- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Yettel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
GoodSpeed #8099 üzenetére
Az elég gáz. És nem is hosszabbítható/köthető újra?
Voda:
4.16. Biztosítás tartama:
Valamely mobiltelefon-előfizetéshez (telefonszámhoz) tartozó Készülékre vonatkozó fedezet
az adott mobiltelefon-előfizetésnél (telefonszámnál) fedezetbe vont Készülék fedezetbe
vonásától számított 5 éves időtartamra jön létre. Amennyiben az 5 éven belül ugyanahhoz az
előfizetéshez új Készüléket vásárol a Biztosított, és azt fedezetbe szeretné vonni, akkor az
5 éves tartam az új Készülék fedezetbe vonásának napjától újra indul. Az öt év leteltével a
fedezet automatikusan megszűnik -
-
MadMancs
veterán
-
pècsimunkás
addikt
Jaaaa ...
Ok, le esett
Nekem pont a mai stat nem mutat valami sok kijelző időt.
Csak rá dugtam reggel a töltőre kicsit, most is még 48%-on van.
Annyira jó az üzemidő, hogy igazából már csak akkor nézem a statisztikát, ha valaki esetleg megemlíti itt az aksi öregedését, akkor rápillantok az enyémre. Ennyi.
Majd írd meg a hosszútávú tapasztalatokat. -
gjoco1
addikt
válasz
pècsimunkás #8086 üzenetére
Főleg,ha jövő év Májusában megkapjátok az One UI 3.0-át.
-
bmt50
senior tag
válasz
MadMancs #8070 üzenetére
MadMancs:
"Persze de ez attól is függ hányszor töltöd, stb."
Én munkanapokon 3x töltöm, mert a gyárban a gyenge térerő miatt le-fel váltogat 2G-3G-4G között, így hamar 70% alá merül. Annyi bizonyos, hogy bluetooth-on kihangosított zene, vagy még a telefonálás se eszi annyira az akksimat, mint a Google Hírekígy elég sok a töltés-kisütés ciklus.
sky11: kössz az infót, egész jól bírja az akkumulátorod. Látod jó, hogy nem cserélted le holmi Oneplus Nord-okraGoodSpeed: igen, sajnos én is tudom, hogyan kényszerítik bele a vásárlókat a telefoncserékbe. Erre 2 megoldás: 1. van biztosításom, így tökmindegy mennyibe kerülne, fix 13-ért akksit (is) cserélnek a Telemax-ban, ha akarom. 2.: már nemtom hol olvastam, de elvileg a házilag nem cserélhető akkumulátorok ideje a vége felé közeledik, mert az EU környezetszennyezőnek tartja és sérti a fogyasztó érdekeit. Ki van adva valamilyen dátummal, hogy az EU területére nem lehet majd forgalomba hozni ilyen telefonokat.
pulyka jocó: ahogy Te is írod: androidon nincs a telefon szoftverében ilyen fícsör, mint az iphone-nál. Nos, én az Accubattery és a BatteryTesting programokat használtam az elhasználódás mérésére, és a kettő által mért adatot mondtam. Nincs új a nap alatt: az elhasználódás mértékét töltés közben ellenőrzik a szoftverek. A telefont szobahőmérsékleten, nem gyorstöltéssel és 15-20x töltve a valóshoz közeli adatokat kapunk. Szerintem.
-
raider21
aktív tag
válasz
Mr. Nimbus #8077 üzenetére
Meg a kamera szoftver is gyorsabb lett, na nem fényévekkel, de önmagához képest gyorsult!
-
PA80
tag
-
PA80
tag
Nekem sincs különösebb gond az üzemidővel (nagyjából ugyanolyan, mint mikor megvettem tavaly októberben a telefont), pedig az akkukapacitást csak 3400 mAh-esnek írta múltkor egy app, de az kétlem, hogy reális èrték lenne.
Viszont mostmár egyre gyakrabban előfordul olyan, hogy másodpercekig egyáltalán nem reagál semmire a kijelző vagy pl. mikor görgetni szeretnék, akkor "kinagyítódik" a kijelző tartalma. A jelenség viszont minden esetben megszűnik magától. Biztos, hogy nem alkalmazás okozza, mert többnél is előfordult. Van esetleg valakinél hasonló probléma? -
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Az adguard -ot használja valaki? Pc-n nem volt lehetőségem a routert az AdGuard dns-ét beállítani,így azt a gépen külön konfiguráltam. Telefonon hogy lehet ezt beállítani? Elegendő a reklámblokkolás illetve ha a sütiket le tudnám tiltani,ne kövessenek semmilyen oldalon. Hogy tudom ezt mobilon beállítani? Elegendő ha a kapcsolat menüben az egyéb kapcsolatbeállításoknál a privát DNS résznél beállítom az AdGuard adatait? Ez vonatkozik a mobiladattal történő netezésre is?
Az aplikációs megoldásnál csak az nem tetszik,hogy virtuális szervert kell futtatni ugye a saját készülékemen. Illetve az aplikációban nem teljesen egyértelmű a megoldás,mert VPN-t kér hogy telepítsem,de az AdGuard DNS -e biztonságosabbnak van mondva. -
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #8071 üzenetére
Na, a témához egy képernyő kép: [kép]
Szerintem teljesen rendben van az üzemidő -
c64fanhun
tag
Röviden miket tud ez a frissítés? Milyen újdonságokat hozott?
-
válasz
MadMancs #8068 üzenetére
Bocsi, csak állványra kellett tennem a telefont is, hogy ne mozduljon be. Aztán forgattam el a képet 90 fokkal.
#8069 bmt50: Tudod most különösen, hogy "környezetkímélő okokra hivatkozva" nem adnak egyes gyártók már töltőt sem a telefonhoz (ez azért nagyon durva), még mindig az van, hogy sikerült kb 10 évvel ezelőtt lenyeletni az emberekkel, hogy mindegy milyen drága a telefon - sőt a hagyományos telefonoknál cserélhető az akkumulátor - , egy telefon egy akkumulátor. Ha garanciális időn belül fekszik meg, akkor szerviz cseréli. Ha azután, akkor meg olyan árat mondanak, hogy inkább veszel egy másikat... ugye milyen környezettudatos hozzáállás?
Nekem 2019 július óta ennyit használódott elvileg.
-
pècsimunkás
addikt
Nagyjából másfél év után, lehet, hogy van valami elhasználódás,de pl 25.- én 1h körül levettem töltőről, tegnap délelőtt 22%- on raktam töltőre, frissítések után. És használtam jóformán.
Normál használatnál ugyanúgy töltöm mint másfél éve.
Ha be érek a céghez 7- kor töltőre rakom. Másnap az első szünet után töltöm, kb fél tíz körül. A következő nap a déli szünet után rakom töltőre, kb fél egy körül. És ez így megy, másfél éve.
Szóval alapvetően több mint 1 napot bír. Kb ugyanúgy használom mindig, ugyanannyi időközönként töltöm, mint amikor megvettem a telefont.
Persze vannak extrém esetek, amikor 4-5 órát vidótelefonálok, de alapvetően áll, amit előbb írtam: nem vettem észre, hogy gyengébb lenne az aksi!
-
-
-
patomi
őstag
válasz
MadMancs #8063 üzenetére
Köszi szépen a választ...sajna random, de 1-2 perc és máris ott van valami. El sem tűnik akar másnapra is marad vagy "képződik mint a szaft". Este pl. leteszem és reggel ott is van 1-2app. Nekem még ugyan 10-es droid van telekomos, nem is tudom mikor lesz 11. Lehet nem is kéne törődnöm vele, csak fura.
-
MadMancs
veterán
Szia. Én S20+ ra váltottam A50 ről. Ez már droid 11, szóval a rendszer már nem teljesen ugyanaz, kipróbáltam, 1-2 perc lezárt állapot után nincs ez a jelenség. Mennyi "pihenő" után jelentkezik? 10 alatt soha nem tűnt fel, mert nem szokásom bezárni appokat, elveszik RAM lényege. 12Gb átlag fele foglalt így is.
Egyébként én smart switch el költöztem A50 ről, nem volt semmi probléma míg 10 en voltam. 11 re frissítés után zuhant meg messenger az új idióta bubis marhaság miatt, akkor kellett FR. -
patomi
őstag
Sziasztok. Lecseteltem a kis A50-et, egy S20FE-re. Az A50 maradt a családban, fiamnak. Viszont mivel sem a topikjában (s20fe), sem andrid szakmaiban nem kapok semmi választ beteszem ide is a kerdésem, ha nem gond. [link] Itt valahogy jobban pörögnek a hozzáértőbb tagok.
Emiatt off is. Köszönöm, ha valaki tud tippet.
-
MadMancs
veterán
válasz
pècsimunkás #8051 üzenetére
Ez az energiatakarékos mód. OneUI 2.0 (A50) és OneUI 3.0 (S20+) alatt is. Gondolom 2.5 alatt is ugyanazt jelenti.
Van neki az ellentétje is, azt meg a BT ikon előtti piktogramm jelzi. -
pècsimunkás
addikt
válasz
szaboi6512 #8053 üzenetére
-
gjoco1
addikt
válasz
Note10+ on [ezt] mutatja,de felejtős részemről a használata.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Teljesítménymód.
-
nyitom
aktív tag
válasz
pècsimunkás #8049 üzenetére
A samu karácsonyi ajándéka.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #8049 üzenetére
Lenne mindjárt egy kérdésem is.
Ez vajon mi lehet: [kép]
Eddig ez az ikon nem szerepelt az állapot sávon. -
-
zojjektum
őstag
Na megérkezett a XEH romra is a frissítés.
-
dave987
aktív tag
Na nekem is megérkezett a 2.5. MSR szerb telenor. Pedig a negyedéves frissités még csak januárban lett volna sorban,úgy látszik az ünnepek miatt előrehozták.
-
gerner1
nagyúr
"Teljes Factory reset volt egy pár hete."
- Akkor (ha másért nem, csak hogy biztosan pipálható legyen..) töröld az OS gyorsítótárat (Recovery Mode ⇒wipe cache partition). A Telefon app -é pedig: Beállítások ⇒Alkalmazások ⇒Telefon ⇒Tárhely ⇒Gy.tár törlése"Telekomos sim van benne. Illetve mi az a CSC?"
- Aktív-CSC, amire a készülék be van állva. Erre kérdezi le a frissítéseket, és az ehhez a kódhoz tartozó hálózati paramétereket használja alapértelmezettként a készülék. Infó kinyerése: Beállítások ⇒A Telefon néjegye ⇒Szofver adatai ⇒Szolgáltatói szofverver. (tétel alatti 3.sorban írt kódsor, első 3db karaktere , pl : (""" FFF / XXX,YYY / ZZZ """)."Másik SIMel nem próbáltuk még."
- Érdemes volna, ha van rá lehetőség..."Mit takar a másik geo lokáció? Azaz egy másik helyen hívást indítani?"
- Igen
(értelemszerűen, ami olyan messze van, hogy kizárhatóak általa azok a tornyok, amelyek azon a környéken vannak, "amelyekkel a "probléma" jelentkezik..). -
Szajo
őstag
válasz
gerner1 #8013 üzenetére
-Teljes Factory reset volt egy pár hete.
-Energia takarékos mód nincs bekapcsolva.
-VoWifi illetve VoLTE is kikapcsolva (alapból is ki volt)
-Nem minden hívasnál, de elég sűrűn. 10ből 7 hívás mondjuk.
-Telekomos sim van benne. Illetve mi az a CSC?
- Másik SIMel nem próbáltuk még.
-Mit takar a másik geo lokáció? Azaz egy másik helyen hívást indítani? -
bmt50
senior tag
Nem idegeskedem, esetleg frusztrált vagyok. És ezt nem a frissítések okozzák. Inkább az, hogy a feleségemmel köt egy fogadás, miszerint ezt a telefont 2 évig nem cserélem le. A BB óta ugyanis max 1,5 évet húzott 1-1 android, a BB-t kinyírták sajnos
Az üzletben és a specifikációk szerint jónak tűnt, napi használatban túl nagynak bizonyult ez a telefon. -
PA80
tag
Nem akarok okoskodni, de szerintem ezen kár idegeskedni. Elhiszem, hogy dühítő, hogy mi maradunk a végére, de ezen akkor se fogsz tudni változtatni. Én se kaptam még meg egyébként (XEH/XEH, XEH/XEH Rom-om van, ami gondolom neked is). Ettől függetlenül furcsa, hogy anno a 10/2.0-ás frissítés nem késett ennyit a többiekéhez képest, pedig az főverzió. Én amúgy azt hittem eddig, hogy ez szolgáltatótól is függ (Telenoros vagyok), de ezek szerint nem.
-
gerner1
nagyúr
Nem, a 'ROM (firmware)' az OXM. A telekomos 'ROM' az pedig: ODX.
A kódsorod mutatja, hogy a készüléked, milyen régióhoz tárolta le a behelyezett SiM kártyákat. Ezek, neked, mindkettő ROM (romániai független régiókód). Szóval, valamilyen (eddig) ismeretlen okból, azokat neked nem állította a készüléked XEH -ra. De, ezzel, akkor "hátrány" téged nem ér(het), hiszen az aktív-CSC -d szerinti országban használod, honos kártyákkal.👍 -
gerner1
nagyúr
-
bmt50
senior tag
Tehát csehek, románok, szerbek, németek, angolok és franciák megkapták már a hírek szerint, míg az osztrákok és a magyarok a környékünkön nem
Rémlik itt valami az emlékeim közül arról, hogy a nyugatról hozott csokikon románul, szerbül és szlovakul is rá volt vakarva a leírás a németen/angolon/francián kívül persze. Kerestem magyarul, sehol se, pedig különböző országokból hozták.. -
-
gerner1
nagyúr
válasz
#42431471 #8023 üzenetére
Egyértelmű, hogy a készüléked aktív-CSC kódja XEH, így te erre a kódra kapod a frissítést, amikor az OTA szerverek osztják az OXM update -eket (OXM alá tartozik a XEH..). A release is a legújabb (...*A505FNXXU5BTK5*...).
A készüléked pedig, eredetileg Cseh piacon került értékesítésre, mert annak a független kódja az: "XEZ".
-
bmt50
senior tag
-
-
Sam Sung
csendes tag
Van még esély hogy idén XEH-re is kijön a decemberi frissités?
-
gerner1
nagyúr
- Karbantartó műveletek közül, mi az, ami megvolt, és mikor ?
- Valamilyen energiatakarékos üzemmód aktív-e, vagy sem ?
- VoWiFi van, vagy nincs ?
- A leírt szimptóma minden hívásnál jelentkezik, vagy sem?
- Milyen szolgáltó SiM -jét használjátok, és mi a készülék aktív-CSC -je ?
- Próbáltátok már másik SiM -mel, esetleg másik szolgáltótéval? ... -azokkal is ez helyzet?
- Másik, távolabbi geo-lokáción is jelentkeznek a leírtak?Illetve, az általad felállított ellenőrzőlista tételeit & az azokkal megfigyelt eredményeket összehasonlítva, milyen azonosságok és eltéréseket tapasztaltál a korábbi hálózati beállítások mellett észlelt, és a 2G -re állítás után tapasztaltak között ?
-
Szajo
őstag
válasz
gerner1 #7987 üzenetére
Próbáltam most 4gről 2gre tenni és így is csinálja...
Sőt most a hívás után miután a másik fél lerakta magától lezárt, kinyitott a telefon, ha a kis redőnyt lehúztam 1mpig láttam azt mert utána home képernyőre ugrott mindig.
Olyan mintha hívás után folyamatosan dolgozna valamit és bezavar. -
MadMancs
veterán
-
patomi
őstag
Srácok, Samu böngészőjébe nem lehet valahogy importálni a gugliból a jelszavakat? Gugli böngészőt használok, de váltanék.
-
PA80
tag
Én pont azért (is) vettem a kínai - Meizu, Xiaomi - telefonjaim után Samsung-ot, hogy ne kelljen állandóan "babusgatni", hanem bekapcsolom és használom. Néhány gyári app le van tiltva vagy el lett távolitva, amit a rendszer maga engedélyez(ett), a többi meg elfér. Mivel nem vagyok telefonguru, inkább nem nyúlkálok bele a rendszerbe. A Meizu-t viszonylag egyszerű volt rootolni, azért mertem megcsinálni, de mivel az sem sült el jól, inkább maradjon minden úgy, ahogy van az A50-en. A OneUI egy jó rendszer, nincs értelme komolyabban megbolygatni szerintem.
-
bmt50
senior tag
-
PA80
tag
Én tavaly - még a kettővel ezelőtti telefonommal - jártam úgy, hogy belenyúltam a gyári rendszerbe, aztán az egyszer csak úgy gondolta, hogy többet nem töltődik be, a gyártó logójánál tovább nem jutott. Lehet nem csak az volt az ok, de szerintem hozzájárult. Mivel egy olcsó telefonról volt szó (Meizu M6 Note, kemény 40 ezer forint volt), egy kis kinlódás után inkább lecseréltem. Az A50 rendszerébe eszembe nem jutna belenyúlni, főleg, hogy semmi gond nincs vele. Nekem se tetszik, hogy sok felesleges cucc van rajta, de ezzel együtt is stabil, gyors. Eddig az 1 év 2 hónapja alatt egyszer kellett lefagyás miatt újraindítani, de az is egy nem gyári app használata közben történt. Ennél rosszabb telóm sose legyen!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest