- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZse
őstag
Na ezt nem kellett volna. Ha van egy kis eszed, akkor láthatnád, hogy a wp és ios topikokban rengeteg troll szokott lenni. Sőt meg merem kockáztatni, hogy sokkal több, mint egy droid topikban. Hogy miért? Talán azért, mert a wp és ios felhasználók nagy része el tudja fogadni a másik véleményét.
De igazából szerintem ide mindenki beírhatja a véleményét. Maximum majd egy moderátor - amennyiben úgy ítéli meg - akkor majd kitörli a felesleges hozzászólásokat.
-
Naughty9011
tag
Pontosan ezert szabadultam meg en az Android vilagtol ugy ahogy van, Nexus 5som popecul ment meg minden, de ahogy kellet valami mert elotte wp-m volt vagy nem volt vagy crashelt stb, aztan a legnagyobb gondom a navigacio volt ezert megis szabadultam tolle, toltottem ra egy csomot , meg android fan baratom kuldozgette az ilyen navigacios appokat de szartse ertek , vagy fizetosek voltak (1 hetig ingyen navigalt, aztan meg fizess) de ugy is akadtak ki stb, nekem wp utan az android bonyolultnak tunik sok felesleges csecsebecsevel widget stb , ezeket 5 percig elveztem es annyi, de vegig ereztem hogy nem stimmel valami, es sok dolog volt ami nem volt androidon es wpn igen , komolyan mondom androidon nincs egy normalis youtube kliens, a hivatalossal ha kilepsz mashova akkor bezarult, wpn a mytube millioszor osszecsomagolja az androidos youtubeot. Szoval en megvettem az aktualis csucsot az Androidbol es nem erzem azt , hogy en kenyelmesen tudnam hasznalni, ellentetben a wpvel, ami jo hogy nem csilli villi stb , de ott jo ahol kell es nemis olyan csunya meg unalmas ha van egy kis kreativitas benned, nah de mind1, mindenki azt vesz amit akar(vagy ami a havernak van)
PEACE. -
vicze
félisten
Hát azért a helyzet nem ilyen egyszerű, hogy csak úgy SW-sen kihagyják...
Ahhoz hogy a Cmaera2API működjön meg kell feleljen a HW bizonyos követelményeknek. A cikk valószínűleg nem teljesen pontos, de a problematikát jól leírja.
Nem véletlen, hogy csak a N5 és N6 támogatott, mivel a többi Nexus se támogatja(még N9-se), mivel hiányzik a megfelelő HW támogatás a Camera2API-hoz. Ezért is lett mindegyiken a fényképezés sokkal lassabb 5.0-lal.@Oppenheimer: Elég könnyen meglehet, hogy OnePlus is külön feldolgozót kapott, sőt szinte biztos, így ott se lesz Camera2API ezen okból.
-
D80
tag
Olyan vicces emberek vannak ezen a "szakmai" fórumon!
Bármilyen cikk hozzászólásait olvasom, csak a rinya megy, nem unjátok még?
N5-öm van, de maximálisan elégedett vagyok az általa készített képekkel.
Mivel ez egy fejlesztői telefon, talán nem okoz gondot letölteni egy alkalmazást, ha RAW-ban akarok fotózni.
Akinek meg bármi gondja van, húzzon WP vagy iPhone vonalra, és ossza az észt ott! -
flash-
veterán
telefon kamerával raw-ot?
az a helyzet hogy sokat nem osztana nem szorozna, telefonnal készített képeknél nem a jpeg konverzió a gyenge keresztmetszet az elkészült fotóknál, hanem inkább a kis érzékelő,és az optika..
a rawban van dinamika tartalék, stb, de egy telefon érzékelője optikája jóval gyengébb minthogy ki lehessen aknázni a raw előnyeit..
-
Danny365
őstag
válasz
Oppenheimer #39 üzenetére
Mondjuk ott valóban van rá esély, bár 1+1-en már most is elérhető a legtöbb ilyen funkció, épp tegnap láttam, 36 másodperces záridő is lehet, nem semmi.
-
Akidobos74
aktív tag
válasz
<Adamsky> #36 üzenetére
" A Camera FV-5 ilyen "
Én SIII LTE-n próbáltam a Camera FV-5-öt, sajnos nem a nyers fájlt menti .dng-be, hanem a tömörített Jpeg-et konvertálja át dng-be. Az eredmény képminőségileg ugyanaz, kivéve, hogy 5-6Mb lesz egyy fájl... :/ A hosszú záridők sem úgy működnek, ahogy kéne, szóval a sw megteszi, ami tőle telik, de a hardveren semmi nem tud változtatni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Szatyor95 #37 üzenetére
Sajnos ilyen világot élünk. Ma az utca emberének készítik az okostelefonokat. A cél, hogy a "legegyszerűbb lélek" is tudja használni. Ezzel nincs is baj. Az agyonbonyolított cuccokból nem lehet sokat eladni. A probléma inkább az, hogy közben hajlamosak megfeledkezni a többiekről (kockák, kütyü bolondok, stb.). Az "advanced" menüt szépen elhagyták...
Ma, az a menő, ha valami "simple" meg "clean".(#38) batai15
Ez nagyon nem droid specifikus. Sőt! Mind a mai napig ebből a rendszerből lehet a legtöbbet kihozni. -
batai15
félisten
szvsz mocsok egy dolog. az ilyenekért utálom a droidot
-
Szatyor95
senior tag
válasz
<Adamsky> #36 üzenetére
Pont ez a gond. Lehet egyszerű, de azért odáig csak ne menjünk már le, hogy bizonyos képességeket szoftveresen kihagynak, letiltanak. Itt van ugyebár ez a RAW dolog. Aztán a Nexus 6-nál is már néhány dolgot nem aktiváltak, sőt. Még az én Xperiámon is kihagyta a Sony a duplakoppos ébresztést. Pedig hardveresen tudja.
Elég lenne annyi, hogy ugyan lehet mondjuk RAW-ba felvenni, de csak xy megkötéssel. Akinek ez nem tetszik, az leszed mást. Akinek meg tetszik, tudja használni. Bár ezt megint felhasználói szemszögből írom.
-
<Adamsky>
nagyúr
"...remélhetőleg egyre több ilyen szoftver) ki tudja használni a kamerája képességeit."
A Camera FV-5 ilyen, sőt bizonyos készülékhez (Xiaomi Mi2, Mi3) egy ideje már létezik ilyen kamera app.
(#3) sz.balazs.95
".. a gyári kameraszoftver mégsem képes erre."Ezen semmi meglepő nincs. Bennem már az első Droid-os telefonom alkalmával megfogalmazódott egy olyan összeesküvés elmélet, hogy a Google szinte direkt csinál mindent nagyon sutára / egyszerűre. Mindezt azért, hogy kedvezzen a fejlesztőknek. Elég csak a stock Android-ot megnézni ...
(#4) Szatyor95
Szánalmas vagy sem, de az alap alkalmazások -- általában -- tényleg szög egyszerűek. Akik kicsit igényesebbek, rögtön alternatív megoldás után néznek. Én pl. anno azzal kezdtem a Droid-ra költözést, hogy kerestem egy tuti zenelejátszót (mert nekem ez fontos, és mert a Froyo-ban lévő szánalmas volt). Megvettem a PowerAMP-ot, oszt' csókolom ... -
Danny365
őstag
válasz
Oppenheimer #34 üzenetére
Én beszéltem már pár fejlesztővel (CM-essel is, anno a Camera FV-5-ös csókának is írtam), nagyon ezzel nem lehet mit tenni; amíg a gyártó nem biztosítja hozzá a drivereket, addig nemigen lehet működésre bírni a dolgot. Ember legyen a talpán, aki az egész camera HAL modult újraírja (értsd: nem fog megtörténni).
Ami jelenleg legacy device (ergo semmilyen szinten nem támogatja az új API-t), az valószínűleg az is marad. Talán az új telók, amik alapból Lollipoppal jönnek, majd rendesen működnek ilyen szempontból. Vagy nem.
-
YAS-dude
őstag
"If your device runs on Lollipop, and still the app is not compatible with your device, please contact your ROM provider (e.g. Samsung, LG) and ask them why they haven't implemented Camera2 API? So far the situation looks really bad. Only Nexus 5 works perfect. Nexus 6 is almost perfect (only white balance is not working). But the rest of manufacturers are not willing to take this effort, and therefore their devices are not compatible at all."
-
Amig csak nexussal megy, vicc...
G3-amon nem megy. Sem ez, sem az.
-
maximilian4
addikt
Lumiákon nem android fut tudomásunk szerint.
A cikkből sztem világosan lejön, hogy android-ra igenis újdonság, ami 5,0-tól elérhető. Mégegyszer hangsúlyozom ANDROIDRA. Egyébként itt szenzációról szó sincs, de igen örvendetes hír szvsz, kiváltképp azoknak akik komoly kamera szenzorral megáldott telefonnal rendelkeznek és ki is szeretnék használni. -
HaZse
őstag
Ez mitől újdonság? Lumiákon már régóta van ez az opció.
De mivel ezt a google adta ki, ezért ez egy szenzációs dolog. Nem semmi.....
-
Lirion
addikt
válasz
maximilian4 #24 üzenetére
Nézd meg a camera fv-5-t. Hátha..
-
Lirion
addikt
A camera fv-5 is képes dng-be menteni, sok egyéb beállítási lehetőség mellett.
(#21) maximilian4
RAW-ba mentés csak lollipoptól felfelé érhető el, ilyenből meg nem sok van egyelőre a piacon. -
batai15
félisten
válasz
Oppenheimer #19 üzenetére
-
maximilian4
addikt
Esetleg van rá valami alternatíva ami tud raw-ot meg záridő állítást stb., de több készülékre is elérhető?
-
válasz
sz.balazs.95 #12 üzenetére
Nem kell. A felhasználók 99%-ának teljesen megfelelnek a gyári appok, és ez különösen igaz a camera appra. Az 1% kivétel meg elég értelmes hozzá, hogy megtalálja magának azt, ami kell.
(#17) balazs1022: a google saját API-ja csak a lollipopban van. A korábbi androidok esetén az app fejlesztőnek kell megírnia az összes libraryt, itt meg csak meg kell hívnia, vagyis jelentősen lecsökken a fejlesztés ideje, és ezáltal sokkal olcsóbbá is válik, valamint több fejlesztő részére válik elérhetővé.
-
Szatyor95
senior tag
Rossz végénél fogtam meg a dolgot. Én inkább mint felhasználó néztem az érdekeket, te viszont a cég szemszögéből.
Szerencsére nekem már megvannak a jól bevált alkalmazásaim, amik tökéletesen összeillenek a CM lehetőségeivel. Csak ezt a gyűjteményt nem szeretem növelni, pláne úgy, hogy valamiből kettő is legyen.
-
balazs1022
őstag
En meg azt nem ertem h miert kell hozza lollipop?
Az enyem is 4.3-on mar tud zarido allitast meg RAW-ot is.
Vagy ott az S4 zoom, az lehet 4.2vel jott es abban is van zar allitas, vagy ott a htc, xiaomi.
A masik dolog h rafogjak h az 5.0 tudja megis alig van olyan telo amin 5.0/es kompatibilis vele.Amugy en is azt tapasztalom h a gyarinal nincs jobb alternativa.
-
batai15
félisten
válasz
Szatyor95 #15 üzenetére
Pedig valóban így van .Sokkal kevesebb bevétel lenne app fejlesztőnek, és végső soron a google -nak.
nem a semmiért kell egy rakat appot telepíteni hogy a stock droid jobb legyen.
Persze vannak nagyon jó cél appok is mint pl power amp, solid explorer amiket amugy is meg venne az ember. -
pakriksz
őstag
kell is ilyen app, katasztrofálisak a kamera appok androidon. Az alap az buta de stabil, a többi pedig fizetős, és crashel, úgy hogy aztán más app is "nem lehet csatlakozni a kamerához" üzeneteket dobál miután egy ilyen hulladék beragad... aztán lehet újraindítani a rendszert, hogy újra hozzáférhető legyen a kamera.
-
sz.balazs.95
veterán
így viszont a gyáriak értelmetlenek, mert úgy is mindenre kell keresni egy viszonylag értelmes alternatívát, ami mondjuk nem minden esetben egyszerű, főleg ha egy adott dologból százezres nagyságrendű van, mert minden második "fejlesztő" csinál olyat.
Ez most nem kimondottan a kamerára vonatkozik, hanem általánosságban. -
Teo.
aktív tag
Akinek fent van az app, az megtudja mondani mennyi az elérhető legnagyobb záridő ?
-
batai15
félisten
Cm12 alatt próbálta már valaki?
-
válasz
sz.balazs.95 #3 üzenetére
Minden app fejlesztő lehúzhatná a rolót, ha mindent megcsinálna a google.
-
Thaaleum
aktív tag
válasz
Plazmacucci #5 üzenetére
Attól még egy sw is tud javítani egy kamera teljesítményén.
-
batai15
félisten
Pff na ez kellene nekem!
-
-
Szatyor95
senior tag
Kicsit szánalmasnak érzem ezt. Még töltögessek le plusz alkalmazásokat azért, hogy egy olyan dolgot használjak, aminek alapból ott kéne lennie?
-
sz.balazs.95
veterán
De ez akkor is milyen béna már, hogy adott az API, de a gyári kameraszoftver mégsem képes erre.
Oké, hogy le lehet szedni másikat, de én azért elvárnám a Google-től, hogy a saját maguk által készített API-kat rendesen kihasználják.
-
Thaaleum
aktív tag
Na, ezért nem kell sírni, hogy a Nexus 6 csak a Google Camerát kapta meg, majd ez (és remélhetőleg egyre több ilyen szoftver) ki tudja használni a kamerája képességeit.
-
Peet91
aktív tag
Reméljük dob majd a nexus 5 általános képminőségén...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A GD Software fejlesztése az új lollipopos kamera API-n alapszik, és a kompatibilis készülék előtt megnyitja az utat minden kézi beállítás használatára.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest