Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz
Oliverda #375 üzenetére
Van különbség az EIST/CNQ bekapcsolt és kikapcsolt állapota között. Nekem K8-as és C2D-s notimnál egyaránt feltűnt (nem teljesitménybajnok egyik sem, lehet azért érződött olyan nagyon).
Átlag használat mellett érezhetően jobb lett a válaszideje a gépnek ha kikapcsoltam ezeket a funkciókat. Notinál van hasznuk akkuról használva, de asztalinál már eszembe se jutna bekapcsolni őket (igy is hűvös és nem eszik sokat, de gyorsabb).Nehéz lenne ezt kimérni mert legtöbb benchmark folyamatosan terheli a procit igy az végig maximumon jár, de biztos vagyok benne, ha valaki irna erre egy tesztet akkor világosan lehetne látni a különbséget. Gondolok itt egy olyan tesztre ami csak időközönként terhelné a procit, mondjuk kissebb, néhány tiz vagy száz millisecundum alatt elvégezhető apróbb feladatokat tartalmazna ezek között rövid szünetekkel.
-
nkmedve
őstag
Én azért nem lennék meggyőződve róla, hogy bármely Phenom könnyedén viszi a 4GHz-et 24/7-ben ésszerű fesszel és egy közepes hűtővel. Ugyan úgy igaz ez az i5-re és i7-re is, csakhát azok valamivel gyorsabbak azonos órajelen.
Azzal egyet értek, hogy annak aki tuningol jó befektetés egy kissebb Phenom X4 feltolva 3.6-ra mondjuk. A 965 ebben a kategóriában (tuningot és fogyasztást figyelembe véve) viszont már egyáltalán nem jó vétel szerintem.
Tehát AMD inkább alsó és közép kategóriában versenyképes (ott viszont nagyon) fennebb már nem. -
nkmedve
őstag
Aki nem tuningol annak nem számit az órajel nyilván, de PH azért egy elég tuningos közösség ahogy én látom. Ilyen tekintetben pedig jobb vétel az i5 még a magasabb árát figyelembe véve is.
Vásárlásnál én figyelembe vettem a tuningot és a fogyasztást és igy az i5 lett a győztes. Olcsóbb PII X4-ek lehettek volna alternativák, mert azokat is fel lehet tolni nagyjából annyira amennyire a 965-öt (bár a fogyasztás valószinű magasabb lesz) csal hát a maximális teljesitmény úgy is nagyon elmaradt volna az i5-től.
Tehát szerintem aki nem akar sokat rászánni a procira de kell a 4 mag, az vegyen egy olcsóbb X4-et és tuningolja, akinek pedig fontos a teljesitmény és van keret egy i5-re annak az jobb lehet. Az i5-750 tuning nélkül hozza a PII 965 szintjét (sőt), tuninggal pedig csak az i7-ek jobbak nála. -
nkmedve
őstag
válasz
Champipi #247 üzenetére
Grafikus kártyától függően, nagyobb felbontásnál még most is elég egy húzott E5200, nagyjából bármilyen játékhoz. Alap órajelen kicsit gyengécske, de 3.3 - 3.5 GHz-en szépen muzsikálnak még azok.
(#246) fLeSs - Arra én is kiváncsi vagyok, kicsit nekem is fájt a szivem mikor kiadtam a pénzt az i5-750-re bármennyire is megérte az árát. Pedig nálam volt haszna (render, nagyobb C++ projektek kompilálása, stb.). Átlagos felhasználásban viszont csak minimálisan mutatkozik meg az ereje az azelőtti E5200-hoz képest.
-
nkmedve
őstag
Na a tesztből is kiderült, hogy jól választottam amikor beneveztem egy i5-750-re. Akkor nagyon vaciláltam a PII 965 és az i5 között.
Végül, mikor kicsit jobban utánaszámoltam a dolgoknak, rájöttem hogy az i5 az egyértelmű választás ebben a kategóriában (két hónapja legalábbis az volt). Tuningolt eredményekben eléggé megveri a Phenomot, fogyasztása jobb, azon kivül pedig árban sem volt eget rengető a különbség (proci+alaplapot figyelembe véve úgy 10-15%-kal jöttem ki drágábban mint Phenommal).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest