- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Egy dolgot nem igazán értek. Két teszt, azonos géppel, nagyban más fogyasztással.
[link] és[link]Ennyit számítana az, hogy Vista van a gépen és nem XP? A két gépet tök azonosnak néztem és ha megnézzük mondjuk a 8600GTS-t, vagy az 1950Pro-t akkor 20-30W az eltérés.
Szerk.: Most nézem a két táp nem teljesen ugyanaz? Mert akkor nem szóltam.
-
Serg1966
tag
Én 45k ért vettem egy His HD3870 et akkor ezek szerint jó vásárt csináltam
-
válasz
TomBoy1986 #412 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
Közben sikerült hozzájutnom egy Gigabyte 512MB-os 3850-hez, amin nem a referencia hűtő, hanem zalman van, így a dilemmám meg is oldódott -
TomBoy1986
veterán
A helyedben 2008-ra már nem vásárolnék 256MB-os kártyát.
Ezt azért mondom, mert nem legfőképp a felbontástól függ az, hogy egy játék mennyi videómemóriát használ, hanem a textúrák méretétől. Ez nagyon könnyen ellenőrizhető pl. az Oblivionban, ahol ha csak a textúra méretét állítod smalltól large irányba (vagy fordítva), akkor ATT-vel ki lehet mérni, hogy mennyit is használ a játék. Nos Large esetén eléri, sőt meghaladja a 256MB VRAM-ot a textúra mérete.
Ennek okán én az 512-es 3850-et javasolnám neked vagy egy 3870-et (ártól függően természetesen).
-
Elolvastam szinte az összes magyar oldalakon fellelhető tesztet és levontam az alábbi következtetés, figyelembe véve a mostani árakat és azt, hogy 1440 X 900-as felbontásnál nem nagyon fogok nagyobbal játszani.
Nálam az ár/érték versenyt egyértelműen a HD3850 256MB-os kártya nyerte meg.
A HD3850 512MB-s verzió véleményem szerint csak nagyobb felbontásoknál lenne előny, de akkor már a GPU kezdene kifogyni a szuflából.
A HD3870 nem teljesít annyival jobbna, mint amennyivel többe kerül.
(A 8800GT valóban szép eredményeket hoz, de hát az ára....
) (Vagy csak nekem vékony a pénztárcám
)
Szóval azt találtam ki, hogy veszek egy HD3850/256MB-t. Szerintem ezzel a 2008-as évet kihúzom. Majd ha már kevés lesz, akkor veszek alá egy X38-as lapot és belepattintok még egy HD3850/256MB kártyát CF-ben. 2009-re szerintem lemennek majd ezek árai is.
Mondjuk lehet, hogy 2009-re már az SM5 lesz a követelmény...
Remélem nem untattalak benneteket az eszmefuttatásommal, csak kíváncsi vagyok mások véleményére, hogy jó-e az elgondolásom.
-
fpeter07
veterán
3870 vhol 61000ft, vhol meg 52000
-
spyduck
nagyúr
válasz
FireKeeper #404 üzenetére
Ja csak nekem Cerkám volt! De eléggé szaggatott 15fps körül ment!
-
spyduck
nagyúr
Hát jah! Viszont ha megnézed a teszteket csak 9%-al van lemardva a HD3850 a HD3870-től! De én is inkább HD3870-et vennék mint 512-es HD3850-et!
Januárban lemegy ezeknek az ára!
Ja meg olvastam, h a HIS fog HD3850 ICEQ turbo karit csinálni és gyorsabb lesz mint a HD3870!
A Crysis-t ne is próbáld ki mert még LOW-on is szaggatni fog! Amúgy nem értem azt a játékot, nagyon rosszúl optimalizálták! -
Raymond
titán
Dontsd el te:
HD3850 vs. 1950XTXAz 1950Pro pedig meg lasabb (25% ?) mint az 1950XTX.
-
juhi07
senior tag
hy
Szerintettek megéri egy x1950pro egy Sapphire Radeon HD 3850 256MB -ra cserélni ?
Ha tudtok teszt linket adni azt megkösszöném -
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok:
Zotac 8800GT ~69k-ért, vagy Powercolor HD3870 GDDR4 ~55k-ért.
Szerintetek megéri a 25% többletárat a 8800GT? Én nem vagyok 100%-ig biztos benne.
Nem szeretnék flame-folyamot indítani (HD3870 kontra 8800GT terén), de remélem, hogy itt van gyakorlati tapasztalata is valakinek HD3870-nel.
19"-os Wide TFT-n játszanék 1440 X 990-es felbontásban, lehetőleg high detail-en.
Azt is elfogadom, hogyha erre esetleg elég a 256MB-os 3850.Az Sapphire lenne GDDR3-as RAM-okkal ~41k-ért.
Előre is köszönöm a segítségetJa E6550-es proci, P35 chipsetes lap és 2 X 1 GB GEIL ULTRA RAM mellé kellene a VGA.
(Azért nem olyan választ szeretnék kapni, hogyha van 8800GT-re pénzem, akkor vegyem azt
)
-
zoltanz
nagyúr
Azért látszik mindenben jó az ATI és mert ha valami márkásabbat választ az ember, csendesebbek, kevesebbet fogyasztanak, olcsóbbak, gyorsabbak is és nem utolsó sorban szerintem minőségibb a képe, egyedűl az OpenGL támogatás nem az igazi ott jobb az nvidia.
Ajánlatos nforce -os alaplaphoz nem ATI -it választani, de egyre jobbak az ATI-AMD alaplapi chip -ek is Intelhez szerintem jobb választás ez csak amolyan gondolat. -
MaSzKa
senior tag
válasz
BobChemistry #366 üzenetére
érdekes
-
fLeSs
nagyúr
válasz
BobChemistry #383 üzenetére
ha nincs fizika gyorsító, akkor a játék kénytelen lesz a procira hárítani a munkát.
de az is lehet, hogy tévedek. -
fLeSs
nagyúr
válasz
BobChemistry #381 üzenetére
A crysis (ahogy én észrevettem) akkor terhel több magot, ha fizikát kell számolni, lövöldözöd az épületeket, azok meg hullanak széjjel darabjaira.
A beépített CPU-bench jó példa erre. Ezért is használom ezt a következő procitesztekben. -
BobChemistry
őstag
hasonlóan a Crysis-hoz
nálam legalábbis csak az egyik mag megy 100 %-on, a másik meg 10 % körül
annak ellenére, hogy nagyon ajánlgatják hozzá a dual-core procikat
egyébként a 3850 - 7900 GS energiaigénye az ami érdekel, de amint látom lényegesen kevesebbet fogyaszt az új GPU -
fLeSs
nagyúr
válasz
BobChemistry #379 üzenetére
Gondolom sikerült kitalálnod, hogy a prey csak egy procimagot terhel le, a wic viszont már kettőt is.
-
Moddingfan
senior tag
-
fLeSs
nagyúr
válasz
idle: akkoriban még C1E-vel mértünk idle fogyasztást, mostmár nincs bekapcsolva a C1E.
terhelve: akkoriban még a Prey-jel mértük a fogyasztást, most a World in Conflicttal. -
Alpachino
veterán
válasz
Moddingfan #374 üzenetére
Én nem bírom ki addig, holnap beújítok egy E6550 kóróra és egy Abit IB9-re és mehet a tuning.
Igazából 15K-ba kerül az átállás, az X2-es lapot+procit sikerült eladnom.
-
Sztem ebben a kategóriában tuti befutó a 3750 és sokaknak fog örömet szerezni!
-
Alpachino
veterán
válasz
BobChemistry #372 üzenetére
Meg !
Érezhetően gyorsabb, minden jétékban. Már a Galaxy 8600GE-vel is az újabb játékok gyorsabban futottak.
A 7900GS és a 8600GE között nem volt akkora külömbség, mint a 8600GE és a 3850között.
mod: A gondom az, hogy igazából a procim egy kicsit gyenge hozzá, nem tudja teljesen 2500MHz-en kihajtani az x2.
-
Alert89
tag
Elolvastam én is a tesztet, és ez volt eddig az egyik legkésőbb érkezett teszt és a legértetlenebb konkluzióval. megértem hogy ezek után már nem nagyon kapnak ajánlást a videokarik, de akkor a 8800GT miért volt még kivétel? Értem én hogy a 3870 nem éri meg ha a 8800GT-vel van egy árban, de akkor a 3850 miért nem kap ajánlott plecsnit, amikor kategóriájában és árfekvésében nincs ellenfele.
A 8600GTS sokszor 2X gyengébb, és a nagy tesótól meg a 8800GT-nél is csak 5-30%-al gyengébb, most már ez hogy van rudi, azt jelenti hogy nem éri meg az árát????Amúgy a teszt hozza PH-s szintet, minőségi és részletes.
A kártyák hőmérsékletét és 3dmark-os eredményeket nem lehetne beilleszteni a tesztekbe? -
munky
őstag
válasz
talán a ram
2X512 vs 2X1GB
-
BobChemistry
őstag
az hogy lehet, hogy ebben a tesztben az 1950pro-val szerelt konfig idle állapotban 114 W-ot, load közben 197 W-ot fogyaszt, míg egy régebbi tesztben ([link]) ugyanezek az értékek 96 W ill. 153 W
a proci, a chipszet, hdd, táp ugyanaz -
DigitXT
félisten
válasz
Moddingfan #360 üzenetére
Miután az emberek 65-70K-ért is ütik érte egymást: szerinted?
Csak miután beírtad, hogy 52K volt, lehet, hogy téged ütnének, ha tovább akarnád 70-ért adni.
-
Bundás22
őstag
válasz
Moddingfan #358 üzenetére
ez mind szép és jó, de a 8600GT sokkal jobb, csak mert...
miért az fps-értékeket nem írtam be vmelyik hsz-be, az tény és adat
na de abbahagyom pár hónapig föllélegezhettek(lehet megyek külföldre, ahol olcsó eme radeon, a frei dosszijé után elment a kedvem az országtól)
-
barnam_
nagyúr
válasz
Moddingfan #360 üzenetére
Sztem nagyon jó vétel volt ennyiért, ráadásul bőven van rá gari.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Moddingfan #358 üzenetére
Azt már megszoktam hogy észérvekkel nem tud fórumozni, de egy próbát mindig teszek, hátha...
-
Moddingfan
senior tag
3870-em sajna nincs, így marad a 3850...nem az a lényeg, hogy melyik alázza le a másikat, ez sztem nem titok, csak kíváncsi vagyok, hogy a 8800GT többletára megéri e többletteljesítmény arányában...
Amúgy (most lehet meg fogtok kövezni
) de 52K-ba fájt a kari. Sztem nem volt rossz vétel
Egyébként én is gondolkozom egy Logout-os íráson, XP és Vista tesztkörnyezetben egyaránt, ha már DX10-es karikról van szó. Bár ebből sztem csak a két ünnep között lesz valami, mert jelenleg meghalni sincs időm
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Moddingfan #353 üzenetére
jó lenne ha össze vetnéd 1 Sapphire HD3870-el csak a 8800GT az OC verziós így nem fair
?ft volt
vrjuk a tesztet Logout-os leírás is fasza lenne
-
Bundás22
őstag
válasz
Moddingfan #353 üzenetére
jól van mindenki a sajátját védi, mikor atim volt(asus 9600XT), azt tartottam marha királynak, peace
a 110 fokot meg olvastam, valaki írta, szal meglepődtem mert elég durva, semelyik VGA-m nem ment 60 fok fölé, és már akkor melegük volt, ez viszont saját tapasztalat, gondolkodtam egy 3850-en 37K-ért vettem is volna(37-23=14K lett volna a váltás), de most másra kell a pénz, meghát föl is ment az ára
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #338 üzenetére
Részemről a témát passzoltam, ez nem értelmes eszmecsere, részemről annak indult, de dugába dőlt
Míg én tesztekkel és főként saját tapasztalatokkal érveltem, részedről mindössze üres vagadlkozást kaptam..erre pedig nekem nincs sem időm, sem energiám
Még csak annyit, hogy ha lenne 3850-ed nem írnál olyan hülyeséget, hogy 110 fokon megy...több órás kemény terhelés után sem ment az enyém 75 fok föle (nincs tuning), pedig még a venti fordulatszámot sem állítottam..úgy sztem még a 70-et sem érné el, de mindegy. Paece, részemről a téma lezárva.
Uraim!
Mi került ma a kezembe?
Egy BFG 8800GT OC 512MB
. Szóval jön a teszt és innentől kezdve nincs apelláta, hogy ezt hallottam, meg azt mondják...itt lesz fehéren, feketén a különbség, egy igazi júzer teszt...ha van rá érdeklődés szívesen megoszton Veletek a tapasztalataimat
-
kanadadry
csendes tag
Nyugaton csak 200$ His 3850 512 mb . Mért nincs rokonom usa-ban vagy kanadában!!
-
Alpachino
veterán
Szerintem nem szorul, hűtés cserére a 3850. Bár egy roszul szellőzött mini ATX-es házban lehetnek gondok a hőfokkal
Nekem 2 napi teljes nyúzás után, az aláírásomban szereplő órajelen sem volt gondom a hőfokkal.A 3870-et azért nem venném meg, met közel van az ára a 8800GT-hez, és ezesetben már nem kérdés, hogy melyiket is választanám.
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Alpachino #348 üzenetére
nekem a gyári x1950 Pro is ezt tudta hőmérsékletbe
Sapphire HD3870 sokkan melegebb viszont cserébe ultrahalk
viszont ha felrakod az új bios-t akkor csendesmarad és a hőfofok is nagyot javulnak
mivel a HD3870-em k♠rva jó hűtés van amit nem érdemes lecserélni
tehát a hd3850-re pluss költség még 1 jó hűtés ami kb 6eFt- nak felel meg
ezért éri meg megvenni jobban a HD3870-et
-
Alpachino
veterán
A különböző gyártók hűtéséről csak annyit, hogy a zalmanos Galaxy 7900GS-em is alapon 53-54 fok volt, terhelve elérte a 80 fokot is és semmi problémám nem volt vele.
A jelenlegi 3850-em is kb. ezen a hőfokon üzemel, sőtt a 8600GE- m sem volt ennél hűvösebb.
Úgy látszik ebben, mármint a hőfokszabályozásról az NV és az ATI megegyezett. -
pisti
őstag
Idézném magam:
A gyártóknak egyébként is érdeke, hogy hamarabb menjen tönkre az alkatrész a magasabb üzemi hőmérséklet miatt.Ráadásul így még olcsóbb is a kártya.
Tehát szerintem több "érdek érv" is áll a gyenge és olcsó hűtés mellett a gyártóknál. Aztmondják a 80-90 fokra is, hogy tűréshatáron belül van (ami végülis igaz...).
Csak azt nem említik, hogy rövidíti az élettartamát az alkatrésznek, illetve bárminek amire kerül a hőjéből (pl. alaplapi kondenzátoroknak). -
ddekany
veterán
Na, úgy látom fLeSs véleményével ellentétben mégsem olyan virágos a helyzet az egy helyet foglaló 3850 hűtésével... tehát továbbra is kiváncsian várom a választ, hogy ezt miért csinálják (8800GT-nél is), azaz miért nem két helyet foglal inkább. Vajon csak költség megtakarítást, vagy van valami mániája a vásárlóknak amiről nem tudok, vagy?
mod: Jé, most látom pont erről megy a vita előttem...
-
pisti
őstag
válasz
Bundás22 #341 üzenetére
Mondjuk ki a valóságot, nem csak az AMD/ATI -nél spórolnak a refhűtésen, mindenütt. A gyártóknak egyébként is érdeke, hogy hamarabb menjen tönkre az alkatrész a magasabb üzemi hőmérséklet miatt.
a "nagyszerű, fantasztikus, csodaszép" karik és újakat kell majd adni nekik akkor mindenki majd a "elcseszett, ronda, elavult és csúnya képet produkáló" 88GT-t követel majd
egyébként lehet h az árhoz hozzá kell adni +5K-t(VGA hűtés)Látom neked is súlyos problémáid vannak a tények objektív kezelésével. Az iróniába bújtatott szarkazmusod meg vicces, csak nem úgy ahogy te szeretnéd...
Gondolj csak bele, élcelődsz itt az ATI által alkalmazott refhűtéseken (azon sem sikerült úgylátszik túltenned magad, hogy nem csak ilyenekkel csinálnak ATI-kat, vagy Nvidiákat, vagy bármit...), közben az Nvidia új üdvöskéjén épp ugyanolyan szar a refhűtés... Napuff. Remélem kezd leesni miért nemjó ötlet ebbe belekötni.mod: X1950 GT-m volt, Palit féle, jól hűtő és csendes, nem ref. hűtéssel.
-
Bundás22
őstag
[OFF]oh bocs ezt egy 1950pro tulaj mondta nehogymár, főleg 3D-ben, sőt tesztekben is írták, pedig nagyon "eltalált"
neked volt 1950pro-d?
a másik hogy lehet a refhűtések általában alulméretezettek(olcsók) ez O.K., de nem ennyire, hogy már télen is túlmelegednek, 110fok
[/OFF]
-
DeadMeat
nagyúr
Ne is foglalkozz vele.Loki a hulye szoveget,miota a phra reggelt.Megy mindenhova flemelni,mert csak neki van istencsaszar halkhutesi 100% tuningpotencialu bestbuy vgaja,mert vmod nelkul 3dmarkban 5900 pontot csinal.Es ezert sokkal jobb ar/telj aranyu minta 8800gts is akar.
Szoval hagyd a fenebe,majd abbafejezi. -
Bundás22
őstag
tehát az atinál a hűtőn spóroltak, h olcsóbban adhassák mondjuk ki a valóságot
ne kerülgessük a forró kását, de lehet ezt még nagyon megszívják mi van ha sorozatosan mondanak csődöt ezek a "nagyszerű, fantasztikus, csodaszép" karik és újakat kell majd adni nekikakkor mindenki majd a "elcseszett, ronda, elavult és csúnya képet produkáló" 88GT-t követel majd
egyébként lehet h az árhoz hozzá kell adni +5K-t(VGA hűtés) -
pisti
őstag
válasz
Bundás22 #338 üzenetére
Az X1950pro kevesebbet fogyaszt mint egy 3850, szal ennyit arról hogy fűt. ( <-- Bár ezzel kapcsolatba ellentmondó dolgokat olvastam, igazából nemtudom pontosan akkor mennyit is fogyaszt a 3850, de valahol az X1950pro környékén és a 8800GT fogyasztása alatt. )
Csak egy értelmes hűtési megoldás kell rá, mint általában bármely VGA-ra. A gyári refhűtések meg főleg az alsóbb kategóriában szépen alul vannak méretezve, azokkal minden VGA "fűt" és/vagy zajos. Nemde?
Miért csak az X1950pro és 3850/70 kapcsán jut ez eszedbe?
Nem látod te kicsit túl egyoldalúan a dolgokat? -
pisti
őstag
válasz
Bundás22 #338 üzenetére
Azt a 105 fokot csak rossz házszellőzéssel, meg alapon forgó ventivel lehet elérni szerintem.
Kézzel beállítva a ventit egy értelmesebb fordulatra ~75 fok környékéig megy a GPU hőmérséklete, hameg meg nem számít a zaj, akkor ezt tovább lehet még levinni.
Ráadásul ez csak a gyári rehűtés. Lehet venni gyárilag jobb hűtéssel szerelt példányokat is, azokkal nincs semmilyen ilyen probléma. -
Bundás22
őstag
válasz
Moddingfan #335 üzenetére
a másik h 8600GT/GE még olcsóbb és továbbhúzhatók mint a radeon, sztem még alapon is odapörkölne annak a fantasztikus, csodálatos, csodaszép 1950pro-nak
így viszont köönyedén levonható a konklúzió
ati nvidia 0:1
1600X1200 khöm izé abban tényleg jobb a radeon és? az már nem középkat felbontás nem akarok senkit megbántani de túlajnározni sem szabad egy karit sem, mindegyiknek megvan a hibája az 1950pro állítólag hangos és fűt, a 3850 meg nyáron el fog olvadni ez viszont már durva, legalábbis fagyogatni fog, azért ha most max 110 fok nyáron lesz 130-140 is -
Findzs
addikt
hát azért 10ezer nincs a két kártya között, inkább kb 5-6 ezer
mármint az 1950 gt és a 8600 gts között -
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #334 üzenetére
1280-ban pariban vannak, elismerem, de én nem 1280-ról beszéltem, hanem 16xx-ről...
de még ha pariban is vannak, a 8600GTS és az 1950GT között árban azért nem kis különbség van, jó esetben is bő 10K, ha nem több...Te kiadnál 10K-val többet egy kariért, hogy kiállj az igazadért?...hát én zitya, hogy nem
Amúgy, hogy egy kari mennyire jó, az nem a hozzászólok hovatartozásán áll, vagy bukik..a számok nem hazudnak..ha az árakat nézzük, a konklúzió könnyedén levonható: ATI VS nVidia: 1:0
-
Bundás22
őstag
válasz
Moddingfan #333 üzenetére
1280ban úgy látom pariban vannak
64 vs 55
43 vs 43
55 vs 64
44 vs 52
33 vs 28
29 vs 25
vagy mégse4:3, 3:2
pedig a 1950pro "telitalálat"
a 8600-os "elcseszett fos"(idézek), bár az is lehet túl sokan vannak az Atis hozzászólók -
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #332 üzenetére
Aha, kis felbontásban leveri, ez tény, de magasabb felbontásban (16xx) a 8800GTS elvérzik
- a#322-es hsz-ben vagy egy jó link, nézd csak meg
u.i.: nekem volt 8600GT-m, majd 1950GT-m - ég és föld a különbség - alacsony felbontásban kb ua. de magas felbontásban a 8600-os szériából elfogy a kraft...ezen nem érdemes vitatkozni, nem véletlen váltottam
-
Bundás22
őstag
válasz
Moddingfan #312 üzenetére
DX9 alatt hülyére veri az 1950GT a 8600-os szériát
jó a kedvedért a tesztből való adatok 1024-benDX9-ben
86GTS vs 1950pro(nem GT!!!)
89 vs 74
64 vs 60
81 vs 91
68 vs 78
41 vs 34
36 vs 31
[link]azért túlzásokba ne essünk
mondjuk aláírom a GTS nem éri meg, de a GT simán ugyanolyan teljesítményre képes, sőt tovább is húzható, a 1950pro-ban nincs semmi plusszszvsz pedig "telitalálat" -
Nekem is tetszett a teszt, és gratulálok hozz
.
Így már nagyjából látom a kártyák erőviszonyait. DE egyelőre szerintem várok tavaszig, addig elleszek az 1650XT-vel. Bár lehet, hogy akkor már nem fogom tudni eladni, max bagóért -
kanadadry
csendes tag
Jó teszt . Lehet le kéne cserélni 1600xt-m . Szegény elfáradt .
3850 jó vásár lenne , de szívem 70-es felé húz, ha jó áron lenne.
A buy.com -on láttam 48.000 ft DIAMOND márkájú. 50-nél többet nem adok ki gpu-ért.
-
Vogel
csendes tag
A 8800 GT ismét bizonyított. Viszont nehezen beszerezhető, és a magyar boltok (rohadjanak meg) 70ezres áron tartják. Viszont még mindig nem esett le nekik hogy a GTS rosszabbul teljesít amit 80ért dobnak a tudatlan userhez. Átverés. Olyat is hallottam , mivel hiánycikk ezé GT árát kis mértékben emelték is. Hol vagyunk az ígért 50-55ezertől?
-
balintka
addikt
válasz
Moddingfan #326 üzenetére
Én nem tuningolok, arra a hűtése is kevés lenne. Alap órajelen megy, egyelőre mindenre elég. Ráadásul főleg régebbi game-ekkel játszom. De az MoH:A UT3 és Crysis is szépen lement rajta.
-
balintka
addikt
válasz
Moddingfan #312 üzenetére
Inno van, a legolcsóbb, de tökéletesen megy. Nem éri meg többet befektetni, max 1 évre vettem szeptemberben.
-
vittuka
aktív tag
Erdekes, hogy mindenkinek más jön le ugyanabból a tesztböl...
nv oldal, ati oldal.. Szvsz nagyjából annyival gyorsabb most a GT ha be lehet szerezni, amennyivel drágább is, kicsi a különbség, döntse el a pénztárca.. Aztán majd ha kevés a teljesítmény lehet venni mégegyet az elözö mellé, itt viszont jobb vásárnak tünik a 3850 a dx10.1 miatt legalábbis.
Az fps vita mindig elôjön, mostmár többen érzik is a különbséget 60 és 100 fps között úgylátom (akik versenyszerüen játszottak fps-t annak ez teljesen evidens.).. A tft dologhoz írnék egy gondolatot, ugye DVI-on használjuk a monitort legtöbben, ahol is ez a 60hz=60fps dolog vsync-el bizony számomra zavaró, ez az egyetlen problémám a tft-kkel. Ugyan a 60fps folyamatos, viszont mégis lassabban fordul meg a karakterünk, ami igen zavaró lehet ha 180 fokot kéne fordulni mert hátulról lönek. Ha pedig felengedem az fps-t mondjuk 100-ra, akkor tökéletes, de töredezik a kép rendesen. Valaki lehet hogy ezt nem érzékeli, én viszont látom..Speciel most team fortress 2-zöm föleg, a példa erre is utal, vagy cs:source-ra is lehet levetíteni nyugodtan.
-
RpPRO
őstag
Nagyon jo az iras. Orulok, h az 1950pro-t is belevettetek. Az 1234.exe az pedig
.
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Alpachino #313 üzenetére
Na, ez már jóval megszívlelendőbb meglátás. Amúgy aki most vesz VGA-t hosszú távra, annak 8650 vagy 8800GT a jó vétel, de ha pl csak addig kell, hogy kihúzza vele tavszig, amikor már elilveg mindkét ominózus kari könnyedén beszerezhető, akkor még mindig az 1950GT-t javaslom, mert erős kari, oké, nem mai darab, de jól eladható és ha ideiglenesen kell, akkor ez is fontos szempont, de elismerem, a Te alternatívád sem rossz választás.
Findzs: itt meg több márka is van 35 -ért gigabyte passziv - na, ezeket rettenetesen lehet húzni mindössze egy 12cm-es jó minőségű venti kell hozzá (+4 bilincs, amivel felfogatod
)
-
Alpachino
veterán
válasz
Moddingfan #308 üzenetére
Az 1950GT-ről, annyit, hogy akinek jelenleg van az még el lesz vele egy darabig, legalábbis még normalizálódnak a VGA árak biztosan. Aki meg új karit szeretne vásárolni mostanság max. 30k környékén, annak erősen nem ajánlott vétel az 1950Gt, helyette inkább egy galaxy 8600GE-t szoktam javasolni közel GTS alapórajelekkel kb. 6-7k-val olcsóbban.
-
Moddingfan
senior tag
válasz
balintka #310 üzenetére
DX9 alatt hülyére veri az 1950GT a 8600-os szériát (anno 8600GT-ről váltottam 1950GT-re, ergo a sját szememmel láttam a különbséget, pláne 1680x1050-ebn a 8600 hát...hadd ne mondjam), a GTS-t ippeg, OK, elismerem, de a GT-t porig alázza (többet nem linkelek)...ilyenkor szoktak azzal jönni, hogy "de az 1950 csak DX9" - errről csak annyit, hogy tény és való, a 8600-os széria DX10 alatt f*stalicska...erről lehet vitatkozni, csak nem érdemes
u.i.: amúgy milyen 8600GT-d van?
-
balintka
addikt
válasz
Moddingfan #308 üzenetére
A fenének se kéne az a régi Ati kártya. 1 ponttal megveri, na és?
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #307 üzenetére
1950GT is megeszi reggelire a 8600GTS-t - [link]
Ha még húzom is a GT-t, akkor a 8600GTS -nek K.O.
Járt nálam mindkét kari, szóval van összehasonlítási alapom, nem kötekedni akarok, félre ne értsd
egyébként azt vettem észre h 1024-ben egyáltalán nincs egetverő különbség a felső ill középkat közöttt - ebben egyetértünk, én is ezt vettem észre
(#299)-re valaki?
fLeSs: gyúrás megy még Uram? Rég jártam felétek
-
Bundás22
őstag
válasz
Moddingfan #304 üzenetére
1950GT is megeszi reggelire a 8600GTS-t
hát igen az ősrégi játékokban(pl:, prey, doom3 2004), az újakban nemegyszer fordult már a kocka
egyébként azt vettem észre h 1024-ben egyáltalán nincs egetverő különbség a felső ill középkat közöttt(30 vs 43, 89vs 110) szal alig eszrevehető, bőven játszható kategória -
Findzs
addikt
válasz
Moddingfan #304 üzenetére
most én nem arrol beszélek hogy melyk a jobb kártya hanem méket éri meg jobban
-
Moddingfan
senior tag
Hát azért a 8600GTS nagyon nem egy súlycsoport a 3850-el
[link]Egy jobb 8600GT simán húzható 8600GTS szintre (pl.: passzív hűtős Gigabyte + 12cm venti csodákra képes), így szvsz a 8600GTS létjogosultsága igencsak megkérdőjelezhető, pláne, hogy egy 1950GT is megeszi reggelire a 8600GTS-t[link], árban pedig jóval alatta van, mellesleg az 1950GT könnyedén fut a PRO órajelén is, ami még egy pofont ad szegény GTS-nek
-
Findzs
addikt
nagyon jo lett a teszt (szerintem a legjobb vidkártya teszt a prohardveren eddig)
ez a teszt is azt bizonyitja hogy a játékok 99% ának elegendő egy 8600 gts 1280x1024 ben szürök nélkül
az 1% aza krályzisz, de annak sajnos ehez a felbontáshoz (amit egyébként a játékosok 75% -a használ) kevésnek bizonyul még a 3870 -es ati is
ugyhogy aki maximalista krályziszos az 8800 gt vegyen szerintem
mondjuk az is tény hogy a jövöre érkező játékok nagytöbbsége ut3 -as engine szerencsére és az remekül fut a 8600 -okon is, cryengine 2 es játékok még egy jo darabig nem lesznek
az én véleményem az, hogy egy 8600 gts jo vétel és kb 8-10 ezerel kevesebb mint egy 3850 -es
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest