- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Naughty9011
tag
válasz
hallerlaller #124 üzenetére
Wpre mar reg van
es nativan tamogatja, ja es nem beta
-
errrtu
aktív tag
válasz
Naughty9011 #121 üzenetére
megfogtad a lényeget
grat
-
atike
nagyúr
válasz
Naughty9011 #121 üzenetére
......Manual Camera program (android), az új camera api-val (android)... nem androidos?
-
Naughty9011
tag
válasz
beloadjoker #118 üzenetére
Kamerás cikk nem androidos
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
beloadjoker #117 üzenetére
Nem csináltam még ilyet, de -- szerintem -- ami kell hozzá, az egy állvány, és az, hogy a zársebességet tudd állítani (no, és egy fényforrás, de ezt gondolom már kitaláltad). Szóval, ha "expót" tudsz állítani, akkor a többi már adja magát.
-
atike
nagyúr
.....jöhetne Nexus 4-re.... Kíváncsi lennék rá, hogy mit lehetne vele kihozni a kamerából...
-
beloadjoker
őstag
válasz
Naughty9011 #115 üzenetére
Miért? Miért kell ezt a fórumot is wp vs androiddá tenni? Egyáltalán miért kell egy androidos programnál felhozni a wp-t??? Ki a rákot érdekel hogy kinek milyen telója van milyen rendszerrel?? Mindenki foglalkozzon a sajátjával és a wpsek a wps fórumokon írkáljanak a droidosok meg a droidos fórumokon.. Miért van az hogy droid vs wp összehasonlítgatásokról kell olvasgatnom egy androidos kamera app alatt?? Na ha most moderátor lehetnék....
-
beloadjoker
őstag
Light painting képeket hogy tudok ezzel az appal csinálni? Milyen beállítások kellenek?
-
Valzor
aktív tag
Kicsit elment ez a topik
Hétvégén vettem meg a Manual Camera-t nagyon brutál jó, vártam már egy olyan appot ami kihasználja a Camera2 API újdonságait.
-
Naughty9011
tag
Ezt a videót ajánlom azoknak akik kételkednek a Lumia kamerájának a képességeiben
http://www.youtube.com/watch?v=BAsKY2BKumY
-
Naughty9011
tag
válasz
Oppenheimer #113 üzenetére
hogy erted lollipop 1+1?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Naughty9011 #111 üzenetére
Gyere próbáld ki ezeket a Lollipopos 1+1-em ellenében, hidd el, felsülne a 930 elég csúnyán. Akárcsak egy Nexus 5 ellen.
-
Naughty9011
tag
válasz
Oppenheimer #110 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=GViDiRYvF5U
Itt egy video S5 vs 930, bootolason kivul mindenbe a 930 volt a gyorsabb.
de amig kerestem olyat lattam, hogy nexus 5be chrome bongeszon be volt allitva , a weplapok desktop feluletes betoltese, erre folyton a mobilos verziokat dobalta lumia 920hoz kepest ami szepen tette a dolgat ugy ahogyan azt beallitottak... Androidon ezek az extra featureok csak disznek vannak akkor??
Itt a video: https://www.youtube.com/watch?v=Ni95OibD8S0 -
Naughty9011
tag
válasz
Oppenheimer #110 üzenetére
amit ide leirtal fele sem igaz... skypeon meg lumia kameran kivul sehol nem latsz(lattal) loadingot 930on, mostmar lumia cameran-sem lathatsz Denim ota, a telefonom koszoni szepen nem akad es rohadt gyors, tenyleg az zavar hogy nincs animacio amikor elforditod a kepernyot? akkor nincs is mirol beszeljunk, es az hogy kilepek a startal egy nagyobb jatekbol es beroccen kicsit a start animalasa , meg igyis 2x olyan gyorsan ki es visszalepek egy jatekba mint egy felso kategorias Android phone, es le teszteltuk nekem Ativ S-em volt akkor haveromnak meg LG G2 (ami szerintem a leggyorsabb androidos csodagep) es csak pislogott amikor minden jateknak gyorsabban beleptem
ennyit errol, de errol vannak tesztek is youtubeon megnezheted
+ a youtbe videokat lenyegesen gyorsabban toltotte be es tudtam bele tekerni szinten Ativ S-mel, mint G2n -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Naughty9011 #109 üzenetére
hogy te miben vagy biztos, az nem jelent semmit, mert en meg tudom amit tudok.
miben vett rossz iranyt? peldaul allando "loading..." felirat 2GB ram mellett is, es alapvetoen szar multitasking. action center? jo, hogy mondod, mert az is allati jol kepes megakadni. de az se ritka, hogy home gombbal kilepsz egy alkalmazasbol, es akadozik a fokepernyot megjelenito animacio. ezen felul az okoszisztema nem halad sehova, az app gap nem csokken, sot, novekszik. eyecandy factor. az kb WP7 idejen volt jo, azota a tobbi rendszer lehagyta. nem tudom eszrevetted-e, de meg egy sima elforgatas animacio sincs, ha a fejleszto kulon nem gondoskodik rola, mert a rendszer magatol ezt nem menedzseli. es mivel a WP appok alapbol elmaradottak, es frissitetlenul allnak, termeszetesen ebbe sem fognak a fejlesztok plusz munkat olni.
-
Naughty9011
tag
válasz
Oppenheimer #108 üzenetére
Biztos vagyok benne , hogy a 930nal nem gyorsabb egy felso kategorias Android es nem is stabilabb, tapasztalatbol irom, a rendszer meg androidos iranyt is vett, pl: Action centre, mappak, stb nemertem mi a rossz irany ebben
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Naughty9011 #107 üzenetére
azért váltam meg tőle, mert láttam hová halad az OS, és nem tetszett. a lesajnált android felsőkategóriában pedig sokkal gyorsabb és használhatóbb, mint a WP.
-
Naughty9011
tag
válasz
Oppenheimer #106 üzenetére
Igen, 3 eves 920ad volt ami azert nem egy mai csirke
viszont a supportjara nem panaszkodhatnal mert meg a win10 is jon ra, kivancsi leszek a oneplus one-od lesz-e támogatva 3+ evig....
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Naughty9011 #105 üzenetére
nézd meg milyen okostelefonjaim voltak, és mikor.
-
Naughty9011
tag
válasz
Oppenheimer #103 üzenetére
Nem szeretnek vitákba bonyolodni, leirtam szépen feljebb volt Nexus 5som nemis olyan reg, nemkell tobbet, amire nekem kell egy telefon (kép, navi, böngészés, kis fb, skype, stabilitas) ebben a windows előnyösebb az androdnal es egyszerubb
Engem nem kell meggyozni , mert megneztem sajat magam
ellentetben veletek akik le betazzak a wpt anélkül , hogy hasznaltatok volna..(nem proba, hanem hasznalas belakva a rendszert)
-
hallerlaller
addikt
válasz
Naughty9011 #100 üzenetére
Az megvan, hogy van here androidra is? [link]
szerk. lassú voltam
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Naughty9011 #102 üzenetére
WP-re pedig minden alkalmazásból gyakorlatilag csak egy béta van
-
Naughty9011
tag
válasz
Oppenheimer #101 üzenetére
Akkor olvasd el azt is
Amikor nekem kellett nem volt HERE androidra es most is csak egy BETA van...
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Naughty9011 #100 üzenetére
here maps-et le lehet tolteni androidra ingyen, ingyen offline vilagterkeppel es navigacioval, pont, mint WP-n. Akkor?
a zarojelezest nem jol csinalod. ha valamit zarojelbe teszel, akkor mondandodnak ugy is ertelmesnek kell lennie, hogy nem olvasod el a zarojeles megjegyzest. a tied nem az.
-
Naughty9011
tag
válasz
hallerlaller #99 üzenetére
meg soha nem futottam ebbe bele, 5-10 perces videokat(klippeket szoktam nezni) szoval nem zavaros, de basszus szalj mar le errol ez egy rohadt jo app ami nekem 1000et is megerne ha limitalna valamiben ki is fizetnem, de egy navis app ami androidra volt az 15000 HUF vagy tobb...
15000ert veszek lumia 520at full navival
http://olx.hu/hirdetes/nokia-lumia-520-gyari-fuggetlen-garancias-hibatlan-ID31l4x.html#6728d8b4c4 -
hallerlaller
addikt
válasz
Naughty9011 #98 üzenetére
'- The trial version limits you to watching 1 hour of video in every 3 hours, then you will have to wait 5 minutes to continue watching. This may change in the future.'
-
Naughty9011
tag
válasz
hallerlaller #97 üzenetére
Alatta a kiprobalassal addig hasznalod ameddig jol esik
-
hallerlaller
addikt
válasz
Naughty9011 #96 üzenetére
Itt nálam 200 huf-ot ír: [link]
-
Naughty9011
tag
válasz
hallerlaller #94 üzenetére
Ha kiveszik akkor ottse nincs, es nem , a mytube nem fizetos es nem veszik ki a storebol
-
Naughty9011
tag
-
hallerlaller
addikt
válasz
Naughty9011 #49 üzenetére
Már nem azért, de a mytube nem fizetős? Szóval nem értem mit panaszkodsz, hogy fizetned kellett androidon egy navi programért. Amúgy van millió nem hivatalos youtube kliens droidra ami játszik háttérben is, csak playből veszik ki őket mindig.
-
no more
veterán
válasz
Naughty9011 #91 üzenetére
Miben jobb a WP, mint a droid? Most hirtelen egy ok sem jut eszembe, hogy miért válasszam a 930-ast pl. az M8, vagy Z3-mal szemben...
-
D80
tag
válasz
Naughty9011 #91 üzenetére
Szóval ha más hülye, akkor neked is be kell állni a sorba?
Egyik rendszerrel sincs gond, csak páran már arra használják a fórumot, hogy rinyáljanak, és trollkodjanak!
Ha építő hozzászólásod van, szívesen vesszük, még ha a WP-t favorizálod is!
Jó lenne, ha újra SZAKMAI fórum lenne ez az oldal, a trollokat meg ignorálni kell! -
Naughty9011
tag
"Akinek meg bármi gondja van, húzzon WP vagy iPhone vonalra, és ossza az észt ott!" szoval en ide nem irhatok, de ti irhatjatok wp ala h szar meg pisi szaracsembe stb.... androidosok nem birjak elfogadni ha valami jobb a robotnal barmiben is... siralmas nemis irok tobbet semmi ertelme
-
Naughty9011
tag
válasz
s3nsitivity #65 üzenetére
Errol beszelek enis , a Lumia cameraba minden egyhelyen van ergonomikusan, logikusan es pofon egyszeruen megcsinalva.
-
Naughty9011
tag
válasz
Quasi_modo #68 üzenetére
Nem, viszont ha wpn konnyebb akkor az nekem kevesebb ido.... Hidd el wpn rengeteg idot sporolsz androidhoz kepest
Nem akarok teriteni, velemenyt irok, sose irtam androidos topikba, de ha a droidosok oda jonnek szidni a wpt akkor enis kinyilvanithatom a velemenyem itt.
PEACE! -
rbertkrl
aktív tag
válasz
s3nsitivity #63 üzenetére
Végig ócsároltad a wp-t. Nem személyeskedés. Pofád meg neked van. A helyesírásommal pedig nem hinném, hogy bármi probléma lenne. De nem lehet mindenki tökéletes. Legközelebb a kedvedért odafigyelek, hogy pár space-t kijavítsak egy fórumos hozzászólásban, aminek akkora jelentősége van a véleményem szempontjából, hogy most össze fog dőlni a világ. Gondolom Te is virtuális gépeket szerettél volna futtatni a telefonodon... Ezért nem felelt meg a wp alkalmazáskínálata.
-
errrtu
aktív tag
Kérlek mondjátok már el, hogy mi az a "wp" ? Nem értem az egész vitát....
-
Naughty9011
tag
válasz
s3nsitivity #80 üzenetére
Te látod egyáltalán amit leirsz? Na mindegy jóéjszakát
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Naughty9011 #79 üzenetére
Nem tudom ki kezdett úgy, hogy mindenki fasz aki drodiot használ mert a WP az isten.
Te leírtad a véleményed aztán én is a sajátom amire egyből egy csökött fasz lettem.
Ez karrier mit ne mondjak..De a lényeg, hogy a WP userek nem flamelnek..
Már ezerszer elmondtam de látom képtelen vagy felfogni a dolgokat, vagy talán csak fáj, hogy a közel 200 ezres készülékedet leszarozzák?
Mondtam már, tegyél meg egy szivességet és menj vissza az odúdba nyomkodni a játék telefonod. -
Naughty9011
tag
válasz
s3nsitivity #78 üzenetére
Mar bocs de en leirtam a tapasztalataimat , te meg elkezdtel happarezni hogx a 930 tol csak szabadultal mert egy szar stb , hat nem szar , inkabb a nexust neveznem szarnak a 930hoz viszonyitva, nekedis egeszsegedre.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Naughty9011 #77 üzenetére
A felfogási képességeiddel látom problémák vannak.
Mindegy ignorállak. Aki hülye azzal nem éri meg vitázni.Mondtam már ha neked jó egészségedre.
Nekem és sokak másoknak kevés amit a WP nyújt.
Fektettem bele reményt, sokat buktam a 930-an szóval bíztam benne de csalódtam az én igényeimnek a közelébe se ér. Ha neked elég hát legyél boldog. Attól nem így kell megnyilvánulni mert ebből csak az látszik, hogy tényleg egy agyatlan biorobot vagy. -
Naughty9011
tag
válasz
s3nsitivity #76 üzenetére
Akkor most a droid 80 %kos reszesedese mind ilyen géniuszokbol áll mint amilyen te vagy, az nagyon jo lenne , de sajnos nagyon nincs igazad, szerintem aki wpt vesz az inkabb tudja , hogy mit vesz es miert mint a droidos (galaxys) felhasznalok akik a marketing aldozatok, es a irasodbol is kiderul , hogy hol áll a te ertelmi szinted... Akinek nem droidja van az hulye es pont. Gratula neked
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Naughty9011 #75 üzenetére
Hát mi nem járunk heccből topikikba hypeolni aztán pofára esni..
Ha bár ilyen analfabéta kezébe nem is adnék droidot, kéne rá egy értelmi szint, hogy kinek való ez a rendszer. A biorobotok meg maradjanak az ilyen beta OS-eknél.Szerinted.. Csak ugye a felső kategóriás WP még mindig drágább mint a Droid.
No meg az alsó kategóriás WP se sokkal jobb mint egy droid.. kamerában főleg.
Na meg most az Android One betesz mindenkinek.A misi mióta próbálkozik?
10 éve?
És hol jár?
sehol.Szerk: Bocs, 2000 óta próbálkozik valamit is elérni a Misi.. nem sok sikerrel.
Csak az ilyen analfabétákat vonzzák be. -
Naughty9011
tag
válasz
s3nsitivity #73 üzenetére
de nagy a pofad ocskos, mintha a droidosok nem lennenek tele a wp topikban, te aztan nagy eszleny lehetsz es biztos urhajot vezetsz a szaros nexusoddal
jah aztan a biodroid meg pont rad illik, de csak laggolva biodroidolsz
Hagyuk mar a hulyesegeket , a wp hamarosan kiirtja az alsokategorias droidokat, szep lassan de biztosan
szerintem az emberek 80% kepeket keszit a telojaval, navigal + kozossegi halok videohivas, es nem azert mert csak ezt tud hanem erre van az okostelo, erre van szukseg-igenykis paprikajancsi
-
Naughty9011
tag
válasz
maximilian4 #71 üzenetére
Lumia 925om volt eladtam mert megrepesztettem a hatuljat+ be volt egve a kijelzoje , mert hasznaltan vettem, de ezt persze akinek eladtam nem vette eszre es meg igy is dragabban adtam el mint amennyiert vettem
A nexus 5ot meg azert vettem mert mindenhol android igy jo ugy jo snapi 800 stb az ilyen marketing dumak, es nem akartam meghalni , hogy nem probalom ki..... iphoneom is volt de az reg (3g) szoval iphonenal nem akarok hasonlitasokat tenni, habar a fonokomnek az iphone5s-et en kezeltem , nem jon be es hihetetlen de akadt mint a szar, betettem h installalja a tuneint aztan fel oraba telt, az apple is beta redszereket ad ki a Google is aztan javitjak oket ehez kepest a WP meg igen stabil, sosem voltak olyan problemaim h wifit nem kap vagy jelet , es en ezeket ki is hagynam, nekem bevalt a wp, akinek eddig beajanlottam azoknak is szoval en maradok ennel.
PEACE! -
s3nsitivity
addikt
válasz
Naughty9011 #70 üzenetére
Nem foglak itt kioktatni öcskös.
Ha neked nincsenek értelmes dolgokra szükséged hát nincs.
Ha téged nem zavar, hogy semmi kezed a használatban és csak mint biodroid azt csinálod amit kell hát egészségedre.
Attól függetlenül nem így kell hozzá állni a dolgokhoz.
Nekem egy 930-am volt, csúcs nokia, utáltam mint a szart pedig nagyon sok reményt fektettem bele de közelébe se érhet egy droidnak.Mondtam már, ha neked navigációra.. ami egyébként már Droidra is van.
Vagy csúcs kamerára van szükséged akkor egyed. Nekem nem ér annyit egy GPS meg egy fényképező, hogy lemondjak a többi ezer dologról.És ha nem lennél annyira WP-fan akkor nem jönnél ide flamelni.
Szóval tegyél meg egy szívességet és takarodj innen, köszi.Még, hogy a droidosok járnak flamelni..
Közbe a WP meg iOS felhasználóknál savanyú a citrom. -
Naughty9011
tag
válasz
s3nsitivity #63 üzenetére
a pofad lapos , az mar szemelyeskedesnek szamit(szerintem) meg annyit akartam, hogy a nexus 5 is jol ossze van rakva LGhez kepest, de a kameraja lofing, a hangszoroja kihangositva egyenlo a nullaval, kijelzoje szinten gyengebb minosegu mint a 930on , en nemtudom nallad milyen 930 volt , lehet valami kinai
beta applikaciok? nem mondanam beta appok Androidra vannak inkabb meg a kuszasag is arra jellemzo ez is egy szempont volt amiert eladtam, en a nexus 5ot a 925el helyeznem egy szintre, de meg azis verne mert nallam a navi sokat szamit , meg a kamera is + hangszoro, hogy halljam legalabb meg amikor hivnak , mert nexus 5el azis nehez volt, de nem vitatom ezt veled csak leirtam a velemenyem.... aztan az nem beta , hogy most kiadtak az apit es nemis irjak ra a kamera szoftverre???
-
maximilian4
addikt
válasz
Naughty9011 #70 üzenetére
Nem kötekedésképpen, de ha neked a kamera és a navi volt a legfontosabb, akkor miért nem egyből nokiát vettél, holott tudhattad hogy ebben a kettőben pont kiemelkedő?
-
Naughty9011
tag
válasz
s3nsitivity #57 üzenetére
jah igen, erdekes nekem semmi nem fagy, egyszer nem fagyott le a telom, de biztos ti jobban tudjatok, hogy nekem mi jo , leirtam volt NEXUS 5-om a legjobb droidos telo, a csucs 2 gb ram es nekem pont az hianyzott kamera es navi. Applikacio? mindenre van ami nekem kell.. skype instagram , fb whatsapp, mytube,olx,office, heredrive,zedge,translator, shazam,adobereader,BKK futar,ebay es egyiksem fagy , nemtudom mirol beszeltek, ellentetben a nexus 5el amire igen jo a leirasod
nem vagyok wp fan, csak jobban megerdemli a wp a fejlesztoket mint az android
Jah es ird mar le , hogy neked mire nincs applikaciod wpn.... erre nagyon kivancsi vagyok
-
HardRic
addikt
Hát a raw-ba mentést nagyon várom Z3C-re, mert bár rohadt jó a kamera hardver, a gyári szoftver túlélesít, eléggé mesterséges hatása van a képeknek.
-
randras_83
addikt
válasz
s3nsitivity #65 üzenetére
Ne is mond...5 kamera app van a telefonomon... Persze csak próbálgatom őket. Az a baj hogy a sok extra feature miatt meg elveszel az appban. Még én sem találtam ki melyik marad.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
randras_83 #64 üzenetére
Jó ez jogos, csak jobb lenne egy all in one app.
Valahogy kényelmesebb lenne ha nem több féle kamera apport kéne használni
-
randras_83
addikt
Komolyan miért kell picsogni, mint a mensis kislány... Megy a fikázás mindenféle..
Nevetséges. Csináljátok már priviben. (akinek nem inge...)Az app teljesen korrekt. Az hogy pl Nexus 9en nem megy... Komolyan ki az aki tablettával fotózik?!
Sensy nem kell ebbe hdr arra ott a google app. Ez pont annyit tud ami kell.
Valaki emlegette még a camera fv5-öt is, na az is csak a cikkben említett két nexus készülék esetén tudja a teljesen kihasználni az új api nyújtotta lehetőségeket, ahogy a Better Camera app is.
Mellesleg ezek le vannak írva az appok leírásában is... -
s3nsitivity
addikt
Neked egy helyesírási alkalmazásra lenne a legnagyobb szükséged.
Én nem ócsároltam senkit szóval pofád lapos a személyeskedés terén.
Az, hogy mi szemét és mi nem pedig relatív. Nekem volt szükségem olyan appokra amiket nem értem el WP n.
Azon felül amik voltak is hihetetlen béta státuszban voltak..(#62) vicze1
Ne értsd félre. Nem úgy értettem, hogy minden HW megfelel.
Csak, hogy a kommunikációval van a nagyobb probléma, ami szintén nem megoldható dolog mrt lényegében HW kötött.
Viszont magát az API-t lehet portolni.. igaz nehézségek árán és nem is mindenre -
vicze
félisten
válasz
Nyilván ott az API, de nem tudja használni, ezért a régihez nyúl, ami meg a módosítások miatt lassú. Ez nem lustaság kérdése, hanem HW felépítés. Mert még egyszer 2db Nexus-t kivéve nem tudja egyik se, ezek szerint a Google lusta? A direkt ARMv8 demora és Lollipopra fejlesztett N9 se tudja még egyszer.
Csak azért hogy legyen egy valami, amit senki se használ kb. és a HW úgyse tud, értelmetlen használhatatlanra csökkentei a kamera sebességét, mert az N4-en kb. az jelenleg.CM12-ben nincs benne jelenleg.
A OnePlus és a Nexus 6 kamera modulja egyezik mind a kettő Sony Exmor IMX 214, az alap képességeik ugyan azok, de ha a feldolgozás máshogy van megoldva akkor OnePlus bizony kiesik. -
rbertkrl
aktív tag
válasz
Te is aztán túlfejlődtél inteligenciaszint ügyben... Ez az "ingyen adtam", mert "nem volt alkalmazás" duma meg már rohadt unalmas. Televan a wp alkalmazásokkal. Androidon csak több a szemét. Ahogyan iOS-en is. Ha leszűrnénk azt a sok szemetet, akkor szerintem a wpre elérhető alkalmazások összegét sem mutatnák a számok. Csak úgy mellékbe.
-
rbertkrl
aktív tag
Sajnos nem igaz amit írsz, vicze1 kollégával értenék egyet(persze csak ha megengedi
). A hülyék és idióták száma végtelen. A három fontosabb és valamirevalóbb op.rendszer felhasználói kukkantgatnak a másikéba, mikor mindegyiknek lenne mit söprögetnie a háza tájékán. Egyik arról híres milyen instabil, a másikban kevés a funkció(mármint amit nem is használnánk, mint S5 user a mutogatós pásztázást), a harmadik meg atomstabil, de ritka szar és nulla innováció egy ideje testreszabhatóság alatt. Élnék a kolléga szavaival: A hülyeség platformfüggetlen. Mindenki nézze meg mije van és ha tetszik neki, szeresse, de ne térjen le a kiszemelt útról, hanem örüljön a "jó"-nak. Aki meg utálja azt amije van, akkor adja el és keressen másik alternatívát. Ahogyan ezt a fa*za kameraappot a gyári helyett ha fotózásra kerülne a sor. De tényleg peace! Csak szimplán szerintem nem sok értelme van ezeknek a vitáknak... Mint, ha Újpest-Fradi meccs után a szurkolókat olvasnám.
-
s3nsitivity
addikt
Ja amúgy azt akartam kérdezni mielőtt végig olvastam volna a kommenteket, hogy HDR-t vagy ne talán tán HDR+ t tud -e a kicsike?
-
s3nsitivity
addikt
Háát azért ez se tökéletesen igaz.
Tény, hogy van HW-s limitáció de ez inkább csak a kommunikációra vonatkozik.
Az új api úgymond jelen van mindenhol az 5.0-ban csak butítva mivel a kommunikációt nem tudják kezelni tökéletesen a HW miatt, ezért lesz lassabb a kép készítés.
Ez viszont már tényleg csak a vendoron múlik. Az API elérhető, a libek elérhetők.. szabad lenne az út.. csak lusták.Szvsz az 1+1 biztosan megfogja kapni a teljes új API-t.
Főleg, hogy CM-ék már a 11S-be beleraktak nekik pár libet(#50) HaZse
Épp fordítva van.
Hamarabb ismeri el egy androidos a saját platformja hibáit mint egy WP-s vagy apple náci.(#49) Naughty9011
Szééép.. én a Lumia 930-at szinte ingyen adtam tovább annyira utáltam droid után.
Semmi alkalmazás, semmi értelmes dolog.
Kusza minden, nincs meg a letisztultság, nincs szabad kezed.
Minden beta, lagolnak, fagynak.
Szép volt a kamerája meg jó a navigációja.. de egy GPS meg egy kis kamera nekem nem ér annyit -
válasz
off:
on:
várom note 4-re, jó kis appnak néz ki! -
no more
veterán
Akkor te nem olvastad a kommenteket ezek szerint a Xiaomi Mi5 topicban. Bejött egy szifon fan és csak úgy ok nélkül elkezdte szidni a kínai telefonokat + az összes usert, hogy mégis miért kínai sz*rokat használnak (+egyéb rasszista megjegyzések), amikor van Samsung, meg Apple (már a kommentek felét kitörölte a moderátor + a srác végleges tiltást kapott, csak ezért regisztrált, hogy ezt leírja)... Abba persze nem gondol bele, hogy a Xiaomi körbeh*gyozza az említett 2 márka készülékeit. Aki ezt szóvá tette az rögtön le lett idiótázva, meg kínai csicskázva általa.
Úgyhogy D80-nak nagy +1!
-
jacis
nagyúr
válasz
Nem kicsit ülsz fordítva a lovon
-
HaZse
őstag
Na ezt nem kellett volna. Ha van egy kis eszed, akkor láthatnád, hogy a wp és ios topikokban rengeteg troll szokott lenni. Sőt meg merem kockáztatni, hogy sokkal több, mint egy droid topikban. Hogy miért? Talán azért, mert a wp és ios felhasználók nagy része el tudja fogadni a másik véleményét.
De igazából szerintem ide mindenki beírhatja a véleményét. Maximum majd egy moderátor - amennyiben úgy ítéli meg - akkor majd kitörli a felesleges hozzászólásokat.
-
Naughty9011
tag
Pontosan ezert szabadultam meg en az Android vilagtol ugy ahogy van, Nexus 5som popecul ment meg minden, de ahogy kellet valami mert elotte wp-m volt vagy nem volt vagy crashelt stb, aztan a legnagyobb gondom a navigacio volt ezert megis szabadultam tolle, toltottem ra egy csomot , meg android fan baratom kuldozgette az ilyen navigacios appokat de szartse ertek , vagy fizetosek voltak (1 hetig ingyen navigalt, aztan meg fizess) de ugy is akadtak ki stb, nekem wp utan az android bonyolultnak tunik sok felesleges csecsebecsevel widget stb , ezeket 5 percig elveztem es annyi, de vegig ereztem hogy nem stimmel valami, es sok dolog volt ami nem volt androidon es wpn igen , komolyan mondom androidon nincs egy normalis youtube kliens, a hivatalossal ha kilepsz mashova akkor bezarult, wpn a mytube millioszor osszecsomagolja az androidos youtubeot. Szoval en megvettem az aktualis csucsot az Androidbol es nem erzem azt , hogy en kenyelmesen tudnam hasznalni, ellentetben a wpvel, ami jo hogy nem csilli villi stb , de ott jo ahol kell es nemis olyan csunya meg unalmas ha van egy kis kreativitas benned, nah de mind1, mindenki azt vesz amit akar(vagy ami a havernak van)
PEACE. -
vicze
félisten
Hát azért a helyzet nem ilyen egyszerű, hogy csak úgy SW-sen kihagyják...
Ahhoz hogy a Cmaera2API működjön meg kell feleljen a HW bizonyos követelményeknek. A cikk valószínűleg nem teljesen pontos, de a problematikát jól leírja.
Nem véletlen, hogy csak a N5 és N6 támogatott, mivel a többi Nexus se támogatja(még N9-se), mivel hiányzik a megfelelő HW támogatás a Camera2API-hoz. Ezért is lett mindegyiken a fényképezés sokkal lassabb 5.0-lal.@Oppenheimer: Elég könnyen meglehet, hogy OnePlus is külön feldolgozót kapott, sőt szinte biztos, így ott se lesz Camera2API ezen okból.
-
D80
tag
Olyan vicces emberek vannak ezen a "szakmai" fórumon!
Bármilyen cikk hozzászólásait olvasom, csak a rinya megy, nem unjátok még?
N5-öm van, de maximálisan elégedett vagyok az általa készített képekkel.
Mivel ez egy fejlesztői telefon, talán nem okoz gondot letölteni egy alkalmazást, ha RAW-ban akarok fotózni.
Akinek meg bármi gondja van, húzzon WP vagy iPhone vonalra, és ossza az észt ott! -
flash-
veterán
telefon kamerával raw-ot?
az a helyzet hogy sokat nem osztana nem szorozna, telefonnal készített képeknél nem a jpeg konverzió a gyenge keresztmetszet az elkészült fotóknál, hanem inkább a kis érzékelő,és az optika..
a rawban van dinamika tartalék, stb, de egy telefon érzékelője optikája jóval gyengébb minthogy ki lehessen aknázni a raw előnyeit..
-
Danny365
őstag
válasz
Oppenheimer #39 üzenetére
Mondjuk ott valóban van rá esély, bár 1+1-en már most is elérhető a legtöbb ilyen funkció, épp tegnap láttam, 36 másodperces záridő is lehet, nem semmi.
-
Akidobos74
aktív tag
válasz
<Adamsky> #36 üzenetére
" A Camera FV-5 ilyen "
Én SIII LTE-n próbáltam a Camera FV-5-öt, sajnos nem a nyers fájlt menti .dng-be, hanem a tömörített Jpeg-et konvertálja át dng-be. Az eredmény képminőségileg ugyanaz, kivéve, hogy 5-6Mb lesz egyy fájl... :/ A hosszú záridők sem úgy működnek, ahogy kéne, szóval a sw megteszi, ami tőle telik, de a hardveren semmi nem tud változtatni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Szatyor95 #37 üzenetére
Sajnos ilyen világot élünk. Ma az utca emberének készítik az okostelefonokat. A cél, hogy a "legegyszerűbb lélek" is tudja használni. Ezzel nincs is baj. Az agyonbonyolított cuccokból nem lehet sokat eladni. A probléma inkább az, hogy közben hajlamosak megfeledkezni a többiekről (kockák, kütyü bolondok, stb.). Az "advanced" menüt szépen elhagyták...
Ma, az a menő, ha valami "simple" meg "clean".(#38) batai15
Ez nagyon nem droid specifikus. Sőt! Mind a mai napig ebből a rendszerből lehet a legtöbbet kihozni. -
batai15
félisten
szvsz mocsok egy dolog. az ilyenekért utálom a droidot
-
Szatyor95
senior tag
válasz
<Adamsky> #36 üzenetére
Pont ez a gond. Lehet egyszerű, de azért odáig csak ne menjünk már le, hogy bizonyos képességeket szoftveresen kihagynak, letiltanak. Itt van ugyebár ez a RAW dolog. Aztán a Nexus 6-nál is már néhány dolgot nem aktiváltak, sőt. Még az én Xperiámon is kihagyta a Sony a duplakoppos ébresztést. Pedig hardveresen tudja.
Elég lenne annyi, hogy ugyan lehet mondjuk RAW-ba felvenni, de csak xy megkötéssel. Akinek ez nem tetszik, az leszed mást. Akinek meg tetszik, tudja használni. Bár ezt megint felhasználói szemszögből írom.
-
<Adamsky>
nagyúr
"...remélhetőleg egyre több ilyen szoftver) ki tudja használni a kamerája képességeit."
A Camera FV-5 ilyen, sőt bizonyos készülékhez (Xiaomi Mi2, Mi3) egy ideje már létezik ilyen kamera app.
(#3) sz.balazs.95
".. a gyári kameraszoftver mégsem képes erre."Ezen semmi meglepő nincs. Bennem már az első Droid-os telefonom alkalmával megfogalmazódott egy olyan összeesküvés elmélet, hogy a Google szinte direkt csinál mindent nagyon sutára / egyszerűre. Mindezt azért, hogy kedvezzen a fejlesztőknek. Elég csak a stock Android-ot megnézni ...
(#4) Szatyor95
Szánalmas vagy sem, de az alap alkalmazások -- általában -- tényleg szög egyszerűek. Akik kicsit igényesebbek, rögtön alternatív megoldás után néznek. Én pl. anno azzal kezdtem a Droid-ra költözést, hogy kerestem egy tuti zenelejátszót (mert nekem ez fontos, és mert a Froyo-ban lévő szánalmas volt). Megvettem a PowerAMP-ot, oszt' csókolom ... -
Danny365
őstag
válasz
Oppenheimer #34 üzenetére
Én beszéltem már pár fejlesztővel (CM-essel is, anno a Camera FV-5-ös csókának is írtam), nagyon ezzel nem lehet mit tenni; amíg a gyártó nem biztosítja hozzá a drivereket, addig nemigen lehet működésre bírni a dolgot. Ember legyen a talpán, aki az egész camera HAL modult újraírja (értsd: nem fog megtörténni).
Ami jelenleg legacy device (ergo semmilyen szinten nem támogatja az új API-t), az valószínűleg az is marad. Talán az új telók, amik alapból Lollipoppal jönnek, majd rendesen működnek ilyen szempontból. Vagy nem.
-
YAS-dude
őstag
"If your device runs on Lollipop, and still the app is not compatible with your device, please contact your ROM provider (e.g. Samsung, LG) and ask them why they haven't implemented Camera2 API? So far the situation looks really bad. Only Nexus 5 works perfect. Nexus 6 is almost perfect (only white balance is not working). But the rest of manufacturers are not willing to take this effort, and therefore their devices are not compatible at all."
-
Amig csak nexussal megy, vicc...
G3-amon nem megy. Sem ez, sem az.
-
maximilian4
addikt
Lumiákon nem android fut tudomásunk szerint.
A cikkből sztem világosan lejön, hogy android-ra igenis újdonság, ami 5,0-tól elérhető. Mégegyszer hangsúlyozom ANDROIDRA. Egyébként itt szenzációról szó sincs, de igen örvendetes hír szvsz, kiváltképp azoknak akik komoly kamera szenzorral megáldott telefonnal rendelkeznek és ki is szeretnék használni. -
HaZse
őstag
Ez mitől újdonság? Lumiákon már régóta van ez az opció.
De mivel ezt a google adta ki, ezért ez egy szenzációs dolog. Nem semmi.....
-
Lirion
addikt
válasz
maximilian4 #24 üzenetére
Nézd meg a camera fv-5-t. Hátha..
-
Lirion
addikt
A camera fv-5 is képes dng-be menteni, sok egyéb beállítási lehetőség mellett.
(#21) maximilian4
RAW-ba mentés csak lollipoptól felfelé érhető el, ilyenből meg nem sok van egyelőre a piacon. -
batai15
félisten
válasz
Oppenheimer #19 üzenetére
-
maximilian4
addikt
Esetleg van rá valami alternatíva ami tud raw-ot meg záridő állítást stb., de több készülékre is elérhető?
-
válasz
sz.balazs.95 #12 üzenetére
Nem kell. A felhasználók 99%-ának teljesen megfelelnek a gyári appok, és ez különösen igaz a camera appra. Az 1% kivétel meg elég értelmes hozzá, hogy megtalálja magának azt, ami kell.
(#17) balazs1022: a google saját API-ja csak a lollipopban van. A korábbi androidok esetén az app fejlesztőnek kell megírnia az összes libraryt, itt meg csak meg kell hívnia, vagyis jelentősen lecsökken a fejlesztés ideje, és ezáltal sokkal olcsóbbá is válik, valamint több fejlesztő részére válik elérhetővé.
-
Szatyor95
senior tag
Rossz végénél fogtam meg a dolgot. Én inkább mint felhasználó néztem az érdekeket, te viszont a cég szemszögéből.
Szerencsére nekem már megvannak a jól bevált alkalmazásaim, amik tökéletesen összeillenek a CM lehetőségeivel. Csak ezt a gyűjteményt nem szeretem növelni, pláne úgy, hogy valamiből kettő is legyen.
-
balazs1022
őstag
En meg azt nem ertem h miert kell hozza lollipop?
Az enyem is 4.3-on mar tud zarido allitast meg RAW-ot is.
Vagy ott az S4 zoom, az lehet 4.2vel jott es abban is van zar allitas, vagy ott a htc, xiaomi.
A masik dolog h rafogjak h az 5.0 tudja megis alig van olyan telo amin 5.0/es kompatibilis vele.Amugy en is azt tapasztalom h a gyarinal nincs jobb alternativa.
-
batai15
félisten
válasz
Szatyor95 #15 üzenetére
Pedig valóban így van .Sokkal kevesebb bevétel lenne app fejlesztőnek, és végső soron a google -nak.
nem a semmiért kell egy rakat appot telepíteni hogy a stock droid jobb legyen.
Persze vannak nagyon jó cél appok is mint pl power amp, solid explorer amiket amugy is meg venne az ember. -
pakriksz
őstag
kell is ilyen app, katasztrofálisak a kamera appok androidon. Az alap az buta de stabil, a többi pedig fizetős, és crashel, úgy hogy aztán más app is "nem lehet csatlakozni a kamerához" üzeneteket dobál miután egy ilyen hulladék beragad... aztán lehet újraindítani a rendszert, hogy újra hozzáférhető legyen a kamera.
-
így viszont a gyáriak értelmetlenek, mert úgy is mindenre kell keresni egy viszonylag értelmes alternatívát, ami mondjuk nem minden esetben egyszerű, főleg ha egy adott dologból százezres nagyságrendű van, mert minden második "fejlesztő" csinál olyat.
Ez most nem kimondottan a kamerára vonatkozik, hanem általánosságban. -
Teo.
aktív tag
Akinek fent van az app, az megtudja mondani mennyi az elérhető legnagyobb záridő ?
-
batai15
félisten
Cm12 alatt próbálta már valaki?
-
válasz
sz.balazs.95 #3 üzenetére
Minden app fejlesztő lehúzhatná a rolót, ha mindent megcsinálna a google.
-
Thaaleum
aktív tag
válasz
Plazmacucci #5 üzenetére
Attól még egy sw is tud javítani egy kamera teljesítményén.
-
batai15
félisten
Pff na ez kellene nekem!
-
-
Szatyor95
senior tag
Kicsit szánalmasnak érzem ezt. Még töltögessek le plusz alkalmazásokat azért, hogy egy olyan dolgot használjak, aminek alapból ott kéne lennie?
-
De ez akkor is milyen béna már, hogy adott az API, de a gyári kameraszoftver mégsem képes erre.
Oké, hogy le lehet szedni másikat, de én azért elvárnám a Google-től, hogy a saját maguk által készített API-kat rendesen kihasználják.
-
Thaaleum
aktív tag
Na, ezért nem kell sírni, hogy a Nexus 6 csak a Google Camerát kapta meg, majd ez (és remélhetőleg egyre több ilyen szoftver) ki tudja használni a kamerája képességeit.
-
Peet91
aktív tag
Reméljük dob majd a nexus 5 általános képminőségén...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Konzol Screenshot
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest