- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
eXodus
őstag
válasz
dízelracer #385 üzenetére
[link]
BANt neki! -
Chaser
legenda
válasz
dízelracer #372 üzenetére
Aztán ha nem stabil -előfordulhat- még se olyan jó, bár dícséretes elképzelés. Aki már OC-re adja a fejét, ne legyen rest utánanézni, van elég fórum, az én környezetemben nem sok emberke van aki nem tuningol mióta ismer
Nekem meg csak azért kell a tuning lehetősége, ha kedvem van játszhassak, 1ébként kb az esetek 5%-ában használom tuningolva bármelyik gépemet is, akkor is max 20-30% többlettel.
775-ös cpu meg nagyon jó hogy jön, de minek, hova?van már épp elég, 1156-ba meg alig van. Ha 775-öt majd boltban nem lehet kapni, fix hogy jön kisebb 1156-ba, am3-nál a legolcsóbb a 140-es sempron, ami 10k alatt van, x2 240 se sokkal drágább és használható, lapok meg jóval olcsóbban is vannak amd alá, én 12k-ért vettem újan GB-t 740G+SB710-zel ami nekem bőven jó. Kezdetnek rögtön csökkenthetné az intel az SB-k árát, mert röhej hogy gyakorlatilag azt kell megfizetni a lapokban és iszonyat drágán.
-
Chaser
legenda
válasz
dízelracer #370 üzenetére
Láttam, de ez olyan hülye gyerek tuning
a turbo 100 se semmi...kiadhatnának végre 1156-ban is lowend procit, mindjárt nagyobb lenne a vásárlói kedv..adott egy lehetőség faxa htpc dolgok létrehozására, ha már az igp és a cpu mellett van, 1 hűtéssel le lehet tudni mindent, igp már audio szempontokból modernebb is mint az amd megoldása, de a legolcsóbb cpu 20k felett van...mondjuk c2c kb hozza az E8-ak szintjét, de hétköznapi dolgokra sok. Most meg kell várni amíg s775 végleg bezár, addig nem adnak kisebb cpu-t?
utána biztos, ellenfél nélkül mradna az amd belépőszinten, azt meg úgyse hagyják.
-
Chaser
legenda
válasz
dízelracer #347 üzenetére
18k körül van hozzá asrock lap amivel tuningolni is lehet, igaz hogy csak asrock, de elég pofás és viszonylag olcsó. usb/sata3 felejtős, de van rajta pow.er esata, abból 2 is. Elég jókat írnak a lapról
-
fLeSs
nagyúr
válasz
dízelracer #347 üzenetére
"A Core i7 meg egy teljesen más dimenzió "
erről nekem is kb. ez a véleményem, de nem csak a Phenomhoz képest, de már a Core 2-höz képest is.
ha érdekelne a téma akkor egy i7-870-et (vagy 860-at) vennék, brutálisan erős és közben hihetetlenül keveset fogyaszt ([link]), ez a proci a jelenlegi legjobb sztem. csak drága és semmi értelme (legalábbis nekem) -
Gyuri27
félisten
válasz
dízelracer #336 üzenetére
[link], [link] 21k a difi. [link] ráadásul itt egy 940-s van. Azt a nagy alázást nem látom. Azt sem, hogy az intel proci termelné az áramot.
A játékok meg high beállitáson elég szépen muzsikálnak a 965-n.
Halkan teszem hozzá, hogy a 940 ára 128k.
ASROCK X58 Extreme3 43k, ASROCK 890GX Extreme3 27k. A ramok árban kb egálban vannak. Bár egyik 3 giga a másik 4.
Tehát ha a 920 árával számolunk akkor 36k a különbség. Na ezek a tények. -
Oliverda
titán
válasz
dízelracer #330 üzenetére
Az AMD jelenlegi csúcsprocesszora 12 magos és 2,3GHz-en üzemel. Opteron 6176-nak hívják. A herélt i5-öt úgy eszi meg reggelire mint a huzat. Igaz nem is egy kategória a két cucc.
Bő egy hét múlva pedig már kapható lesz olyan középkategóriás AMD is ami szintén csúnyán elveri. Ráadásul nem is lesz drágább maga a proci, az alaplap pedig mint már itt sokan leírták több ezerrel is olcsóbb lehet mint a bővíthetetlen 1156-os zsákutca foglalattal szerelt lapok.
Akinek van egy kis esze az nem szalad ezek után megvenni az i5-öt.
-
Lacc88
senior tag
válasz
dízelracer #316 üzenetére
Jónak jó az AMD is , és lesz is AMD-m talán , ha 1 kicsit felnyitják a szemüket a közeljövőbe , és észreveszik , hogy be kéne szállni a versenybe .
Ez kb , akkor lenne verseny , ha az AMD 955 meg a 965 megverni az i5öt azonos órajelen , de ettől nagyon messze van az AMD , borzalmasan . -
Henkei
tag
válasz
dízelracer #303 üzenetére
Olvasd el parszor ujra hatha a vegen koppanni fog.
Arra meg azt mondom hogy az alaplap felaraval egyutt osszejott tobb mint 10000 forintos kulonbseg mitt az osszes tesztben illett volna hogy megelozze az amd procijat es nem csak a meresek 60 szazalekaban!
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
dízelracer #303 üzenetére
Hagyd, engem se értett meg egy-két ember hogy miért váltottam 925-röl i530-ra. Pedig én tényleg kedvelem az AMD-t. Viszont az Intelnél a foglalatok körüli kavarás talán egy kicsit az AMD malmára hajtja a vizet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
dízelracer #278 üzenetére
ASrock lapok az egy külön állatfaj, létezik a rég kihalt AMD 939-es foglalattal szerelt lap a majdnem legújabb integráltGPU-s csipszettel
sőt a mégrégebbi Socket 754 is támogatott egy majdnem ugyanolyan erős csipszettel
-
Henkei
tag
válasz
dízelracer #297 üzenetére
Nem ut semmi semmit raadasul a te ertelmi szinted sem uti azt a merteket ami kellene ahhoz hogy ezt elsore megertsd. A sebesseg szamit amit a penzert megkapsz. Proci ala pedig kell alaplap is kulonben nem fog mukodni. Hiaba lenne 1000 forint a proci ha a legolcsobb alaplap 100000 forint lenne hozza.
Az i5 proc 30 watttal kevesebbet eszik teljes terheles alatt. Ez van a teszben ahol a procok fogyijat mertek. Ezzel jo ha 3000 forint osszejon egy ev alatt neked pluszban ha napi 8 orakat jatszol vagy csutkan jaratod a gepet. Na de kinek van ideje nyolc orat jatszani naponta? Aki komolyan dolgozik az ugyse gagyi 5ot vesz vagy ilyen amd fene procit hanem opteront vagy xeot. A verbeli jatekos kisemberek pedig mar xboxon olik egymast.
Medve::
Nekem egy 2 magos energiatakarekos kis gepem van amin letoltok es netezek meg egy dupla prois amin csak a melo megy. Tuningolni nem nagyon szoktam mostansag mert nem fer bele. :-)
en mar csak azert sem vennek ilyen i5 cuccost mert ahogy itt olvasgattam egy zsakutca cpu bovitesben. Meg 6 mag sincs hozza es talan nem is lesz. Alaplapot cserelni pedig a fene akar masfel evente!
-
Gyuri27
félisten
válasz
dízelracer #297 üzenetére
"Azért a 7-Zip (122w vs 166w) és a FarCry2 (165w vs 222w) eredmények is magukért beszélnek. Ha heti szinten csak 6-8órát játszol a procik közötti árkülönbség többszörösét kifizeted az elmű-nek 2év alatt."
Ne is sörözz, meg bulizz mert a kocsmárosnak sokkal többet fizetsz. A kávé, cigi is felejtős.
Hagyjuk már ezt a: ha keveset fogyaszt a procid 10 év mulva gazdag leszel dumát. Az ember annyi f.szságra költ, hogy ez igazán nem számit. Nálad pl ott a net. Szerintem tök fölösleges.
Annak fényében meg pláne nem igaz, hogy itt a népek többsége nem kevés + fesszel húzza sz.rrá az intel prociját. Ott pedig négyzetesen nő a fogyasztás is és a melegedés is.
-
Henkei
tag
válasz
dízelracer #295 üzenetére
12-13 ezerrel akar!
A g45 msi 16 ezerbe kerul es egy rendkivul jo lap!
Nem szamit az orajel. A procik neveiben nem is szerepelnek mar sok eve. A boltban 42 ezerert 3,4 gigas amd jar 47 ezerert meg 2,66 gigas intel. Csak ez szamit!
-
Gyuri27
félisten
válasz
dízelracer #275 üzenetére
Mint bizonyságot, hogy azért mert 775-s volt a foglalat nem volt kompatibilis. Majd jóval a 965/975 kifutása után megjelent 945-s voltak jók.
Viszont az intel mivel sokáig volt a 775 most kártalanitja magát. -
Gyuri27
félisten
válasz
dízelracer #271 üzenetére
LOL hanyadik rev 945-ben volt ez a nagy csoda? Mert úgy tudom utólagos barkácsolásnak köszönhető, hogy némelyikben a modernebb procik is mennek. [link].
G31: lol utólag nem nehéz kompatibilisnek lenni. -
Bluegene
addikt
válasz
dízelracer #120 üzenetére
gondolom ez csak vicc, tistában vagy h a sütő 5000W-ot is megkajálhat?
-
válasz
dízelracer #66 üzenetére
Nem kell eldobálni, de ha eljön az idő amikor kevés a teljesítménye, akkor ugyanúgy platformcsere kell, mint a 775-ösök esetében. Az pedig nyilvánvaló, hogy egy jobb 775 és egy 1156 rendszer teljesítménye között nincs olyan egetverő különbség (pl 4GHz-es C2Q és i5-750) , tehát körülbelül ugyanakkor fognak elavulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- Quadro FX 570 eladó
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest