- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti
őstag
Idézném magam:
A gyártóknak egyébként is érdeke, hogy hamarabb menjen tönkre az alkatrész a magasabb üzemi hőmérséklet miatt.Ráadásul így még olcsóbb is a kártya.
Tehát szerintem több "érdek érv" is áll a gyenge és olcsó hűtés mellett a gyártóknál. Aztmondják a 80-90 fokra is, hogy tűréshatáron belül van (ami végülis igaz...).
Csak azt nem említik, hogy rövidíti az élettartamát az alkatrésznek, illetve bárminek amire kerül a hőjéből (pl. alaplapi kondenzátoroknak). -
pisti
őstag
válasz
Bundás22 #341 üzenetére
Mondjuk ki a valóságot, nem csak az AMD/ATI -nél spórolnak a refhűtésen, mindenütt. A gyártóknak egyébként is érdeke, hogy hamarabb menjen tönkre az alkatrész a magasabb üzemi hőmérséklet miatt.
a "nagyszerű, fantasztikus, csodaszép" karik és újakat kell majd adni nekik akkor mindenki majd a "elcseszett, ronda, elavult és csúnya képet produkáló" 88GT-t követel majd
egyébként lehet h az árhoz hozzá kell adni +5K-t(VGA hűtés)Látom neked is súlyos problémáid vannak a tények objektív kezelésével. Az iróniába bújtatott szarkazmusod meg vicces, csak nem úgy ahogy te szeretnéd...
Gondolj csak bele, élcelődsz itt az ATI által alkalmazott refhűtéseken (azon sem sikerült úgylátszik túltenned magad, hogy nem csak ilyenekkel csinálnak ATI-kat, vagy Nvidiákat, vagy bármit...), közben az Nvidia új üdvöskéjén épp ugyanolyan szar a refhűtés... Napuff. Remélem kezd leesni miért nemjó ötlet ebbe belekötni.mod: X1950 GT-m volt, Palit féle, jól hűtő és csendes, nem ref. hűtéssel.
-
pisti
őstag
válasz
Bundás22 #338 üzenetére
Az X1950pro kevesebbet fogyaszt mint egy 3850, szal ennyit arról hogy fűt. ( <-- Bár ezzel kapcsolatba ellentmondó dolgokat olvastam, igazából nemtudom pontosan akkor mennyit is fogyaszt a 3850, de valahol az X1950pro környékén és a 8800GT fogyasztása alatt. )
Csak egy értelmes hűtési megoldás kell rá, mint általában bármely VGA-ra. A gyári refhűtések meg főleg az alsóbb kategóriában szépen alul vannak méretezve, azokkal minden VGA "fűt" és/vagy zajos. Nemde?
Miért csak az X1950pro és 3850/70 kapcsán jut ez eszedbe?
Nem látod te kicsit túl egyoldalúan a dolgokat? -
pisti
őstag
válasz
Bundás22 #338 üzenetére
Azt a 105 fokot csak rossz házszellőzéssel, meg alapon forgó ventivel lehet elérni szerintem.
Kézzel beállítva a ventit egy értelmesebb fordulatra ~75 fok környékéig megy a GPU hőmérséklete, hameg meg nem számít a zaj, akkor ezt tovább lehet még levinni.
Ráadásul ez csak a gyári rehűtés. Lehet venni gyárilag jobb hűtéssel szerelt példányokat is, azokkal nincs semmilyen ilyen probléma. -
pisti
őstag
Teis disszonálsz kognitívan keményen.
Hidegen hagynak az észérvek a lényeg az, hogy amit eddig hittél igaznak azt továbbra is annak hihesd.Aki linkelte a leírást erről az emberi viselkedési formáról annak
. Nagyon hasznos tudnivaló.
Egyszerűen hihetetlen mennyire jelen van mais, illetve a történelmünket is végigkísérte, hátráltatta a fejlődést egész konkrétan. -
pisti
őstag
A kognitív disszonanciát részletező szakmai leírás neked baromság? Hmm.
Látom a felfogás neked sem erősséged.Én drukkolok mindkét gyártónak, hogy csináljon tuti kártyát, hogy olcsóbb legyen és mindegyik jó és nem fikáztam...
...
Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, mert mindig nvidiás voltam, de ha a 3850-es meg a 3870-es annyira jó lenne (amit a tesztek nem támasztanak alá), akkor nem azt írtam volna, amit. Elismerem, hogy lehet játszani azokkal a kártyákkal is...Legalább magadnak ne mondanál ellent gyermekem.
-
pisti
őstag
válasz
Interceptor #254 üzenetére
Nem értem mire jó ez
Na látod ez a te nagy problémád, nagyon sokmindent nem értesz. Egész konkrétan úgy kb. semmit nem fogtál fel abból amit írtam, elég szomorú, én megpróbáltam szépszóval. De úgylátszik vannak reménytelen esetek...
Amíg nem támasztasz alá valamit valami kézzelfogható bizonyítékkal az csak levegőbe beszélés, márpedig tőled eddig csak ennyi jött karakterek formájában. A nagy semmi egész konkrétan.
Ez nem igaz én csak azt írom amit látok tapasztalok.Viszont volt ilyen DX9 és DX10 között , szerintem ez kevert meg téged, nemkicsit. Tévedés high-on játszok a crysissel, elvileg very highban aktiválódnak a DX10-nek nevezett effektek amit ugye a dx9 is simán tud csak vannak akik bedölnek
Azért ez a pár mondat is jól mutatja mekkora a sötétség ott tefeléd...
Ne válaszolj mert a továbbiakban el se olvasom amit írsz, nincs értelme zagyvaságot olvasni.U.i.:
Őstag 2000+ hsz-elés ott tart, hogy a sortörést nem sikerült megtanulni használni, hogy egyebeket már ne is említsek...
-
pisti
őstag
Szerintem írjál esszét, hogy miért volt jó választás a mostani VGA-d. Csak ne ide.
Utána jobb lesz.
Az okoskodást meg hagyd az okosokra, (nem rám).
Okulásképp, hamár hozzáértő kolléga belinkelte.
-
pisti
őstag
Ez szerintem azért van mert fps-eknél általában rögtön (kéne) reagálnia az outputon (monitor) megjelenített képnek, az inputon (egér v. bill.) bevitt információkra, de ez nem így van, ráadásul kevesebb fps-nél nő a késés -> amit képes érzékelni az agyunk. Illetve másképp is történik a reakció az inputra, ahogy változik az fps.
A lényeg tehát annyi, hogy azt sem kéne elfelejteni, hogy játék közben van input is, nem csak output mint a moziban, és ez tovább bonyolítja a képet.
Autós játékoknál meg szerintem, az teszi a fenti dolgot semmissé, hogy a járművek nem rögtön reagálnak látható elmozdulással az irányító eszközökön bevitt változásokra (kormány, pedálok), ez effektíve elmossa, ezt az input/output latencyt, szerintem.
-
pisti
őstag
válasz
Interceptor #182 üzenetére
Nem értem mi bajod van és egyáltalán miért kell egyböl leszólni a másikat főleg, hogy most beszélünk elöször kicsit ellentomondásos ez a kijelentésed.
Egyrészt már beszéltünk, egész konkrétan egy 8800GTS apróhirdetéshez tartozó témában...
Másrészt mivel továbbra is csak a levegőbe beszélés megy részedről, minden alap nélkül, ráadásul valótlanságokról van szó, ezért szólok. Nem leszólok, szólok. Bőven nem ugyanaz.Egyébként is ha szerinted most találkozunk először, akkor mitől vagyok én ATI fan, nem is ismersz, semmit nem tudsz rólam...
Az objektivitást a fentiek után nem kéne inkább emlegetned.
Csak a rend kedvéért megjegyezném azért, hogy én csináltam két váltást is X1950GT -> 8600GT -> HD3850, van bőven személyes tapasztalatom, meg ennyit az ATI fanságról...Nem fogok képeket beillesztgetni ide,aniso ide vagy oda nvidian a textúrák sokkal élesebbek voltak EP2- alatt
Jah mert nem ugyanazon a részletességi szinten volt a textúra beállítás.Konkrétan, hogy ne csak a levegőbe beszélés menjen. A Crysisben vannak grafikai bugok, meg egyéb bugok is tömkelegével, elképzelhető hogy nem renderelt neked ködöt az X1900GT, mondjuk én ilyen hibával nem találkoztam sem a 3850-en, sem a 8600GT-n. Ebből általánosítani nem túl bölcs dolog főleg, hogy számtalan tesztet átolvasva állíthatom, hogy sehol nem említettek ilyen téren eltérést a képminőségben ATI és Nvidia között. Viszont volt ilyen DX9 és DX10 között , szerintem ez kevert meg téged, nemkicsit. Ilyen eltérést tartalmazó összehasonlítás DX9 vs DX10, WiC
Ráadásúl valahogy az effektek valamivel jobbak élethűbbek most az nvidia karikon.
Erre (a nagyon komolytalan kijelentésre) meg úgy összességében a fentieket átolvasva általában ezt tudnám ajánlani neked elolvasásra, pontosabban a linkelt hsz-ben linkelt oldalt.Ha ezen túljutottál, akkor had fejezzem be azzal, hogy szerintem a maga árkategóriájában remek választás mind a 8800GT, mind a HD3850.
Remélem kielégítő volt a válaszom, kellő mértékben tartalmaz szerintem számodra tájékoztató jellegű információt, ami biztos nem válik hátrányodra a későbbi ( lehetőleg objektívebb, vagy inkább kevésbé szubjektív ) vélemény formálásban.
Jo8.
-
pisti
őstag
válasz
Interceptor #180 üzenetére
Azt hittem te ennél komolyabb ember vagy, persze tévedni emberi dolog...
De tudod mit, mutass nekem összehasonlító képeket, ne csak a levegőbe beszélj.
Az anizotróp szűréses témára én már megtettem ezt. -
pisti
őstag
válasz
Interceptor #176 üzenetére
Kicsit olvass vissza, az a HL2 EP2-s különbség közel sem az anizotróp szűrés különbségéből fakadt.
Viszont Crysis alatt szebbek az árnyékok az nvidian és megfigyeltem hogy minden játékban az effektek de pl a füst,köd ,pára sokkal jobb az nvidia karikon.
Ez meg szimplán ilyen "odaképzelt" dolog, a valósághoz nem sok köze van. No offense. -
pisti
őstag
Akkor úgynézki belefutottak valami driver bug-ba, vagy én? Bár érdekes az biztos.
Most néztem meg a középső képeken szereplő helyszínt a saját gépemen, 7.10 Crysis hotfixes driver + 3850.
Az eredmény pedig, hogy a textúrák akkor olyanok mint a ti ATI-s screenshotjaitokon, ha mediumra teszem őket, már High-on is pont olyanok mint az NV-s képeken, illetve High és Very High között ezen a helyszínen nem tudtam különbséget felfedezni, leszámítva a mínusz 1-2 fps-t.Saját screenshotok, HL2 ep2 1280*1024 4xAA + 16xAF:
medium textúra részletesség
high textúra részletesség
very high textúra részletesség
( Igen High textúra mellett 1-el több fps volt épp mint mediummal)
-
pisti
őstag
fLeSs, rudi!
Egyelőre a nagyon tetszik a teszt, bár még csak az első tesztelés lapnál járok. De bizony itt egy dolog szemet szúrt a HL2 ep2-es képeken, az állítólagos gyengébb AF szűrés az ATI kártyáknál nekem sokkal inkább úgy tűnik mint alacsonyabb felbontású textúra, minden mellékelt képen. Nemtudom feltűnt-e de az ep2-ben már van Very High textúra opció is, ez tapasztalataim szerint éppen a közeli homály textúráknál látszik igazán, illetve azok hiányán.
Szerintem itt volt egy kis inkonzisztencia a tesztbeállításoknál. ATI csak High-on volt míg Nvidián defaultból VeryHigh-on feltételezésem szerint.
Ezt meg tudnátok nézni? Ugyanis, ha nem így volt akkor méginkább érdekes amit a képeken láthatunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Cyberpunk 2077
- 90-es években voltam gyerek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen házat vegyek?
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Léghűtés topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest