- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
cika74
csendes tag
Nagyon köszönöm!!!
-
Lackooo84
nagyúr
-
cika74
csendes tag
Új M430-ason alapban láttam teszteknél a folyamatos magasságmérést (elég pontos volt), de M400-on nem tudom. Új M430-ban gondolkodom, ill. újszerű M400-ast találtam jó áron.
-
cika74
csendes tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni, egy M400-asnál be lehet állítani, hogy folyamatosan mutassa a magasságot? Hegyi túráknál is szeretném használni a futáson kívül. Feleségemnek M400-asa van, ott nekem nem sikerült. A hegymászás sportmódot beállítottam a flowban, de a kijelzőt már nem tudtam ( magasság opciót nem találtam a részletes beállításoknál). Előre is köszönöm.
-
hzsolee
őstag
Az M400/430 szíjak csereszabatossak? Aliról vennék, mert a fehér eléggé megsárgult...
-
hzsolee
őstag
Hehehe, milyen jó, hogy írtam ide, egész felpörgött a totyik
#Demostasztánirányfutni
-
hzsolee
őstag
Február óta senki sem futott? Vagy már ez az óra kimenet a divatból?
-
Mickey73
csendes tag
válasz
Lackooo84 #688 üzenetére
Szia,
Az enyém még gumidugós és idén lesz 5 éves. Én heti 3 szor futok, eső nem akadály, és -15-ig kimegyek futni télen. Úszom és zuhanyzom is benne, állandóan rajtam van (kivéve éjszaka). Soha nem párásodott. Egy dologra szoktam figyelni, ha víz éri (úszáskor és zuhanyzáskor), akkor nem nyomkodom a gombokat. -
ice9
tag
H7 pánthoz lehet valahol kapni fém kapcsokat? (a hosszúság állító és a beakasztós)
Használtan vettem és elég ramaty állapotban van. többi része ok, csak azért nem cserélnék teljes pántot. -
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Tudom, hogy benne van a víz, és amikor alulról kapja a meleget fentröl a hideget akkor csapódik ki
-
anrb
aktív tag
válasz
Lackooo84 #688 üzenetére
Privátba megírhatnád, hogy hol cserélték ötször az órádat.
Az elektronika csere biztosan nem segít a vízállóság elérésénél.
Ha nem anyaghibás volt az óra, akkor szerintem vízállóság tesztelésénél is lehetett hiba.
Amúgy a párakicsapódás csak tünet, ekkor már bent van a víz a burkolatban.
Én még nem úsztam/zuhanyoztam az M430-asban, de pl. edzés után gyors csapvizes öblítés és szárazra törlöm. -
-
n00n
őstag
Én évek óta zuhanyzok az M400-asban és semmi baja nincsen, lehet én csinálok valamit rosszul.
-
anrb
aktív tag
válasz
Lackooo84 #681 üzenetére
A zuhanyozást én se erőltetném. Egyébként a V800 és a Vantage M/V is WR30-as jelölésű triatlon óra. Úszás közben figyelni kell arra, hogy ne lógasd a vízbe
Tekintettel arra, hogy a legtöbb új sportóra ragasztott, kiváncsi vagyok, lehet-e egyáltalán javítani azokat. Az óra kikapcsolás lehetőségének a hiánya és a napokban mérhető üzemidő nem ad bizakodásra okot az élettartammal kapcsolatban...
-
Lackooo84
nagyúr
Na az ötödik!! hidegben belülről párásodás gond (2 burkolat 2 elektronika csere) után már nem javítgatták az M400-as órámat, hanem felajánlottak egy új M430-at, ráadásul sikerült egy szép limitált kéket elcsípni (újra 2 év gari van rá meg minden). Most így visszagondolva arra gyanakszom, hogy ez az óra mégsem annyira vízálló, hogy a zuhanyzásnál simán beázott mindig, vagy én nem tudom tényleg, mert máshol vizet nem ért az tuti. Ugye WR30 van ráírva, ezt sok helyen csak 'cseppálló'-t jelent, és hogy nem ajánlatos ilyen jelzésű órában úszni, a Polar viszont engedi benne az úszást, szóval nem értem... Már rendesen ciki volt mindig ezzel a hibával visszavinni, de most mit csináljak, ha nem oké, akkor nem oké, nem?
Egyébként rendesek voltak, azt mondták, hogy szólhattam volna már előbb, hogy cseréljék ki, mondom én kérdeztem már egyik kollegát a harmadik hiba után, de azt mondták nem lehet.
Na mindegy, kíváncsi leszek ez bírni fogja e, mondjuk elhatároztam, hogy már zuhanyozni sem fogok benne. Nekem azért hiányzik belőle a csipogás (nem is tudtam, hogy ebben nincs), meg az óra skinek sem tetszenek, M400-é jobb volt, de majd megszokom.
-
n00n
őstag
Micsoda, lehet az AGPS-t a mobil appból is frissíteni? Nekem ez új. Direkt azért van egy Windows Virtual Boxban csak Polar Flow appal, hogy tudjam hetente frissíteni.
Egyébként valóban baromi lassú, bár én úgy szoktam, hogy végzek az edzéssel és egyből szinkronizálás, BT anélkül is bekapcsolva a füles miatt, az appban benne vagyok, így csak az órán kell megnyomnom a bal gombot. Egy nyújtás meg több, mint 5 perc, annyi alatt meg átcsordogál a dolog -
hzsolee
őstag
+anrb
Köszönöm mindkettőtöknek.
Hát, ja kb 5 perc. Igazából mindegy, ha másnál is ennyi, akkor ez ilyen. Tehát maga az óra akkor rendben, ez a lényeg. Napközbenre van egy mi band 2-őm. Ébesztésre, órának, hívásjelzésre, értesítésre az tök jó. Nem ilyen bumedli mint a polar. Viszont futáshoz meg az a tuti.... -
anrb
aktív tag
Nem csak M400-zal, hanem M430-cal és az új Vantage-al is lassú BT-n a szinkronizálás. Nem találtam konkrét adatot arról, hogy mennyit tud rögzíteni az M400/M430, de mintha valahol láttam volna, hogy csak 8MB flash van benne. Egy óra futás TCX export file mérete kb. 1.3MB, bár az órán valószínűleg tömörítve tárolják és nem XML-ben.
A kábeles szinkrontól én is ódzkodtam amiatt, hogy ilyenkor mindig töltöm az órát. Viszont így az A-GPS-t napi szinten frissíti, BT-n a Flow App-on keresztül meg csak hetente. És ez az új órákkal is így van. Hiába írtam a supportnak, hülyék ezek... -
Én sem szeretem kábelen. Szerintem 5 percnél tovább nem tart bluetoothon sem. Én futáshoz és kerékpározáshoz használom, de munkában is rajtam van egész nap. Gyakran szinkronizálom, már csak azért is, mert ilyenkor az A-GPS-t is frissíti és edzéskor sokkal gyorsabban talál jelet.
-
hzsolee
őstag
Köszönöm. Nem nagyon használok pc-t, inkább mobiltelefonon intézek mindent. Eksön után is kényelmesebb a telefonnal szinkronizálni. Mielőtt megvettem direkt áttértem a polar beat-re, azzal futottam. Kimondottan csak a futáshoz vettem, napközben nem hordom. Kb kétnaponta futok bő egy órát. Mondjuk utánna letöltöm az adatokat, de kb hány nap "fér el az órában" ? Felülírja, vagy figyelmeztet, hogy hahó szinkronizálj?
-
hzsolee
őstag
Sziasztok!
Használtan tettem szert egy 400-as gumidugó nélküli verzióra. A kérdésem csak annyi lenne, hogy a telefonnal bluetooth-on keresztül szinkronizálás polar flow appal másnak is ilyen b@zi lassú? Futás után elindítom az appot, majd ugye bal alsó gomb az órán, és utánna hosszú percek telnek el mire átmásznak az adatok. Más különösebb dolgot nem vettem észre. Gps jó, gyorsan megtalálja a jelet, szinte ugyanazt mutatta, mint a telefonom. A mellkaspántra is gyorsan rátalál, az is okés. Az üzemidő még kérdéses, pár alkalommal használtam még csak, de ez a lassú adatátvitel érdekes.... -
Lackooo84
nagyúr
Van még valakinek ilyen órája, vagy csak én szívok vele?
Már harmadszor kezdett párásodni, először cserélték a burkolatot, másodszor az egész órát, és most megint. Elkezdek edzeni, és fél óra után már párásodik belülről. SOha nem használom vízben stb. Másnak nincs ilyen gondja vele?
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Azt meg lehet vhogy csinálni, hogy figyelmeztet az óra edzés közben ha a pulzusom lemegy egy bizonyos érték alá vagy bizonyos érték fölé?
Köszönöm
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Igaz Polar A300-ról van szó de, hogy lehet működésre bírni, hogy az óra jelezze az okos értesítéseket. Be van kapcsolva rajta a smart notification, szinkronizál rendesen a telefonnal, Polar Flow-al, de ha hívás jön az óra nem jelzi.
Huawei P10 Plus telefon.
Hol csúszik el a történet?Köszönöm
-
-
Tom5
addikt
Egy éve kezdtem el futni. Jelenleg egy Mi band 2 okoskarkötőm van. Kacérkodom a Polar órával.
Mindenképp 430-at vegyek már vagy jó a 400? Egyik oldalon most melkaspánttal az M400 45K. -
-
Zippair
aktív tag
Én használtan vettem az órámat (M400). Használtam 1 héten belül 1x45percet GPS+Heart rate monitor, 1x 45perc csak Heart rate monitor, 1x45 perc GPS+Heart rate monito+háttér világítás.
kijelző szerint kb 25%-ra lecsökkent az akku töltöttség.
Azt nem tudom, hogy mennyit bír még, ma este van tervben egy 45 perces használat.
Mi a tapasztalatotok, gyenge lehet az akkum, vagy ez így normális? -
Dr.NX
addikt
Használhatod mellkaspánttal is természetesen, de ha jól látom, már nem adják az órához, hanem külön kell megvenni. Ez mondjuk elég gáz.
-
Dr.NX
addikt
A hivatalos oldalon is össze lehet nézni a kettőt:
https://www.polar.com/hu/termekek/compare?product1=85653&product2=89879
Az M430-ban van vibrajelzés, csuklómérés és nem microUSB a csatlakozója, de nem tud hangjelzést. -
DDani88
újonc
Szia nekem is mindíg kevesebbet mér az óra padon mint a futógép. Egyszer fordult elő hogy többet.. Én is csatlakoznék az előttem szólóhoz ez csak becslés.. ha futópadon futsz és mondjuk mutat egy 5 perc/km-t
és picit több ideig nézed az órát felugrik 8-9 perc/km-re a pillanatnyi tempó mert a kezed épp nem mozog. Én mindig manuálisan beírom a flowba azt km-t amit a futópad számol... -
n00n
őstag
Futópadon mennyire használtátok? Nektek mennyire pontos csak a csuklós mérés alapján a távolságmérés? Nekem majdnem 1km-rel mért kevesebb, mint a futópad által kijelzett.
-
DDani88
újonc
Sziasztok!
2 é e m400 tulaj vagyok és szerintem tönkrement az akksija meg a csatlakozó is elég vacakul működik rajta...
Tudna valaki segíteni hova vigyem szervizbe?! Előre is köszi a válaszokat!!
Amúgy pöpec ki óra még mindig -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Ebben az órában létre lehet hozni intervallumos edzéseket, hogy pl 1000m bemelegítés utána 100m ilyen 100m olyan.
Valóban nehezen kommunikál a számítógéppel még a saját kábelével is? -
Dr.NX
addikt
Beteszem ide is:
Polar M400 amazon.de-ről 93 EUR. -
kerxy
őstag
Sziasztok!
Adott a szituáció: elkezdek szobabringázni, az órán el is indítom rajta. Leszállok, szinkronizálok a Flow-val és 4-5 ezer lépést hozzá számol a napi lépésszámhoz... ezt nem lehet kiküszöbölni?
Köszi előre is!
-
válasz
BlackDevil #622 üzenetére
nem tudok róla, hogy lenne flow BB-re
-
BlackDevil
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy Polar M400 órát össze lehet hozni valahogy Blackberry Leap telefonnal? -
Monday
csendes tag
Sziasztok!
Csak nekem tűnik úgy, hogy a Relive funkció nem ugyanúgy működik mint eddig? Nem rajzolja a térképet, pedig ez volt benne a legjobb. Köszi a segítséget előre is!
-
paroczi
csendes tag
Sziasztok!
Polár H7 melkaspántot használok az M400-as órához 2 éve nagy megelégedéssel. Egyszer csak hibás (eszméletlan nagy) pulzusszámot kezdet mutatni, majd ismét normális értékeket mért. Gondoltam az elem merül, hát kicsréltem. De nem javult a helyzet, ismét hol rossz hol jó értéket mutat. Megtisztítottam az érzékelőket töbször is, raktam a pántot följebb lejjeb, de a helyzet nem változik. Van esetleg valamilyen ötletetek mi lehet a gond?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
n00n
őstag
Jól gondolom, hogy a Running Indexnél csak a távolsággal, sebességgel és pulzussal számol? Szinttel nem? Mert egy ideje elkezdtem egyre nagyobb szinteket bevinni a futásokba, az eddig Elite Running Index-szem pedig zuhan lefelé (Moderate) ezerrel. Nyilván hegyre felfelé lassabb vagyok és magasabb pulzussal, elég furcsa, hogy ezzel nem számol... Bár elvileg a GPS-es magasságmérés annyira nem megbízható.
-
Viper26
nagyúr
6438 lépés / 2000 kalória részemről, bár nyilván más alkat / súly / kor.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Loop és a csúcsmodell V800 közé illeszkedik a Polar kifejezetten jól eltalált fitnesz-karórája, ami hozza a szokásos minőséget, de okosórának nem nevezhető.
- Alien: Rogue Incursion - Jön a VR mentes kiadás
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tesla topik
- Futás, futópályák
- XPEnology
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Politika
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Kijelző felújításhoz gépek - alkatrészek
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest