Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell

És semmi, ami nem? Az A50 egy nagyon kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálatú telefon, amelyben van egy csomó extra, hord magán három kamerát és általánosságban kifejezetten jól sikerült.

Bevezető

Nagyon ráfért a Samsung középkategóriás sorozatára a megújulás. A korábbi A és J sorozatú készülékek alig tértek el egymástól, nagyjából azt lehetett érezni az összes modellnél, hogy kevéssé erőltette meg magát a Samsung, megcsinálták a kötelezőt, bedobták a szolgáltatókhoz, toltak mögé egy kis értékesítési ösztönzőt, aztán eladták a készletet, de ettől még ezek a masinák nem voltak kiemelkedőek semmiféle szempontból (hacsak az árukat nem nézem), ráadásul amikor nekiláttak gyorsan összeütni az A7 és az A9 kapcsán kamerás trükköket, abból sem jöttek ki jól.


[+]

A friss A sorozat viszont tényleg más. Ez már a számozáson is látszik, mögéjük dobtak egy nullát, tehát elvileg az A50 az A5 nyomdokaiba kíván lépni, de annál sokkal többet fejlődött és változott, hogy ezt ennyivel el lehessen intézni. Ráadásul mivel a J szériát kinyírták, ezért az A sorozat sokkal több tagot fog számlálni, az A40 például konkrét előzmény nélküli modell, AliceWake meglehetősen jó véleménnyel volt róla, de ezt kicsit zárójelbe is teszi az A50, amely nem sokkal drágább, ugyanakkor jóval többet tud. Persze az árazásnál mindig az adott akciós feltételek döntenek, a Samsung mobilok jelentős része talál gazdára operátori szerződéssel, hűséghosszabbítással, a különböző tarifák és ügyféligények pedig sokféleképpen befolyásolják a termékek árát, illetve azt, hogy megéri-e valakinek az egyébként függetlenül hivatalos helyeken 125 lepedőért vesztegetett mobil.


[+]

Mert a kártyafüggetlen piacon a Samsung dominenciája már nem számottevő, itt a Honor és a Xiaomi is versenyképesebb papíron, és akkor még a kevésbé jól csengő nevű kínai márkákat nem is említettük. Ha a specifikációs táblázatokat összevetjük, akkor eléggé látszik, hogy hasonló hardvert a Meizu például féláron ad, de tény az, hogy a Samsung nyújt olyat, amire általában a konkurencia nem képes, elsőként nyilván a Super AMOLED kijelző említhető, de a mögé rakott ujjlenyomat-olvasó is ritkaság ebben a kategóriában. Ad három kamerát, egy combos akkumulátort, egész korrekt hardvert, szóval anélkül, hogy a kezünkbe fognánk, már simán érezhetjük úgy, hogy na, ezt jól kifundálták.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy A40 - középkezdés

    Az új A széria határozottan meggyőzően kezd, ideje is volt rendet tenni a termékpalettán, de ez az A sorozat már nem a prémium kategóriát támadja.

Hirdetés