- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moddingfan
senior tag
válasz
wwenigma #283 üzenetére
Ide ne is lyukadjunk ki, kényes téma és valóban nem ez a topic lényegne
Ha valaki megteheti, tegye meg, én is megtenném, de addigy nyújtozkodok, ameddig a takaróm ér.
Részemről én is koccoltam...mára legalábbis biztosan. Iszok még egy pohár whisky-cola-t a nyugodt aláv végett és ráfogom a nyuszira
Jó8 mindenkinek!
-
Moddingfan
senior tag
válasz
wwenigma #276 üzenetére
Most én elsősorban tizenéves kis kotsögökre gondoltam, akik alá apuka meg anyuka teszi a pénzt, hogy a kicsi fiuknak legyen mire verni a mellét. Csak ők képtelenek felfogni, hogy más is létezik.... - Jól látod a dolgokat...egyetértünk
VaniliásRönk: kétségtelen, e tekinteben a CRT jobb, ez nem vita tárgyaMondjuk Nekem eddig LCD-vel sem volt gondom, legalábbis nem fordult velem elő, hogy a monitoron látott kép színes és nyomdai eredmény olyan hűde különbözött volna...ha mindkettő CMYK, akkor nagy baj nem lehet
...legalábbis eddig még nem szóltak
Interceptor: Van aki könnyebben kipengeti a pénzt érte azért,hogy magasabb színvonalon játszhasson mert neki/nekem ez fontos,ezt kéne megérteni. - én ezt megértem, ha van miből, uram bocsá, én is tolnám a zsetont..de van egy határ, ahonnan már nem éri meg és a 8800Gt sztem egy hajszálnyit túllépi ezt a bizonyos határt...de elismerem, jó kártya, csak szerintem nem ér ennyit, de ez természetesen csak magánvélemény, nem szentírás -
Moddingfan
senior tag
válasz
wwenigma #264 üzenetére
Attól, hogy valakinek 22"-os Samuja van, nem biztos ám, hogy sz@rja a pénz
Nekem pl. azért van ilyen moncsim, mert a munkámhoz kell, de mivel mellesleg néha játszok is a gépen, pl.: hogy levezessem a fáradt gőzt, ezért döntöttem egy 3850 mellett, amit máig nem bántam meg. Nem tudom, miért írják egyesek, hogy ekkore moncsihoz ez a kártya kevés...nekem eddig mindne szépen ment, pedig 256MB-os karim van, Crysis-ra még mindig tojok, szép-szép, de ekkora gépigény...pffff, no comment.
Amúgy már előbb is írtam, hogy nem értem, miért kell a 8800GT-t és a 3850-et egymáshoz hasonlítani20K van köztük árban
Kérdésem? Árban ugy van köztük kb 30%, teljesítményben is? Erről van szó...ár/érték arányban az ATi jobb, ez nem vitás, összességében gyorsabb a 8800GT, ehhez kétség sem fér...kérdés: kinek, mire kell a kari és mennyit szán rá...én 40K kiadtam a 3850-re, de 60K-t az életben nem adnék ki a 8800GT-re, azt vegyék meg a fanatikusok, meg akik villogni akartak, mert valljuk be, a 8800GT tulajok többségének (akikkel én találkoztam) azért van ilyen karijuk (részben persze), hogy döngethessék a mellüket, mert milyen "menő", hogy nekik ez van..gyerekes dolog...és még valami: az ATI-nak mindig is szebb volt a képe, mind 2D, mint 3D tekintetében, pláne szinek terén, és mivel én Photoshoppal dolgozok, így kétségem sem volt, hogy milyen karit vegyek.
Volt már 8600GT-m, aztán 1950GT-m (utóbbi máig a ketegória legjobb vétele, állítom), most pedig a 3850...szóval van összehasonlítási alapom... a kéti szembeállított kari, olyan, mintha a 8800GT lenne egy 20éves LADA 250 lóerővel és egy vadu új Merci 200-al..az előbbi gyorsabb, míg az utóbbi lassabb, ellenben jobb ránézni és az idő múlásával a az apró kieszgészítők (autónál a tuning, kariknál a driver) elmosság a sebességhatárokar..de a merci akkor még mindig szebb és modernebb lesz -
Elmör
őstag
válasz
wwenigma #229 üzenetére
Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, mert mindig nvidiás voltam, de ha a 3850-es meg a 3870-es annyira jó lenne (amit a tesztek nem támasztanak alá), akkor nem azt írtam volna, amit. Elismerem, hogy lehet játszani azokkal a kártyákkal is, de azért a 8800GT még mindig jobb választás (már ha kapsz) szerintem. Persze ez csak szerény véleményem.
Szerintem az a baj, hogy az AMD-ATi nem játékok szerint tervez, hanem megcsinálja a technikás kártyákat, amik viszont nem jók a gyakorlatban. Ezt az alapján gondolom, hogy volt olyan teszt (talán a vertexes), ahol sokkal jobb volt az ATi és mégis, a játékok alatt alulmaradt többségében. Tehát, aki pl, tudja a történelmet, az nem biztos, hogy tanítani is tudja és így úgymond egy okos, de nem jó tanár lesz belőle. Remélem így érthető.
Ha pedig azt nézzük, hogy az árkülönbség arányában milyen teljesítményt kapunk, akkor max annak mindegy, aki 1024X768-ban játszik. E fölött már érzékeltem nem egyszer, hogy bizony megérte drágábbat venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest