- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #338 üzenetére
Részemről a témát passzoltam, ez nem értelmes eszmecsere, részemről annak indult, de dugába dőlt
Míg én tesztekkel és főként saját tapasztalatokkal érveltem, részedről mindössze üres vagadlkozást kaptam..erre pedig nekem nincs sem időm, sem energiám
Még csak annyit, hogy ha lenne 3850-ed nem írnál olyan hülyeséget, hogy 110 fokon megy...több órás kemény terhelés után sem ment az enyém 75 fok föle (nincs tuning), pedig még a venti fordulatszámot sem állítottam..úgy sztem még a 70-et sem érné el, de mindegy. Paece, részemről a téma lezárva.
Uraim!
Mi került ma a kezembe?
Egy BFG 8800GT OC 512MB
. Szóval jön a teszt és innentől kezdve nincs apelláta, hogy ezt hallottam, meg azt mondják...itt lesz fehéren, feketén a különbség, egy igazi júzer teszt...ha van rá érdeklődés szívesen megoszton Veletek a tapasztalataimat
-
pisti
őstag
válasz
Bundás22 #341 üzenetére
Mondjuk ki a valóságot, nem csak az AMD/ATI -nél spórolnak a refhűtésen, mindenütt. A gyártóknak egyébként is érdeke, hogy hamarabb menjen tönkre az alkatrész a magasabb üzemi hőmérséklet miatt.
a "nagyszerű, fantasztikus, csodaszép" karik és újakat kell majd adni nekik akkor mindenki majd a "elcseszett, ronda, elavult és csúnya képet produkáló" 88GT-t követel majd
egyébként lehet h az árhoz hozzá kell adni +5K-t(VGA hűtés)Látom neked is súlyos problémáid vannak a tények objektív kezelésével. Az iróniába bújtatott szarkazmusod meg vicces, csak nem úgy ahogy te szeretnéd...
Gondolj csak bele, élcelődsz itt az ATI által alkalmazott refhűtéseken (azon sem sikerült úgylátszik túltenned magad, hogy nem csak ilyenekkel csinálnak ATI-kat, vagy Nvidiákat, vagy bármit...), közben az Nvidia új üdvöskéjén épp ugyanolyan szar a refhűtés... Napuff. Remélem kezd leesni miért nemjó ötlet ebbe belekötni.mod: X1950 GT-m volt, Palit féle, jól hűtő és csendes, nem ref. hűtéssel.
-
pisti
őstag
válasz
Bundás22 #338 üzenetére
Az X1950pro kevesebbet fogyaszt mint egy 3850, szal ennyit arról hogy fűt. ( <-- Bár ezzel kapcsolatba ellentmondó dolgokat olvastam, igazából nemtudom pontosan akkor mennyit is fogyaszt a 3850, de valahol az X1950pro környékén és a 8800GT fogyasztása alatt. )
Csak egy értelmes hűtési megoldás kell rá, mint általában bármely VGA-ra. A gyári refhűtések meg főleg az alsóbb kategóriában szépen alul vannak méretezve, azokkal minden VGA "fűt" és/vagy zajos. Nemde?
Miért csak az X1950pro és 3850/70 kapcsán jut ez eszedbe?
Nem látod te kicsit túl egyoldalúan a dolgokat? -
pisti
őstag
válasz
Bundás22 #338 üzenetére
Azt a 105 fokot csak rossz házszellőzéssel, meg alapon forgó ventivel lehet elérni szerintem.
Kézzel beállítva a ventit egy értelmesebb fordulatra ~75 fok környékéig megy a GPU hőmérséklete, hameg meg nem számít a zaj, akkor ezt tovább lehet még levinni.
Ráadásul ez csak a gyári rehűtés. Lehet venni gyárilag jobb hűtéssel szerelt példányokat is, azokkal nincs semmilyen ilyen probléma. -
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #334 üzenetére
1280-ban pariban vannak, elismerem, de én nem 1280-ról beszéltem, hanem 16xx-ről...
de még ha pariban is vannak, a 8600GTS és az 1950GT között árban azért nem kis különbség van, jó esetben is bő 10K, ha nem több...Te kiadnál 10K-val többet egy kariért, hogy kiállj az igazadért?...hát én zitya, hogy nem
Amúgy, hogy egy kari mennyire jó, az nem a hozzászólok hovatartozásán áll, vagy bukik..a számok nem hazudnak..ha az árakat nézzük, a konklúzió könnyedén levonható: ATI VS nVidia: 1:0
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #332 üzenetére
Aha, kis felbontásban leveri, ez tény, de magasabb felbontásban (16xx) a 8800GTS elvérzik
- a#322-es hsz-ben vagy egy jó link, nézd csak meg
u.i.: nekem volt 8600GT-m, majd 1950GT-m - ég és föld a különbség - alacsony felbontásban kb ua. de magas felbontásban a 8600-os szériából elfogy a kraft...ezen nem érdemes vitatkozni, nem véletlen váltottam
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #307 üzenetére
1950GT is megeszi reggelire a 8600GTS-t - [link]
Ha még húzom is a GT-t, akkor a 8600GTS -nek K.O.
Járt nálam mindkét kari, szóval van összehasonlítási alapom, nem kötekedni akarok, félre ne értsd
egyébként azt vettem észre h 1024-ben egyáltalán nincs egetverő különbség a felső ill középkat közöttt - ebben egyetértünk, én is ezt vettem észre
(#299)-re valaki?
fLeSs: gyúrás megy még Uram? Rég jártam felétek
-
DigitXT
félisten
válasz
Bundás22 #245 üzenetére
A példád nem igazán jó, mert a vibrálás érzékelése megint más tészta.
Akit bővebben érdekel a téma, pl. itt is olvashat róla (angolul). wedge31 figyelmébe pedig: a "szemed nem képes különbséget tenni" általánosítást nem kéne már erőltetni: ha vki nem tud szabadulni ettől a kényszerképzetétől, legyen kedves annyit megtenni, hogy hozzáfűzi "én bizony nem látom a különbséget".
Abba senki nem fog belekötni, hogy neki mi a jó, hiszen teljesen érdektelen mások számára, hogy akár a 30 vagy akár 60 FPS-t tekinti a folyamatosság minimumának. Viszont tudományosnak beállított magyarázattal mindenkit lehülyézve féligazságokat terjeszteni nem túl jó ötlet.
Abba bele fognak kötni, és tegyük hozzá: joggal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Formula-1
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest