- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc88
senior tag
HA Intel fan , ha nem , én is i5-öt vettem volna a helyébe , amikor jóval gyorsabb mint az AMD csúcs 965-öse , és az utóbbi 3.4en ment , az i5-750 pedig alapórajelen 2.66-on , ha ezt felhúzod 3.4re , akkor rájön az ember , hogy mégis ezt éri meg megvenni ennyi pénzért !
Kelzsoca : Szerintem az Intelt nem nagyon érdekli , hogy kijön az AMD 6 magosa .
A másik meg hogy akinek most i7-je van az , ha nagyon akar , akkor nyom a biosba 1 HT-ON enabledet aztán csókolom , de pl. nekem nincs bekapcsolva , és nem is lesz 1 JÓ darabig , mert teljesen felesleges . -
dízelracer
őstag
Ezt írtad.:
"Nem szamit az orajel."
majd egy mondattal később:
"A boltban 42 ezerert 3,4 gigas amd jar 47 ezerert meg 2,66 gigas intel."
És még nem üti egymást a két mondat? Ahogy látom barátom itt nem az én értelmi képességemmel van a baj... A flame keltésedre meg nem vagyok vevő.
"A sebesseg szamit amit a penzert megkapsz"
Tényleg? Arra mit mondasz, hogy a tesztek többségében gyorsabb volt az alacsonyabb órajelű i5 processzor és a kettő között nincs 5000forint különbség sem? Normális hangnemben kérném a választ ha lehet. Kösz.
Mercutio: ezek mindent visznek:
-
nkmedve
őstag
Aki nem tuningol annak nem számit az órajel nyilván, de PH azért egy elég tuningos közösség ahogy én látom. Ilyen tekintetben pedig jobb vétel az i5 még a magasabb árát figyelembe véve is.
Vásárlásnál én figyelembe vettem a tuningot és a fogyasztást és igy az i5 lett a győztes. Olcsóbb PII X4-ek lehettek volna alternativák, mert azokat is fel lehet tolni nagyjából annyira amennyire a 965-öt (bár a fogyasztás valószinű magasabb lesz) csal hát a maximális teljesitmény úgy is nagyon elmaradt volna az i5-től.
Tehát szerintem aki nem akar sokat rászánni a procira de kell a 4 mag, az vegyen egy olcsóbb X4-et és tuningolja, akinek pedig fontos a teljesitmény és van keret egy i5-re annak az jobb lehet. Az i5-750 tuning nélkül hozza a PII 965 szintjét (sőt), tuninggal pedig csak az i7-ek jobbak nála. -
dízelracer
őstag
Nem szamit az orajel. A procik neveiben nem is szerepelnek mar sok eve. A boltban 42 ezerert 3,4 gigas amd jar 47 ezerert meg 2,66 gigas intel. Csak ez szamit!
Akkor most döntsd el, hogy számít az órajel vagy nem mert ez a két mondatod csúnyán üti egymást!
Amúgy a prociról volt szó már bocsánat nem az alaplapról... Az Intel átlag 3-4ezer forinttal drágább miközben ugyanazt a teljesítményt nyújtja és egyértelműen az látszik a teszteredményeken, hogy kevesebbet is fogyaszt mint a Phenom. Íme:
szerk:
Azért a 7-Zip (122w vs 166w) és a FarCry2 (165w vs 222w) eredmények is magukért beszélnek. Ha heti szinten csak 6-8órát játszol a procik közötti árkülönbség többszörösét kifizeted az elmű-nek 2év alatt.
-
dízelracer
őstag
És mennyivel olcsóbb?
IPON: 42.445Ft (PII 965) vs. 47.011Ft (i5-750)
AQUA: 47.640Ft (PII 965) vs. 48.760Ft (i5-750)
HARDVERKER: 40.750Ft (PII 965) vs.46.000Ft (i5-750)Azt felejti el mindenki, hogy amíg az AMD 740MHz-el magasabb órajelen jár addig a tesztek nagy részében ugyanúgy (vagy jobban) teljesített az i5-750. Ezek után nekem simán megérne plusz 3-5ezer forintot az i5. És mielőtt rohanna valaki, hogy milyen drágák az 1156 lapok ez sem igaz. Egy kulturáltabb AM3 lap is 18.000-20.000be van. 23.800ért Biostar TH55XE lapot kapsz ami azt hiszem tuning terén is komolyat villantott. Szóval az ár/érték arányra sem lehet panasz i5 konfig esetében. És ha felhozzuk azonos órajelre mindkét procit nem lehet kérdés, hogy melyik az ütősebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen autót vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Revolut
- Proxmox VE
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest