- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
Nekem haverom olyan örült a friss telefonok utáni vágya ,kb. a 3310 -es megjelenése óta havi szintem, igaz változó 2-4 db új telefont vesz és csak újat, mert annak az illatát szereti.
Én meg eggyel is elvagyok évekre
szeretem egy telefont kihasználni , belakni. Haver meg csak 1 nap múlva eladja gyorsan mert nem tetszik a színe neki .
-
Tomcat
őstag
Igen, gyakorlati gondom is van amiatt hogy a mai 5"-os tepsik ergonómiai okokból kifolyólag a telefonáláson kívül szinte mindenre jók. Ha mégis telefonálni akarok akkor meg az N8-at veszem a kezembe. Fura világ fura igények és sajnos ehhez igazodott a különböző cégek termékpalettája.
-
Francia91
veterán
Nekem 3 éve van meg, de én sem találtam jobbat
Az utódnak Lumia 1020 van kiszemelve, de most hogy megkapta a 2015-ös Térképfrissítést az N8-as, kitolta az elsőszámú telefon státuszának idejét
Lényegében a GPS miatt váltottam volna nyár vége felé (telefonnal navigálok mindenhová, külföldre is, eddig hibamentesen) -
karldergroße
senior tag
Kicsit attól is függ, mi fontos az embernek és mit hogyan tud "megoldani". Nekem két és fél évig volt c7-em és nagyon szerettem, gyakorlatilag sok mindenben az N8 kistestvére volt (de pl. a kijelzője jobb). A számomra fontos funkciókat megtalálom egy jobb androidban is, (hangsúlyozom: csak a jobbakban, a középkategóriás androidok hulladékok.) És hát az androidra könnyen ráhegeszthető egy sygic, ami jobb útvonaltervező, mint amilyen a Nokiának volt. Az fm transmittert nem használtam. Viszont az androidon működnek olyan dolgok, amelyek a symbianon már nem túl megbízhatóan: pl. az állandó szinkronizálások a névjegyekkel, naptárral, olyan applikációk, amelyek megkönnyítik a napi életet (bank, futballeredmények, sportfogadás, stb.) De a legnagyobb ok, hogy nem használom már a Nokiát, hogy baromi rossz rajta gépelni, álló helyzetben pedig lehetetlen.
Ettől függetlenül 10-11 évig volt Nokiám és mindig szívesen fogok emlékezni rájuk. -
Elims
veterán
"...hardveresen felturbózott divat szórakoztató kütyüket."
Véégre vki aki látja,hogy mi a helyzet.
Sajnos sokan a "magok" és "ram-ok" rabjai.Minél több,annál jobb. Szerinte...Én nem bántam meg,hogy ios pályára kerültem.
Symbian-tól soha nem lesz jobb,de a többi két ismertet alázza.Az előző két hsz-omból lemaradt vmiért a c i t r o mail. :-/
-
baradi
senior tag
Ez igy van. En is ezt mondtam Nokianak, hogy ugye nyilvan kesz frissites, mert ugy adtak el, hogy orok eletu frissitett offline navi.
Aaaa, gaz de igy van.
Amugy szerint a lumias verzio hasonlo lehet, de gondolom at kene kicsit portolni vagy nemtom, azzal meg nem foglalkoznak. -
Dotahpakeb
csendes tag
Most megnéztem a droid 4.2ön az órát bökve máris előttem a riasztás-ébresztés funkció. A mapfactor ingyenes pontos térkép használható az angol bemondóhangot leszámítva. De lehet, h van jobb. Nem próbáltam végig a sort.
Tény, h a megszokás is számít. Nagyjából mindegyik tud mindent gondolom. Egyéni szocializáció döntő.Én is nokiával (3110c) telefonálok jövök-megyek. A tapizósban kártya sincs.
Nem röhög! Kütyünek való játszószer az szvsz.
-
Elims
veterán
-
gatto_
senior tag
Nem is kell LCD-s legyen. Nekem az elsődleges telefonom egy Samsung Galaxy S4 ami szintén amoled mint az N8. Vannak rá hasonló óra programok, amik remekül konfigurálhatóak, de egyszer kipróbáltam, és egy éjszaka alatt, durván 7-8 óra, 100-ról 34%-ra merült. Az N8-as ugyanezen idő alatt 98%-ra. Szóval tud valamit a Nokia.
-
deka10
senior tag
Pedig lezárt kijelzőnél csak a nokia lumia sorozat hozza az órát más eszközben még nem találkoztam ezzel a megoldással. Én másfél éve használok android-ot, az N8 még meg van sőt van egy C7 is, ami nincs ios ill androidon az említett lezárt kijelzőnél meglévő óra, normális (ingyenes) offline navi, és természetesen legalább N8 szintű kamera. A lumiákban benne van mindez de az os nincs annyira kiforrva mint azt szeretném így nálam egyenlőre marad a droid, egy note II személyében.
-
Elims
veterán
Szerintem n8 után simán jó az iphone.Ahogy írod is,fogásra is jó,használni is patent.Megbízható,nem fagyogató/gondolkozó.
Sajnos lezárt kijelzőnél nincs rajta óra és nem tudom,hogy van-e ilyen program.
Nekem nagyobb problémám,hogy kikapcsolt állapotban nem ébreszt.Taylor: nem is babrálnál egy n8-at olykor-olykor szabadidődben?Nagy ritkán. :-)
-
rizso
addikt
"Ingyenes", amit gondolom szépen beépítenek a készülékek áraiba. De ettől függetlenül tényleg pozitívum, más is bevezethetné. Mondjuk mikor első alkalommal kellett volna, akkor pont nem vettem sok hasznát, mert még nem töltöttem le a térképet (és egyéb hozzávalókat). Szóval ha már előretelepített, akkor igazán rajta lehetne egy Magyarország térkép előretelepítve...
-
Misály
addikt
A valasz egyszeru: nem fancy. Bar a leforditos nemitast mindenki irigyeli es amul tole rakerdeznek, hogy ezt most hogy., rohognom kellett amikor elkezdtek alkalmazast keresni kollegak erre a funkciora, de egyik se tudott ket szenzort egyszerre kezelni ( kozelites es gyorsulasmero egyideju hasznalataval nemul el a telefon ).
Alkalmazasokra meg annyit, veszel egy symbiant, alapbol a droidos alkalmazasok fele kilove ( billentyuzet, uzenetkezelo es egyeb alapszoftverek ott vannak rajta hasznalhato minosegben, nem kell azonnal cserelni oket, ezert nem is nagyon van piaca az ilyen probalkozasoknak )
-
donceleger8
őstag
Hát igen! Sok más fórumon is olvasgatok, írogatok, és amikor a symbiant fikázzák, mindig visszakérdezek, hogy mi az, amit nem tudok megtenni vele? Szerinted kapok rá választ? Na itt megtorpannak és inkább hallgatnak, de az a baj, hogy jön egy másik, akivel elölről kell kezdeni. Bezzeg a hosszabb üzemidő, az egyszerűség, a transmitter megléte, ingyenes navigáció az smafu számukra! Semmi sem számít jobban nekik, mint a 2 mag meg a 4 mag, mert ők benchmark eredmények alapján vesznek telefont! És ha az egyik kevesebb pontot kapott, akkor lehet hogy sírva fakad! A használhatóság másodlagos és persze akkor is szar a symbian!
De választ sosem kapok, hogy mégis mi az, amit nem tudok vele megtenni!
Most már nem foglalkoztat annyira a kérdés, már csak nevetek az ilyeneken és rájuk hagyom. Én (mi) tudom az igazságot. -
janek69
senior tag
A HW-t is úgy nézd,hogy ez már hány éves is?Ez ha azt veszed,hogy most is megállja a helyét azt jelenti,hogy évekkel előtte jár a vele egykorú telóknak. Nekem nincs gondom a böngészéssel,annyira nem lassú ha van gyors net,hogy ne tudnám kivárni.Nekem az androidos telómon sem tűnt gyorsabbnak.
Egyébként teljesen egyetértek,amit egy telefonnak tudni kell azt maximálisan tudja.
2-3nap aksi idő,jó érzékenység nincs térerő probléma,jó hangminőség, ez volt a telefon, a többi extra. Transmitter,HDMI kimenet,USB OTG,12Mpx Carl-Zeiss optikás kamera,16GB bővíthető beépített memória.......... -
kacsa7
őstag
Azért álljon már meg 1 pillanatra a menet. Ne hasonlítsunk már 1 fényképezőgépet, ami kizárólag FÉNYKÉPek készítésére lett tervezve össze 1 telefonnal, ami TELEFONÁLÁSra van kitalálva és még extraként tud fényképeket készíteni, nem is akármilyen minőségben. Méretéből adódóan is a legkisebb kompakt gép is nagyobb mint az N8, az optikája meg 10x akkora mint az N8-nak. Mégis mit szeretnétek, mit vártok tőle? Hogy a fél millás, tükörreflekszes, teleobjektíves Nikonok szintjét hozza? Kezeljük már helyén a dolgokat. Pont annyit tud, amire hivatott, sőt hogyha összehasonlítjuk a mezőny többi tagjával, akkor még mindig bőven felette van képminőségben, tudásban. Gyakorlatilag ilyen minőségű álló és mozgóképet a mai napig képtelen 1 mobil is készíteni, hiába az 1080p és a dupla magos procik háttértámogatásként. Ráadásul a mozgóképet ilyen hangminőséggel meg sem közelíti egyetlen mobil sem a piacon.
Én a munkahelyemen folyamatosan használom, és örülök, hogy nem kell 1 fényképezőt cipelésznem magammal pluszban ahhoz, hogy le tudjam kapni az aktuális érdekességeket. Mellesleg lehet, hogy egy mai 12-14MP-es gép tisztább, szebb képet csinál, de egy 5-8MP-es pár éves gépet bármikor ver az N8 kamerája, videóban pedig szvsz összehasonlíthatatlan egy ilyen kaliberű géppel. Méretben pedig nem elhanyagolható a különbség. -
TaylorPro
addikt
-
Just486
senior tag
-
Marhabonyolult, warezoldal kell az ingyenes appokhoz is.
Itt a FolderPlay hivatalos oldala, nagy kék gomb a letöltéshez, tényleg nehéz. Ha lejárt tanúsítványt kiált, állítsd a telefon óráját 2010. 06. 30-ra például (a csomagban látszik, hogy a SISX-et június 20-án hozták létre, tehát az után kicsivel jó lesz), és huzzah, nálam elsőre működött, jól.
-
TommyX_
őstag
-
Misály
addikt
Na ez nekem uj, bar nekem 4 ev ejszakai vendeglatozas alatt tonkrement a hallasom magas tartomanyban, es amugyis sztereo bt fejhallgatot hasznalok.
Cassius.clay : amig egy desire hd megakad mikozben gorgetem a menut ( google maps-es live hatternel szinten ) addig ne beszeljunk az androidrol. 1 ghz keves az androidnak, ez szerintem vicc kategoria.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Kattogó háttérzaj? Olyat én nem hallottam, HD 555 -t is szoktam rákötni, meg amúgy egy mx560 al használom. Szerintem teljesen korrektül szól, audigy 2 zs hez, vagy a thinkpadomban levő conexant hangkártyához hasonlítva, kicsit tompább talán, vagy olyan mintha kicsit meg EQ -zná alapból, de alig észrevehető, fejhallgatón jobban de azon szerintem azért mert nem tud neki elég kakaót adni.
-
cassius.clay
senior tag
Hardveresen még nem is lenne rossz készülék ez az N8, de a Nokiának ideje lenne belátnia, hogy felesleges erőltetnie ezt a symbian vonalat. Régen jó volt, amikor még nem volt vetélytársa... de a jelenben csak akkor maradhat bent a piacon, ha igazodik a mai trendekhez, amik megkövetelik a látványos, gyors, egyszerűen kezelhető szoftvereket. Akkor lesznek képesek versengeni a többi gyártóval, ha elkezdik használni az Androidot, és mostmár a 2 magot. Akármilyen felesleges egy mobiltelefonba 2 mag, az ár miatt azt fogják választani,ami többet tud. Pl jelenleg nagyjából hasonló árban lévő optimus 2X és N8 közül én biztos hogy az előbbit választanám. Ez már nem is a márkák harca, hanem a felszereltség és a használhatóságé....
-
attisx
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest