Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz Imi1981 #6512 üzenetére

    Olyan Dolby Vision anyagot visz HDR10-ben, amit maga a rendszer nem támogat. A letöltőoldalakon többnyire olyanok vannak, amiket 80%-ban DV-ben fognak vinni, főleg az Infuse.
    Azt megteheted, hogy a beállítások alatt a videó és hang résznél megnézed, hogy normálisan vált Dolby Vision-re, a 4K SDR YCbCr 444 valamint a 4K HDR10 422 jól működik-e vagy sem. Azt is ellenőrizd, hoy a TV-n engedélyezve van a kiterjesztett HDMI mód, valószínűleg más néven szerepe, a lényege, hogy a nagy sávszélesség működjön.
    Plex erősen támaszkodik az OS-re, tehát ott a DV támogatottsága némileg eltér, a tvOS-es futó Plex az mp4 DV-től kiakad, akadozik, ugyanaz ts-ban jó, mkv esetében HDR10-re vált, de a profilok sem mindegy, szóval a DV továbbra is okoz némi kavarodást. Nálam, olyan soha nem volt, hogy DV-ben indul és pár másodperc múlva HDR10-re vált.

    #6514 nOvOp
    Ilyen nekem is volt. Kiírja a TV, hogy DV-ben játsza le… - viszont nem erről van szó, ez konténer és profil kérdése, ilyen volt, van és lesz, ahány lejátszó és OS, annyi különböző hozzáállás a DV-hez. Tehát, egy mkv-ba csomagolt DV Infuse-zal Dolby Vision, míg a TV-n HDR10, mert jelenleg a TV nem támogatja az mkv-ba csomagolt DV-t.
    De ez csak a saját (routeren lévő) könyvtárban lévő filmeknél jelentkezik, a streamingnél soha. - mert az egy egyszerű P5-ös Dolby Vision, amit minden DV-képes eszköz támogat, hasonló a "herélt" Dolby Atmoshoz, azaz egy butított DV, az "igazi" DV-hez képest.
    Amúgy érdekes, mert a TV (Hisense 55U7HQ) saját média lejátszója és az infuse mintha fordítva ismernék fel a filmeket. - lást első válaszom

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák