- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
beta
aktív tag
válasz
kelzsoca #351 üzenetére
oda van irva miert:
"A Phenom a 15%-os órajelemelés ellenére csak 7-12%-ot gyorsult, szerintünk az L3 cache alacsony órajele fogja vissza az architektúrát. Ezt sajnos nem sikerült 2,2 GHz-en stabilizálni, ezért hagytuk alapon, 2 GHz-en."
3900 core/1600 ramhoz illett volna minimum 2.4-2.6ra huzni az imct. de ha megnezed cinebenchnel ahol nem szamit a memoria igy is nagyon jol skalazodott tuninggal.
-
Oliverda
félisten
válasz
kelzsoca #332 üzenetére
Én nem védtem semmit csak itt páran égtelen ökörségeket hordanak össze amit lehet hogy még valaki el is hisz ha nem szólok.
Amúgy lehet hogy meg fogsz lepődni de ha növeled egy processzor órajelét akkor több utasítást lesz képes végrehajtani egységnyi idő alatt, nő a számítási teljesítménye ergo "erősebb" lesz.
mod: túl késő
-
ZIL
tag
válasz
kelzsoca #286 üzenetére
Ahh egy Intel hívő
.
Én ár-érték arányokról beszélek, nem az abszolut teljesítményről. Az emberek többségének ugyanis nincsenek végtelen anyagi forrásai gépvásárlásra. Azt meg már ne is említsük, hogy az AM3 időtállóbb és univerzálisabb platform.
A fogyasztáson kívül semmiben nem veri bucira. De amúgy kinek merre húz a szíve...
Nekem 21E Ft-ba került a procim, ezután senki semmilyen érvvel nem győz meg, hogy rosszul vásároltam.
-
Champipi
aktív tag
-
VIC20
őstag
válasz
kelzsoca #230 üzenetére
"Erre majd jön a válasz, hogy itt most átlagfelhasználókról van szó
"
Felőlem mosolyoghatsz, de ha jól emlékszem, ezzel kezdtem, ó, nagy jövendőmondó.
fless: Így már oké, tehát a vérprofiknak, kiknek minden MHz fontos, azoknak biztosan hangsúlyos a különbség.
Még egy kérdés: MOst azt mondtad, hogy az i5 kevesebbet fogyaszt, ez igaz? A táblázatban a Core2-nek volt a legkisebb TDP feltüntetve. Nekem passzív géphez kellene.
-
Lacc88
senior tag
válasz
kelzsoca #207 üzenetére
Ja ha kijön az utód , akkor is Premium marad az i7 1366 széria
Meg ugyan úgy jók lesznek a Core 2 Quadok is éppen ugyan úgy mint most .
Nem hogy a 4 magos Quadok lesznek még jók , hanem szerintem még az E8400-as széria is jó lesz még .Kivéve a 4 magra épülő programokra/játékokra .
-
VIC20
őstag
válasz
kelzsoca #209 üzenetére
Bocs, lehet, hogy félreérthető voltam: nem állítottam olyat, hogy hülyeség lenne benne, csak azt, hogy ellentmondás, "félreérthetőség".
"A tesztben láthatod hogyan szerepelt az általad is használt processzor, általában az utolsó helyet bérelte ki magának."
Igen, és ez rendben is volna, hiszen természetes a fejlődés. Csak egy dolog nem igazán jött le nekem: az, hogy ez a (pl.) 20-25%-os hátrány most nagyon súlyos, vagy igazából nem számít annyira, mert a gyakorlatban nem mutatkozik meg annyira (pl. játékoknál).
Tényleg lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású, de ezt az elavultsági dolgot továbbra sem veszi be a fejem: szerintem akkor elavult valami, ha már nem vagy csak nagy hátrányokkal lehet használni egy adott célra. Lehet, úgy tűnik, hogy ez csak játék a szavakkal, de szerintem inkább az a játék, ha egyszer azt mondom, hogy elvult, aztán meg azt, hogy még két évig is megállja a helyét.
-
csdm
senior tag
válasz
kelzsoca #207 üzenetére
Az egy dolog hogy jön de akkor is 3 éven keresztül csúcskategória. Processzor fog még bele érkezni. Ha jól emlékazem felreppent egy olyan hir hogy jön 775be egy quad proci még. Tehát koránt sem kell leirni az 1366 ot. Szertintem aki időtallo gepet akar venni, az olyat vegyen.
sry telorol irok nem akartam az ekezetekkel veszodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Revolut
- Proxmox VE
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen R5 2400G
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest