- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cH1
aktív tag
Ez szerintetek mi, és hogy sikerült összehoznia a telefonnak?
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Feltettem a wazet és nem jelenik meg a térkép. A gesztus vezérlés nem működik benne? A menüt nem tudom előcsalogatni.
EU rom. Valami ötlet, hogy miért nincs térképem?Globallal működött a waze. Ott a gesztus vezérlést nem használtam.
Szerk
A GPS sem talál jelet.[ Szerkesztve ]
-
retesz147
addikt
válasz Karavik #11193 üzenetére
Szuper, király!
Mai tapasztalat:
Senki nem panaszkodott, hogy visszhangoznék. Viszont ma egy fokkal kevesebbet telefonáltam cca 1 órát a 2 helyett.
Most teszteltem GLS ügyfélszolgálattal (7-8 hívás) és sokkal de sokkal jobb. Nem mondom hogy 100%os,de mondjuk 85-90nek jó lesz. Így már jó, így már senki nem panaszkodhat a minőségre.Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Karavik
veterán
válasz retesz147 #11192 üzenetére
Az a magisk modul tartalmaz egy módosított mixer_paths_overlay_static.xml fájlt, ami elvileg javítja a visszhang problémát. Ezt a módosítást belekértem xiaomi.eu ROM-ba, úgyhogy hónaptól én is tesztelem...(természetesen magisk nélkül)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
retesz147
addikt
válasz grafnet #11186 üzenetére
Elvileg telefonhívás hangra ajánlották, de nem nagyon foglalkoztam vele, mivel nekem már mind1 az ikonmizzériám miatt.... Feltettem...Nem nagyon fogom ezt bírni, újra fog kellenem húzni a rendszert, mert nagyon idegesít.
1-2 napot tesztelem és élménybeszámolok...
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
szaszapi
őstag
válasz retesz147 #11185 üzenetére
Magisk nélkül is jelen van a visszhang gond, én már azt is próbáltam. A Magisk tud érdekes dolgokat okozni, gyengébb hardveres telefont volt hogy úgy visszafogott, hogy a rendszer gördülékenysége darabossá vált!
Ezt a jelenséget kétlem hogy kiszűrik garban, ugyanis ők is csak a rendelkezésre álló romokat tudják felpattintani, és ott mindegy mit tesznek fel. Most is úgy gondolom hogy a 11.29-es frissítéstől amikor a media és hangokra vonatkozó dolgok teljes frissítésen estek át, ott lett valami elcseszerintve...
Mindenkinek jó volt a készüléke a megvételkor egészen 11.29-es frissítésig. Az érdekes az hogy fórumokon is olvasni erről a hibáról, de elég szóltak hozzá. Ezért nem is foglalkoznak a problémával sajnos!
-
Karavik
veterán
válasz szaszapi #11180 üzenetére
Főleg, hogy ma a 9.3.4 zárt beta frissítéssel hivatalosan is megérkezett a 60fps videófelvétel lehetőség 4K és 1080p felbontásokhoz, úgyhogy most már biztos, hogy pénteken 9.3.7 frissítésben benne lesz:
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
paxm
aktív tag
válasz retesz147 #11175 üzenetére
Sziasztok!
Ma adtam be a WayteQ szervízbe a telefont. Telenoros vagyok, kicseréltem a simkártyát is, de ugyanaz a probléma mint nálad. Sokan panaszkodtak, hogy recseg ropog, vízhangos a beszélgetés. Ami nálam betette a kaput, a videó felvétel botrányos hangja. Hetekig próbálgattam a romokat, néha jó volt, de a jelenség előbb utóbb jelentkezett. Global stabil rommal adtam be, mellékelve pár videó felvételt. A furcsa az, hogy a hangfelvevőnél viszont úgy tűnik hogy minden rendben van!
Talány. Amikor megvettem a telefont, nem tapasztaltam ilyet. Kb. 2 - 3 hónapja jött elő a probléma.Samsung Galaxy S24, Huawei P30
-
Ármester
-
szaszapi
őstag
válasz this is life #11178 üzenetére
Mivel én írtam hogy a 11.15 jó, igen próbáltam! Igazság szerint nem éri meg visszamenni lassan 4 hónapos romra, a kameraszoftver azóta sokat javult.
-
balu333
tag
válasz this is life #11178 üzenetére
Próbálta (#11162) hozzászólás:
"11.15 volt az utolsó jó rom, azóta a visszhang probléma egy létező hiba akárki akármit mond..." -
Ármester
-
Karavik
veterán
válasz retesz147 #11171 üzenetére
Épp most tettem le a telefont, kollégával beszéltem hosszasan és teszteltem a visszhang jelenséget. 25% hangerőn is visszhangosan hallotta magát vissza, viszont ha párommal beszélek ő sose tapasztal visszhangot max hangerőn sem...
Érdekes jelenség ez..
Plusz kolléga kérdezte, hogy mi szól a háttérben, mert fiam halkan játszott a telón azt hallotta úgy ,hogy a fiam kb 4 méterre volt tőlem, amiből arra következtetek, hogy a háttérelnyomás (zajszűrő) mikrofon nem kapcsol be, kvázi olyan mintha kihangosítva beszélnék...
-
retesz147
addikt
válasz this is life #11174 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Sajnos ez valamilyen szinten megnyugtató, hogy nem csak nálam.
Valószínűleg a felső, zajszűrő mikrofon (akkor sw) hibája lehet, mivel ha leviszem a hangerőt megszűnik a hiba.
Ilyen régóta jelen van ez a hiba? Nálam csak most kezdtek panaszkodni. Furcsa...
Októbertől mindig a legfrissebb EU dev-en vagyok pedig.Már csak a fránya feloldás utáni ikon mizéria oldódhatna meg valahogy, már néha közelítem a 3mp-et...
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz retesz147 #11164 üzenetére
Jo eséllyel sw hiba , mivel több mikrofon is van a telefonban ,amiket zaj szűrésre használ , esélyes hogy nem jól kezeli a sw a mikrofonokból érkező jelet , emiatt csak alacsony hangerőn nincs visszhang .
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
szaszapi
őstag
válasz balu333 #11172 üzenetére
11.15-höz képest a 11.29 az már rossz volt. Teljesen megváltoztak a hang és médiára vonatkozó részek, valószínűleg ezek frissültek a romban. Aki akarja csekkolni, 11.15-nél tökéletes a hang. Az meg azért vicc, félig nem fogom levinni a hangerőt, akkor nem hallani már rendesen, főleg ha beszélnek körülötted, teljes csendben még oké, de az ritka eset szerintem.
Aki tudott napi romot is tesztelni, 11.28 is jó volt még... Ez 11.29-től rossz sajna.
-
balu333
tag
válasz retesz147 #11168 üzenetére
Szia! Mi tok nélkül teszteltük az egymást követő romokat 11.15-től, (kb 7-8 db-ot) így ki is zártuk a tok hibát, mindegyiknél előjött a hanghiba, viszont ha visszaraktam én is a régebbi 11.15-őt bármelyik újabb rom után mindig tökéletes volt a hívás minősége. Telenor, Telekom kártyával, vezetékessel is tesztelve, egyedül a hangerőt nem állítgattuk, de majd kipróbáljuk ezt is akkor.
-
Karavik
veterán
válasz retesz147 #11164 üzenetére
Én csak azt mondtam tapasztalatból, hogy a tok is okozhatja...
De már azóta nálam is jelezték páran, hogy visszhangos és kérdezték, hogy ki vannak-e hangosítva (erre következtettek a jelenségből)
-
norbert1998
nagyúr
válasz dragonfire44 #11167 üzenetére
Nekem is elég rendesen szív most a Play szolg, nem tudom miért...
-
retesz147
addikt
válasz retesz147 #11166 üzenetére
Na. Csináltam egy gyors tesztet.
Egy tuti, nem a tok csinálja. Mindegy, hogy rajta van vagy nincs.
A hibát a hangerő, méghozzá az én hangerőm okozza, ami a beszéd hangszórón "jön ki".
Ha fél hangerő felett van, elkezd visszahangozni.
Ha fél hangerő alatt van, akkor jó, nincs hiba.Változtatott hangerő: fél alól indulok, felnyomom 3/4-ig, majd pár másodperc után vissza fél alá. hallani, amikor változtatom a hangerőt.
Tokkal-tok nélkül: mindkettő 3/4 hangerőn készült, nagyon rossz a hang.
Tokkal fél hangerő alatt: a nevében is benne van. És itt jó. Csináltam még párat, de ezek a lényegesek.
BT fülessel nem produkálja a hibát.
Ez szerintetek micsoda, hardver, vagy szoftver?
Csinálnátok ti is esetleg teszteket?
[ Szerkesztve ]
-
dragonfire44
tag
Sziasztok
Nem tudom mi van a telómmal, mikor megvettem alig merült, most meg ez a k.baszott google play-szolgáltat(35%) és a Xiaomi aktivitás (18%) meríti rendesen. Play-szolgáltatásnál beta van fent, aktivitás mérő meg semmi nem megy elvileg. Tud erre valaki valami megoldást?
Újra húztam pár hete a telefont ,akkor nem csinálta, le frissítettem a Google termékeket playből és ismét.......
Mondjuk nemtudom hogy kellene merülni, 11 órája megy a kütyü, csak 30 perc kijelző, wifi on, mobilnet on és ennyi. 86%-on vagyok. De nem is használtam ma a telefont.
Üdv[ Szerkesztve ]
-
retesz147
addikt
válasz retesz147 #11163 üzenetére
A hívásfelvevő is felveszi a problémát. Hát ez iszonyat durwa...
Sajnos elég bizalmas beszélgetés volt, így nem tudom megosztani.
Sistergett, recsegett, ropogott, iszonyatosan torzult, a másik fél visszhangzik.
Jelezte, hogy most nagyon szar a hang, levettem 2 egységnyit a hangerőből és tökéletes lett, kristálytiszta. Majd visszatettem, de még feljebb is, fullra, de onnantól már nem volt gond.Cserélel tokot. Hátha az.
-
retesz147
addikt
válasz szaszapi #11162 üzenetére
Valóban többször panaszkodtál és már mások is.
Nálam 2-3 hete kezdtek el panaszkodni. Párom és munkatársaim, akikkel ugye sokat beszélek. Idegenek nem jelzik (pedig idegennel is sokat beszélek), gondolom nekik nincs viszonyítási alapjuk és nem merik jelezni.
Ugyanazon beszélgetés közben is változik, elején visszhangzik, majd nem, majd megint. Néha 1-2 napig semmi hiba, majd 1 nap többször is jelzik felém.
Mondjuk ismerősöket már megkértem rá, azonnal szóljanak, ha gond van.Megpróbálom majd visszahallgatni egy beszélgetést, hogy a hívásfelvevő is felveszi-e a problémát.
Én hibát nem hallok, csak a másik fél és Ő is csak a saját hangját hallja vissza. Szóval ha hangos a teló, az csak nálam lehet hangosk, pedig nem, kb 3/4-en van a hangerő.
Én a másodlagos mikrofon szoftveres hibájára tippelnék....Milyen tokotok van?
Nekem ez:
Nilkin Nature TPU caseEladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
szaszapi
őstag
válasz retesz147 #11159 üzenetére
Gyerekek ezt mondom....
11.15 volt az utolsó jó rom, azóta a visszhang probléma egy létező hiba akárki akármit mond...
Több Mix2s készüléken teszteltem a romokat, mindegyik szar, de az is igaz hogy nem mindig jön elő a dolog. Szolgáltató is mindegy, mert minden szolgáltatós kártyával csinálja! Általában csak a hívott fél érzékeli, de sokan az a baj nem tudják mire vélni, mert azt hiszik ők vannak szar helyen, és náluk van gond, pedig nem.
Az Eu romos januári frissítés, ami állítólag javítja hogy ne kínai hálózatra kapcsolódjon a készülék szintén nem oldotta meg ezt a problémát, tehát a visszhanghoz nincs köze sajnos!Már én sem tudom mire vélni a dolgot, nálam evvel nem kínlódott többet senki az is biztos!
-
retesz147
addikt
Ránézek, köszi!
Más:
Nálam mostanában (utóbbi kb.2 hétben) rengetegen panaszkodnak, hogy visszhangzik a telóm. Visszahallják saját magukat.
Megtisztogattam a mikrofon nyílásait (alul, felül), de ma is panaszkodtak már 2-en is. Telefonálás közben többször is változik, egyszer jó, egyszer nem.Szerintetek?, hardwer?
-
Ármester
válasz retesz147 #11157 üzenetére
Regebbi Chrome-ot hasznalok 69.0.3497.100-as verzio , azon még kikapcsolhato a modern ui es nem a gombolyitett uj megjelenítést kell bamulni .
A friss chrome-bol ezt a lehetoseget is elvette a google (xakadjon rajuk egy mazsa ... )
Az apk mirror-rol töltsd le , vagy ami meg jobb hasonlo verzio szamu brave browser telepitese az elobb emlitett weblapról ( a google szimatolas ki van gyomlálva belole ,beepitett adblock) brave verzio 10.59 .[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
retesz147
addikt
válasz this is life #11156 üzenetére
+1, de sztem engedjük el mert Grafnet jól meg.....grrr minket.
Kérhetnék erre egy választ? Köszönöm!
-
Ármester
-
veterán
Nah végre megjött az imak tok is... rég lejárt már az ideje, ma írta az ali, hogy visszatérítik az árát... nincs is jobb, mint egy ingyen imak tok...
-
retesz147
addikt
válasz this is life #11117 üzenetére
Ilyet, hogy modern ui-t nem találok. Ezt hol kapcsoltad ki, és mire jó?
Köszi!Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
llaszlo
veterán
Van valamilyen gyors ikonrendező megoldás? A rázás már nem működik?
-
Karavik
veterán
válasz Gabesz87 #11145 üzenetére
Nem bonyolult egyáltalán:
1. Telón kijelentkezel Mi Fiókodból és kikapcsolod Find Device-t is, ha ezt nem tenné meg automatikusan Mi fiókból való kijelentkezéssel
2. Telón kijelentkezel Google fiókodból is (Remove Account)
3. Boot to TWRP recovery
4. Factory Reset (Wipe Data, Cache és Dalvik)
5. Format Data (nem wipe data, hanem FORMAT Data)
6. Reboot to systemXiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
Gabesz87
veterán
válasz Zsoleszhun #11143 üzenetére
Rendben, köszi, megtaláltam. Még egy kérdés, ami nekem új. Gyári visszaállításnál eddig amit megszoktam, egyszerűen újraindult a teló és kész. Most itt a TWRP indul el. Ha jól sejtem, a művelet a Wipe->Advanced Wipe alatt végezhető el, de mit kell itt kiválasztani? Mindent?
- Dalvik/ART cache
- cache
- System
- Data
- Internal Storage
- USB-OTGJa, közben észrevettem a kis csúszkát, ami írta hogy factory reset. Ez elkerülte a figyelmemet!
[ Szerkesztve ]
-
Zsoleszhun
addikt
válasz dragonfire44 #11137 üzenetére
Igen, twrp alól tudod most felrakni Karavik linkjéről.
A bl nyitás most 72 óra egy régebbi mi acounttal.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
Gabesz87
veterán
Telefon eladása előtt van valami teendőm? Azon kívül persze, hogy csinálok egy gyári visszaállítást. Arra gondolok, hogy nyitva van a BL ill. nem tudom a Mi Account mennyire telefonhoz kötött? Lehet hogy ez hülye gondolat, de ha kijelentkezek, és visszaállítom a telót, utána a köv. tulaj gond nélkül tudja használni, igaz!?
-
dragonfire44
tag
válasz Zsoleszhun #11136 üzenetére
Köszi,
Ha jól értem ha netán nem kapnánk meg a 60fps frissítést,csak nyitott bootloaderrel lehet feltenni?
Üdv -
Zsoleszhun
addikt
válasz dragonfire44 #11135 üzenetére
Nem. Mi accounthoz kötött a bl nyitás.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
dragonfire44
tag
Hali
bootloader nyitással,,rootal elveszik a gari?
Üdv -
llaszlo
veterán
Hívásnál amikor lerakom vagy felveszi a másik nem rezeg. Ezt hol lehet beállítani?
-
Karavik
veterán
válasz INGJOKE #11122 üzenetére
Remélhetőleg igen, mert most már MIX2S az egyetlen SD845 teló, ami hivatalosan nem kapta még meg a 60fps feature-t.
Xiaomi.eu -ba biztosan, mert ha hivatalosan MIX2S nem is kapja meg 60fps-t, akkor a fenti 4K 60fps flashable zip integrálva lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz grafnet #11123 üzenetére
Nálad azért nem úgy jelenik meg My device menü, mint a nálam vagy a többieknél, mert valamit letiltottál vagy kikapcsoltál, amit nem kellett volna. Ugyanis My device menübe lépésekor online tölti be a készülék adatokat, ami nálad hiányzik. Az említett 1-2 mp online betöltési idő. Offline módban, kikapcsolt WiFi és adatforgalom mellett nem töltődik be senkinek, következésképp nálad blokkolva van a net kapcsolat My device-hoz.
Status menüben a bekapcsolva töltött idő pedig hivatalos Xiaomi által eltávolítva már egy ideje...
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Hogyan kell visszaállítani Googleből az appokat?
Amikor az alap rendszernél beállítottam a Google fiókot egyből beadta, hogy feltelepített a hiányzó appokat. Viszont most az EUval nem csinálja.[ Szerkesztve ]
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz grafnet #11123 üzenetére
Nekem is olyan mint Karavik kollágánál, illetve ahogy már írták 1-2 másodperc után átvált. Az óra, ami a bekapcsolva töltött időt mutatja nekem sosem volt ott. Decemberben vettem a telót, valamelyik december közepi EU romtól használom. A korábbi telómon MIUI7 volt, abban megvolt ez a számláló, ezért itt is kerestem, de gondoltam, hogy ez is áldozatul esett a nagy fejlesztéseknek...
-
grafnet
Topikgazda
válasz Zsoleszhun #11124 üzenetére
Nekem 1 perc után sem vált át.
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
Karavik
veterán
Valós UHD 4K 60fps és FHD 1080p 60fps videófelvétel lehetőségek elérhető válnak az alábbi TWRP-ből flashelhető zip telepítése után: [link]
60fps feature Mi8 9.3.1-ből lett átemelve. Teszteltem, od@basz!
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
-
Maist
senior tag
válasz retesz147 #11109 üzenetére
A chrome://flags -nál a Chrome duet -nél enabled-re kell állítani, akkor alulra költöznek a dolgok, és ott is maradnak. A keresősávért sem kell fentre bökni, ugyanazt éred el, ha az alsó sávon megnyomod a középső keresés gombot.
Beállítás után teljesen be kell zárni a Chrome-ot a futó programokból is, és megnyitás után már alul lesz menü.[ Szerkesztve ]
-
retesz147
addikt
válasz norbert1998 #11110 üzenetére
Én lehet innentől nem frissítek.
-
retesz147
addikt
válasz Zsoleszhun #11108 üzenetére
Skacok, fogalmam sincs... De örülök a fejemnek.
Igen,volt már nálam ilyen, akkor se nagyon értettük, hogy van.
Mondom, hogy volt a történet.
Ugye van az a problémám, hogy képernyő feloldás után várnom kell már akár 3 másodpercet, mire előjönnek az ikonjaim. Rohadtul idegesít, legszívesebben földhöz vágnám, belakni se akarom újra,ezért egyenként törlöm a progikat és váltom ki mással, ha tudom.
3-4 napja jött a Chrome. Töröltem, feltettem Yandexet. Sajnos a probléma nem javult meg. Yandexet fent hagytam, mert van benne nyitva pár fontos oldal.
Tegnap este feltettem Playről a Chrome-ot és már így nyílt meg, nem állítottam semmit.
Annyi, hogy bejelentkeztem, így szinkronizált mindent, de mondom, már rögtön így nyílt meg.
Szóval fent van Yandex (abban is alul van a navi sáv) és a Chrome is egyidőben. Tán ez lehet (sztem kizárt)?Bár a weboldal kereső sávja még mindig felül van sajnos... Azt még letehetnék.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Zsoleszhun #11104 üzenetére
Itt ugyan úgy maradt 02.28-as. Tegnap is ezt raktam fel, még ma is. 😀
-
veterán
válasz norbert1998 #11099 üzenetére
Nekem nem hisztizet, de mikor bementem nekem is volt OTA frissítsem. Mielőtt elmentem aludni rányomtam a letöltésre, reggel meg a telepítésre. 😀
-
grafnet
Topikgazda
válasz llaszlo #11100 üzenetére
Ha megy az OTA szerver, akkor a stabilt is tudod OTA frissíteni.
Ne küzdj a stabillal, válassz egy fejlesztőit és ne frissítsd... (A stabil is ugyanez: egy korábbi fejlesztő van átnevezve stabilra!)[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest