Hirdetés

2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#401) kutkut válasza fattyu (#398) üzenetére


kutkut
(PH! addikt)

Azért (szerencsére?) már nem nagyon erőltetik a gyártók ezt a 6mm-es történetet... Ha megnézed, az utóbbi pár évben - ha nem is sokkal, de - inkább vastagodtak a telók. :)

Nimda:

Pedig de, a csúcsteljesítmény tartós fenntartásához már számolni kell a megfelelő hőelvezetéssel.

Az alsókategóriás óriásokat most ne keverjük ide. Természetesen nem kötelesek a gyártók minél kisebb helyre bezsúfolni az adott hardverelemeket, ezt az olcsóbb modelleknél el is hagyják, ezzel csökkentve az előállítási költséget.

[ Szerkesztve ]

Meizu MX3 32GB

(#402) Lami66 válasza elfelejtette (#399) üzenetére


Lami66
(fanatikus tag)

Ja, évekig az volt a standard méret 2013-2014-ben. El is fért benne az 5 éves hardver. Vagy szeretnél 2019-ben snapi 800-as telefont? Mert azt ma is bele tudják tenni 127 mm-be, csak éppen egy mai sd4xx proci nagyobb teljesítményt ad. A 845-ös procinak meg akkora hűtés kell, hogy nem tudják beletenni kisebb vagy vékonyabb házba, lásd: xz2c. Vagy lehet helyet faragni ha leveszik az órajelet a felére és akkor nem kell akkora hűtés. Aztán leadja egy sd710 teljesítményét.
Száz szónak is egy a vége. Mindíg is voltak kis telefonok. Az, hogy ma már nincsenek, azt a kis telefonról ÁBRÁNDOZÓK saját maguknak köszönhetik. Mert nem vevők voltak, hanem igények. "A mostani telefonomnak nem találok utódját mert x telefon méretben jó de......" és NEM vett kis telefont. A gyártók mit látnak? Nem veszik a kis telefont. Azt nem látják, hogy 15 embernek van rá igénye, de azért nem veszik meg mert egyiknek vastag, a másiknak billeg ha leteszi, a harmadik sokallja az árát, a negyediknek miért nincs benne dac, miért ott van az ujjnyomat olvasó, miért akkora a káva, miért akkora az akku.....ja ez már hét kifogás, és még tudnék sorolni akármennyi dealbreaker kamu okot amiért nem veszik meg. Inkább itt jajveszékelnek.Halogatták a vásárlást amit a gyártók úgy értékeltek hogy nem kell a kisméretű telefon senkinek. Válogatós júzernek gyártson telefont az, aki imádja ha nem veszik a termékeit.

[ Szerkesztve ]

(#403) elfelejtette válasza Lami66 (#402) üzenetére


elfelejtette
(PH! kedvence)

Miért hiszi mindenki, hogy a kis méretű telefonba kell belegyömöszölni egy csúcsmodellt? Gondolod pont játékra, meg egérmozizni akarnak az emberek max. 5"-os telefont? Egyébként meg ha 2013-ban a 28nm-en gyártott 118mm2-es SD800-as proci belefért egy 5"-os telefonba, akkor most akár a 10nm-es SD835 nem férne bele a maga 72mm2-es méretével? De szerintem átlagember megelégedne a SD710-zel is...

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Honor 7A

(#404) Lami66 válasza elfelejtette (#403) üzenetére


Lami66
(fanatikus tag)

Neked nem kell a csúcshardver, más meg a középkategórát zárja ki.
A proci nem a mérete miatt nem fér el kisebb házban hanem a hozzá szükséges hűtés mérete akkora, hogy azzal együtt már túlméretes. Szerinted hobbiból csinál néhány gyártó folyadékhűtést az sd 845-nek? Vagy azért mert állat módon melegszik és valahogy szét kell oszlatni azt a hőmennyiséget.
Elég a középkategóriás hardver? Nézd meg mekkorát bukott a Sony középkategóriás kompaktja az X Compact az SD650 procival....

[ Szerkesztve ]

(#405) Tapsi75 válasza elfelejtette (#403) üzenetére


Tapsi75
(senior tag)

Az a baj hogy kb annyi fajta kis kijelzőset kéne gyártani mint nagyot az egyiknek drága a másiknak valami hiányzik belőle a harmadiknak kicsi az akku/üzemidő
az egyiknek 5" kel a másiknak az is nagy miért nem 4"
Ez olyan magyar mentalítás mindig a rosszat keressük
És ha már kompromisszumot kell kötni miért a nagyobb kijelző nagyobb tudás a befutó?
Most is kapható viszonylag kis teló lg q7, redmi6, xz1c, xz2c, i6s, i7, i8, talán még az se is.

(#406) sheratan válasza elfelejtette (#403) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Aztán meglepődnének, ha mondjuk nem tudna 4K-ban felvenni videót, vagy 2 perc után túlmelegedne (ez amúgy problémája volt több Sony telefonnak is), vagy HDR-nél melegedne túl. Vagy nem lenne OIS, mert nem tudják megoldani.
Aztán az lenne a vége, hogy nem veszik meg az emberek, és levonja a gyártó a konklúziót, hogy nem kell senkinek.

.Szaki.: Igazából szerintem sokkal több részre lehet bontani, pont ezért nem csinálnak bizonyos dolgokat manapság, mert túlságosan fragmentálná a kínálatot, nem érné meg fejleszteni, gyártani, támogatni.

kutkut: Engem már az "előfizetésnél" elvesztettél :D
De ezt félretéve nem tudom milyen eladókkal találkoztál te, de én jellemzően inkább olyannal, aki nem ért hozzá nagyon, nem is feltétlen érdekli a dolog, csak ki van adva, hogy XY gyártó támogatja az eladásokat, és ZY modellen nagyobb a haszonkulcs, azt érdemes inkább tolni, mert jutalék. Ilyen objektíven elmagyarázós eladó szerintem inkább csak a mesében létezik :N

(#407) Foglalt név válasza Lami66 (#402) üzenetére


Foglalt név
(őstag)

Ha nálunk a teljesen háztartásban található készülékek 4.3" alatti képátlóval rendelkeznek és tavaly vettük az utolsót, akkor nekem megengeded, hogy kifejtsem itt a véleményem, vagy van még valami léc, amit nem ugrok meg, és ami miatt legközelebb szó nélkül lesz muszáj számomra kényelmetlen készüléket vásárolnom? :U

(#408) Lami66 válasza Foglalt név (#407) üzenetére


Lami66
(fanatikus tag)

Már bocs, de mi a gond? Mindenki olyat vesz amilyet akar, egyiket se MUSZÁJ megvenni.

(#409) Tec4nikus válasza Foglalt név (#407) üzenetére


Tec4nikus
(újonc)

Elképzeltem a muszájt.
Bemész a boltba és mikor nézelődsz egy kamerán keresztül figyelik, hogy milyen készülékeket nézegetsz, 5" és alatta akkor két jó képességű ám, de marék lepke aggyal rendelkező 4XL-es méretű akasztósszekrény a sorban a füledbe súgja, hogy "Jól meggondoltad mit veszel?" "Biztos ezt választod?"
Te fogod magad visszafutsz a mobilos sorra és leemelsz egy 6,25"-os Saomit' a polcról a másikat meg visszadobod. :)

(#410) Lami66


Lami66
(fanatikus tag)

Egyébként meg azt gondolom, hogy ez a pár százalékos réteg reménykedhet, hogy lesz változás. A mobilpiac arra haladt, amerre a legnagyobb bővülést lehetett elérni. Viszont úgy tűnik ez a növekedés megállt, sőt, némi csökenés állt be a telefon eladásokban. Ilyen helyzetben a pár százalékos vásárlói igény is felértékelődik, mert minden apró lehetőséget elő fognak szedni a gyártók.

[ Szerkesztve ]

(#411) kutkut válasza sheratan (#406) üzenetére


kutkut
(PH! addikt)

Jajj, én csak annyit írtam, hogy az egyiket ajánlgatja a másik helyett. Azt nem, hogy miért... ;)

[ Szerkesztve ]

Meizu MX3 32GB

(#412) AssAssynn


AssAssynn
(senior tag)

Sosem volt 4"-tól nagyobb kijelzőjű telefonom. Remélem nem is kényszerülök majd rá.

"Igen nagy hiábavalóság, mondja a Prédikátor, minden hiábavalóság!" (Prédikátor könyve 12,8)

(#413) Tikakukac válasza Lami66 (#410) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

A mobilpiac pontosan arra ment, amerre a gyártóknak jó volt. És ez igaz egy rakat szegmensre is IT fronton. Napestig tudnám én is sorolom azokat a "fejlesztéseket" amiket eszközöltek az évek alatt és egyértelműen a gyártó saját kényelme miatt lett úgy, nem azért, mert az a usereknek kellett volna. Ezt a marketinges részleg megoldja ügyesen. Ha épp az Intel szutykait kellett kidobálni a raktárból meg elsütni a Win liszenszeket mit csinálunk? Netbook! Egy időben minden második embernek az kellett. Hiába mondtuk, hogy fos, vitték.

Hirtelen az embereknek 10"-os lassú laptop kellett? Dehogy kellett. Meg is lehet nézni hova mentek az eladások 1-2-3 év alatt földbe. Gyártónak jó volt? Mint atom. Akkor meg kit érdekelnek az igények?

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#414) bear_ válasza -Skylake- (#396) üzenetére


bear_
(tag)

"Akkor mivel magyarazod azt, hogy a kutyanak nem kello iphone SE amugy pont ugyan az a meret/forma/szin mint a 2-3 evvel elotte megjelent iphone 5-5s amiert ugye napokkal elobb lesatraztak az alma ele?"

Ezzel...

@(#410) Lami66

Nemrég olvastam egy hírt, miszerint a Oneplus-nál gondolkodnak egy compact modellen.

Szerk.: meg is van

Mondjuk ez nekem elég kamudumának tűnik, hogy az akksi miatt halasztgatják, ha a xiaomi bele tudott rakni egy 4000mAh-s akksit a redmi4-ba, akkor valószínűleg nekik is sikerülne.

[ Szerkesztve ]

(#415) janeszgol


janeszgol
(PH! kedvence)

Én csak azt nem értem, hogy a 414 hozzászólásból minimum 350 a kistelefonok fikázásából és a nagyok éltetéséből áll. Mintha attól tartanátok, hogy ha felüti néhány kicsi teló a fejét, megszűnnek a nagyok.
Nem értem ezt a szorgosságot tőletek.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#416) twofatcat válasza janeszgol (#415) üzenetére


twofatcat
(őstag)

szavazás: 88% van igény kisméretű telefonra
hozzászólok: MIVANMIVANMIVAN?!!!

:D

Tényleg az a probléma akiknek nagy kell bőven válogathatnak, akiknek 4" körül felelne meg az így járt.

Ázsiai gyártók 15 cm magas, 7 cm széles telefont tartanak "kicsinek". A régebbi tényleg kompakt 4" Androidok elavultak és elakadtak szoftveresen nyalóka és nugát után.

Apple-nél is vége a valódi egykezes kompakt SE vonalnak. Szerintem álszent dolog csak és kizárólag a méretére fogni, hogy kutyának se kell már: fordítsuk meg, tepsi méretet favorizálók közül ki venne 2018 végén, 2019 elején olyan divatos nagy kijelzős Plus, Max modellt, amiben pár éves CPU van, nincs haptic feedback és más finomságok, csak első generációs lassú TouchID (cirka hat éves technika) és csak 1,2 MP selfie kamera van? :F Hány millió Plus tepsi fogyna így?

Az SE ezekkel a kompromisszumokkal is sikeres termék volt, mert 2016-ban az a CPU+RAM+hátsó kamera kombináció az árral és kb. öt év iOS támogatással jó vétel volt. Később még külön indiai gyártósort is csináltak amikor frissítették a kezdő tárhelyet 32 GB-ra.

Ha kutyát se érdekelne a kisméret akkor nem lenne annyi SE2 váró reddit, blog komment, viral render gossip, youtube videó, ilyen-olyan szavazások. Inkább arról lehet szó nagyobb haszon van a nagyobb készülékeken, "normális" lett az ezer dolláros iphone, az iOS vonzereje van olyan lenyomják a változtatásokat az embereken és a méret is csak ilyen a sorban. Nem az igényeket nézik, hanem az irányt diktálják erre megyünk és kész. Ha az emberek igényeit nézték volna akkor Jack bácsi nem ment volna még nyugdíjba és nem született volna meg Notch baba.

Az Apple nem csinált SE2-t, inkább azt mondták elég két kategória és az i7 és i8 lett az olcsóbb, kompakt modell a kínálatban, új értelemben vett kompakt. Nekem is iphone8 lesz a következő, az még megszokható de az SE kifejezetten kényelmesebb számomra. Mert én még telefonként, zenelejátszóként tekintek rá alkalmi netezéssel, ha zsebszámítógépre és sok videónézésre lenne szükségem útközben én is a Plus, Max tabletekre vágynék. Apple elkönyveli újabb vásárló jó döntés volt az SE kicsi kivezetése, de azt nem tudják muszájból veszem az i8-at, valójában méretben SE2-t szeretnék modern hardverrel. Csak reménykedés maradt egy keynote-on majd elsütik a One more thing dolgot és óriási csodaként eladják a 12x6 cm kompakt iphone-t: Edge to edge kijelző, semmi káva, faceID vagy kijelző alatti touchID, jó kamerákkal...

(#417) janeszgol válasza twofatcat (#416) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Leírtad a lényeget. Sajnos ezeket magyarázni kell még "őstagoknak" is.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#418) Tapsi75 válasza twofatcat (#416) üzenetére


Tapsi75
(senior tag)

Ne ezt a fórumot vedd alapul ha a világban is ez lenne az arány hidd el kisméretű telókat gyártanának
Ázsiában a nagyobb a menő és a föld lakosságának a nagyobbik fele arra lakik afrikában egyébb gondjuk is kisebb annál mekkora a telójuk, eu-nak meg az 500 mil lakosága nem tényező

És lehet ezt ragozni leírni minden telónál hogy tepsi, a kínaiak kb nagyívben tesznek arra, hogy az MA fórumán mi az igény

[ Szerkesztve ]

(#419) beyruth82 válasza Tapsi75 (#418) üzenetére


beyruth82
(őstag)

Meg azt az 500 milliós piacot sem lehet egyértelműen a kisméretű telefonok iránt fogékonynak nyilvánítani hiszen nagyon sokan itt európában is a nagykijelzős telefonokat szeretik,igénylik.Biztosra veszem hogy azok akik 4,5"-5"-os telefonokat szeretnének elenyésző kisebbségben vannak,főleg mióta a káva nélküli őrületnek köszönhetően egy 6"-os telefon is egészen kompakt méretű lett.

(#420) Tapsi75 válasza beyruth82 (#419) üzenetére


Tapsi75
(senior tag)

Össz lakosságot írtam azt nem is firtattam hogy elég öreg a kontinens lakossága valószínűleg a nyugdíjasoknak sem a mobil vásárlás az elsődleges

(#421) elfelejtette válasza beyruth82 (#419) üzenetére


elfelejtette
(PH! kedvence)

Hiába kávamentes egy 6"-os kijelzős telefon, ha egy kézzel ugyanúgy nem lehet átérni...
Még az érkező Samu A40 ha tényleg 144.3 x 69.1 x 7.9mm-es lesz, akkor is határeset lesz, de legalább "apró" reménysugár.

[ Szerkesztve ]

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Honor 7A

(#422) joey04 válasza twofatcat (#416) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

És akkor a 7 és 7 plus megjelenése óta miért vannak olyan hírek, hogy jobban fogy a Plus méret?

Bazinga!

(#423) elfelejtette válasza joey04 (#422) üzenetére


elfelejtette
(PH! kedvence)

Gondolom a vevők kompenzálni próbálnak valamit a nagyobb mérettel. Vagy csak azért, amiért a 20milliós magyar bérházak előtt 30milliós autók állnak.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Honor 7A

(#424) janeszgol válasza joey04 (#422) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Mert a Plus mindenben jobb specifikációval rendelkezik, mint a sima. Az i6 és i Plus esetén ez nem volt igaz, ott a Plus verziót specre rendesen elrontották az 1 giga rammal (és a simán is minőségileg), mégis az a széria minden idők legkelendőbb szériája. Utána már a Plus mindig jobb volt, mint a sima. Sokkal jobb.
Erről beszélünk már mióta, hogy ha van is kicsi teló, az vacak a többihez képest, így kompromisszumot kötünk.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#425) joey04 válasza janeszgol (#424) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

1 gb memória meg egy plusz kamera. ennyi a különbség. nem hiszem, csak emiatt választották volna sokan. sőt, újabb "bizonyíték" jutott eszembe: amikor az iphone 6 megjelent (és a plus), akkor nagyon sokan váltottak droidról, pont azért, mert végre nagyobb lett a kijelző mérete.

Bazinga!

(#426) Foglalt név válasza joey04 (#422) üzenetére


Foglalt név
(őstag)

Kisméretű telefont lehetett venni régen, ergo telített volt a piac. Megjelent a nagy, mindenki megvette, aki addig szomjazott rá és nem tudta előtte kielégíteni az igényét. Van, aki hetente cserél telefont és van, akinek ez nem a hobbija. Akinek mondjuk lejár a 2 éves hűség és most ráesik a piacra, választhat egy kézzel nem használható és egy kézzel nem használható mobilok közül. Én is a nagyobbat venném, ha már nincs kényelmes, mert azok a jobban felszereltek, alternatíva pedig nincs.

(#427) Tikakukac válasza joey04 (#425) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Hinni a templomban kell, első sorban és csak módjával.

El sem hinnéd, hogy mennyire atomsügérek az emberek és képesek piszlicsáré hülyeségek miatt nyomorogni később akár éveken át. Notis topik és kisker között van egy kevés átfedés. Az emberi hülyeséget ne becsüld alá, sose :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#428) twofatcat válasza Tapsi75 (#418) üzenetére


twofatcat
(őstag)

"Ne ezt a fórumot vedd alapul"

Ez annyira gyenge "érv". Ha olvastál az elmúlt 1-2-3-4-5 évben angol nyelvű fórumokat, blogokat, redditen r/apple és r/iphone kommenteket, folyamatosan pörögtek hogy az 5, SE méret milyen kényelmes és jó sokaknak. Milliók számára. Az más kérdés, hogy lehet csak X millió darabot adtak el belőle és igen egyértelmű a piacon már a nagyobb készülékek mennek jobban, ettől még szomorú SE méret magára hagyva. Eladtak belőle pár milliót és új verzióban is fogyna, volt időszak Amerikában eladott iphone-ok 7-10%-a SE volt, csak trillió dollár értékű Apple-nek már fáradtság lehajolni ezért az apróért, mert a másik két mérettel nagyobb margint keresnek. Természetessé tették a 600-700-800-1000 dolláros szintet. Még 2018 szeptemberében is USA piacon 5,5% volt az SE pedig akkor már a megjelenéskor erős CPU és jó hátsó kamera is már három éves technika. 5% piac már nem érdekes ekkora cégnek, ezt a közönséget új SE hiányában felszívja az i7, i8 vonal amire még rá lehet fogni hogy kiskészülék a mai trendek közt. (nekem is i8 lesz a következő)

Senki nem azt mondja tiltsák be a tepsiket, hanem legyen kicsi is. Valódi SE kicsi és nem i8 méretre rámondani az az új kicsi.

"eu-nak meg az 500 mil lakosága nem tényező"

Jól értelek azt mondod EU gazdaság (+ Svájc, Norvégia) vásárlóerő nem tényező Európa a világban??? :Y

"a kínaiak kb nagyívben tesznek arra"

Kína nem egyenlő világ. Kínában népszokás csulázni és focista módszerrel orrot fújni a járdára (nekik az az undi ahogy mi papírzsebibe és vissza kabátzsebbe) és állandóan hangoskodni tolakodni, akkor kövessük mi is ezt a trendet? Ázsiában a Plus méret népszerű, olyan van bőven válogathatnak. A világ egyes részein pedig lenne igény SE méretre is (ismétlem IS, mert ezt se bírják sokan felfogni a témában)

Ha európai országok iphone 2018 web traffic adatait nézzük a top6, top7 közé a Plus modell szinte be se került, a dobogóra egyáltalán nem. A sima 7,8 méret és SE is jól szerepelt. A Plus-t a margin miatt tolja a gyártó, és mert abba belefér a nagyobb, jobb kamera, az emberek összességében még mindig a kisebbeket veszik EU és USA piacokon.

(#422) joey04: "És akkor a 7 és 7 plus megjelenése óta miért vannak olyan hírek, hogy jobban fogy a Plus méret?"

Amilyen statisztikákat néztem EU és USA a sima 7 jobban fogyott a Plus-nál. Másrészt akinek a fotózási képesség fontos annak hiába lenne elég a kisebb, a legjobb kamerát csak a Plus modellbe tették. Kérdés akkor mennyire a méret és mennyire a kamera portré móddal és plusz GB memória befolyásolt? Ha egyforma lenne a 7 és a 7 Plus kamerája, akkor lenne igazságos a verseny. Nőknél is egyre több Plus modellt látni, mert úgyis kistáskába teszik és női farmerokon úgysincs értelmes első zseb akkor hátul már mindegy pár centivel nagyobb.
Továbbá ugyanennyi erővel kérdezhetném miért vannak olyan hírek Amerikából hogy SE készletkisöpréskor pillanatok alatt elkapkodták a már koros vas ellenére.

Miért akarjátok bemesélni, hogy hosszú éveken át 5, 5S méretet használt több száz millió ember, de valójában szerintetek mindenki nagyobbra vágyott, ezért már nincs értelme 12x6 cm darabnak? Ez mese. Nem mindenki akart nagyobbat, de már csak az van. Kompromisszum az i8 méret. Miért olyan nehéz elhinni sok millió embernek az SE méret passzol? 2016-ban SE bemutatáskor maga az Apple mondta látják az igényt és ezért jelent meg tavasszal (rosszmájúan mondhatni a maradék 5S házat felhasználni) és 5-10% volt USA-ban is. Akkor ne tagadjuk le az igényt. Csak annyi történt közben rászoktatták a népet a 700-1000 dolláros új készülékekre is, akkor minek vacakolni a kis profit kis méretűvel.

Egyik végletből a másikba esnek sokan: amíg csak 5S méret volt, a fél net győzködte a joggal nagyobbra vágyókat hogy hülyeség minek akkora hova teszed. Most hogy az a trend nagyobb modellek felé megy a világ, most a fél net győzködi a megszokott kisebb méretet siratókat hogy hülyeség mert a nagy a menő.

Tényleg olyan nehéz elképzelni azt az igényt: férfiként nincs retikülöm nem tudom hova tenni a nagyobb készüléket, nem vagyok kínai hasitasival, nem az okostelefon az egyetlen eszközöm van számítógép munkában és otthon is ott történik a böngészés és videónézés java így útközben nem kell nagy cucc, hogy fontos a kényelmes félkezes használat, ráadásul a technológia adott SE méretben edge to edge növelni a kijelzőt, ujjlenyomat olvasót kijelző alá tenni vagy faceID és akkor lenne választási lehetőség mindenkinek.

(#429) joey04


joey04
(Jómunkásember)

Rendben, én feladtam. Olyan elképesztő dolgokat hoztok fel a kis telefonok mellett, hogy az agyrém. Nem az egyéni igényekre gondolok, félre értés ne essék, hanem arra, hogy milyen nyakatekert módon próbáljátok azt igazolni, hogy erre igenis van tömeges igény. Nem, nincs. Nálatok kicsit profibbak dolgoznak egy Samsungnál, vagy Apple-nél, de még egy Xiaominál is. Nem lehet vele kaszálni, mert mindenkinek a nagyobb méret kell. Ennyi. De ha nem értitek meg, akkor sopánkodjatok csak tovább. Van sok olyan trend, ami nekem sem tetszik, de látom, hogy a többségnek bejön, így elfogadom, hogy a kisebbséghez tartozom az igényemmel. Sajna ez van. De hisztizni, toporzékolni, meg fals teóriákat alkotni, hogy miért lenne mégis jobb ha gyártanának olyat ami nekem jó, hát ezeknek semmi értelme szvsz. :)

Bazinga!

(#430) Foglalt név válasza joey04 (#429) üzenetére


Foglalt név
(őstag)

Volt itt a szomszédban egy bajszos srác, akinek ugyanez volt az terve, kiválasztunk egyet, ami a "legjobb", a többit meg kukázzuk és !mindenkinek! így lesz jó. Most már látom, hogy miért volt olyan nehéz elgáncsolni, mert erre a baromságra még most is van, aki vevő...

(#431) Nimda


Nimda
(PH! addikt)

A kérdés az, hogy vajon meddig fognak a méretekkel elmenni? Amíg el nem érik a tabletekét? Valóban szükség van erre? Biztos van egy határ, amit már a tepsirajongók is sokallnának. A gyártók bizony profik abban, hogyan lehet a vásárlót meggyőzni, ha kisebbet gyártanának, akkor arról. Most megyek veszek is egy iSE-tartaléknak, amíg még kapható :)

Minden ami valaha történt és ami történni fog, az létezik.

(#432) Tikakukac válasza joey04 (#429) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Persze, hogy nem lehet vele kaszálni. Csak nem a te teóriád miatt :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#433) <Adamsky>


<Adamsky>
(PH! kedvence)

Azt, hogy a gyártók mennyire okosak, szerintem hagyjuk :(((
A többség ész nélkül, nulla kreativitás mellett csak másol.
Pl. ha csupán ránézünk a mai készülékekre, akkor akár még azt is kijelenthetnénk, hogy a notch nélküli telefon rétegigény. Mert ugye 10-ből 9 telefon - így vagy úgy - de meg van nyomorítva. Ehhez képest én olyan emberrel nem találkoztam, aki azt mondta volna, hogy a notch szép. A leggyakoribb szöveg, hogy "őt nem zavarja", meg a "meg lehet szokni" (na, ja).
Itt csak én érzek ellentmondást? Az egészből azt akarom kihozni, hogy a gyártók elég erőteljesen irányítják a piacot. Ez a befolyás sokkal nagyobb, mint a vásárlói. És ez baj!
Így hitelen most csak egy dolgot tudnék mondani, ahol a piac - átmenetileg - erősebbnek tűnt, mint a gyártók. Ez a jack csatlakozó. Emlékezzünk vissza! Az almát másolva jó pár márka úgy döntött, hogy nem kell a jack. Aztán - nyilván az átlagosnál nagyobb zúgolódásnak, és mert azért mégis volt olyan, aki kitartott mellette (ez fontos!) - egy későbbi modelljén újra visszahozta. Látszik, hogy állandóan megy a határok feszegetése.
Én a kijelzők növekedésénél is ezt látom. Csak mostanra eljutottunk oda, hogy az eddig közepes méretű készülékek is nagyok lettek. Beérték a tényleg nagyokat. Sok esetben ilyen 0,2-0,3" a különbség. Ennek mi értelme? Figyelem! Nem a nagy kijelző létjogosultságát kérdőjelezem meg, hanem a termékpaletta - sok esetben igen - szerencsétlen alakulására hívnám fel a figyelmet. Na mármost. A köv. lépés vagy az lesz, hogy 9-10" vagy .... egy észszerűbb mondjuk 4,7", 6", 8,2" -es felosztás. Mert az, hogy az egyik 6.26" az egyel nagyobb meg 6.3" ... na, az vicc. Az egyik ugyanazon márka termékvonalának "sima" a másik a Note változata. Szóval abba szerintem egyetérthetünk, hogy valami nagyon el van cseszve! :(((

[ Szerkesztve ]

Apró: http://goo.gl/SEJNpP

(#434) joey04 válasza Foglalt név (#430) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

te jó ég. remélem csak viccelsz, vagy csak felfokozott idegállapotban, netán alkoholos befolyásoltság miatt született meg ez a komment.

Bazinga!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.