Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulyka jocó
senior tag
Ti miket kapcsoltatok ki a package disabler pro-val? Nemtudom hogy ez, vagy az adb parancsos törlés lenne e a jobb megoldás a sok sz#r kigyomlálásához.
-
1egaly
aktív tag
Ja meg ez is olyan: [wifi switcher]
-
1egaly
aktív tag
válasz
c64fanhun
üzenetére
Nálam is volt hasonló probléma ezt használom: [Smart WiFi Selector] .
Angol ,de kitotóztam mi a jó beállítás,nálam jól működik. -
MadMancs
veterán
válasz
c64fanhun
üzenetére
Ezt a funkciót én is kerestem mikor gondom volt 5Ghz lefedettséggel, átmászott teló mindig 2,4 re, és ott is maradt ( UPC HGW mindkettőt szórja). Nem lett megoldás, kénytelen voltam 2,4 offolni telón és lakás 1-2 pontján nem netezni (vagyis nem wifin).
Esetleg jeltovábbítón teljesítményt csökkenteni? Legtöbb routeren lehet, ezen a kütyüdön nem tudom lehet-e. -
c64fanhun
tag
A50-en betudom azt állítani, hogy akkor váltson wifit, ha már nagyon gyér a jelerősség, vagy ha én kézzel akarom?
3 wifi is van itthon, 2,4; 5Ghz; meg egy jeltovábbító, mert a nappaliba máshogy nem ér el. Viszont ez a picike xiaomi jeltovábbító olyan erősen nyomja, hogy konkrétan a lakásban mindenhol van max jele, nyilván a közelében a legerősebb. Ha bemegyek a konyhába (ahol van), átvált a telefonom egyből, aztán később meg nem tudom miért lassú a netem, hát mert nem megy vissza az 5Ghz-re...és az a baj hogy egy pillanat alatt rámegy a jeltovábbítóra. -
bmt50
senior tag
Nekünk itt az A51 a lényeg. A sima verzióban (nem 5G), ugyanaz a Soc van. Kis mókolással full pakolható az összes frissítés az A51-ről, csak root kell és Odin vagy twrp.
2 év múlva az összes A50-ről le fog járni a garancia, a lőtéri kutyát nem fogja már érdekelni - ha szervízbe is küldöd- hogy milyen rom szaladgál rajta. -
PA80
tag
Nem vagyok egy "frissítésmániás", de ebből rendesen kimaradtunk:
-
-
perge666
veterán
-
MadMancs
veterán
Töltő minden esetben hozzá adott. Kábel hozzá adott és gyári samsung 2m essel is ugyanaz a helyzet. Direkt eredeti samsung kábelt vettem a veszprémi samsung szervízben. De ~1 hónappal ezelőttig egyikkel se volt gond.
Két A50 van, csak az enyém szórakozik. De pl a PC kapcsoltat stabil, ill a töltés is csak épp gyorstöltést nem nagyon akar, nem tartom kizártnak a töltés vezérlés hibát, mert sok esetben pl ha telóhoz hozzá se nyúlok, csak a töltőfejből húzom ki kábelt majd vissza, észheztér. -
MadMancs
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Nálam kapásból vezetékes töltést is ír.
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Már csak poénból rá fogok nézni...
-
-
benzol
aktív tag
válasz
B Adrian
üzenetére
Hasonló problémám volt nekem is, se PC kapcsolat, se gyorstöltés. A töltőportot cseréltek garanciában, azóta rendben van.
-
DrKapocs
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nálam is hasonló a felállás, csak más appokkal.
A Xioaminak van saját FTP-szervere, ehhez csatlakozok az A50-el Total Commanderrel. Ha az A50-el indítok, akkor Wifi FTP Server Pro, ehhez csatlakozok a Total commanderrel az mi2s-el. A lényeg ugyan az, nem használok kábelt. -
MadMancs
veterán
válasz
DrKapocs
üzenetére
Szívesen. Nekem total commander az első progik között települ minden telómra, igazából minden benne van ami fájlkezeléshez/fájlmozgatáshoz kell. :)
Ez a Víruskereső megosztott dolog. Sokan mondják hogy felesleges mert hogy linux alapu android, ott meg nincs vírus, viszont szerintem sajnos a kártevők már járnak olyan szinten hogy linux/droid alatt tudnak gondot okozni. Sokan a felesleges erőforrás felhasználás miatt ellenzik, A50 ben véleményem szerint van annyi tartalék hogy nem érez meg egy plusz állandóan futó alkalmazást ha az jól van optimalizálva.
Esetet rosszul írtam, 1490ft/év/5 készülék, ennek mondjuk feltétele hogy az a google fiók mindegyik telefonon legyen felvéve amelyikkel vásárolva lett a licenc. Nem kaptam még fals riasztást, tört APK ra se riaszt mint legtöbb védelem a törés miatt, viszont fogott már meg tényleg kartékony appot (én voltam a hibás, nem néztem meg hogy 2 betű fel volt cserélve app nevében szándékosan, azaz ditekt vírust csináltak népszerű app nevére hasonlító névre, BTC bányász appot álcáztak játéknak).Szóval szerintem nem hülyeség.
-
DrKapocs
őstag
válasz
MadMancs
üzenetére
Nem is tudtam, hogy fenn van gyárilag a McAffee, illetve a Total Commanderről is azt hittem, hogy csak kliens FTP van benne. De látom, hogy a kiegészítők között van szerver is. Mindig tanul itt az ember, köszönöm szépen.
A vírusirtót azért kérdeztem, mert van lehetőségem telepíteni Kaspersky Internet Security-t 3 eszközre. Egy ugye a laptop és gondoltam egy eszközre, mint az A50. Csak nem biztos, hogy megéri "elpocsékolni" egyet az A50-re, kicsit feleslegesnek érzem, de magam sem tudom.
-
-
MadMancs
veterán
Gyári droid. Csak fokozatosan aktiválják.
Én A50 emen elerhető kb 3 hete, párom A50 én pedig pár napja. Pedig ugyanott csak 2 hét eltéréssel vettük a 2 telót. :) Azthiszem eredeti neve Nearby Share vagy valami ilyesmi, volt már téma itt a topicban. :)Halózat meg úgy a legegyszerűbb, legalábbis nálam úgy volt létrehoztam PC-n megosztást (én egy teljes perticiót osztottam meg erre a célra), telón meg szintén total commander LAN pluginjával bejelentkeztem pc re és onnantól ugyanugy működik pc - telo telo -pc masolás mintha pl sd re másolnál. Ugye értelem szerűen wifin.
-
kugli
aktív tag
válasz
MadMancs
üzenetére
Nálam ez nem ennyire egyértelmű
A posztod alapján azt hittem simán valami alap droidos új megosztási lehetőség.Nekem meg sem jelenik az a megosztási ikon amit linkeltél. A gyári fájkezelő van csak mert még mindig kábelezek ha pl pc vel akarok adatcserét. Napokban nézegettem az otthoni hálózat megosztást,jó lenne már fejlődni,de nem értek hozzá,a hálózat nekem nagyon nem megy. -
MadMancs
veterán
válasz
DrKapocs
üzenetére
Dehogynem. A50 en McAffee van gyárilag.
Egyebként én Eset Mobile Security -t használom évek óta minden telefonomon, ezen is. 1490ft/év/készülék nem pénz érte.DrKapocs: Wifi FTP server Total commanderben is van. Teljes körű, szuper, és ingyen
Azonnali megosztás előtt azt használtam sok fájl esetén. 1-2 fájlnál wifi direct is tökéletes. -
DrKapocs
őstag
Ti használtok valamilyen antivírus programot a telefonotokon? A Xiaomin ugye ott beépített volt, de az A50-en nincs gyárilag ilyen védelem. Elgondolkoztam rajta, hogy lehet nem ártana valami.
Kugli, B Adrian: Nálam ez tökéletesen teljesít, meg is vettem a pro-t. Semmi felesleg, csak ami kell:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.medhaapps.wififtpserver -
-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Van A50 en valami olyan mód, hogy zenelejátszáskor egy másik A50 el egyszerre (akár sztereóban) szóljon? Samsung esetében S4 en találkoztam ezzel a funkcióval, illetve Huawei P20 is tudta gyárilag.
Más. Tökéletesen működik a közeli megosztás két A50 között. Meglepően gyors. Ideje volt egy natív droid megoldásnak.
-
B Adrian
csendes tag
sziasztok
Újra próbálkozom....
olyan problémát fedeztem fel a napokban, hogy a telefonomat nem "látja" a számítógép kábelen keresztül. így sajnos nem tudok tartalmakat tölteni rá, ami nem lenne rossz, sőt!
töltést veszi de ennyi. hol tudom azt állítani hogy tárhelyként érzékelje? Az a felugró kis ablak se jön elő, egyből tölt.
eddig jó volt aztán csak egyszer nem :-(
köszönöm -
bmt50
senior tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Hát 2 kártyával nem várnak készenléti rekordok, csodák

Főleg ha a másik kártyán is be volt kapcsolva a net. Vagy azt nem lehet? Nemtom
-
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
-
pècsimunkás
addikt
válasz
fdani0807
üzenetére
Én csak gyorstöltést használok. Nem olyan villámgyors, de nem rossz. Általában a munkahelyemen 2 szünet között feltelik. Az nekem meg pont jó. Ha itthon töltöm, akkor meg tévézés közben feltelik.
Ha tudom, hogy dartsozni fogok, előtte mindig feltöltöm, mert öcsémmel a whatsappon keresztül játszunk, az meg meríti rendesen. -
válasz
MadMancs
üzenetére
Nekem nincs ilyen gondom, kikapcsoltam a gyorstöltést.

Minek? Este rádugom, még így is 1-1,5 alatt 40% körülről feltöltődik. Kíméled az akksidat is. (Kérem ne jöjjenek azok az emberkék, akik majd ki akarnak oktatni, hogy a gyorstöltést nem rongál, mert a gyártó eleve ilyenre csinálta a technológiát, stb stb, nem érdekel) -
PA80
tag
Érdekes, amiket itt írtok az akkuidővel kapcsolatban! Tegnap reggel 7 körül vettem le a töltőröl, most 30%-on vagyok, SOT picivel 5 óra felett (nagyrészt mobilnet). Igaz, mindez egy kártyával, viszont folyamatos 4g illetve 4g+ adatkapcsolat mellett, ami azért meríti rendesen (még éjszaka se kapcsoltam ki). Mondjuk most jó lefedettségű helyen vagyok, de azért ez akkor sem rossz! 10 hónapos a telóm egyébként.
-
fdani0807
tag
Tegnapi nap után éjszaka letettem 50%al a telefont este 11-kor
Reggel 7-re 21% on volt, így csináltam egy gyári visszaállítást. Ha így se javul az üzemidő elég eredősen gyanús, hogy szerviz lesz.
Töltéssel se stimmel valami.
Átlagosan 3-4 órát ír ki teljes feltöltésig, gyorstöltéssel is meg nélküle is.
-
doongoo
addikt
úgy tűnik, nálam meg megbolondult a gyári email alkalmazás. 6 nap alatt szépen a háttérben leforgalmazott 7 GB-ot...
-
MadMancs
veterán
Viszont lenne egy kérdésem nekem is. OneUI 2.0 alatt sikerült valakinek életre kelteni NiceLock on belül a NavStar-t? Droid 9 alatt jól működött, most 10 alatt is be akartam üzemelni, nem csinal semmit, hiába választom ki valamelyik gyári, vagy általam csinált navbar-t semmi sem történik.

-
kugli
aktív tag
Nekem is egy éves kb a készülék. Télen amikor kint szinte semmi dolgom,több szabadidő jut pl filmezésre netezésre. Akkor nekem is 8h körüli kijelző időt mutatott. Nyílván,kb 4-5x többet nyomkodtam. Ha dolgozok úton vagyok akkor kb másfél nap alatt merül 100-ról 20%-ra és ezt 1 max 2h kijelző idővel. Miért? Mert pl 3 országon keresztül megyek,németbe a fekete erdő környékén nem túl jó a roaming. Folyamatos bluetooth kapcsolat híváshoz online rádióhoz,átlag 1-2 óra navi,viber,watsapp és gsm hívások,kevés kamera használat és Internet szinte semmi. (Navit is úgy használom ha folyamatosan lehet egyenesen haladni kikapcsolom a kijelzőt)
-
fdani0807
tag
válasz
MadMancs
üzenetére
Erre felénk elég változó a térerő. Lehet ez miatt ahogy erőlködik a minél jobb térerőért ezért merül ennyire.
Egy időben a Google Play szolgáltatások zabálta az akksit. Most is sokat fut a háttérben, amit eddig nem mutatott, viszont most már kevesebb %-ot ír.
Nem tudom mi lenne a megoldás. -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Gyári visszaállítás után milyen appokat telepítettél, mielőtt tesztelted?
-
fdani0807
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ugyanez nálam is.
-
-
fdani0807
tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Most volt egy éves. Visszaállítás se volt. Lehet az is használna valamennyit. De ez így akkor is elég érdekes.
-
szaboi6512
őstag
-
törölt tag
Tudom,hogy van ilyen, de én egy normális hálozatot szeretnék inkább.
Van mellette a 2.slotban egy trékomos kártya is, de azon csak egy giga net van.nemcsak a kétgé négygé váltást kellene automatizálni, hanem a hanincs egyeskártyánnet, akkor automatice váltson a ketteskártyanetre.
De ettöl még messzejárunk. -
válasz
üzenetére
A válaszom erre, hogy a Digit nem szabad egyedüli kártyaként használni.
De ha mégis, akkor amikor nem netezel, leteszed 2g-re. Ha pedig előveszed netezni, átállítod 4g-re. Van egy alkalmazás, amire ha rányomsz, egyből abba a menübe visz, ahol át lehet kapcsolni a telefont 2g-re. -
Zssom
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Pontosan azért megy a "sírás", mert alapból ez a beállítások lehetőségéből is látszik, hogy automatikusan kellene, hogy történjen. Azért vesz az ember "nem mókolni való" telefont, hogy ezekkel ne kelljen már szarakodni. Teljes joggal elvárható, hogy ha van a tartózkodási helyen akármilyen térerő, akkor egy telefon tudjon valóban telefonként funkcionálni, azaz elérhető kell legyen rajta az ember. Az, hogy a f*** programozó nem tudja, vagy nem akarja ezt megoldani, hát elég szomorú. Alap, hogy ha nem tud a telefon -108 dB-nél már kommunikálni, akkor elvált onnan, és nem engedi, hogy -122 dB-es szintnél még mindig ott egerésszen, amikor 3g jel van -80dB, 2g meg van -51dB. Nekem csak ez a bajom konkrétan.
-
zojjektum
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Filmgyűjtés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Lightyear - befektetési app
- Milyen NAS-t vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Automobilista 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Ulefone RugKing
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest