Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • kutkut

  addikt

  Azért (szerencsére?) már nem nagyon erőltetik a gyártók ezt a 6mm-es történetet... Ha megnézed, az utóbbi pár évben - ha nem is sokkal, de - inkább vastagodtak a telók. :)

  Nimda:

  Pedig de, a csúcsteljesítmény tartós fenntartásához már számolni kell a megfelelő hőelvezetéssel.

  Az alsókategóriás óriásokat most ne keverjük ide. Természetesen nem kötelesek a gyártók minél kisebb helyre bezsúfolni az adott hardverelemeket, ezt az olcsóbb modelleknél el is hagyják, ezzel csökkentve az előállítási költséget.

  [ Szerkesztve ]

  Meizu MX3 32GB

 • Lami66

  senior tag

  Ja, évekig az volt a standard méret 2013-2014-ben. El is fért benne az 5 éves hardver. Vagy szeretnél 2019-ben snapi 800-as telefont? Mert azt ma is bele tudják tenni 127 mm-be, csak éppen egy mai sd4xx proci nagyobb teljesítményt ad. A 845-ös procinak meg akkora hűtés kell, hogy nem tudják beletenni kisebb vagy vékonyabb házba, lásd: xz2c. Vagy lehet helyet faragni ha leveszik az órajelet a felére és akkor nem kell akkora hűtés. Aztán leadja egy sd710 teljesítményét.
  Száz szónak is egy a vége. Mindíg is voltak kis telefonok. Az, hogy ma már nincsenek, azt a kis telefonról ÁBRÁNDOZÓK saját maguknak köszönhetik. Mert nem vevők voltak, hanem igények. "A mostani telefonomnak nem találok utódját mert x telefon méretben jó de......" és NEM vett kis telefont. A gyártók mit látnak? Nem veszik a kis telefont. Azt nem látják, hogy 15 embernek van rá igénye, de azért nem veszik meg mert egyiknek vastag, a másiknak billeg ha leteszi, a harmadik sokallja az árát, a negyediknek miért nincs benne dac, miért ott van az ujjnyomat olvasó, miért akkora a káva, miért akkora az akku.....ja ez már hét kifogás, és még tudnék sorolni akármennyi dealbreaker kamu okot amiért nem veszik meg. Inkább itt jajveszékelnek.Halogatták a vásárlást amit a gyártók úgy értékeltek hogy nem kell a kisméretű telefon senkinek. Válogatós júzernek gyártson telefont az, aki imádja ha nem veszik a termékeit.

  [ Szerkesztve ]

 • elfelejtette

  veterán

  Miért hiszi mindenki, hogy a kis méretű telefonba kell belegyömöszölni egy csúcsmodellt? Gondolod pont játékra, meg egérmozizni akarnak az emberek max. 5"-os telefont? Egyébként meg ha 2013-ban a 28nm-en gyártott 118mm2-es SD800-as proci belefért egy 5"-os telefonba, akkor most akár a 10nm-es SD835 nem férne bele a maga 72mm2-es méretével? De szerintem átlagember megelégedne a SD710-zel is...

  "Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

 • Lami66

  senior tag

  Neked nem kell a csúcshardver, más meg a középkategórát zárja ki.
  A proci nem a mérete miatt nem fér el kisebb házban hanem a hozzá szükséges hűtés mérete akkora, hogy azzal együtt már túlméretes. Szerinted hobbiból csinál néhány gyártó folyadékhűtést az sd 845-nek? Vagy azért mert állat módon melegszik és valahogy szét kell oszlatni azt a hőmennyiséget.
  Elég a középkategóriás hardver? Nézd meg mekkorát bukott a Sony középkategóriás kompaktja az X Compact az SD650 procival....

  [ Szerkesztve ]

 • Tapsi75

  őstag

  Az a baj hogy kb annyi fajta kis kijelzőset kéne gyártani mint nagyot az egyiknek drága a másiknak valami hiányzik belőle a harmadiknak kicsi az akku/üzemidő
  az egyiknek 5" kel a másiknak az is nagy miért nem 4"
  Ez olyan magyar mentalítás mindig a rosszat keressük
  És ha már kompromisszumot kell kötni miért a nagyobb kijelző nagyobb tudás a befutó?
  Most is kapható viszonylag kis teló lg q7, redmi6, xz1c, xz2c, i6s, i7, i8, talán még az se is.

  Imperare sibimaximum imperium est. Timendi causa est nescire.

 • sheratan

  titán

  Aztán meglepődnének, ha mondjuk nem tudna 4K-ban felvenni videót, vagy 2 perc után túlmelegedne (ez amúgy problémája volt több Sony telefonnak is), vagy HDR-nél melegedne túl. Vagy nem lenne OIS, mert nem tudják megoldani.
  Aztán az lenne a vége, hogy nem veszik meg az emberek, és levonja a gyártó a konklúziót, hogy nem kell senkinek.

  .Szaki.: Igazából szerintem sokkal több részre lehet bontani, pont ezért nem csinálnak bizonyos dolgokat manapság, mert túlságosan fragmentálná a kínálatot, nem érné meg fejleszteni, gyártani, támogatni.

  kutkut: Engem már az "előfizetésnél" elvesztettél :D
  De ezt félretéve nem tudom milyen eladókkal találkoztál te, de én jellemzően inkább olyannal, aki nem ért hozzá nagyon, nem is feltétlen érdekli a dolog, csak ki van adva, hogy XY gyártó támogatja az eladásokat, és ZY modellen nagyobb a haszonkulcs, azt érdemes inkább tolni, mert jutalék. Ilyen objektíven elmagyarázós eladó szerintem inkább csak a mesében létezik :N

  S10e eladó (hamarosan)

 • Foglalt név

  őstag

  Ha nálunk a teljesen háztartásban található készülékek 4.3" alatti képátlóval rendelkeznek és tavaly vettük az utolsót, akkor nekem megengeded, hogy kifejtsem itt a véleményem, vagy van még valami léc, amit nem ugrok meg, és ami miatt legközelebb szó nélkül lesz muszáj számomra kényelmetlen készüléket vásárolnom? :U

 • Lami66

  senior tag

  Már bocs, de mi a gond? Mindenki olyat vesz amilyet akar, egyiket se MUSZÁJ megvenni.

 • Tec4nikus

  lelkes újonc

  Elképzeltem a muszájt.
  Bemész a boltba és mikor nézelődsz egy kamerán keresztül figyelik, hogy milyen készülékeket nézegetsz, 5" és alatta akkor két jó képességű ám, de marék lepke aggyal rendelkező 4XL-es méretű akasztósszekrény a sorban a füledbe súgja, hogy "Jól meggondoltad mit veszel?" "Biztos ezt választod?"
  Te fogod magad visszafutsz a mobilos sorra és leemelsz egy 6,25"-os Saomit' a polcról a másikat meg visszadobod. :)

 • Lami66

  senior tag

  Egyébként meg azt gondolom, hogy ez a pár százalékos réteg reménykedhet, hogy lesz változás. A mobilpiac arra haladt, amerre a legnagyobb bővülést lehetett elérni. Viszont úgy tűnik ez a növekedés megállt, sőt, némi csökenés állt be a telefon eladásokban. Ilyen helyzetben a pár százalékos vásárlói igény is felértékelődik, mert minden apró lehetőséget elő fognak szedni a gyártók.

  [ Szerkesztve ]

 • kutkut

  addikt

  Jajj, én csak annyit írtam, hogy az egyiket ajánlgatja a másik helyett. Azt nem, hogy miért... ;)

  [ Szerkesztve ]

  Meizu MX3 32GB

 • AssAssynn

  senior tag

  Sosem volt 4"-tól nagyobb kijelzőjű telefonom. Remélem nem is kényszerülök majd rá.

  "Igen nagy hiábavalóság, mondja a Prédikátor, minden hiábavalóság!" (Prédikátor könyve 12,8)

 • Tikakukac

  félisten

  A mobilpiac pontosan arra ment, amerre a gyártóknak jó volt. És ez igaz egy rakat szegmensre is IT fronton. Napestig tudnám én is sorolom azokat a "fejlesztéseket" amiket eszközöltek az évek alatt és egyértelműen a gyártó saját kényelme miatt lett úgy, nem azért, mert az a usereknek kellett volna. Ezt a marketinges részleg megoldja ügyesen. Ha épp az Intel szutykait kellett kidobálni a raktárból meg elsütni a Win liszenszeket mit csinálunk? Netbook! Egy időben minden második embernek az kellett. Hiába mondtuk, hogy fos, vitték.

  Hirtelen az embereknek 10"-os lassú laptop kellett? Dehogy kellett. Meg is lehet nézni hova mentek az eladások 1-2-3 év alatt földbe. Gyártónak jó volt? Mint atom. Akkor meg kit érdekelnek az igények?

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • bear_

  aktív tag

  "Akkor mivel magyarazod azt, hogy a kutyanak nem kello iphone SE amugy pont ugyan az a meret/forma/szin mint a 2-3 evvel elotte megjelent iphone 5-5s amiert ugye napokkal elobb lesatraztak az alma ele?"

  Ezzel...

  @(#410) Lami66

  Nemrég olvastam egy hírt, miszerint a Oneplus-nál gondolkodnak egy compact modellen.

  Szerk.: meg is van

  Mondjuk ez nekem elég kamudumának tűnik, hogy az akksi miatt halasztgatják, ha a xiaomi bele tudott rakni egy 4000mAh-s akksit a redmi4-ba, akkor valószínűleg nekik is sikerülne.

  [ Szerkesztve ]

 • janeszgol

  veterán

  Én csak azt nem értem, hogy a 414 hozzászólásból minimum 350 a kistelefonok fikázásából és a nagyok éltetéséből áll. Mintha attól tartanátok, hogy ha felüti néhány kicsi teló a fejét, megszűnnek a nagyok.
  Nem értem ezt a szorgosságot tőletek.

  A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD | Akinek nincs a háztartásában minimum egy Lumia, az annyit is ér - Lázár 2.0 | Aki a Lumiát szereti az rossz ember nem lehet!

 • twofatcat

  senior tag

  szavazás: 88% van igény kisméretű telefonra
  hozzászólok: MIVANMIVANMIVAN?!!!

  :D

  Tényleg az a probléma akiknek nagy kell bőven válogathatnak, akiknek 4" körül felelne meg az így járt.

  Ázsiai gyártók 15 cm magas, 7 cm széles telefont tartanak "kicsinek". A régebbi tényleg kompakt 4" Androidok elavultak és elakadtak szoftveresen nyalóka és nugát után.

  Apple-nél is vége a valódi egykezes kompakt SE vonalnak. Szerintem álszent dolog csak és kizárólag a méretére fogni, hogy kutyának se kell már: fordítsuk meg, tepsi méretet favorizálók közül ki venne 2018 végén, 2019 elején olyan divatos nagy kijelzős Plus, Max modellt, amiben pár éves CPU van, nincs haptic feedback és más finomságok, csak első generációs lassú TouchID (cirka hat éves technika) és csak 1,2 MP selfie kamera van? :F Hány millió Plus tepsi fogyna így?

  Az SE ezekkel a kompromisszumokkal is sikeres termék volt, mert 2016-ban az a CPU+RAM+hátsó kamera kombináció az árral és kb. öt év iOS támogatással jó vétel volt. Később még külön indiai gyártósort is csináltak amikor frissítették a kezdő tárhelyet 32 GB-ra.

  Ha kutyát se érdekelne a kisméret akkor nem lenne annyi SE2 váró reddit, blog komment, viral render gossip, youtube videó, ilyen-olyan szavazások. Inkább arról lehet szó nagyobb haszon van a nagyobb készülékeken, "normális" lett az ezer dolláros iphone, az iOS vonzereje van olyan lenyomják a változtatásokat az embereken és a méret is csak ilyen a sorban. Nem az igényeket nézik, hanem az irányt diktálják erre megyünk és kész. Ha az emberek igényeit nézték volna akkor Jack bácsi nem ment volna még nyugdíjba és nem született volna meg Notch baba.

  Az Apple nem csinált SE2-t, inkább azt mondták elég két kategória és az i7 és i8 lett az olcsóbb, kompakt modell a kínálatban, új értelemben vett kompakt. Nekem is iphone8 lesz a következő, az még megszokható de az SE kifejezetten kényelmesebb számomra. Mert én még telefonként, zenelejátszóként tekintek rá alkalmi netezéssel, ha zsebszámítógépre és sok videónézésre lenne szükségem útközben én is a Plus, Max tabletekre vágynék. Apple elkönyveli újabb vásárló jó döntés volt az SE kicsi kivezetése, de azt nem tudják muszájból veszem az i8-at, valójában méretben SE2-t szeretnék modern hardverrel. Csak reménykedés maradt egy keynote-on majd elsütik a One more thing dolgot és óriási csodaként eladják a 12x6 cm kompakt iphone-t: Edge to edge kijelző, semmi káva, faceID vagy kijelző alatti touchID, jó kamerákkal...

 • janeszgol

  veterán

  Leírtad a lényeget. Sajnos ezeket magyarázni kell még "őstagoknak" is.

  A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD | Akinek nincs a háztartásában minimum egy Lumia, az annyit is ér - Lázár 2.0 | Aki a Lumiát szereti az rossz ember nem lehet!

 • Tapsi75

  őstag

  Ne ezt a fórumot vedd alapul ha a világban is ez lenne az arány hidd el kisméretű telókat gyártanának
  Ázsiában a nagyobb a menő és a föld lakosságának a nagyobbik fele arra lakik afrikában egyébb gondjuk is kisebb annál mekkora a telójuk, eu-nak meg az 500 mil lakosága nem tényező

  És lehet ezt ragozni leírni minden telónál hogy tepsi, a kínaiak kb nagyívben tesznek arra, hogy az MA fórumán mi az igény

  [ Szerkesztve ]

  Imperare sibimaximum imperium est. Timendi causa est nescire.

 • beyruth82

  őstag

  Meg azt az 500 milliós piacot sem lehet egyértelműen a kisméretű telefonok iránt fogékonynak nyilvánítani hiszen nagyon sokan itt európában is a nagykijelzős telefonokat szeretik,igénylik.Biztosra veszem hogy azok akik 4,5"-5"-os telefonokat szeretnének elenyésző kisebbségben vannak,főleg mióta a káva nélküli őrületnek köszönhetően egy 6"-os telefon is egészen kompakt méretű lett.

 • Tapsi75

  őstag

  Össz lakosságot írtam azt nem is firtattam hogy elég öreg a kontinens lakossága valószínűleg a nyugdíjasoknak sem a mobil vásárlás az elsődleges

  Imperare sibimaximum imperium est. Timendi causa est nescire.

 • elfelejtette

  veterán

  Hiába kávamentes egy 6"-os kijelzős telefon, ha egy kézzel ugyanúgy nem lehet átérni...
  Még az érkező Samu A40 ha tényleg 144.3 x 69.1 x 7.9mm-es lesz, akkor is határeset lesz, de legalább "apró" reménysugár.

  [ Szerkesztve ]

  "Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

 • joey04

  félisten

  És akkor a 7 és 7 plus megjelenése óta miért vannak olyan hírek, hogy jobban fogy a Plus méret?

 • elfelejtette

  veterán

  Gondolom a vevők kompenzálni próbálnak valamit a nagyobb mérettel. Vagy csak azért, amiért a 20milliós magyar bérházak előtt 30milliós autók állnak.

  "Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

 • janeszgol

  veterán

  Mert a Plus mindenben jobb specifikációval rendelkezik, mint a sima. Az i6 és i Plus esetén ez nem volt igaz, ott a Plus verziót specre rendesen elrontották az 1 giga rammal (és a simán is minőségileg), mégis az a széria minden idők legkelendőbb szériája. Utána már a Plus mindig jobb volt, mint a sima. Sokkal jobb.
  Erről beszélünk már mióta, hogy ha van is kicsi teló, az vacak a többihez képest, így kompromisszumot kötünk.

  A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD | Akinek nincs a háztartásában minimum egy Lumia, az annyit is ér - Lázár 2.0 | Aki a Lumiát szereti az rossz ember nem lehet!

 • joey04

  félisten

  1 gb memória meg egy plusz kamera. ennyi a különbség. nem hiszem, csak emiatt választották volna sokan. sőt, újabb "bizonyíték" jutott eszembe: amikor az iphone 6 megjelent (és a plus), akkor nagyon sokan váltottak droidról, pont azért, mert végre nagyobb lett a kijelző mérete.

 • Foglalt név

  őstag

  Kisméretű telefont lehetett venni régen, ergo telített volt a piac. Megjelent a nagy, mindenki megvette, aki addig szomjazott rá és nem tudta előtte kielégíteni az igényét. Van, aki hetente cserél telefont és van, akinek ez nem a hobbija. Akinek mondjuk lejár a 2 éves hűség és most ráesik a piacra, választhat egy kézzel nem használható és egy kézzel nem használható mobilok közül. Én is a nagyobbat venném, ha már nincs kényelmes, mert azok a jobban felszereltek, alternatíva pedig nincs.

 • Tikakukac

  félisten

  Hinni a templomban kell, első sorban és csak módjával.

  El sem hinnéd, hogy mennyire atomsügérek az emberek és képesek piszlicsáré hülyeségek miatt nyomorogni később akár éveken át. Notis topik és kisker között van egy kevés átfedés. Az emberi hülyeséget ne becsüld alá, sose :B

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • twofatcat

  senior tag

  "Ne ezt a fórumot vedd alapul"

  Ez annyira gyenge "érv". Ha olvastál az elmúlt 1-2-3-4-5 évben angol nyelvű fórumokat, blogokat, redditen r/apple és r/iphone kommenteket, folyamatosan pörögtek hogy az 5, SE méret milyen kényelmes és jó sokaknak. Milliók számára. Az más kérdés, hogy lehet csak X millió darabot adtak el belőle és igen egyértelmű a piacon már a nagyobb készülékek mennek jobban, ettől még szomorú SE méret magára hagyva. Eladtak belőle pár milliót és új verzióban is fogyna, volt időszak Amerikában eladott iphone-ok 7-10%-a SE volt, csak trillió dollár értékű Apple-nek már fáradtság lehajolni ezért az apróért, mert a másik két mérettel nagyobb margint keresnek. Természetessé tették a 600-700-800-1000 dolláros szintet. Még 2018 szeptemberében is USA piacon 5,5% volt az SE pedig akkor már a megjelenéskor erős CPU és jó hátsó kamera is már három éves technika. 5% piac már nem érdekes ekkora cégnek, ezt a közönséget új SE hiányában felszívja az i7, i8 vonal amire még rá lehet fogni hogy kiskészülék a mai trendek közt. (nekem is i8 lesz a következő)

  Senki nem azt mondja tiltsák be a tepsiket, hanem legyen kicsi is. Valódi SE kicsi és nem i8 méretre rámondani az az új kicsi.

  "eu-nak meg az 500 mil lakosága nem tényező"

  Jól értelek azt mondod EU gazdaság (+ Svájc, Norvégia) vásárlóerő nem tényező Európa a világban??? :Y

  "a kínaiak kb nagyívben tesznek arra"

  Kína nem egyenlő világ. Kínában népszokás csulázni és focista módszerrel orrot fújni a járdára (nekik az az undi ahogy mi papírzsebibe és vissza kabátzsebbe) és állandóan hangoskodni tolakodni, akkor kövessük mi is ezt a trendet? Ázsiában a Plus méret népszerű, olyan van bőven válogathatnak. A világ egyes részein pedig lenne igény SE méretre is (ismétlem IS, mert ezt se bírják sokan felfogni a témában)

  Ha európai országok iphone 2018 web traffic adatait nézzük a top6, top7 közé a Plus modell szinte be se került, a dobogóra egyáltalán nem. A sima 7,8 méret és SE is jól szerepelt. A Plus-t a margin miatt tolja a gyártó, és mert abba belefér a nagyobb, jobb kamera, az emberek összességében még mindig a kisebbeket veszik EU és USA piacokon.

  (#422) joey04: "És akkor a 7 és 7 plus megjelenése óta miért vannak olyan hírek, hogy jobban fogy a Plus méret?"

  Amilyen statisztikákat néztem EU és USA a sima 7 jobban fogyott a Plus-nál. Másrészt akinek a fotózási képesség fontos annak hiába lenne elég a kisebb, a legjobb kamerát csak a Plus modellbe tették. Kérdés akkor mennyire a méret és mennyire a kamera portré móddal és plusz GB memória befolyásolt? Ha egyforma lenne a 7 és a 7 Plus kamerája, akkor lenne igazságos a verseny. Nőknél is egyre több Plus modellt látni, mert úgyis kistáskába teszik és női farmerokon úgysincs értelmes első zseb akkor hátul már mindegy pár centivel nagyobb.
  Továbbá ugyanennyi erővel kérdezhetném miért vannak olyan hírek Amerikából hogy SE készletkisöpréskor pillanatok alatt elkapkodták a már koros vas ellenére.

  Miért akarjátok bemesélni, hogy hosszú éveken át 5, 5S méretet használt több száz millió ember, de valójában szerintetek mindenki nagyobbra vágyott, ezért már nincs értelme 12x6 cm darabnak? Ez mese. Nem mindenki akart nagyobbat, de már csak az van. Kompromisszum az i8 méret. Miért olyan nehéz elhinni sok millió embernek az SE méret passzol? 2016-ban SE bemutatáskor maga az Apple mondta látják az igényt és ezért jelent meg tavasszal (rosszmájúan mondhatni a maradék 5S házat felhasználni) és 5-10% volt USA-ban is. Akkor ne tagadjuk le az igényt. Csak annyi történt közben rászoktatták a népet a 700-1000 dolláros új készülékekre is, akkor minek vacakolni a kis profit kis méretűvel.

  Egyik végletből a másikba esnek sokan: amíg csak 5S méret volt, a fél net győzködte a joggal nagyobbra vágyókat hogy hülyeség minek akkora hova teszed. Most hogy az a trend nagyobb modellek felé megy a világ, most a fél net győzködi a megszokott kisebb méretet siratókat hogy hülyeség mert a nagy a menő.

  Tényleg olyan nehéz elképzelni azt az igényt: férfiként nincs retikülöm nem tudom hova tenni a nagyobb készüléket, nem vagyok kínai hasitasival, nem az okostelefon az egyetlen eszközöm van számítógép munkában és otthon is ott történik a böngészés és videónézés java így útközben nem kell nagy cucc, hogy fontos a kényelmes félkezes használat, ráadásul a technológia adott SE méretben edge to edge növelni a kijelzőt, ujjlenyomat olvasót kijelző alá tenni vagy faceID és akkor lenne választási lehetőség mindenkinek.

 • joey04

  félisten

  Rendben, én feladtam. Olyan elképesztő dolgokat hoztok fel a kis telefonok mellett, hogy az agyrém. Nem az egyéni igényekre gondolok, félre értés ne essék, hanem arra, hogy milyen nyakatekert módon próbáljátok azt igazolni, hogy erre igenis van tömeges igény. Nem, nincs. Nálatok kicsit profibbak dolgoznak egy Samsungnál, vagy Apple-nél, de még egy Xiaominál is. Nem lehet vele kaszálni, mert mindenkinek a nagyobb méret kell. Ennyi. De ha nem értitek meg, akkor sopánkodjatok csak tovább. Van sok olyan trend, ami nekem sem tetszik, de látom, hogy a többségnek bejön, így elfogadom, hogy a kisebbséghez tartozom az igényemmel. Sajna ez van. De hisztizni, toporzékolni, meg fals teóriákat alkotni, hogy miért lenne mégis jobb ha gyártanának olyat ami nekem jó, hát ezeknek semmi értelme szvsz. :)

 • Foglalt név

  őstag

  Volt itt a szomszédban egy bajszos srác, akinek ugyanez volt az terve, kiválasztunk egyet, ami a "legjobb", a többit meg kukázzuk és !mindenkinek! így lesz jó. Most már látom, hogy miért volt olyan nehéz elgáncsolni, mert erre a baromságra még most is van, aki vevő...

 • Nimda

  addikt

  A kérdés az, hogy vajon meddig fognak a méretekkel elmenni? Amíg el nem érik a tabletekét? Valóban szükség van erre? Biztos van egy határ, amit már a tepsirajongók is sokallnának. A gyártók bizony profik abban, hogyan lehet a vásárlót meggyőzni, ha kisebbet gyártanának, akkor arról. Most megyek veszek is egy iSE-tartaléknak, amíg még kapható :)

  Egy jósnőhöz illik bejelentkezni, vagy tudni fogja, hogy mikor megyek? Ha befizetek valamilyen edzésre, akkor veszem a fáradtságot?

 • Tikakukac

  félisten

  Persze, hogy nem lehet vele kaszálni. Csak nem a te teóriád miatt :B

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • <Adamsky>

  veterán

  Azt, hogy a gyártók mennyire okosak, szerintem hagyjuk :(((
  A többség ész nélkül, nulla kreativitás mellett csak másol.
  Pl. ha csupán ránézünk a mai készülékekre, akkor akár még azt is kijelenthetnénk, hogy a notch nélküli telefon rétegigény. Mert ugye 10-ből 9 telefon - így vagy úgy - de meg van nyomorítva. Ehhez képest én olyan emberrel nem találkoztam, aki azt mondta volna, hogy a notch szép. A leggyakoribb szöveg, hogy "őt nem zavarja", meg a "meg lehet szokni" (na, ja).
  Itt csak én érzek ellentmondást? Az egészből azt akarom kihozni, hogy a gyártók elég erőteljesen irányítják a piacot. Ez a befolyás sokkal nagyobb, mint a vásárlói. És ez baj!
  Így hitelen most csak egy dolgot tudnék mondani, ahol a piac - átmenetileg - erősebbnek tűnt, mint a gyártók. Ez a jack csatlakozó. Emlékezzünk vissza! Az almát másolva jó pár márka úgy döntött, hogy nem kell a jack. Aztán - nyilván az átlagosnál nagyobb zúgolódásnak, és mert azért mégis volt olyan, aki kitartott mellette (ez fontos!) - egy későbbi modelljén újra visszahozta. Látszik, hogy állandóan megy a határok feszegetése.
  Én a kijelzők növekedésénél is ezt látom. Csak mostanra eljutottunk oda, hogy az eddig közepes méretű készülékek is nagyok lettek. Beérték a tényleg nagyokat. Sok esetben ilyen 0,2-0,3" a különbség. Ennek mi értelme? Figyelem! Nem a nagy kijelző létjogosultságát kérdőjelezem meg, hanem a termékpaletta - sok esetben igen - szerencsétlen alakulására hívnám fel a figyelmet. Na mármost. A köv. lépés vagy az lesz, hogy 9-10" vagy .... egy észszerűbb mondjuk 4,7", 6", 8,2" -es felosztás. Mert az, hogy az egyik 6.26" az egyel nagyobb meg 6.3" ... na, az vicc. Az egyik ugyanazon márka termékvonalának "sima" a másik a Note változata. Szóval abba szerintem egyetérthetünk, hogy valami nagyon el van cseszve! :(((

  [ Szerkesztve ]

 • joey04

  félisten

  te jó ég. remélem csak viccelsz, vagy csak felfokozott idegállapotban, netán alkoholos befolyásoltság miatt született meg ez a komment.

 • -Skylake-

  őstag

  Nem tudsz te sem és itt nagyon sokan sem rendszerben gondolkodni , azért nem értitek a problémát. Annyit láttok, hogy baszod nekem SE kell , hát csak csináljanak egyet mert én istibizti veszek meg az asszonynak is az a méret jön be, ott a profit csináljátok. Amit joey is irt : HA LENNE igény rá, akkor egymást taposnák el a gyártók, hogy ki dobja először piacra és tarolja le a mágikus százmilliós rejtőzködő réteget. Nincsen. Feltehetően kiszámolták, hogy ezt megtervezni , meg gyártósort felhúzni rá + millió egy szempont amit nem is tudunk alapján ebben nincs cash. Nincs cash ? Akkor nem csináljuk. Ennyi. Ezt az irtózatosan egyszerű összefüggést kéne megérteni, hogy te meg a józsi akinek nagy a 6" , szemben jancsival aki szereti , ti nem a piac 66%-a vagytok. Részemről az sem kizárt, hogy ez nem is egész %. Ki fog szerinted terméket tervezni egy piacra, ahol a potenciális vásárlók (a van pénzem és kell egy telefon metszete) tört százalék ? Mert hidd el, hogy tört százalék , mert ha nem az lenne , lenne SE 2. Mint már korábban is írtam ide , ha van egyetlen egy cég a naprendszerben aki bármit elad, az az Apple. Ő is kivezette az SE-t, szó sem volt utódról és nincs is. Cserébe jött 6,5"ös iphone. Szerinted ?

  (Amúgy konkrétan arra reagálva amit írtál nem is nagyon tudok mit mondani. Olyan távol jársz a valóságtól azzal a kommentel, hogy az szó szerint lehangoló. Joey-val ellentétben azt gondolom még az sem mentség, ha be voltál bszva.)

  [ Szerkesztve ]

  "Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

 • Tikakukac

  félisten

  Ez a gond, hogy van aki képes rendszerben gondolkozni, csak azt nem érti meg, hogy ívesen le van sajnálva az igény.
  Van igény valamire? Remek. Tudunk marketinggel előállítani valami olyat, amire mesterségesen tudunk még nagyobb igényt generálni úgy, hogy nekünk gyártani is jobban megéri? Ahha, jah. Akkor mi itt a kérdés? Ez globálisan így megy.

  Az elmélet alapján, tiszta versenyben, tökéletes piacon igen, az lenne amit írtál. Sajnos viszont ez nem így megy :B

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • sheratan

  titán

  Ez amit írsz azért szerintem nem lenne csak úgy elsikálható. Nézd meg a játékpiacot, az utóbbi időben mekkora elégedetlenség van egy-egy játék körül, ami számokban is meglátszik. Kiadnak egy előzetes elvárást a kiadótól, hogy x milliót terveznek eladni, aztán a felhasználói panaszok és kritika miatt ettől milliós nagyságrendekkel maradnak el a tényleges eladások. Tehát reagál a piac, ami meglátszik a számokon.
  Telefonoknál nem volt ilyen a méretnövekedés miatt (sőt, amíg nőttek a kijelzők, nőttek az eladások is, bővült a piac, bár ez nem egyértelműen megfeleltethető párhuzam, mert több dologtól is függött), de még a funkciók elhagyása miatt sem (rádió, jack, infra). A helyzet az, hogy igazából a legtöbb embert egyszerűen nem érdekli annyira, hogy lázadozzon érte, és/vagy megtalálja a módját, hogy az újat is olyan jól használja és kihasználja, mint a régit.

  S10e eladó (hamarosan)

 • Lami66

  senior tag

  Nagyon sok dolgot nem gyártanak a világban, pedig lenne rá igény. Egyetlen dolgon dől el, hogy egy igényre gyártanak-e vagy sem, ez pedig, hogy pénzügyileg kifizetődő-e. Ami profitot hoz, azt megcsinálják. Ami előre láthatóan pénzügyi bukás lesz, abba egy kivételtől eltekintve bele sem kezdenek. Az az egy gyártó amely kitartóan próbálkozott compact modellekkel, le is csúszott a mobilgyártók ranglistáján az n+1. helyre. Mert az igényből egy cég nem él meg, csak a vevőkből. Azok meg nagyon kevesen voltak ahhoz, hogy megérje őket kiszolgálni.
  Alsótekerespusztán is van igény plázára, mégse épít oda senki plázát. Nem is értem, pedig igény van rá, akkor miért nem?

  [ Szerkesztve ]

 • Quverto

  tag

  Nem nagyon olvastam el a kommenteket, csak annyit fuznek hozza, hogy mindenki sir a kompaktabb meretert stb stb meg ne legyen 6colos meg annal nagyobb mert jajaj nem fer el meg semmi. Csak megsugom, hogy az S10+ Ami 6,4col konkretan akkora mint a nagyon regi 5,5colos telefonok kb egy induri pindurit nagyobb de tenyleg nagyon kevesrol beszelunk, csak szimplan a kavak tuntek el kisebb nagyobb sikerrel. Pedig egy 5,5colos telefon boven elfer mindenkinel es az szerintem boven jo. :)

  Aki tudja mi az élet értelme az legyen kedves megosztani velem. :)

 • Tikakukac

  félisten

  Utolsó mondatban a titok :B Az emberek ritka lusta és belenyugvó állatok. Körbe lehet nézni itthon mi van. Ha holnaptól lenne első éjszaka joga, az is átmenne :B

  Lami66: Az a baj, megint úgy vesszük, hogy minden frankó, minden tökéletes. Nope.

  Sony csinált Compact sorozatot? Nem jött be? Mert nem volt rá igény? Persze. Csak azt felejtettük el megint, hogy a repedős kijelzős, szériahibákkal tömött, nulla frissítéses, okádék kameraszoftveres telefonokat sikerült sorozatban kitolni és az addigi vevők (mint pl. én, akinek életében 2 új telefonja volt, abból az egyik ilyen) is lelépett a bánatosba. Bezuhantak a számok? Jah. Azért zuhantak be, mert nem volt rá igény? Nem-nem. Azért zuhantak be a számok, mert alapvető funkcióiban volt hulladék amit meg kellett volna venni egy vödör pénzért. Ezt kéne már belátni. Egy torz statisztikára bármit felépítek én is.

  Alsótekerespusztán is van igény plázára, mégse épít oda senki plázát. Nem is értem, pedig igény van rá, akkor miért nem?

  Biztos plázát akarnak oda a helyiek? Én faluról jöttem és meglepően kevesen akartak/akarnak plázát. Egy rendes parkot annál inkább.

  Quverto: Ha te mondod, hogy elfér akkor elfér. Már csak a pindurit kéne definiálni. 2mm-t tudnék nyerni kávamentes telóval széltében. Azt te le nem dolgozod 1" kijelző plusszal ;]

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Fred23

  veterán

  Pár napja vettem egy Nokia 8 Siroccót, az A3 (2017) után szoknom kell a batár méretét. :DD Oké, tökre kezelhető, de nekem egy kicsit még ez is nagy.

 • sheratan

  titán

  Várj várj, most ez nekem így kicsit ellentmondásos. Arra zuhannak a számok, ha pár darab hibás volt, de arra nem ha alapvetően használhatatlannak tartják többen? Mennyit zuhannak egy autógyártó eladásai azok után, hogy legendásan képtelenek működő elektronikát tenni a kocsikba? Nem annyira sokat, sőt, páran még ki is állnak mellettük, hogy nem szar az, mert az ő példányuk nem volt pont hibás.
  A sorozatos alaplaphibás és bootloopos LG-k után még mindig milliók veszik a telefonjaikat. A robbanós Note-ok után mennyire esett a kereslet a Samsung iránt? Nem nagyon, és még egy csomón vissza sem akarták adni a telefonokat, pedig visszakapták volna a vételárat, de ők azt akarták használni. A bend-gate, antenna-gate és hasonlók után kevesebben vesznek iphone-t? Nem látszik (az látszik, hogy az 1000+$-os árcédulától kevesebben vesznek). És lehetne sorolni még tovább.
  Szóval az egy-két hibás modell jobban eltántorítana, mint a néhányak által használhatatlannak kikiáltott méret?

  Igazából a felhasználók nem csak lusták (utánajárni dolgoknak), de egy aranyhal memóriájával is rendelkeznek általában. Valami baja volt xy terméknek? Felháborító, soha soha többé olyat, még leköpni is derogál. Aztán csalódnak másban is, megint váltanak, és lassan körbeér az egész, pár év múlva újra ott lesznek, hogy hé xy talán már nem is olyan rossz.

  S10e eladó (hamarosan)

 • Foglalt név

  őstag

  Még jó, hogy nem te döntöd el, ki mennyire tud rendszerben gondolkozni.
  Le lett írva, hogy az akkor kb. 2 éves HW-el 7% körüli eladást produkált az SE. Nem kell kitalálnod, hogy tört százalék, mert már megtörtént, fix.
  Nem vagyunk a piac 66%-a. Annyiról szól a beszélgetés, hogy a 7%<66%-ból nem következik egyértelműen, hogy 66=100.

 • Tikakukac

  félisten

  Ez a szép. Annyira kiszámíthatatlan még mindig, hogy mire tud begőzölni egy ember és mire nem, hogy hihetetlen. Egy pici visszajelző led a fedlapon bakker úgy kiverte a balhét anno, hogy konkrétan emberek mentek el egy 4-szer már választott laptop-márkától. :DDD És ilyen sztoriból tonnaszám van. Szerinted ezt bárki ki tudta kutatni vagy látta előre? Földön nem volt erre még gondolat sem. Aztán tessék.

  A méret az, ami a legtufább, legsíkabb egyszeri embernek is feltűnik. Meg a kinézet. A többi vagy eljut vagy nem, vagy átlép az ingert vagy nem. De ha egyszer van egy 2m-es parkolóm és 2,2 a kocsi, amit be akarnak velem rakatni, ha pörögsz az arcodon mint értékesítő sem fogod megvenni. Nagyon helyesen. Soha az életben nem vettem volna huszadrangú kínai telót. Most azt nézem. Mert elegem van abból, hogy nem fér bele 2 amúgy marha kényelmes farmerem zsebébe se a telefon és nonstop ki akar esni ha kiszállok kocsiból.

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Lami66

  senior tag

  Volt Z1 compactom. Az alapján mindent cáfolok amit a Sony compactokról mondasz.Két év alatt két főverzió frissítést kapott. Egy elcseszett 5.0-át és egy sokkal jobb 5.1-et. Abban az időben kb minden telefon ennyi frissítést kapott. A kamerája egyik Sonynak sem volt tökéletes, szóval ez nem a compact bűne. A hardveres hibákból én semmit nem tapasztaltam, szerintem a legtöbbje júzer error, de azt már megszoktuk, hogy a fórumokon mindíg a telefon a hibás.....önmagától elrepedő kijelző.....hát ja. Nekem a kocsim törött össze így 😃
  De oké , elfogadom szarok voltak, akkor mondj egy számodra tökéletes kompaktot. Ami kapja a frissítéseket, nulla szériahiba stb és vették mint a cukrot.

 • sheratan

  titán

  Lehet, hogy másik farmert egyszerűbb lenne találni amúgy ;)

  S10e eladó (hamarosan)

 • Tikakukac

  félisten

  Volt Z1 compactom. Az alapján mindent cáfolok amit a Sony compactokról mondasz.Két év alatt két főverzió frissítést kapott. Egy elcseszett 5.0-át és egy sokkal jobb 5.1-et. Abban az időben kb minden telefon ennyi frissítést kapott.

  Nekem meg Z5c-m. Akkor egy kicsit frissebb tapasztalatom van. A többiből meg baráti körben volt. Z3C elcsattant üvegből 2 is ;] Volt pár főverzió frissítés is. Megoldott bármilyen valós hibát? Nope, semmit.

  A kamerája egyik Sonynak sem volt tökéletes, szóval ez nem a compact bűne. A hardveres hibákból én semmit nem tapasztaltam, szerintem a legtöbbje júzer error, de azt már megszoktuk, hogy a fórumokon mindíg a telefon a hibás.....önmagától elrepedő kijelző.....hát ja. Nekem a kocsim törött össze így 😃

  Jajajajajajaja. Fentebb erről beszélt a kolléga pont. Lehet bármi bármekkora fos, mindig van aki bevédi. Sony topikban is ez ment. Leírod a hibát, screenshotolod, eredménye? Igen, a user a hülye. Volt HTC Sensationom. 5 kijelzőcserét kaptam, és majdnem 2 teljes telefont összeraktak nekem a nulláról. De soha a büdös életben nem ismerték volna el hivatalosan, hogy szériahibás a porosodó kijelző. Soha. Ott is voltak hangok, akik rákenték az irodistáktól megkezdve a gyógyszerlaborban dolgozóig, hogy biztosan azért porosodik, mert építkezésen dolgoznak meg glettet csiszolnak. Érdekes módon más telók nem porosodtak, csak ez. De a user a hibás. Oké, haladjunk.

  De oké , elfogadom szarok voltak, akkor mondj egy számodra tökéletes kompaktot. Ami kapja a frissítéseket, nulla szériahiba stb és vették mint a cukrot.

  Ööö, nem, ez nem ez a műsor. Ez ilyesmi akar lenni.

  sheratan: Igen, varrónő nagymuter szabott a zsebeken kicsit. Ezután egy jó orvos kell, aki nagyobb kezeket is csinál :DDD

  [ Szerkesztve ]

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Lami66

  senior tag

  Én mindíg sandán nézek azokra akiknek mindennel csak a bajuk van..... 20 éve óta hármónknak van mobilja a családban, a cserélgetések miatt ennyi idő alatt kb 50-60 telefonunk volt. Ez idő alatt volt összesen három meghibásodás.

 • Tikakukac

  félisten

  Gondold el én hogyan nézek az emberekre. Ugyanis én vagyok a szervizes :DDD :DDD :DDD

  Amúgy jó nekik és nektek. Sokat ez alapján levonni nem érdemes.

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Samott

  senior tag

  Ezt a hulyeseget elovik 50 hozzaszolasonkent. Az 5.5-os is nagy volt. A jelenlegi telefonom 127 mm hosszu. Nem volt ekkora 5.5-os es ma sincs ekkora 6-os telefon. Na erre koss csomot.

  (There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

 • Samott

  senior tag

  Nekem is volt Z1 compactom, szeriahibas, sargulo kepernyos volt. De becsuletukre legyen mondva gariban csereltek az akksival egyutt. Z3C-t csak a kollegam szopta be a levallo hatlapjaval. Lekopogom a Z5C jol szolgal. Ki kell fogni.

  (There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

 • Quverto

  tag

  Pontosan. Nagy kijelzon elvezetesebb vicces videokat IS nezni. :DD :DD + Sok embernek a telefon ugyan ugy egy munkaeszkoz mint a szamitogep, furogep, auto, stb stb, nagyobb kijelzon konyebb dolgozni egy olyannak akinek tenyleg szuksege van ra. Oke, hogy van igeny kis meretre is, de elenyeszo. Ezaltal a gyartok a nagyobb kijelzokre mennek. Tolyhatunk 6 kilo libatollat, akkor se fog ez valtozni. :)

  Aki tudja mi az élet értelme az legyen kedves megosztani velem. :)

 • sheratan

  titán

  Zsebnél annyi a lényeg, hogy ne a combod elülső részére kerüljön a telefon, hanem oldalra, akkor simán le lehet ülni 6+"-os telefonokkal is. Kivenni meg akkor sem lenne kényelmes ülő helyzetben, ha 2 centivel rövidebb lenne. A C55-öm volt talán az egyetlen olyan, ahol könnyű volt elővenni zsebből, de azt a tudást meg manapság semmire nem tudnám használni...:)
  A kézméretet meg írtam valamelyik másik hasonló topikban nem olyan régen, hogy ennyi a titok, nem marokra kell fogni, csak ráfekteted a tenyeredre, akkor elérni a képernyő legtöbb részét.

  S10e eladó (hamarosan)

 • Somatom

  senior tag

  LOGOUT blog

  Nekem a meló (vezetés) miatt van egy Huawei Talkband B2 -m. Nagyon bejött a kütyü, mert így mindíg nálam van a headset, látom, hogy ki hív, tudom fogadni/elutasítani a hívást, meg az üzeneteimet is jelzi. Sokkal kevesebbszer kell "nem tervezetten" elővenni a telót.

  Eladó 1 éves Teclast T10 tablet+tok. 30e, alku nincs. Átvétel Budapesten, személyesen.

 • Tikakukac

  félisten

  Hát gyerekek, pusztuljak el, nem szeretem a vékony, tapadós nacikat, de Mustang és Levi's farmerben egy P9-et te sehova sem csúsztatsz el. Se oldalra, se sehova, mert a zseb az a telefonnal tele is van.

  Jah, hogy ha ujjon pörgetem akkor a """legtöbb""" részét elérem a telefonnak. Az király. Az remek. Soha a büdös életben nem ejtettem telót, nem törtem kijelzőt. Na, mióta fél-tepsim van, ezt úgy 1 tucat alkalommal megtettem, egyszer el is hasadt rajta az üveg.

  Szóval köszönöm, én a telefon árának egészét fizettem ki, szeretném az egészet használni és nem zsonglőrködni :R

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Lami66

  senior tag

  Ez nem érvelési hiba. Nem véletlenül kérdeztem vissza , hogy neked mi lenne a megfelelő. Erős a gyanúm, hogy olyan ami neked megfelel, valójában nem is létezik, mert mindenbe bele fogsz kötni. Ha a mérete megfelelő, akkor az a baj, hogy Sony, vagy az a baj, hogy.....erre szoktam azt mondani, hogy csodaszarvaskergető

 • Tikakukac

  félisten

  Persze, hogy nem véletlenül kérdeztél vissza. Szeretted volna megfordítani az érvelés irányát. Ez a fentebb linkelt hiba :P
  Én kérek elnézést, Uram. Belekötök mindenbe. Reped a kijelző? Válik a hátlap? A kamera rész 5 évvel ezelőtti időket idéz? Befagy a hívás gomb? Hát még mit nem képzelek magamról, hogy nem akarok ilyenekkel együtt élni. Cöh. Az van, csodaszarvaskergetés :DDD :N

  Néha tényleg elcsodálkozom, hogy velem van a gond, hogy nem bírom, ha sz@rt akarnak rám sózni vagy tényleg ez lett a természetes és azon kört kell kizárni, akik fel merik hántorgatni az ilyeneket.

  [ Szerkesztve ]

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • sheratan

  titán

  Én eddig egy telefon zúztam le, az pont a ZUK Z2 volt, ami lényegesen kisebb az összes telefonnál, amit mostanában használtam :)

  S10e eladó (hamarosan)

 • Samott

  senior tag

  Egyebkent nincs csodaszarvas kergetes, minden telefonomnal kellett kompromisszumot vallalni. Mert abban nem tudok engedni, hogy kicsi legyen es az is prioritas hogy ne legyen nagyon szar vas alatta... de kameraban, memoriaban, kepernyo felbontasban, kavameretben kenytelenek voltunk kompromisszumra a compact szerianal.

  (There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

 • Samott

  senior tag

  #offtopic

  :DDD

  (There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

 • Icetee

  aktív tag

  Ha valaki beszerezne egy ilyen modellt, ne tartsa magába a véleményét :)

Hozzászólok Aktív témák