- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dízelracer
őstag
Smokegyuri. Pontosan tudod, hogy nem azért írtam/írom ezeket mert AMD ellenes lennék (hogy mást ne mondjak nem rég váltam meg a 939-es gépemtől amit 2005óta nem volt szívem eladni). Azért mert "odaát" ezzel poénkodunk Lipivel az egy dolog. Nem kell komolyan venni. De az i5-750 és a X4 965 között alig van 2-5ezer forintnyi különbség. És ha nagyon spórolósra fogja az ember a figurát vehet alá 18k-ért is új lapot. Ok az full fapad tuningolni nem nagyon kell vele de nincs is rá igazán szükség mert a i5-750 alapból potens kis dög. AM3 vonalon is kb 17-18k körül kezdődnek a bevállalható alaplapok. Így már azért másabb a kép. Ha minden hozzávaló (vga, hdd, stb) azonos akkor legrosszabb esetben is maximum +5k val drágább egy i5-750konfig. Amúgy meg: [link]
A Core i7 meg egy teljesen más dimenzió a Phenom X4-hez képest. Össze kell őket engedni azonos órajelen és rögtön kibukik a két architektúra közötti különbség. Én erről beszéltem mindvégig. Aki megengedhet magának egy X4 965-öt vagy egy i7-920at annak már csak a nyújtott teljesítmény a mérvadó nem az ár.
-
dízelracer
őstag
válasz
Oliverda #331 üzenetére
Asztali gépekről folyik a "vita" ne keverj ide mást. Lehet itt ár/érték aránnyal meg elavulással dobálózni de azon a tényen ez semmit sem változtat, hogy a jelenleg elérhető legerősebb ASZTALI !!! AMD csúnyán kikap leggyengébb Core i7 től. Ez nem az én elvakult álláspontom hanem az igazság. Ami néha fáj.
-
dízelracer
őstag
-
dízelracer
őstag
Ezt írtad.:
"Nem szamit az orajel."
majd egy mondattal később:
"A boltban 42 ezerert 3,4 gigas amd jar 47 ezerert meg 2,66 gigas intel."
És még nem üti egymást a két mondat? Ahogy látom barátom itt nem az én értelmi képességemmel van a baj... A flame keltésedre meg nem vagyok vevő.
"A sebesseg szamit amit a penzert megkapsz"
Tényleg? Arra mit mondasz, hogy a tesztek többségében gyorsabb volt az alacsonyabb órajelű i5 processzor és a kettő között nincs 5000forint különbség sem? Normális hangnemben kérném a választ ha lehet. Kösz.
Mercutio: ezek mindent visznek:
-
dízelracer
őstag
Nem szamit az orajel. A procik neveiben nem is szerepelnek mar sok eve. A boltban 42 ezerert 3,4 gigas amd jar 47 ezerert meg 2,66 gigas intel. Csak ez szamit!
Akkor most döntsd el, hogy számít az órajel vagy nem mert ez a két mondatod csúnyán üti egymást!
Amúgy a prociról volt szó már bocsánat nem az alaplapról... Az Intel átlag 3-4ezer forinttal drágább miközben ugyanazt a teljesítményt nyújtja és egyértelműen az látszik a teszteredményeken, hogy kevesebbet is fogyaszt mint a Phenom. Íme:
szerk:
Azért a 7-Zip (122w vs 166w) és a FarCry2 (165w vs 222w) eredmények is magukért beszélnek. Ha heti szinten csak 6-8órát játszol a procik közötti árkülönbség többszörösét kifizeted az elmű-nek 2év alatt.
-
dízelracer
őstag
És mennyivel olcsóbb?
IPON: 42.445Ft (PII 965) vs. 47.011Ft (i5-750)
AQUA: 47.640Ft (PII 965) vs. 48.760Ft (i5-750)
HARDVERKER: 40.750Ft (PII 965) vs.46.000Ft (i5-750)Azt felejti el mindenki, hogy amíg az AMD 740MHz-el magasabb órajelen jár addig a tesztek nagy részében ugyanúgy (vagy jobban) teljesített az i5-750. Ezek után nekem simán megérne plusz 3-5ezer forintot az i5. És mielőtt rohanna valaki, hogy milyen drágák az 1156 lapok ez sem igaz. Egy kulturáltabb AM3 lap is 18.000-20.000be van. 23.800ért Biostar TH55XE lapot kapsz ami azt hiszem tuning terén is komolyat villantott. Szóval az ár/érték arányra sem lehet panasz i5 konfig esetében. És ha felhozzuk azonos órajelre mindkét procit nem lehet kérdés, hogy melyik az ütősebb.
-
dízelracer
őstag
Ahogy 2006 tájékán egyre inkább terjedtek a C2D procik az összes gyártónál sorra jöttek ki a friss bios-ok a korábbi alaplapokra is. Legjobb példa erre az ASROCK 775i945GZ ami a legelső 945-ös chipsetre épülő alaplapok egyike volt. És nézd csak meg a cpu support-ját: [link] Vagy egy ASROCK ConRoe1333-DVI/H ([link]) amibe már Wolfdale-t is tehet bárki. Nem volt ott semmi kompatibilitási probléma.
-
dízelracer
őstag
"A kompatibilitás meg olyan volt amilyen."
Na ezt pont benézted.
A 945-ös chipsetes lapok 90%ában simán gyártótól függetlenül megy a 2,53GHz Celeron D 326 tól kezdve a Core 2 Extreme X6800-ig bezárólag bármi. Az újabb chipsetek ilyen szempontból még jobbak. Veszel 8500ért egy G31-es bármilyen full fapad lapot és olyan LGA775 procit tolsz bele amilyet csak szeretnél mert biztosan kezelni fogja.
-
dízelracer
őstag
Jó poén volt. Az beb@xna ha 2év múlva dobálni kéne kifelé a s1366 konfigokat mert elavulnának.
#68: Na igen. Az aktiválható mag(ok) és/vagy L3 jelentős része nem véletlenül van letiltva. Persze simán ki lehet fogni minden szempontból 100%-os X2/X3@X4-et is csupán szerencse kérdése. Bár én nem szeretem a zsákbamacskát.
-
dízelracer
őstag
Nem olvastam bele a hozzászólásokba lehet valaki már jelezte, hogy ez a rész itt nehezen olvasható. Otthon átrágom magam, az íráson most nincs időm csak átfutottam.
Lassan lehetne egy friss optimális CPU + VGA párosító tesztet írni. A legutóbbi ilyen cikk óta kijött egy rakás új proci és videokártya illetve az árak is változtak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest