-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Mi a fene van itt, Lollipop alatt a kamerában a zoomot is sikerült szétcseszniük? Még KK-tel volt Note 4-em (az F-es volt), most vettem egyet, ezen már Lolli van, de a videó alatti zoom olcsmány lett. Nem tudom, hogy ez az F és a C verzió, vagy a KK és LP közötti különbség miatt van, de gyanítom utóbbi.
Az előző Note 4-emnél 4x-es zoomig szinte semmi minőségromlás nem volt, 8x-os is teljesen rendben volt, most már 4x-esnél egy retek paca lesz az egész.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
derrik
őstag
Sziasztok !
1 gyors késdés azonos használatot feltételezve jobb az üzemidő mint a Note 3 -é? -
nagyúr
4-kor szedtem le a töltőről(rátöltöttem 100%-ra),most 85%-on van már.Nem nyúltam hozzá,nem volt használva semmi.
Kivettem a memóriakártyát,lecseréltem a wireless hátlapot a gyárira,még szedtem le appokat.
Na akkor most mi van? -
hito
nagyúr
Nagyon ostoba kerdes lesz, de valahol azt olvastam, hogy downgrade-tol is ugorhat a knox. Nem torvenyszeru, de megtortenhet. Igaz ez? Lollirol mennek vissza KK-re N910C-n.
-
Parallaxis
addikt
válasz Mikulásbá #15287 üzenetére
Csináljak megint egy FR-et vagy szedjek le minden külsős appot?Semmi ne maradjon?
Csak azt az egyet, ami a zűrt csinálja
Viccen kívül, kéne egy FR és apránként visszaraknod a használt alkalmazásokat, hogy kibukjon, hogy mi az, ami bekavar.Mint írtam, nálam elég sok minden fut a háttérben (azt nem is írtam, hogy folyamatos BT kapcsolat is van egy Gear Fit-tel) és mégsincs kiemelkedő merülés. Ez amit te írsz, az nem jellemző a Note 4-re, ott valami más probléma lehet (persze nincs kizárva, hogy kifogtál egy döglődő akkut).
-
törölt tag
frissítettem az odin-os blogot, ezentúl fel lesz tüntetve a legfrisebb kiadásnál a changelist szám is és az egyel korábbi verzió és a hozzá tartozó changelist szám mind az F és C modellnél is, F modellre fent van a letöltő link, esetleg ha szeretnétek akkor a C modellre is elérhetővé teszem a blogban a legfrissebb kiadás letölthetőségét a MEGA tárhelyből hogy ne a sammobile-ról keljen hosszú órát várni mire lejön...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Mikulásbá #15287 üzenetére
nem feltétlenül látható, legalábbis nem direktben, azért írtam korábban is, hogy sokszor a rendszer keretén keresztül dolgoznak bizonyos folyamatok/alkalmazások.
a gyári visszaállításokat ha rányomod, utána engedni kell mindent lefrissülni és csak aztán beállítani a google alkalmazásokat és folyamatokat, mert a frissítés során érkezik még néhány újítás és módosítás.
igaz, esetedben valamiért az az érzésem, hogy nem teljesen az alaprendszer vagy annak beállítása a hiba forrása, hanem ténykedhet a háttérben valami külsős folyamat - amikor a kijelzős használat hiány miatt nem indokolt a merülés.
az akkumulátoros statisztika kiértékelése is változott a kitkat óta, sok folyamat bontva/részletezve lett, vagy áthelyezve más főszálba, így még a korábbi főverzióhoz képest is nehéz viszonyítani, lollipop alatt kell némi időnek eltelni, mire minden folyamatot megjelenít a statisztikában.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nagyúr
válasz Parallaxis #15285 üzenetére
Ha olyan komoly szoftveres gond lenne,azt látnám az energiagazdálkodásnál,nem?
Csináljak megint egy FR-et vagy szedjek le minden külsős appot?Semmi ne maradjon?
Erre írtam,hogy ennyit már tud egy egyszerű teló is. -
legenda
válasz Mikulásbá #15284 üzenetére
vélhetően utána frissült le egy - vagy több - (google) alkalmazás/folyamat.
sokat változtatott (sajnos?) a google, szeretne mindent folyamatosan online tartani - aminek nem csak előnye, hanem hátránya is van -, összekapcsol mindent mindennel, illetve olyan opciókat is kikapcsolhatatlanná tett, amiknél korábban adott volt a kilépés/kikapcsolhatóság.
emellé jön még a facebook alkalmazás, messenger, meg a többi integrált alkalmazás, régen elég volt ezekbe nem belépni, ha valaki nem használta, most meg tiltani kell, különben belépés nélkül is ténykedik a háttérben.
egy ideje ott tartok, hogy minden új főverzió felhúzását követően átnézem az összes alkalmazást és minden beállítási lehetőséget - azokat is, amiket sosem fogok használni -, akár egy vagy két órát is rászánok a rendszer beállítására, de utána legalább nincs gond.
nem budapesti vagy - legalábbis az adatlap szerint -, ellenkező esetben azt mondanám, hogy fussunk össze valamikor 15 percre, hátha tudnék segíteni a beállítások kapcsán.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Parallaxis
addikt
válasz Mikulásbá #15284 üzenetére
Pedig valami szoftveres gubanc lesz nálad.
Én reggel 9-kor húztam le a töltőről és most járok 93%-nál.
G-Mail (3 account), Facebook, Twitter, Google+, Hangout, Messenger szinkron aktív és van AVG vírusirtó is aktiválva.
Reggel óta volt 20 perc beszélgetés és némi e-mail olvasásom.Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy talán a legkritikusabb vagyok a topicban a készülékkel kapcsolatban, de az aksival szemben nem tudnék rosszat mondani.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Anno ahogy frissült 5.0-ra a teló,egy darabig minden rendben volt,még hard reset sem kellett,jó volt az akkuidő-még a KK.-nél is!
Aztán elkezdett csökkenni.Kilőttem ezt-azt,egyre több dolgot,aztán csak nyomtam egy FR-et,újra belaktam,de egyre rosszabb az akkuidő azóta is.
Jöttek a tippek,hogy a vírusírtó aztán Viber-leszedtem mindent,de ugyanolyan sz@r maradt a készenléti időm. -
legenda
válasz Mikulásbá #15282 üzenetére
visszateheted, ha úgy/azzal jobb lesz.
én ugyan a frissítés híve vagyok - ha nem is kapkodom már el annyira, meg nem ülök tűkön a frissítést várva, mint mondjuk anno az s vagy s2 idejében -, de nem vágnék eret magamon, ha valamiért vissza kellene térnem 4.4.4 alá, mondom ezt úgy, hogy nekem minden tekintetben jobb kicsit az 5.0.1, de annyi és olyan új funkciót nem hozott, ami teljesen ellehetetlenítené a visszalépést.
nekem az egyik fő vesszőparipám a jó akkumulátoros üzemidő, így ha a megfelelő beállítások mellett is gyengébb lenne az 5.0.1 esetén, mint volt 4.4.4 alatt, úgy én is a kitkat visszatételét gondolnám át először, csak aztán a telefon cseréjét, mert nem sok megfelelő alternatíva lenne számomra, konkrétan csak egy...[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Mikulásbá #15279 üzenetére
nem kell mindent kilőni, de van néhány alkalmazás/opció/folyamat, amik nagyon kompromisszumosak adott tekintetben.
lecserélheted a telefont, de tapasztalatból mondom, más gyártóknál, de még más oprendszer esetén is ez van, hogy több és több újabb funkció érkezik a frissítésekkel, amik bizonyos esetekben külön figyelmet igényelnek legalább egy gyors beállítás erejéig, ellenkező esetben adott lesz a hibalehetőség.
nem egyszerű persze a helyzet, mert mindenki másként állítja be a rendszert, illetve más és más külsős alkalmazást használ, így a felhasználók egy része nem találkozik problémákkal, de akiknél befigyel egy vagy több hibalehetőség akár csak egy olyan alkalmazás képében, amelyik ha nem is direktben mutatkozik meg, hanem beleakaszkodik a rendszer keretében és azon keresztül szinkronizál, helymeghatároz - nem is feltétlenül gps, elég csak a cellás és a wifi -, jelentget...stb., akkor máris problémás a rendszer...
iphone kapcsán is nem egyszer keresnek meg, hogy készítettek mentést - ott teljes értékű - a jól beállított és frankón működő rendszerről, restore útján feltették az új ios főverziót, utána visszaállították a mentést, de a korábbi állapothoz képest készenlétben több a használati idő, jobban merül az akkumulátor, többet megy a helymeghatározás...stb. ilyenkor mindig megmutatom, hogy milyen új opció került be az új főverzióba, ami a korábbiban még nem volt, így arra vonatkozóan még nem tartalmazhatott beállítást a korábbi rendszerről készült mentés, tehát azt utólag kell manuálisan eszközölni, de annak megtörténte után az új főverzió alatt is minden okés.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
félisten
-
nagyúr
Már a samsungot is és a google-ből is kilőttem szinte mindent,a többi apróságról nem is beszélve.Ott járok lassan,hogy elérte a 3000 Ft-os telefon szintjét,akkor meg minek a Note 4??
Szép nagy fehér féltégla,kóbor macskát dobálni jó.
Komolyan ott tartok,hogy feldobom a hirdetésekhez,vigye akinek kell egy ilyen.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Memmaao #15273 üzenetére
szinte az összes google alkalmazásért és folyamatért, play (frissítések ellenőrzése és szinkronizációs), gmail (szinkronizáció), android eszközkezelő (a készülék helyzetének követése, folyamatos jelentése, távoli elérés...stb.), google asszisztens (a készülék helyzetének követése, folyamatos jelentése, hogy különböző extra szolgáltatásokat kínálhasson fel az aktuális tartózkodási hely alapján), google+ (folyamatos szinkronizáció), hangouts (folyamatos szinkronizáció), google kereső (bejelentkezett fiók alapján helykövetés, változások folyamatos jelentése...stb.), play játékok, zene, könyvek, újságos, filmek (folyamatos szinkronizáció), állapot figyelése...stb.), google térkép (folyamatos szinkronizáció, bejelentkezett fiók alapján hely és állapot jelentése, a térképen eszközölt használat szinkronizálása a felhőbe, illetve azáltal más eszközökre...stb.), google drive (folyamatos szinkronizáció), chrome (folyamatos szinkronizáció, helyzet folyamatos figyelése) és még lehetne sorolni...
ezek legnagyobb hányada alapban úgy van beállítva, hogy szinte minden opció aktív, jobb esetben csak wifi kapcsolatkor, de akinek a telefonja sokat lóg wifi hálón, az így is megérzi.
van köztük sok hasznos funkció, de abban biztos vagyok, hogy olyan felhasználó nincs, aki mindegyiket használja, így venni kell a fáradságot és kilőni a nem használt, szükségtelen opciókat.
sok ilyen új funkció érkezett lollipop alatt a kitkat verzióhoz képest, tehát az sem teljesen működik, hogy kitkat alatt jól beállítva, minden okés, aztán lollipop csak ráfrissítve, vagy teljesen tiszta alapra húzva, de csak azok kerülnek ellenőrzésre és beállításra, amik kitkat alatt is, mert akkor az új főverzió sok új funkciója alapban a felhasználó kényelmét akarja szolgálni azzal, hogy minden extra folyamatot futtat és az alapján próbál extra szolgáltatásokat nyújtani, de sokszor feleslegesen, kompromisszumosan.általánosságban nem igaz, hogy másnak is gyorsabban merül, csak ebben a témában is többen írták, hogy nem lett rosszabb az akkumulátoros üzemidő, esetenként még jobb is lett.
a gyári visszaállítás sok problémára orvosság, de az alapban futó google és samsung folyamatokra nem, lásd a fenti írást.
a külsős, harmadik féltől származó alkalmazások kapcsán is írtam, hogy lehet szidni azon alkalmazások fejlesztőit.
a lollipop ram kezelési problémája sem általános érvényű, bizonyos nexus eszközöknél kimutatták, néhány motorola...stb. terméknél meg nem tudták reprodukálni.
én nem használok ilyen alkalmazásokat, így sosem találkoztam még problémával, aki viszont nem tudja azokat nélkülözni, az sajnos kompromisszumra kényszerül és várja, hogy adott alkalmazások fejlesztői hátha tesznek végre valamit...
hiába nen változnak a felhasználói szokásaid, ha az új rendszer alatt nem ellenőrzöl minden új funkciót és nem állítod be azokat megfelelően, akkor egyre több és több új opció fog alapértelmezetten futni az újabb főverziók alatt, ezzel pedig ha nem is direktben általad, de a telefon akaratlanul is másként lesz használva.Mikulásbá; szinkronizálgat az a háttérben, emellé már csak a többi használatot kellene ismerni (kijelzős...stb.) és esetlegesen összejönne a használat.
olvasd el te is a fenti részt, alapban többet tud és többet is dolgozik a lollipop, mint korábban a kitkat, de ez ellen lehet tenni, hogy minden a régi legyen, vagy akár jobb is.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Mikulásbá #15266 üzenetére
Nekem is a google szolgáltatások zabál a legtöbbet, néha van, hogy 12-13%-ot. Az miért felelős?
#Kali 15268: Nem változtak semmiben a felhasználási szokásaim. Nekem gyorsabban merül, volt FR, másnak is gyorsabban merül, függetlenül, hogy volt vagy nem volt FR. Lollinak beismerten van memória kezelési problémája, sok app renszeresen force close-ol Lolli alatt, nem tud deep sleep-be menni. Egyszóval: gyorsabban merül, gyakrabban indokolatlanul melegszik, appok beragadnak, gyakrabban (jelenleg minden töltés után) kell újra indítani.
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
legenda
válasz Mikulásbá #15266 üzenetére
a részletek is kellenének, mert az látni, hogy a google-szolgáltatások és a samsung push service arányában sokat fut, de annak a részleteiben látható a teljes kapcsolati idő...stb. is, mivel nem kizárt, hogy egy rakat (felesleges) szinkronizációt nem kapcsoltál ki.
a kijelzős üzemidő mennyi volt eddig?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
félisten
válasz Mikulásbá #15267 üzenetére
Amúgy más Samsung telefonomon is volt olyan hogy csak úgy merült pár napig mint a fejsze. Szerintem van, hogy google oldalról jön valami ami buzizza a telefont, mert láthatóan azzal van el sokat. Aztán ki tudja mit csinál a google a telefonnal.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
legenda
válasz Memmaao #15263 üzenetére
az akkumulátoros üzemidő garantáltan nem lett rosszabb, a kapcsolódó tesztek sem véletlenül mutatnak ki inkább némi javulást, aki nem ezt tapasztalja, ott a beállítások vagy az eltérő használati mód okozhatja.
azért nem lehet okolni az új android főverziót, hogy sok külsős, hardmadik féltről származó alkalmazást még nem fejlesztettek rá tovább, így azok csak kitkat alatt működnek megfelelően, ezért adott alkalmazások fejlesztőit kellene szidni!
akik a telekom hálózatát szidták és okolták, arra én is írtam, hogy általánosságban nem azzal van a gond - pláne azért, mert más szolgáltatóknál is jelentkezik a probléma -, ezzel is csak az a gond, hogy minden szolgáltatónál vannak problémát tapasztaló felhasználók, de egyiknél sem mindenki vagy senki, tehát nehéz a hibát csak a szolgáltatóra vagy csak a telefonra fogni, összetettebb problémáról lehet szó, ami ráadásul nem csak ezen készülék témájában adott, és még csak nem is kizárólag samsung telefonoknál, hogy valóban ne legyen egyszerű leszűkíteni a hiba okát...telekom firmware verziót használok, sem az akkumulátoros üzemidő, sem pedig a hálózat kezelése tekintetében nem tapasztalok problémát lollipop alatt, a korábbi kitkat viszonylatában nézve sem, de mások is írták itt, hogy nincs vele gondjuk, szóval nem az lesz a hiba forrása.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Plazmacucci #15264 üzenetére
Ezek mind tiltva vannak,kivéve a Samsung cuccok-akkor azokat is kilövöm.
-
addikt
válasz #97246720 #15223 üzenetére
Már ne is haragudj, de hogy tudnál érdemben beszámolni a KK üzemidőröl, mikor online nyomon követhettük a Note 4 beszerzésed történetét, és többek között első dolgod volt, hogy a KK-ot Lollira frissítetted. Én 7 hónapig használtam KK alatt a note 4-et, van összehasonlítási alapom! Az jobb volt, tény, hogy nem gyorsabb, ugyan ilyen gyors, de nem merült így, és nem dobott el hálózatot. A Samsung elkavart valamit a T-s rommal.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mikulásbá #15260 üzenetére
Akkor mondom mit tilts még:
Összes google cuccot ami nem kell, kezdve a Google+ -al,
S Voice
Samsung account
Samsung Push service
Facebook
Pages manager
Flipboard+ toll észlelés
Nekem egész jó lett a fogyasztás! Éjszakára érdemes vagy repülőbe tenni, ilyenkor max 1%-ot merül, vagy takarékos üzemmódba (3-4%), és nem fog annyit ficánkolni alvás közben.
-
addikt
válasz ZoliM@ster #15214 üzenetére
Én felhoztam ugyan ezt a hibát, le is lettem hurrogva, hogy nem a telefonban és a lolliban a hiba, hanem a T hálózatán... Na persze. És pont Lolli frissítést követően jön elő, és hálózati hiba... KK alatt egyszer sem dobott el hálózatot, a lefedettség nélküli idő 0%!!!! volt. Most néha akár 30%!!!! Nekem volt factory reset telepítés előtt is és utána is, ráadásul utána 2x! A merülés nálam is sokkal drasztikusabb, idáűig másfél nap volt, jelenleg estére töltőért sopánkodik. Battery Widget Reborn éjszakai mód Lolli alatt nem tudja lekapcsolni a mobilnetet, a telefon éjszaka nem meg deep sleep módba, idáig éjszaka 8 óra alatt 2%-ot, most óránként min 1%-ot merül, és kb óránként kb 2-3x valami ébreszti a rendszert.
Én jeleztem a 06-80-PREMIUM számon a Samsungnak a hibát, állítólag rajtam kívül senki nem jelentett ilyet, szóval ajánlom Neked is, hátha ha többen jelezzük, javítják.
-
legenda
válasz Mikulásbá #15260 üzenetére
szia,
tennél be képet az akkumulátoros statisztikáról, lehetőleg a részletekről is - kijelzős üzemidő...stb. -, mert nem tudjuk, hogy miként volt használva a készülék és akár teljesen normális is lehet adott érték, de ha meg nem indokolt, akkor biztos van valami folyamat, ami okkal fut a háttérben.
-
nagyúr
Help!
Ma reggel 7:30-kor vettem le a töltőről a Note 4-et,most 80%-on van!Már mindent kilőttem,vírusírtó,Viber leszedve.Mi a bánat meríti ennyire?Kezdem unni,itt valami nem kerek. -
legenda
válasz #07400704 #15254 üzenetére
igen, jól értelmezed.
hackeeeee; nem, mivel nem a szolgáltatónál kerül elutasításra, hanem csak nálad telefonon.
Giinos; valamiben az egyik jobb, másban meg a másik; link, egyikre sem mondható, hogy jobb annyival a másiknál, amiért egyértelműen amellett kellene dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
Grawens
senior tag
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Kulon az erinto uveg repedes eseten cserelheto, vagy csak egyben az egesz kijelzopanel?
-
WhiteWalker
nagyúr
Nagyon szemezgetek a Note 4-gyel. Kérdésem lenne melyik verzió a jobb ? A szolgáltató függő 4 magos Krait vagy a független 8 magos Exynos? Teljesítménybeli különbégre volnék kíváncsi...
-
törölt tag
Tehát akkor ha jól értelmezem a típusokat, az N910F az Snapdragon 805 4 magos procival van szerelve, az N910C pedig Exynos Octa Core 8 magossal?
-
törölt tag
Nem tudom mi van a FB appal, vagy a RAM kezeléssel (?), de ha rábökök a FB appban a képfeltöltésre, kilővi azonnal a Facebookot.
[ Szerkesztve ]
-
Keksz03
senior tag
válasz Dzsuri89 #15244 üzenetére
Mi volt a gondod a 805-tel?
szerk.: már az S3-on sem volt játék max vmi logikai amíg várni kellett valahol, S4-en is ennyi van 2 éve! Akkor teljesen megnyugodtam!
kali: köszönet a teljeskörű válaszért! akkor te ezek szerint elégedett vagy a Snapdragon változattal?
Nekem az S4 megfelel, de lejár a gar és az előfizetés ezért vennék újat. Alpha és az A5 visszalépés lenne, S5-re semmi értelme váltani S4-ről, ezért maradt az S6 és a Note 4. Edge baromi szép de ennyi viszont tetszik a Note 4 nagy akksija, az S Pen és minden ami miatt az S6 bejön benne van.
A héten megpróbálom rátenni a kezem egyre valamelyik üzletben h mégis mennyivel nagyobb az a 0.7", de sztem ez már eldőlt![ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
törölt tag
Ha gyárilag független gyártói garanciás készüléket vennék, az egyben magában foglalja azt is, hogy Exynos procival kapom?
Vagy hogy van ez? -
legenda
válasz Keksz03 #15240 üzenetére
szia,
- volt néhány ilyen, pláne eleinte, akinek problémás volt, az cseréltette a telefont
- javult kicsit lollipop alatt az akkumulátoros üzemidő, a gsm arena...stb. tesztek is kimutatták
- a hallomás semmit sem jelent - és ez sok dologra igaz -, ott a note 4 a prémium támogatásos listában, kimegy házhoz a szervizes és cseréli a telefont, éltek már többen is a lehetőséggel
- 12 + 12 hónap, a +3 hónap regisztrációs többlet már régen megszűnt minden telefon esetén
- kamera tekintetében nincs igazán különbség, legfeljebb a nyersanyag feldolgozhatósága jobb a snapdragon esetén, már ha valaki olyan szinten akar foglalkozni vele, illetve más komoly különbség sincs, ami külön indokolná az egyik vagy a másik melletti döntést csak amiatt
a snapdragon is inkább csak húzós játék alatt melegszik, más módon nem olyan egyszerű visszafogásra kényszeríteni, én sosem játszom, így nem is sikerült még sosem, pedig másra használom azért bőven, nem egyszer több dologra azonos időben.rajmond87; szia, érdemes nyomni egy gyári visszaállítást.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
válasz Keksz03 #15242 üzenetére
Nekem Exynos-os van pont azért, mert Nexus 6-on befürödtem a 805-tel...
Nekem ez a harmadik telóm, amin a Neo Hybrid van, de semmi kárt nem okozott egyik telefon működésében se. Note 4 is hibátlanul viselkedik a tokba bújtatva.
Prémium szolgáltatást nem tudom, majd megkérdezem Samsungos ismerőseimet róla.
------
Ha akartak jókat röhögni, akkor menjetek fel a PLAY áruházba és a Samsung Push Service alatti kommenteket olvassátok el!
-
csendes tag
Tisztelt forumozok !
telepitettem az uj lollipopot amit felkinalt a telefon..a kovetkezo jelensegeket vettem eszre..lassabb lett a keszulek mint a gyari 4.4el..a kovetkezo ami zavar..jatek kozben elmegy a hang es aztan pl ha messengeren uzenetet kapok nem csipog a telefon..valakinek otlete ?
a valaszokat elore is koszonom !
-
Keksz03
senior tag
válasz Dzsuri89 #15241 üzenetére
De akkor most van Premium Assistance vagy sem?
Neked melyik procis van? Én a Flip Wallet tokot fogom megvenni hozzá, de olvastam h a Snapdragon ha melegszik akkor leveszi az órajelet és akkor nem túl acélos a teljesítménye...
Az a Neo Hybrid nem árnyékolja le? S4-emre rendeltem 3 féle tokot de mindegyiknél térerő és Wi-Fi problémáim voltak úgyh hagytam tok nélkül...
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Dzsuri89
őstag
válasz Keksz03 #15240 üzenetére
Garancia: 1 +1 év van már egy ideje. A Samsung alapból 1 év teljes körű jótállást biztosít, a második évet a Samsung termék regisztrációval kapod meg.
Biztos a Note 4-et venném, nem az S6-ot, pont feljebb írtam erről egy kis szösszenetet.
Nálam nincs a képernyőnél hézag, se a hátlapnál, de ha utóbbinál lenne se érdekelne, mert jó kis Spigen Neo Hybrid tokban hordom a drágát.
-
Keksz03
senior tag
Sziasztok!
Galaxy S4-emet szeretném lecserélni most h lassan lejár a gar, nézegettem az S6-ot illetve a Note 4-et (Snapdragon-os, T-Mobilenál) és a Note 4 jobban megfogott az akku meg az S Pen miatt. Viszont volna pár kérdésem:
- A gapgate az mennyire komoly és elterjedt probléma? Már vannak itt talán fél éves telefonok, mik a tapasztalatok?
- Lollipop nekem az S4-en nagyon bejött, pörgős és javult az akku üzemidő. Látom van akinek romlott de gondolom az az elterjedt amit én is tapasztaltam, ebbe kérnék megerősítést!
- Mi a helyzet Premium Assistance terén? S4-nél imádtam h ha gond volt 2-3 nap és jöttek bárhol voltam, helyben 10-20 perc alatt bármit kicseréltek. Azt hallottam h a Note 4-re ez nem vonatkozik...
- 1 év a gar nem 2 év? Mert én úgy emlékszem h 2 év + 3 hónap ha beregisztálsz
- Snapdragon és Exynos között az IGP teljesítmény, LTE sebesség és kamera képek minőségén kívül van más különbség? Pl Lollipop frissítésnél?
Bocs a sok kérdésért, ezek nem tiszták pedig sokat olvasgattam ma!
[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
válasz haligali72 #15236 üzenetére
Én nem aggódom, csak mint észrevétel írtam be az AnTuTu pontot.
Ezerszer szebben futnak a játékok rajta, mint a Nexus 6-on. -
haligali72
aktív tag
válasz Dzsuri89 #15213 üzenetére
Ne izgulj! Nekem úgyszintén telepítés után 42k körüli értéket dobott, utána nem foglalkoztam vele, belaktam jónéhány programmal és újból kipróbáltam. 52k lett. Most újból kipróbálltam 42k. Viszont ha összehasonlítod a ranglistából a Note 4-el láthatod hogy mindenben jobb kivéve a 3D pont alatt kap 15k helyett csak a felét.Ott lessz valami gubanc
-
apaszka
veterán
-
apaszka
veterán
válasz Dzsuri89 #15230 üzenetére
Root van, és nem is ugrik a gari.
Gratula a választáshoz! Használd sok örömmel mint én.
bombadi
A fiamnak ilyent vettem benn is tudom már mikor. Azóta is hiba mentes. Most nexus-ban van előtte S4 , előtte S3 ban volt neki. Szóval már harmadik telefonban van, de gond nincs vele.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
Dzsuri89
őstag
Egy napja használom a telefont, de nem hittem volna, hogy 3-4 éves Nexus múlttal a hátam mögött meg fogok szeretni egy "sima" gyártói telefont. Eddig csak jó tapasztalataim vannak a készülékkel és remélem nem fog változni. Most már azért elég letisztult ez a felület, jó használni komolyan, pedig régen óckodtam a TW-től. Az a sok ikon halmaz a beállítások menüben igen elbaxott volt, szerencsére itt visszavettek belőle. Mérettől függetlenül, amúgy nem értem, hogy miért van sok ember oda az S szériáért. Ez a Note sorozat sokkal nagyobb felhasználói élményt nyújt szerintem. Legjobban a kijelzőtől vagyok elájulva, még napon is elég szépen látszik. Remélem jön majd valamikor gari vesztés nélküli root és akkor lesz öröm ééééé bódottá!
-
Lacika89
csendes tag
válasz Száguldo #15228 üzenetére
Ahogy tegnap is írtam , még jött nekem is a telenoros lolli, és csak le frissítettem úgy ahogy volt a telefon.
Ezalatt azt értem , hogy se gyári visszaállítas, se FR semmi nem volt.
Tegnap óta így használom, és kíváncsisávból futtatam most egy Antutut.
Újra indítás sem volt , és tegnap közel 300 alkalmazást ellenőrzött a rendszer , és így dobot egy 51900-as eredményt.
Ami fel tűnt, hogy kB fele annyira nem melegedett fel a telefon , mint Kitkat alatt.
És egyenlőre még mindig hibamentes használom, remélem így is marad.Samsung Galaxy Note 4 & NOKIA Lumia 1520 black :)
-
törölt tag
válasz Dzsuri89 #15213 üzenetére
valóban...teljesen random... de az azért elég érdekes hogy azt a pontszámot adja Lollipop alatt amit KitKat-en kéne hogy adjon... na mind1...
ZoliM@ster: érdekes a beszámolód....nekem is telekomos Note4-em van és OTA-n frissült, de az ami érdekes,az az hogy nekem javult az üzemidő még úgy is hogy a Gear2vel folyamatosan meg a bluetooth meg egy csomó app a háttérben...
bombadil: próbáld meg leformázni a kártyát a telóval, ha úgy is csinálja akkor valószínű kezd haldoklani a kártyád
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Nekem 4 fájlos BOC3 után teljesen más lett a benyomásom. Rengeteget javult az aksi üzemidő, és valahogy az egész rendszer jobb lett.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
leeds11
csendes tag
válasz Plazmacucci #15218 üzenetére
Köszönöm, ez az.
-
SzlobiG
félisten
Szintén T-s, de nekem nem merül jobban ugyanazt tudja akkuba mont előtte és cserébe gyorsabb. Viszont a hálózat elvesztés itt is jelen van ez a samu hibája ők szúrták el.
[ Szerkesztve ]
-
bombadil
tag
Üdv,
A telefonban jelenleg van egy ilyen microSD kártya.
Még az Xperia Z-nél kezdődött, de a Note4-nél is megvan, hogy random időközönként leválasztódik a kártya (Pl.: fényképező app ment rá, vagy zenehallgatásnál). Utána pár másodperc és mintha nem történt volna semmi, működik újra. Ez nem túl gyakori, kb hetente 2-3 alkalommal csinálja, de nekem kicsit bosszantó.
Ezért gondoltam, hogy vennék egy ilyen kártyát.
Igazából nagyobb nem kell, gyorsabb sem, csak ne csinálja azt, mint az előző.
Van valakinek tapasztalata ezzel a Samsung kártyával?
[ Szerkesztve ]
"Véla i assaila umë polë cenë ilyë mettar."
-
félisten
-
leeds11
csendes tag
Eltűnt a beállított blokkolásom és a beállítások között sem találom a blokkolási üzemmódot. Más tapasztalt ilyet?
-
félisten
válasz Száguldo #15208 üzenetére
Én eddig mindegyik rendszerugrást jónak találtam. Nem mindig voltak persze forradalmi változások, de valamennyivel mindig jobb lett.
Az 5.x-nél mondjuk idegesít, hogy pár dologhoz rootjogot kér, de maga a rendszer sebességben és akkudőben jobb lett, mint a 4.4.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
Ha az a két opció nem tetszik akkor javaslom a gyári beállítások visszaállítását
-
ZoliM@ster
aktív tag
Sziasztok!
T-Mobile-os Note 4 frissített Lollipop-ra, de eddig elég negatívak a tapasztalataim. Az akksiidő kb. a felére redukálódott, valamint napi rendszerességgel nem tud hálózatra csatlakozni. Ilyenkor csak segélyhívás indítható, újraindításig. Ez követően van, hogy akár 2 napig is gond nélkül megy, majd random újra lekapcsolódik a hálózatról, és csak az újraindítás segít.
Leginkább utóbbiban kérném segítségeteket. Tapasztalt-e valaki hasonlót? A 2 alapvető megoldási javaslatot tudom (gyári beállítások visszaállítása, vagy rakjam vissza a KitKat-et), de inkább valami működő megoldás érdekelne.Köszönöm előre is!
Szép napot!
Samsung Galaxy S22 Ultra
-
Dzsuri89
őstag
-
törölt tag
válasz Száguldo #15208 üzenetére
ezt megcáfolom...ha megnézed akkor a tesztek is bizonyítják hogy javul a készülék teljesítménye ha frissítik...szánj rá egy délutánt, és próbáld ki az antutu-t 4.4.4 és 5.0.1 alatt, teljesen tiszta rendszert használj az antutun kívül semmi ne legyen fent...meg fogsz lepődni
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #97246720 #15205 üzenetére
Én az ATO-t használom. Van Néha 1 2 gondolkodás. Filóztam rajta, hogy átnyargalok BTU-ra, de majd talán egyszer.
Ami zavart, hogy jelentkezett az a hiba, hogyha kamera appból nyitnám meg a galériát, fekete képernyő. Mondjuk csak egyszer futottam bele.
Véleményem szubjektív...
-
legenda
válasz Rabidsnail #15192 üzenetére
megmutatod a vodafone illetékesének, hogy másmilyen szolgáltató sim kártyájával nincs gond, az övékkel viszont annak cseréje után is, onnantól kezdve nem nagyon lehet/tudja a telefont hibáztatni.
-
törölt tag
válasz Száguldo #15204 üzenetére
nincs vele semmi gond...csak van aki meg tudja szokni, van aki nem, attól hogy neked nem jött be az nem biztos hogy sz@r...anno a KitKat-re ezt mondta mindenki, és most az az isten a Lollipop meg a hulladék...ez egy ördögi kör...nekem most egy UK-s BTU BOC5 van fent és semmi bajom vele...
-
Száguldo
aktív tag
válasz Plazmacucci #15197 üzenetére
Egy telefonnál végül is ez semmiség. Sz@r ez a Lolipop úgy ahogyan van ez a véleményem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #18001664 #15149 üzenetére
Hát, erre tudok egy kisebb hasonlítást mondani, mégpedig.
1 pár napig csak FB appot használtam, messenger nélkül. Ezeken a napokon közel 4 óra kijelzőt tudtam beletenni a telóba, zenehallgatás, webrádiózás mellett. Mostanában újra használom a messengert, a 4 óra lecsökkent 2,5-3 órára.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
esetleg ha valakinek szükséges tettem fel a romok mellé egy olyan Odinos flash csomagot ami csak CSC-vel kapcsolatos dolgokat tartalma(CSC kód,szolgáltatós progik,Bootképernyő,stb...)
-
boksz
senior tag
válasz Plazmacucci #15197 üzenetére
Ja, mert nem kapcsol ki a közelségérzékelő és nem érzi ha a füledhez teszed !
https://www.flickr.com/photos/boksz/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Micro Four Thirds
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest