- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
válasz
Oliverda #335 üzenetére
Amúgy lehet hogy meg fogsz lepődni de ha növeled egy processzor órajelét akkor több utasítást lesz képes végrehajtani egységnyi idő alatt, nő a számítási teljesítménye ergo "erősebb" lesz.
Ajánlom még figyelmedbe a táblázatot, és érdemes megnézni hogy a csúcs phenom proci mit hozott össze úgy általában tuning hatására: [link]
-
kelzsoca
félisten
válasz
Oliverda #335 üzenetére
Nem lepődöm meg, ezzel tisztában vagyok, de itt a legtöbben a processzort csak a játékok miatt tuningolják, és egy ilyen laza kis tuning miatt jó ha pár FPS-t nyernek, tehát nem igazán éri meg, főként úgy hogy a tuning hatására mint tudod megnő a fogyasztás és a hőtermelés is.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Oliverda #329 üzenetére
Akkor megnyugtatlak értek hozzá, nekem ilyeneket ne ajánlgass.
A lényeg hogy véded a saját processzorod, ami természetesen nem gond.
De láthatod hogy jóval magasabb órajele ellenére sem képes legyűrni egy középkategóriás Intel processzort, ezen az sem sokat változtat hogy az illető 4GHz-en járatja vagy sem.
A 6 magos AMD-k valóban jónak ígérkeznek, és itt lenne az ideje hogy kicsit megszorongassák már az Intelt, hogy egészséges árverseny alakuljon ki!
-
kelzsoca
félisten
Majd a friss 6 magosokkal sikereket érhet el az AMD, az eddig megjelent phenomok már jobbak nem lesznek, csak sajnos az AMD fanok, illetve azok akik ilyen processzorral rendelkeznek ezt nem szeretnék belátni, illetve fáj az igazság és a tények.
Ez kb , akkor lenne verseny , ha az AMD 955 meg a 965 megverni az i5öt azonos órajelen
Ez akkor lett volna verseny ha a csúcs AMD a csúcs Intelt szorongatja meg, és nem a középkategóriásat próbálja több kevesebb sikerrel
-
kelzsoca
félisten
Így van, én voltam a hülye hogy egy technológiailag fejlettebb, energiatakarékosabb, és erősebb konfigurációba fektettem a pénzem, mint a jelenlegi AMD
Persze várhatóan már nem jönnek a 1156-os platformra friss processzorok, de én ezzel tisztában is voltam/vagyok.
A processzort és az alaplapot ~2.5 évre terveztem (egyébként sem használnám tovább, már csak a garanciaidő lejárta miatt is)Az AMD hamarosan megjelenő 6 magos processzorai sem különösen izgatnak, de mindenképpen fontos hogy érkeznek.
Az Intelt remélhetőleg sikerül megszorongatni ezzel a lépéssel, illetve egy árverseny is kialakulhat, bár az Intel nem igazán szokott ezekbe beleugrani -
kelzsoca
félisten
A cikket hozzáértők írták, szóval nincs benne hülyeség
Az Intel s775 egy kifutó platform, mint azt olvashattad, további processzorok nem érkeznek hozzá, és vélhetően hamarosan már az eddig megjelent processzorokat sem fogod már újként megtalálni hozzá (vagy ha igen magas áron)
Továbbá kérdéses hogy alaplapokat meddig gyártanak hozzáA cikk sok helyen ellentmondásos, mert több helyen elavult technológiának bélyegzi a Core2-t, de másutt meg leszögezi, hogy "még két év múlva is megállja majd a helyét". (Akkor meg hogy lehet elavult már most?)
Attól hogy elavult (ami igaz is) még megállja a helyét, hiszen a technológia gyors ütemben halad(t)
Egy átlag felhasználónak tökéletesen elegendő egy 775 rendszer is, főként akkor ha már rendelkezik ilyennel.(esetleg bővíti is)
Neki nem éri meg teljes platformot váltani, viszont aki régi gépről vagy a nulláról indul, és rendelkezik megfelelő kerettel, az Intel s775 platform már nem ajánlott vétel.
Szűk kerettel rendelkezőknek ettől még jó választás vagy AMD fronton az AM2+Eddig mindenütt azt olvastam, hogy a programok többsége még a két magot sem használja ki, ami meg mégis, azok meg általában professzionális alkalmazások. Lemaradtam valamiről, és ez változott volna?
Egyre több program/játék/OS használja ki a kettőnél több magot, és ez a jövőben várhatóan még emelkedni fog.
Nekem 8500-asom van, és még csak meg se húzom, mert semmi nem lassú vele, és - amatőrként - van egy olyan érzésem, hogy ha többet használnék profi programokat, akkor sem lenne elviselhetetlenül lassú.
A tesztben láthatod hogyan szerepelt az általad is használt processzor, általában az utolsó helyet bérelte ki magának.
Még egy 27k-s processzor is csúnyán rávert, ha pedig most megnézed mennyibe kerül (már ha lehet kapni még) ez a cpu amit használsz, akkor láthatod hogy egy i3-530+hozzá egy alaplap is közel annyiból kijön már
Ami erősebb-modernebb-energiatakarékosabb. -
kelzsoca
félisten
Már miért lenne lehuzott?
Ennyit tud a jelenlegi csúcskategóriás AMD, ezek tények, ha meg a 955 kerül bele, még ilyen eredményeket sem ér el (tuning nélkül) bár az a 200MHz különbség nem sok, amivel alapon ketyeg.
Ami viszont megéri a pénzt, az az 1366-os készlet. Lassan két éve van a piacon, és prémiumkategóriás processzorok mennek bele. Legjobb vétel természetesen egy i7 920/930.
Baromi jó vétel egy 60k-s processzor (hozzá drága alaplap+ram) ha azt ki is használod, tehát dolgozol vele, játékra akár az i5-750 akár az AMD phenom 955/965 is ennyit tud(olcsóbban)
Egyébként annyira időtálló platform hogy 2011-ben állítólag jön az utód [link]
-
kelzsoca
félisten
Már az elején tudtam, hogy a i5-750 különösen ajánlott plecsnit fog kapni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest