- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
pedig van értelmük, ami ki is mérhető.
energiagazdálkodás -
AMD: CnQ + C1E
Intel: EIST + C1E + C-statesüresjárat:
mindezek ki vannak kapcsolva, de nem terhelődik a gép. láthatóan többet fogyaszt mind.CnQ és EIST: szorzó és feszültségcsökkentés
C1E: üresjáratban HALT utasítás
C-states: mag teljes lekapcsolása (ezt csak a Nehalem tudja, ami meg is látszik a mérési eredményeken) -
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #362 üzenetére
"Na de ha gyakorlatilag nem lassabb a cucc bekapcsolod C'n'Q mellett akkor ez most hogy?
"
én csak a programok elindításáról beszélek, nem egy teszt/benchmark végeredményéről.
a program elindítása előtt 800 mhz-en megy az AMD proci, amikor rákattintasz az ikonra, akkor megterhelődik a proci és felugrik az órajel, és erre mondom, hogy sztem lassabb, mint az EIST. érzésre egy picit lassabban kezdődik el a program betöltése. de mint írtam ez könnyen lehet, hogy csak a déli híd miatt van, mert végülis a betöltés az betöltés. vagy a memóriaelérés a lassabb, a program lassabban kezd el betöltődni a memóriába.egy teszt/bench futtatása közben elvileg folyamatosan terhelődik a proci szal nem kéne, hogy a CnQ vagy az EIST ugráltassa az órajelet.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #359 üzenetére
"Nem ugrik fel semmivel lassabban 800-ról max órajelre mint a max órajel alatti lépcsőről a max-ra. "
most nem AMD vs. AMD-ről van szó, hanem AMD vs. Intelről. én arról beszéltem, hogy _sztem_ az EIST gyorsabb, mint a CnQ.
"Van erről valami számszerűsített mérésed?"
nincs. az egészet úgy kezdtem, hogy _sztem_, és hogy _érzésre_.
"Mondjuk szerintem meg könnyen lehet hogy alaplap specifikus (is) a dolog."
tudom, az Asusra gondolsz.
csakhogy ezt az összes alaplappal tapasztaltam, tökmind1, hogy MSI, Gigabyte vagy Asus, és az is, hogy milyen chipset.
btw engem nem fogtok meggyőzni az ellenkezőjéről, mert tudom, hogy mit tapasztaltam. ettől még nem lesz rosszabb az AMD platform.
"Olyan lesz az árázása hogy akár az is bőven megveheti magának aki otthonra a sima asztali gépébe akar procit. Még mielőtt azt mondod hogy felesleges nézz körbe hogy hány ember vett itt már 4 magos procit. Meg olyat ami HT mellett 8 szálat képes kezelni."
az hogy sokmindenki vett még nem jelenti azt, hogy szükségük is van rá. egyébként a fórumos emberek nem mérvadóak, egy sima júzer nem fogja megvenni, max 3 év múlva amikor a Tescós gépeket is ilyenekkel fogják szerelni.
ha megjön ez a hatmagos akkor majd a HDD-tesztekre "kifejlesztett" Vmware-es tesztet ki fogom rajtuk próbálni, ez végeredményben háttértár teszt, szal ha az egyik déli híd randomban lassabb mint a másik akkor ki fog derülni.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #355 üzenetére
"Nem tudom hogy mit vettél észre de nem fogsz tapasztalni teljesítménybeli különbséget ha ki és be kapcsolgatod a C'n'Q-t."
én arra gondolok, hogy lassan ugrik fel 800 mhz-ről a max órajelre (vagy vmi más kapcsol lassabban fel, akár a NB).
plusz sztem az SB lassabb randomban.a kettő együttes hatása, hogy lassabban indul a win, lassabban nyílik meg egy ablak, lassabban indulnak el a programok. már hozzászoktam az intelhez ezért minden ilyen kis különbséget észreveszek.
például AMD-n ha duplakattintok a CB11.5 ikonjára az asztalon akkor érezhetően lassabban kezd el betöltődni, a duplakatt után mintha egy picit még gondolkodna. persze ezt képtelenség kimérni.
1ébként a tesztben 890GX van én meg a 750-es déli hídról beszélek ami régebbi kiadás.
anélkül vettem ezeket észre hogy gondoltam volna rá, hogy kerestem volna a "hibát". ez nem placebo, mert mindig ez van amikor AMD platformon tesztelek vmit.
szerk: i7-870 ~14000-et kap. ezért írtam, hogy a phenom x6 munkaállomásba jó lesz.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
dízelracer #347 üzenetére
"A Core i7 meg egy teljesen más dimenzió "
erről nekem is kb. ez a véleményem, de nem csak a Phenomhoz képest, de már a Core 2-höz képest is.
ha érdekelne a téma akkor egy i7-870-et (vagy 860-at) vennék, brutálisan erős és közben hihetetlenül keveset fogyaszt ([link]), ez a proci a jelenlegi legjobb sztem. csak drága és semmi értelme (legalábbis nekem) -
fLeSs
nagyúr
core i5 vs 12magos opteron
"a legtöbben a processzort csak a játékok miatt tuningolják, és egy ilyen laza kis tuning miatt jó ha pár FPS-t nyernek"
ha megnézed a cikk tuningos oldalát akkor kiderül, hogy valóban csak pár fps-t nyerünk vele.
játékhoz VGA.
phenom x6: sztem "user exprerience"-ben ez sem lesz olyan jó mint a core. nekem a phenommal most is az volt az egyik bajom, pontosabban a chipsettel hogy érezhetően lassabb néha mint az intel déli hídja és a cnq is lassabb mint az eist (lassabban kapcsol fel). én ezt már elég régen észrevettem de nem foglalkoztam vele. a déli hidas dolgot anand nemrég kimérte úgyhogy nem tévedtem. másrészt ugye ezek alacsonyabb órajelen fognak járni (2,8-3,2 ghz). workstationbe jók lesznek de otthonra 1. felesleges 2. nekem a core, pontosabban a déli híd jobban tetszik "érzésre" (itt most nem arról beszélek, hogy beleszerettem
).
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
én a kétmagosomon átkonvertálgattam pár filmet a handbrakkel, kb. fél-háromnegyed óra volt egy film, emiatt nem vennék 4-6 magos procit, persze nekem nincs 800 DVD-m csak 8-10 volt (szerk utólag megszámoltam, és valójában csak 6) amit már alig volt képes beolvasni a DVD-író és emiatt mentettem el.
-
fLeSs
nagyúr
wow bakker, hirtelen mindenki 3D-ben tervez és videókat vág.
nem semmi. és gondolom ez a munkátok is. hol lehet ezeket a munkákat megtekinteni? -
fLeSs
nagyúr
Kíváncsi lennék rá, hogy aki itt Core i7-et meg Phenom X6-ot vesz az mire használja a gépét?
Elárulnátok? Mi az amihez 6-8 szálon kell számolni? -
fLeSs
nagyúr
"Na, most szó szerint nyilván nem szerepel benne az "elavult" szó, de mi mást jelenthetne az a mondat?"
akárhogy is nézzük a core i5 gyorsabb és kevesebbet fogyaszt, ergo az e8600 elavult hozzá képest. ez még nem jelenti azt, hogy nem jó.
"Én még emlékszem azokra a cikkekre, amikor megjelent a Core2, aztán meg (azon belül) a Wolfdale: annak idején mindenki el volt ragadtatva tőlük, komoly tesztek készültek, "komoly munkákról". Tehát ha akkor jó (nagyon jó) volt komoly munkára, akkor ma miért nem az? Ez most tényleg kérdés és nem szúrkapiszka. Mi változott? (HD tartalmak megjelenése?)"
"nincs is semmi baj, amíg nem komolyabb munkára használjuk a gépet.""
dolgoztál már a gépeden olyan programmal, aminél számít hogy mennyi idő alatt végez és ettől függ a fizetésed?
-
fLeSs
nagyúr
az igazi baj az, hogy az ideírkálók azt hiszik, hogy mindenki tuningol.
tudom, aki idejár és tájékozott az tudja, hogy hogyan lehet xy proci órajelét a duplájára emelni vagy bekapcsolni +2 magot de az olvasók nem ezt veszik alapul, hanem az alapbeállításokat. az emberek döntő többsége nem tuningol.én sem tuningolnék ha nem értenék hozzá és nem is érdekelne mert úgy is elég lenne a proci teljesítménye. a melóhelyi gép (P35+E6750) megy akár 3,5 GHz-et is de semmi szükség rá.
-
fLeSs
nagyúr
ezek vizes eredmények 18 fokos procival. léggel mit megy?
szerk már látom, hogy a program rosszul írta ki, BIOS-ban 26-28 fok 21 fokos szobában. ez elég hihetetlennek tűnik, de majd meglátjuk.
érdekes módon az AMD-vel kapcsolatban elég sokat hallottam már arról, hogy ilyenjól meg olyanjól lehet tuningolni (a C3-at is csak emiatt néztem meg), aztán a valóság erre rá szokott cáfolni, az Intelekkel meg tök könnyedén megy.
remélem ez a thuban tényleg jobb lesz. -
fLeSs
nagyúr
most írták lejjebb, hogy a prime nem jelez hibát de meló közben instabil.
btw az olvasók 99%-a nem overclockertől vagy HERR Z-től fog procit venni. szép és jó dolog ez de kb. annyira érinti a júzereket mint anno a radeon 9500@9700, volt pár embernek de a többség nem ebben gondolkodik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest