- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
novoszath #13821 üzenetére
Érdekes, hogy a korábban linkelt leírásban azt írja, hogy az .mbn kiterjesztésű fájlt használd a MiFlash-el, más leírásban viszont a Qualcomm flash programját ajánlja.
A szükséges patchelt firehose fájl egyébként fenn van, csak a fastboot romban .elf a kiterjesztése. Én megpróbálnám, hogy a letöltött prog_emmc_firehose_Sdm660_ddr.mbn nevű fájlt átnevezem prog_emmc_firehose_Sdm660_ddr.elf -re, és bemásolnám a fastboot romhoz, majd telepíteném. Ha így is bejelentkezést kér, akkor ez nem járható út, viszont van másik leírás:
Unbrick Redmi Note 7 EDL Test-Point Mode No Authorized Mi Account
Eszerint nem MiFlash, hanem a Qualcomm QFIL Flashing Tool nevű program kell.
Mivel neked a telefon már EDL módban van, lényegében a 11-es lépéstől kell folytatni a leírásban megadottakat.
- megnyitod a QFIL programot
- a Build Type mezőben válaszd ki: Flat Build
- a Select Programmer mezőben válasz ki a letöltött prog_emmc_firehose_Sdm660_ddr.mbn fájlt
- a Load XML gombra válaszd ki a fastboot romból a rawprogram0.xml, majd a patch0.xml fájlt
- a Download gombra kattintva el kell indulnia a telepítésnek, ha végzett, elvileg kiírja hogy All finished successfully, utána hosszan nyomva a power gombot újra kell indulnia a telefonnakMivel a QFIL program a MiFlash-től független, nem fog semmilyen Mi fiókot kérni a firmware telepítéséhez.
-
barnam_
nagyúr
válasz
novoszath #13818 üzenetére
"szerviz mi fiokot honnan lehet szerezni?"
A hivatkozott oldal szerint lehet venni neten szervizfiókot, bár ezek hitelessége és működőképessége erősen kérdéses, én nem ajánlanám."mikent lehet megkerulni hogy ne kerje a bejelentkezest?"
Erről szól a leírás amit már linkeltem korábban.
Innentől érdekes számodra:
STEP 5: DOWNLOAD PATCHED FIREHOSE FILEMivel amúgy normál esetben a Note 7-et nem lehet EDL módba rakni, ezért kipróbálni nem tudom hogy működik-e a leírásban megadott módszer.
A #13819-ban csatolt kép akkora pixelekből áll, hogy semmit nem látni rajta
-
barnam_
nagyúr
válasz
novoszath #13756 üzenetére
Közben utánaolvastam a témának, úgy tűnik, hogy már csak a Xiaomi által jóváhagyott Mi fiókkal lehet használni a MiFlash alkalmazást?! Azt mondjuk nem tudom, hogy ez csak az EDL módra vonatkozik, vagy esetleg fastboot módra is.
Mindenesetre itt van egy leírás arról, hogy lehet megkerülni ezt a hibát. A lényeg, hogy az eredeti firmware csomagban ki kell cserélni egy fájlt, azután már nem fog panaszkodni a Mi fiók hiányára.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
novoszath #13732 üzenetére
Elnézést hogy megkérdezem, de hogy merült le frissítés közben?
Olyan sokáig tartott?
Vagy eleve nem volt feltöltve, és úgy indult el?Én pl mindig figyelek rá, hogy olyankor legyen elég energia a telefonban, legyen az bármilyen telefon.
Sőt ha van rá mód, felteszem addig töltőre..
-
Gloob
addikt
válasz
novoszath #10806 üzenetére
Az OrangeFox teljes zip-et, amit letöltesz a honlapjáról. Abból először kiveszed a recovery.img file-t, azt felteszed parancssorból, majd újra indítva recovery-be a telefont, felteszed a teljes zip-et. Ez azért kell, mert abban a zipben van más is, amit csak a recovery.img flashelése nem tesz fel.
-
Gloob
addikt
válasz
novoszath #10603 üzenetére
Én is ezzel küzdök tegnap este óta. Nálam is titkosította a data partíciót, és most 0-nak látja a méretét. Addig nincs baj, amíg recovery-ből nem akarsz valamit csinálni, mondjuk rom cserét! Nem egyedi probléma, sok Note 7-nél előjött! Egyelőre nem találtam megoldást, pedig már cseréltem oda-vissza recovery-t is. OF - TWRP cserélgettem. Jelenleg a legfrissebb OF beta van fent, de nem segít. Egyetlen megoldás van jelenleg, a fontos adatok, képek, dokumentumok mentése után a data format. No ezt szeretném elkerülni én is. Lehet, hogy nem fog sikerülni! ☹️☹️
-
azimut
aktív tag
-
Milestone2
nagyúr
válasz
novoszath #9715 üzenetére
Ajánlott egy másik telefonon a fényképfordítót használni (én sem tudok kínaiul)
[link]
letöltöd (nem kell kínai ROM-on lenni, ez az alkalmazás kell hozzá)
telepíted
belépsz
jobb alsó sarok (személyes menü)
ott felülről az 5. menüsor (kína belső tesztje)
ott a bal oldali beta lista
és itt a felső két sorra jelenkezni...
...nem egyszerű...képfordítóval valahogy megoldottam -
Milestone2
nagyúr
válasz
novoszath #9696 üzenetére
Nincs haszna...a felhasználónak sz@r.
ARB = nem telepíthetsz vissza régebbi gyári romot.
(pl egy gyártó által elrontott frissítésnél igen kellemetlen tud lenni)
Gyári romokra vonatkozik. Nem tudsz többé downgradelni.
De tényleg új számomra is hogy a RN7-et is bevonták... -
Milestone2
nagyúr
válasz
novoszath #9602 üzenetére
i.mi.com (de ezt beleírtam az eredeti leírásba is...)
-
Milestone2
nagyúr
válasz
novoszath #9599 üzenetére
A hivatalos letöltőoldalról, mint eddig is.
Nem érdemes, hanem ki kell, az új szabály szerint...
...de mint láttad a leírásomat, én sem kapcsoltam ki, és utólag is ki lehet egy weboldalon keresztül, ha véletlen elfelejtetted. -
trebrona
nagyúr
válasz
novoszath #6924 üzenetére
Én tudom, hogy mindkettő recovery-vel telepíthető, azért írtam az előző hsz-em. Ahol azt is leírtam, hogy ezek a recovery romok updater alkalmazásban betallózva is feltehetőek. Ilyenkor nyilván a gyári recovery-t fogja használni.
TWRP olyankor nem szokott "megmaradni", bár a leírásban is szerepel, ha az új recovery flash-elése után nem recovery módba van indítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest