- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adam1988
csendes tag
Nekem a legutóbbi frissítéssel maradt a zárt képernyőn a vibrálás, ill. olyat is csinál,hogy feloldom a képernyő zárat, de nem jön be a kezdöképernyö,hanem ugyanúgy a képernyözárat látom(viszont a kattanás megvan,hogy feloldotta)> egyedül restart segít.
-
retesz147
addikt
válasz Zsoleszhun #13097 üzenetére
Én délbe frissítettem és rögtön ment fel a Mipa kernele, mert azzal elégedett voltam.
Eddig így hibátlan, nincs gond, de csak pár órája használom.
Múlt heti nekem kimaradt időhiány és utána a panaszok miatt.Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
nagyúr
válasz Zsoleszhun #13097 üzenetére
Nálam a 9.7.4 se fagyott 1X sem! De ugye én a gyári kernelt egyből cserélem telepítés után!
Malakas KERNEL jó, de kicsit sokat fogyaszt, legalábbis Simple és MiPa kernelekhez viszonyítva.
-
Zsoleszhun
addikt
válasz DroiDMester #13088 üzenetére
Megint előjöttek a fagyások és a fekete képernyők de most nem raktam vissza a 9.6.27-et hanem felraktam a Malakas kernelt eddig jónak néz ki
¯\_(ツ)_/¯
-
Kevin Spéci
tag
-
jonnyjoker01
veterán
válasz KaiotEch #13094 üzenetére
Ha van root, akkor Servicely alkalmazással olyan appokat tilts, amiknek nem fontos, hogy fussanak a háttérben, ha nincs akkor nem nagyon lehet mit kezdeni vele azon kívül, hogy takarékosan bánsz a mobilnettel, kikapcsolod ha nincs rá szükséged és a helymeghatározást akkutakarékosra állítod és a fényerőt 30-50 százalék között használod (ez a három dolog tud nagyon meríteni). Továbbá érdemes lesni az akkufogyasztást, ott kiírja mi használja a legjobban az akksit.
Üdv. Johnny
-
nagyúr
Srácok helpet kérnék. Global 10.3.3-t használok, lehetne valamit kezdeni az üzemidővel? Baromira merül, naponta kell töltögetnem. Főként akkor merül, ha telefonálásra használom. Mobilnet és wifi mindig be van kapcsolva, céges levelezés push-ra állítva, meg 1-2 magán levelezés van, ami időszakosan sync-el. Másra nem használom a készüléket.
-
MeexS
tag
válasz Zsoleszhun #13092 üzenetére
Nekem is ki vannak kapcsolva az animációk.
Köszi a tippet -
Karavik
veterán
válasz Zsoleszhun #13086 üzenetére
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
Zsoleszhun
addikt
-
nagyúr
Nálam semmi gond
nem hinném hogy a CUSTOM kernel(MALAKAS) végett lenne jó!
Milyen témát használsz? sz.tem az zavarja meg!
[ Szerkesztve ]
-
grafnet
Topikgazda
A 6.27-ben még jó.
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
norbert1998
nagyúr
válasz Zsoleszhun #13084 üzenetére
Teszteltem már én is, de a kutyámat egészen hidegen hagyta
-
Zsoleszhun
addikt
-
norbert1998
nagyúr
válasz Zsoleszhun #13082 üzenetére
dehátvanpacsiszelfi!
-
Zsoleszhun
addikt
Úgy néz ki, minden rendben az új eu-val, nem volt fagyás és fekete képernyő sem.
¯\_(ツ)_/¯
-
fap333
aktív tag
válasz jonnyjoker01 #13071 üzenetére
ez a Servicely sajnos root-ot igényel emiatt nekem felejtős...
10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
veterán
válasz jonnyjoker01 #13078 üzenetére
Köszi kipróbálom majd... van egy raklap ilyen...
-
Karavik
veterán
Én is feltettem habozás nélkül mint mindig. Csütörtök óta használom, stabilabb, mint a múlt heti kiadás. Azóta egyszer kihagyott de ez is csak azért mert power gombok sokszoros megnyomásával próbáltam reprodukálni a hibát. Android Auto + Waze használat közben még mindig fagy.
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
nagyúr
válasz norbert1998 #13075 üzenetére
Dehogy vár, már rég feltettem, mondjuk nálam a mút7i is hibátlan volt csak ugye én nem gyári KERNEL.el használom!
-
norbert1998
nagyúr
Most mindenki kivár és nem lesz letöltés
-
veterán
válasz Zsoleszhun #13072 üzenetére
Nem merem felrakni, holnap meccsre megyek...
jonnyjoker01
Az alkalmazásnál ami nincs tiltva azt nem nyírj, mondjuk viber vagy az amazfit app, csak a szarokat amit amúgy is csak akkor használok, ha el akarom indítani?
[ Szerkesztve ]
-
Zsoleszhun
addikt
xiaomi.eu_multi_MIMix2S_9.7.11_v10-9.zip a lengyel szerver a nyerő.
¯\_(ツ)_/¯
-
jonnyjoker01
veterán
Akkuidő jelentés akinek fontos!
Elsősorban NAGYON tudom ajánlani a Servicely nevű alkalmazást, a lényege, hogy azokat az alkalmazásokat, amiket nem akar a háttérben futtatni a felhasználó (pl. játékok, olyan alkalmazások, melyek nem küldenek fontos értesitéseket, pl. képszerkesztő, billentyűzet, böngésző, jegyzet alkalmazás stb...) okosan alvásba rakja és akár wakelockot is lehet vele tiltani, ami még brutálisabban is "befagyasztja" az adott alkalmazást. Amióta használom, a készenléti időm olyan jó, hogy az akkufogyasztás információinál, ha le van zárva a kijelzőm, egyenes vizszintes vonal jelzi, hogy kb. semmit sem merül.
Na a kis promóció után térjünk is a lényegre! ArrowOS-ről olvastam jókat xda-n, ezért most ez lett a mindennapos romom, egy pár hete már használom a június 22-ei romot. Az akkori legfrissebb EU romot felraktam előtte, teljesen tiszta telepitést csináltam, és örömmel közlöm veletek, hogy eddig ez a ROM a legjobb akkuidőben szerintem!
Tegnap este töltöttem fel, de lefekvés előtt még használtam, plusz ma töltöttem bele még egy kicsit, 22-ről 47 százalékra délután, mielőtt elmentem otthonról (mert azt hittem kevés lesz a 22 % neki) de tévedtem! A kijelzőidőm 7 óra 29 perc eddig úgy, hogy maradt még benne 37%!! És mindezt kb 3 óra játékkal a tegnap estét is beleszámitva! Szóval gyakorlatilag 88%-nyi merülés = 7 óra 29 perc kijelzőidő, 1 nap 6 óra készenléti idő mellett.
Akit érdekel a tiszta Android, stabil rendszer és a jó akkuidő az lessen rá az alkalmazásra és a romra is
Szerk.: gyári kernel van a telón, nem tettem most fel semmit direkt, hogy teszteljem a ROM teljesitményét
Arról pedig ne beszéljünk, hogy majdnem 8 órát telefonoztam egy nap + egy este alatt
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
Karavik
veterán
válasz Zsoleszhun #13069 üzenetére
+1
Remélhetőleg a kezdeti nehézségek, problémák kikopnak Mi9 alatt és mi már viszonylag "stabil" rendszert kapunk majd 2. körben
-
-
veterán
-
Karavik
veterán
válasz INGJOKE #13059 üzenetére
Front kamerához van csak, itt minden helyzetben működők.
Plusz kifelejtettem, mint új feature-t a csengőhang szerkesztőt bármilyen zenéből. (Bár lehet hogy ez már most is van nektek...)
Ami viszont rossz előjel, hogy pár perccel ezelőtt egyszer kifagyott a rendszer és csak újraindítás segített szóval nem teljesen sikerült megoldani kínaiaknak ezt a fagyás problémát...
-
retesz147
addikt
válasz Zsoleszhun #13058 üzenetére
Köszi!
Nálam sose fagyott... Így hagyom...Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Karavik
veterán
válasz INGJOKE #13054 üzenetére
Állítólag 2019Q4
Fagyás bug hivatalosan javítva. Legalábbis a 9.7.10 frissítés óta én nem tapasztaltam korábban jelzett fagyást
9.7.11-ben Palm shutter jön mint új feature. Csak a tenyered kell mutatni a kamerának és 3mp visszaszámlálva készíti a selfie-t
-
retesz147
addikt
válasz Zsoleszhun #13053 üzenetére
Érdemes lecserélni a szokásos "kék-fekete" TWRP-t erre, ad valami pluszt egy mezei felhasználónak?
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
veterán
karavik:
Mi mikor kapjuk meg az andróid q-t tesztelésre?
Mivel cséntek van kérdesem a szokásos:
Mi lesz a heti frissítésben?
Egy új kérdés is bejön: Ez most nem lesz olyan durván bugos mint az előző heti? -
Zsoleszhun
addikt
-
MeexS
tag
válasz fap333 #13043 üzenetére
Google vagy egyéb asszisztens ( pl Samsung Bixby, Amazon stb) hasznos tud lenni több szempontból is. Néhány példa:
Kényelem: Smart eszközök vezérlése. Lámpától a garázs ajtón át a mikróig már minden vezérelhető hanggal asszisztensen keresztül. Ha IFTTT, Tasker stb is játszik akkor még jobban ki lehet terjeszteni a funkciót.
Biztonság: SMS vagy email kezelése a telefon érintése nélkül. Autósoknak nagyon ajánlott. Nem kell Android Auto, csak egy jó beállítás.Persze a telefon funkcióit is lehet használni. Keresés a neten vagy a telefonon, zene hallgatás stb.
Ennél persze sokkal többet lehet egy jól beállított asszisztenssel csinálni. Akár a netről is lehet vásárolni, ébresztőt vagy timert beállítani, bevásárló listát írni stb.
Javaslom, hogy ha bővebb érdekel akkor egy esős szombaton (vagy egy unalmas munkanapon) keress rá az elérhető funkciókra a neten... csak legyen elég időd:-)Én a fentiekben említett dolgokra használom alapban. Sajnos mindegyik asszisztensnek van egy nagy hátránya...nem nagyon támogatja a magyar nyelvet. Ha angolul alapfokon beszélsz akkor nincs gond. Az utóbbi időben a német és a spanyol is elég jól jön fel.
Ha részletesebben szeretnék elkerülni a kérdésben akkor privátban írj szerintem mert ez eléggé off topic. -
Clay
senior tag
válasz grafnet #13046 üzenetére
Ha google mapsot használ az AA-n belül, akkor le lehet tölteni akár egész Európát, és offline használni. Ahogy a kolléga írta kb 1hónapig érvényesnek veszi a letöltött térképet, aztán avultatja, újra le kell tölteni.
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
grafnet
Topikgazda
Android Auto: térkép letöltése: rá lehet valahogy venni, hogy megtartsa a térképet, s ne felejtse el egy idő után?
Nem az enyém az autó, csak tegnap szóba került - gondoltam itt vannak hozzáértő kollégák.[ Szerkesztve ]
-
fap333
aktív tag
Csak kíváncsiság képpen megkérdezném, hogy google asszisztenst ki használ és mire?
10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
MeexS
tag
válasz grafnet #13041 üzenetére
Nyilvánvalóan.:-)
Nekem nagyon nem jönnek be a menük fordításai általában és nem akartam találgatni.Valóban, az Amazon Alexa app-ot telepíteni kell, hogy egyáltalán megjelenjen a menüben.
Ezen felül ha a Google Asszisztens a bekapcsoló gombhoz van rendelve(nálam gyárilag az volt beállítva a 0.5 masodperces késleltetés) akkor az is Alexa-ra vált. Ami szerintem nagyon hasznos.
-
MeexS
tag
válasz grafnet #13038 üzenetére
Ki tudna ellenállni a topikgazda ajánlásának;-)
Az én telóm angol nyelven fut a problémák elkerülése végett... így a beállítás elérhetősége...Settings/Manage apps/...jobb felső sarok 3pont/Default apps/Assist & Voice Input
Teszteltem és remekül működik.Mivel a telefont általában mindenki a közelében tartja, ezért remek megoldás a smart eszközök hang vezérlésére anélkül, hogy egy echo (Amazon) állandóan "hallgatózna":-)... főleg ha valamelyik fizikai gombhoz van rendelve.
-
MeexS
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet az alapértelmezett asszisztenst Google-ról Amazon Alexa-ra átállítani? Már többször elvesztem a beállítások menüben de sehol nem találtam.
Előre is köszönöm a segítséget -
Karavik
veterán
válasz norbert1998 #13031 üzenetére
Rég óta. Anno írtam róla itt, mint aktuális heti változás
[ Szerkesztve ]
-
grafnet
Topikgazda
Gcam: az összefoglalóban lévőt próbáltátok?
-
norbert1998
nagyúr
Srácok, Gcam-ből melyik jó?
Mi8 február óta nincs, Mi9 SE lenne jó vajon? -
chris-v
senior tag
Mi az utolsó gcam ami működik global-on is rendesen?
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Clay
senior tag
válasz DroiDMester #13024 üzenetére
9.7.4 rom + simple 4.7 eddig jónak tűnik.
-
Clay
senior tag
válasz DroiDMester #13024 üzenetére
Oké köszi, rápróbálok. Te a legfrisebb rommal használod?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
Clay
senior tag
A gcam és a gyári kamera is fagy az új rommal simple 4.75 kernellel. Asszem megy mégis vissza az előző heti, mert a héten meg a következőn sok fényképezni valóm lesz.
-
Clay
senior tag
Tényleg fényesebb a led, a simple kernellel.
-
nagyúr
válasz bogdanypeter #13014 üzenetére
Root nem kell kernel cseréhez!
Vagy nem a telóra való(polaris) verziót töltötted le, vagy sérülten jött le a zip és azért nem települt!
Szedd le újra a telóhoz valót "simple-20190707-4.75-polaris-Pie.zip" és próbáld újra feltenni, mert ami linkeltél képet azon a gyári kernel van!
Ha jól csinálod ezt kell látnod kernel verziónál
-
veterán
válasz TrollBalint #13015 üzenetére
Lehet nem is a telót, vagy töltőt kell lecserélni, hanem az autót...
-
TrollBalint
addikt
válasz Adamo_sx #13012 üzenetére
Hát a megigazítással van "némi" gond, ugyanis, gyárilag baromi rozsdás volt a szivargyújtó, nem is tudtam kitisztítani rendesen (lehet más gond is volt) , úgy hogy ki lett cseréltetve a szervizbe, de azt mondták, hogy nem tudtak pontosan belevalót szerezni, ezért úgy lett belefaragva (bármit is értsenek ezalatt). Azóta tölt, de nem megy bele teljesen, bármit dugok bele, és kb. pont 2-3 mm-t tud még lefelé menni. Ilyenkor mindig rezzen a telefon.
Sajna a levegőt se fogom tudni ráfújatni Ugyanis a szellőzőrács olyan laza, hogy ha beledugom a tartót, egyből lehúzza (itt még lehet kitalálok valami házi megoldást erre, hogy valamivel kiékelem, de eddig egyszer autókáztunk, mióta megjött a cucc) Egyelőre maradna a tappancs, viszont azt én kevésbé preferálom.https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
bogdanypeter
tag
válasz bogdanypeter #13013 üzenetére
[kép]
Nem volt root, elvileg felment. Ezt kell látnom a kernel verziónál?Dell Latitude E5530 | XBOX One S | Xiaomi Mi Mix 2S
-
bogdanypeter
tag
válasz DroiDMester #12990 üzenetére
Tudnál segíteni a Simple Kernel telepítésében? Twrp-ből nem engedi. Van valami menete?
Dell Latitude E5530 | XBOX One S | Xiaomi Mi Mix 2S
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz TrollBalint #13010 üzenetére
Van egy Roidmi meg egy QC3-as töltő, azokkal használom. Nem melegszik "túl" a telefon és azért korlátozza a töltést? Nekem a szellőzőrácsba van rögzítve a tartó, így direktbe fújja a klíma a telefont. Esetleg próbáld megigazítani, hogy pontosan illeszkedjen a töltő részre, pár milliméter is számíthat. De csak tippelek, nem biztos, hogy köze van hozzá...
-
veterán
válasz TrollBalint #13010 üzenetére
Xiaominak van gyors töltős autós töltője, azzal tölti is...
-
TrollBalint
addikt
válasz Adamo_sx #12097 üzenetére
Megérkezett nekem is a héten a töltő, viszont nekem nem igazán tölti a telefont, elvileg csak a waze megy rajta. Hány amperes az USB a szivargyújtóban? Az enyémben van 1A és 2A-s is, de az 1-el már merül, a 2-vel, meg kb. szinten tartja.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
alex.3
tag
Meg tudná valaki mondani hol a "pébe" kell megváltoztatni a sim pin kódot? Nem találom és kezdek ideges lenni. 🤪
-
Clay
senior tag
válasz DroiDMester #13005 üzenetére
Megijedtem, úgyhogy megcsináltam köszi a figyelmeztetést. Remélem így már jó lesz a heti ROM és nem kell visszamenni az előzőre.
-
nagyúr
-
Clay
senior tag
válasz DroiDMester #13002 üzenetére
Én felraktam a 4.75-t, de nem nyomtam wipe-ot, bajt csináltam?
-
Karavik
veterán
válasz DroiDMester #13002 üzenetére
Köszi Máris tolom fel....
-
nagyúr
-
Karavik
veterán
China MIUI issue, az alap ROM hordozza és összes SD845 teló érintett
(#12982) DroiDMester:
Most néztem, hogy van már Simple Kernel 4.75 is. Nekem most 4.7 van fenn, a 4.75 update simán rátelepíthető TWRP-ből? Nem kell semmit trükközni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hálózati / IP kamera
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Xiaomi 12 Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Poco X7 Pro 12/512GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Poco X7 Pro 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- IPhone 13 Pro 128GB gyári független gyönyörű állapot 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest