer is megszakad a kapcsolat akkor utána hiába kapcsolgatom ki,be teljesen a wifit attól az még ugyan úgy mutatja az akkumulátor statisztikában hogy aktív, pedig nem lenne szabad, és ezen csak az segít ha újraindítom a készüléket, mert addig a wifit aktívnak jelzi akár mit is csinálok. De hogyha rendesen kikapcsolom a wifit mielőtt megtudna szakadni a hálózat akkor semmi ilyen probléma nem jön elő, hogy ugyan úgy mutatná az akkumulátor statisztikában. Remélem érthető voltam.
Ja és volt FR telepítés előtt, és után is.
-
nadi94
csendes tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#18001664 #11887 üzenetére
A quadrant meg több elvileg, ha a 25000-et mértek itt a PH teszteléskor, mert 30000 ezret adott.
De így alakult ez az egész szarság.38k>>>40K>>43K>>46K>>49780K és itt már láthatóan teljesen sima volt a vizesés animáció, kb 5 reboot után.
(#11890) nadi94
Te is csinálj egy rakás újraindítást, mást nem tudok javasolni.... Ez vicc...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#18001664 #11883 üzenetére
Azt hiszem Zack-nak is volt hasonló problémája, nem tudom megtudta-e oldani.
Egyébként úgy döntöttem, hogy visszarakom a KK-t, van erről valami leírás, hogy kell csinálni? Egyszerűen a külső kamera képe valami elképesztő gáz.Elmehet a samu a csába, ez a rendszer tényleg nem jó még. Az meg félmegoldás, ha valakinél jó, a másiknál meg nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- HP notebook topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged