- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moddingfan
senior tag
-
Moddingfan
senior tag
3870-em sajna nincs, így marad a 3850...nem az a lényeg, hogy melyik alázza le a másikat, ez sztem nem titok, csak kíváncsi vagyok, hogy a 8800GT többletára megéri e többletteljesítmény arányában...
Amúgy (most lehet meg fogtok kövezni
) de 52K-ba fájt a kari. Sztem nem volt rossz vétel
Egyébként én is gondolkozom egy Logout-os íráson, XP és Vista tesztkörnyezetben egyaránt, ha már DX10-es karikról van szó. Bár ebből sztem csak a két ünnep között lesz valami, mert jelenleg meghalni sincs időm
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #338 üzenetére
Részemről a témát passzoltam, ez nem értelmes eszmecsere, részemről annak indult, de dugába dőlt
Míg én tesztekkel és főként saját tapasztalatokkal érveltem, részedről mindössze üres vagadlkozást kaptam..erre pedig nekem nincs sem időm, sem energiám
Még csak annyit, hogy ha lenne 3850-ed nem írnál olyan hülyeséget, hogy 110 fokon megy...több órás kemény terhelés után sem ment az enyém 75 fok föle (nincs tuning), pedig még a venti fordulatszámot sem állítottam..úgy sztem még a 70-et sem érné el, de mindegy. Paece, részemről a téma lezárva.
Uraim!
Mi került ma a kezembe?
Egy BFG 8800GT OC 512MB
. Szóval jön a teszt és innentől kezdve nincs apelláta, hogy ezt hallottam, meg azt mondják...itt lesz fehéren, feketén a különbség, egy igazi júzer teszt...ha van rá érdeklődés szívesen megoszton Veletek a tapasztalataimat
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #334 üzenetére
1280-ban pariban vannak, elismerem, de én nem 1280-ról beszéltem, hanem 16xx-ről...
de még ha pariban is vannak, a 8600GTS és az 1950GT között árban azért nem kis különbség van, jó esetben is bő 10K, ha nem több...Te kiadnál 10K-val többet egy kariért, hogy kiállj az igazadért?...hát én zitya, hogy nem
Amúgy, hogy egy kari mennyire jó, az nem a hozzászólok hovatartozásán áll, vagy bukik..a számok nem hazudnak..ha az árakat nézzük, a konklúzió könnyedén levonható: ATI VS nVidia: 1:0
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #332 üzenetére
Aha, kis felbontásban leveri, ez tény, de magasabb felbontásban (16xx) a 8800GTS elvérzik
- a#322-es hsz-ben vagy egy jó link, nézd csak meg
u.i.: nekem volt 8600GT-m, majd 1950GT-m - ég és föld a különbség - alacsony felbontásban kb ua. de magas felbontásban a 8600-os szériából elfogy a kraft...ezen nem érdemes vitatkozni, nem véletlen váltottam
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Alpachino #313 üzenetére
Na, ez már jóval megszívlelendőbb meglátás. Amúgy aki most vesz VGA-t hosszú távra, annak 8650 vagy 8800GT a jó vétel, de ha pl csak addig kell, hogy kihúzza vele tavszig, amikor már elilveg mindkét ominózus kari könnyedén beszerezhető, akkor még mindig az 1950GT-t javaslom, mert erős kari, oké, nem mai darab, de jól eladható és ha ideiglenesen kell, akkor ez is fontos szempont, de elismerem, a Te alternatívád sem rossz választás.
Findzs: itt meg több márka is van 35 -ért gigabyte passziv - na, ezeket rettenetesen lehet húzni mindössze egy 12cm-es jó minőségű venti kell hozzá (+4 bilincs, amivel felfogatod
)
-
Moddingfan
senior tag
válasz
balintka #310 üzenetére
DX9 alatt hülyére veri az 1950GT a 8600-os szériát (anno 8600GT-ről váltottam 1950GT-re, ergo a sját szememmel láttam a különbséget, pláne 1680x1050-ebn a 8600 hát...hadd ne mondjam), a GTS-t ippeg, OK, elismerem, de a GT-t porig alázza (többet nem linkelek)...ilyenkor szoktak azzal jönni, hogy "de az 1950 csak DX9" - errről csak annyit, hogy tény és való, a 8600-os széria DX10 alatt f*stalicska...erről lehet vitatkozni, csak nem érdemes
u.i.: amúgy milyen 8600GT-d van?
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Bundás22 #307 üzenetére
1950GT is megeszi reggelire a 8600GTS-t - [link]
Ha még húzom is a GT-t, akkor a 8600GTS -nek K.O.
Járt nálam mindkét kari, szóval van összehasonlítási alapom, nem kötekedni akarok, félre ne értsd
egyébként azt vettem észre h 1024-ben egyáltalán nincs egetverő különbség a felső ill középkat közöttt - ebben egyetértünk, én is ezt vettem észre
(#299)-re valaki?
fLeSs: gyúrás megy még Uram? Rég jártam felétek
-
Moddingfan
senior tag
Hát azért a 8600GTS nagyon nem egy súlycsoport a 3850-el
[link]Egy jobb 8600GT simán húzható 8600GTS szintre (pl.: passzív hűtős Gigabyte + 12cm venti csodákra képes), így szvsz a 8600GTS létjogosultsága igencsak megkérdőjelezhető, pláne, hogy egy 1950GT is megeszi reggelire a 8600GTS-t[link], árban pedig jóval alatta van, mellesleg az 1950GT könnyedén fut a PRO órajelén is, ami még egy pofont ad szegény GTS-nek
-
Moddingfan
senior tag
Kérdés: szerintetek mi az a max hőmérséklet, amin a kari stabilan el tud futni, a nélkül, hogy ronggyá égne?
Húzva olyan bő 90 fok...ez csak szerintem eget verően sok, vagy még határeset?
-
Moddingfan
senior tag
Viccnek szántam, de el ne mond senkinek (ott volt a smiley
) Amúgy mit dolgozok?
u.i.: egyébként nem vagyok grafikus, attól, hogy jól kezelem a Photoshop-ot még nemtartom magam grafikusnak...ellenben volt pár munkám, amire grafikusként/törtdelőként dolgozók mondták, hogy le a kalappal
Egyébként rendszerinformatikus a becses végzettségem, a grafika hobbynak indult, munkahelyen látták, hogy wow, ezzel nem kevés zsetont spórolnak és azóta ezeket is én csinálom...ennyi
No OFFense
Interceptor: jah bocs én nagyrész játékokra gondoltam de a Flash-hez is kiváló én ebben dolgozom. - játékhoz és flashez valóban elég
Bundás22: én rátennék simán a hátára egy nagy halk 12cm-es ventit, kábé ott ahol a gpu van, vagy 8cm-est(kábé 1-2K) - kézenfekvő lenne, csak a Zalmi procihűtő miatt nemigen van helyem sajna és itt kezdödik a gond, de már van ötletem, csak kivitelezésre vár
-
Moddingfan
senior tag
válasz
wwenigma #283 üzenetére
Ide ne is lyukadjunk ki, kényes téma és valóban nem ez a topic lényegne
Ha valaki megteheti, tegye meg, én is megtenném, de addigy nyújtozkodok, ameddig a takaróm ér.
Részemről én is koccoltam...mára legalábbis biztosan. Iszok még egy pohár whisky-cola-t a nyugodt aláv végett és ráfogom a nyuszira
Jó8 mindenkinek!
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Interceptor #281 üzenetére
20-ast is lehet venni szerintem az is elég - csináltál Te már A/4-es méretű hirdetést 300PDI-ban?
A fele sem fér ki a 22"-os moncsira...az A/3-ról és a WC ajtó méretű A/0-ról már ne is beszéljünk
Igazából 22"-os moncsiból kéne 2 + egy Ergotron állvány, na, azzal duzzogva ellennék, csak az a baj, hogy az kicsit borsos lenne, én meg sajna nem vagyok egy Büchner bácsi
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Interceptor #278 üzenetére
Hát, azért 22"-ban olyan moncsit venni, ami nem TN paneles...170 guriga...bitedanke
Amúgy én dohányzok, hétvégenként party van, ahogy illik, én élvezem az életet, de volt idő, amikor nekem is a gép volt az egyik központi tényező..akkor nem is sajnáltam rá a zsét...mondjuk akkor még nem is én kerestem meg, most már nagyon máshogy látom a dolgokat
Na de angyon eltértünk a tárgytól Uraim!
A lényeg, hogy a 3850 nagyon melegszik és most azon agyalok, miként csökkenthetném drasztikusan a hőmérsékletet a hűtő megbontása=garivesztés nélkül
Ötlet már van, amint lesz időm a kivitelezésre tesztelek és természetesen be is számolo, már amennyiben van rá érdeklődés
-
Moddingfan
senior tag
válasz
wwenigma #276 üzenetére
Most én elsősorban tizenéves kis kotsögökre gondoltam, akik alá apuka meg anyuka teszi a pénzt, hogy a kicsi fiuknak legyen mire verni a mellét. Csak ők képtelenek felfogni, hogy más is létezik.... - Jól látod a dolgokat...egyetértünk
VaniliásRönk: kétségtelen, e tekinteben a CRT jobb, ez nem vita tárgyaMondjuk Nekem eddig LCD-vel sem volt gondom, legalábbis nem fordult velem elő, hogy a monitoron látott kép színes és nyomdai eredmény olyan hűde különbözött volna...ha mindkettő CMYK, akkor nagy baj nem lehet
...legalábbis eddig még nem szóltak
Interceptor: Van aki könnyebben kipengeti a pénzt érte azért,hogy magasabb színvonalon játszhasson mert neki/nekem ez fontos,ezt kéne megérteni. - én ezt megértem, ha van miből, uram bocsá, én is tolnám a zsetont..de van egy határ, ahonnan már nem éri meg és a 8800Gt sztem egy hajszálnyit túllépi ezt a bizonyos határt...de elismerem, jó kártya, csak szerintem nem ér ennyit, de ez természetesen csak magánvélemény, nem szentírás -
Moddingfan
senior tag
válasz
wwenigma #264 üzenetére
Attól, hogy valakinek 22"-os Samuja van, nem biztos ám, hogy sz@rja a pénz
Nekem pl. azért van ilyen moncsim, mert a munkámhoz kell, de mivel mellesleg néha játszok is a gépen, pl.: hogy levezessem a fáradt gőzt, ezért döntöttem egy 3850 mellett, amit máig nem bántam meg. Nem tudom, miért írják egyesek, hogy ekkore moncsihoz ez a kártya kevés...nekem eddig mindne szépen ment, pedig 256MB-os karim van, Crysis-ra még mindig tojok, szép-szép, de ekkora gépigény...pffff, no comment.
Amúgy már előbb is írtam, hogy nem értem, miért kell a 8800GT-t és a 3850-et egymáshoz hasonlítani20K van köztük árban
Kérdésem? Árban ugy van köztük kb 30%, teljesítményben is? Erről van szó...ár/érték arányban az ATi jobb, ez nem vitás, összességében gyorsabb a 8800GT, ehhez kétség sem fér...kérdés: kinek, mire kell a kari és mennyit szán rá...én 40K kiadtam a 3850-re, de 60K-t az életben nem adnék ki a 8800GT-re, azt vegyék meg a fanatikusok, meg akik villogni akartak, mert valljuk be, a 8800GT tulajok többségének (akikkel én találkoztam) azért van ilyen karijuk (részben persze), hogy döngethessék a mellüket, mert milyen "menő", hogy nekik ez van..gyerekes dolog...és még valami: az ATI-nak mindig is szebb volt a képe, mind 2D, mint 3D tekintetében, pláne szinek terén, és mivel én Photoshoppal dolgozok, így kétségem sem volt, hogy milyen karit vegyek.
Volt már 8600GT-m, aztán 1950GT-m (utóbbi máig a ketegória legjobb vétele, állítom), most pedig a 3850...szóval van összehasonlítási alapom... a kéti szembeállított kari, olyan, mintha a 8800GT lenne egy 20éves LADA 250 lóerővel és egy vadu új Merci 200-al..az előbbi gyorsabb, míg az utóbbi lassabb, ellenben jobb ránézni és az idő múlásával a az apró kieszgészítők (autónál a tuning, kariknál a driver) elmosság a sebességhatárokar..de a merci akkor még mindig szebb és modernebb lesz -
Moddingfan
senior tag
Én 1950GT-ről váltottam 3850-re és nagyon nem bántam meg
Mindkettő Sapphire, 256MB-rammal, 22"-os moncsit használok és eddig minden játék, amit próbáltam fullon ment (Crysis még várat, nem vonz)
Csak ajánlani tudom, ár/érték arányban szerintem verhetetlen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Reklámblokkolók topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Háztartási gépek
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest