Hirdetés

Nincs értelme a kisméretű modelleknek?

A Xiaomi Mi 9 mellett az SE is bemutatkozott februárban, ami aránylag kompakt, erős felső középkategóriás holmi. Az 5,97 hüvelykes panel és a 147,5 x 70,5 x 7,5 milliméteres és 155 grammos (körülbelül egy hagyományos  5 hüvelykes készülék méretei) kiterjedés kedvezően hangzik, az üzemidőt ugyanakkor csak egy 3000 mAh-s telep biztosítja, a felhasználói visszajelzések alapján úgy tűnik, nem teljesen kielégítő módon. Lin Bin, a Xiaomi elnöke utalt rá, hogy ilyen konstrukciót nem biztos, hogy érdemes gyártani.


[+]

Lin Bin egy szerény akkumulátoridőt említő Weibo posztra reagált, amiben kifejti, hogy nagyon sok energiát öltek a Xiaomi Mi 9 SE fejlesztésébe, mert valószínűleg ez volt az utolsó ilyen modell. Megpróbáltak egy kiegyensúlyozott eszközt alkotni, de igény alapvetően a csúcsmodellekre van, nagy kijelzővel, erős multimédiás képességekkel, hosszú üzemidővel és csúcsteljesítménnyel. Érdekes, hogy már egy 5,97 hüvelykes készüléket is kis kijelzős eszköznek aposztrofál, de több ilyen megoldása nem valószínű, hogy lesz a gyártónak.

Alapvetően értjük, amit a Xiaomi elnöke mond, a mi tapasztalataink azonban inkább azt mutatják, hogy komoly igény van a kompakt, erős, de kedvezőbb árazású modellekre, akár a csúcsteljesítmény feladása árán is. De a biztonság kedvéért azért hagyunk itt egy lehetőséget, hogy mindenki elmondhassa a véleményét a témában.

Előzmények

Hirdetés