Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tikakukac #447 üzenetére
Ez nem érvelési hiba. Nem véletlenül kérdeztem vissza , hogy neked mi lenne a megfelelő. Erős a gyanúm, hogy olyan ami neked megfelel, valójában nem is létezik, mert mindenbe bele fogsz kötni. Ha a mérete megfelelő, akkor az a baj, hogy Sony, vagy az a baj, hogy.....erre szoktam azt mondani, hogy csodaszarvaskergető
-
válasz
Tikakukac #440 üzenetére
Volt Z1 compactom. Az alapján mindent cáfolok amit a Sony compactokról mondasz.Két év alatt két főverzió frissítést kapott. Egy elcseszett 5.0-át és egy sokkal jobb 5.1-et. Abban az időben kb minden telefon ennyi frissítést kapott. A kamerája egyik Sonynak sem volt tökéletes, szóval ez nem a compact bűne. A hardveres hibákból én semmit nem tapasztaltam, szerintem a legtöbbje júzer error, de azt már megszoktuk, hogy a fórumokon mindíg a telefon a hibás.....önmagától elrepedő kijelző.....hát ja. Nekem a kocsim törött össze így 😃
De oké , elfogadom szarok voltak, akkor mondj egy számodra tökéletes kompaktot. Ami kapja a frissítéseket, nulla szériahiba stb és vették mint a cukrot. -
válasz
Tikakukac #436 üzenetére
Nagyon sok dolgot nem gyártanak a világban, pedig lenne rá igény. Egyetlen dolgon dől el, hogy egy igényre gyártanak-e vagy sem, ez pedig, hogy pénzügyileg kifizetődő-e. Ami profitot hoz, azt megcsinálják. Ami előre láthatóan pénzügyi bukás lesz, abba egy kivételtől eltekintve bele sem kezdenek. Az az egy gyártó amely kitartóan próbálkozott compact modellekkel, le is csúszott a mobilgyártók ranglistáján az n+1. helyre. Mert az igényből egy cég nem él meg, csak a vevőkből. Azok meg nagyon kevesen voltak ahhoz, hogy megérje őket kiszolgálni.
Alsótekerespusztán is van igény plázára, mégse épít oda senki plázát. Nem is értem, pedig igény van rá, akkor miért nem? -
Egyébként meg azt gondolom, hogy ez a pár százalékos réteg reménykedhet, hogy lesz változás. A mobilpiac arra haladt, amerre a legnagyobb bővülést lehetett elérni. Viszont úgy tűnik ez a növekedés megállt, sőt, némi csökenés állt be a telefon eladásokban. Ilyen helyzetben a pár százalékos vásárlói igény is felértékelődik, mert minden apró lehetőséget elő fognak szedni a gyártók.
-
válasz
Foglalt név #407 üzenetére
Már bocs, de mi a gond? Mindenki olyat vesz amilyet akar, egyiket se MUSZÁJ megvenni.
-
válasz
elfelejtette #403 üzenetére
Neked nem kell a csúcshardver, más meg a középkategórát zárja ki.
A proci nem a mérete miatt nem fér el kisebb házban hanem a hozzá szükséges hűtés mérete akkora, hogy azzal együtt már túlméretes. Szerinted hobbiból csinál néhány gyártó folyadékhűtést az sd 845-nek? Vagy azért mert állat módon melegszik és valahogy szét kell oszlatni azt a hőmennyiséget.
Elég a középkategóriás hardver? Nézd meg mekkorát bukott a Sony középkategóriás kompaktja az X Compact az SD650 procival.... -
válasz
elfelejtette #399 üzenetére
Ja, évekig az volt a standard méret 2013-2014-ben. El is fért benne az 5 éves hardver. Vagy szeretnél 2019-ben snapi 800-as telefont? Mert azt ma is bele tudják tenni 127 mm-be, csak éppen egy mai sd4xx proci nagyobb teljesítményt ad. A 845-ös procinak meg akkora hűtés kell, hogy nem tudják beletenni kisebb vagy vékonyabb házba, lásd: xz2c. Vagy lehet helyet faragni ha leveszik az órajelet a felére és akkor nem kell akkora hűtés. Aztán leadja egy sd710 teljesítményét.
Száz szónak is egy a vége. Mindíg is voltak kis telefonok. Az, hogy ma már nincsenek, azt a kis telefonról ÁBRÁNDOZÓK saját maguknak köszönhetik. Mert nem vevők voltak, hanem igények. "A mostani telefonomnak nem találok utódját mert x telefon méretben jó de......" és NEM vett kis telefont. A gyártók mit látnak? Nem veszik a kis telefont. Azt nem látják, hogy 15 embernek van rá igénye, de azért nem veszik meg mert egyiknek vastag, a másiknak billeg ha leteszi, a harmadik sokallja az árát, a negyediknek miért nincs benne dac, miért ott van az ujjnyomat olvasó, miért akkora a káva, miért akkora az akku.....ja ez már hét kifogás, és még tudnék sorolni akármennyi dealbreaker kamu okot amiért nem veszik meg. Inkább itt jajveszékelnek.Halogatták a vásárlást amit a gyártók úgy értékeltek hogy nem kell a kisméretű telefon senkinek. Válogatós júzernek gyártson telefont az, aki imádja ha nem veszik a termékeit. -
Az 5S és az 5 SE nagyon jól fogytak, nagyjából addig amíg nem igazán volt méretben nagyobb iphone. Valóban volt olyan, hogy az eladott iphone-ok fele 5-ös volt kb 2014/2015-ben. Aztán elkezdett változni az Apple termékkínálat.
Kis eladási statisztika következik. Íme egy diagram, amely az eladott iphone-ok mennyiségi összetételét mutatja (sajnos csak USA eladások). Az 5-ös telefonok részesedését balról a harmadik (enyhe zöld) diagram részlet mutatja....ide jutott az 5-ös széria 2015-ös 50%-ról. Csak saccolni lehet, de kb. 8 %. Ebből jól látszik, hogy SE2-t várni teljesen hiú ábránd. -
válasz
ujvendeg #168 üzenetére
Én megértem azokat akik kisméretű
telefonratelefonálásra alkalmas zsebszámítógépre vágynak. Én is szeretem a compact telefonokat, Z1C-m volt két évig. Aztán amikor kerestem az utódját, azt mondtam magamban, hogy az 50 éves szememnek már kicsi a 4,5- ös kijelző, emert egyre többet használom internetre a telefonom, Ennél nagyobbat akarok, a megcélzott méret 5,5 coll volt. Nekem is az elérhető legkompaktabb méret a lényeg, ezért megnéztem az 5,5-ös telefonok közül melyikeknek van a legalacsonyabb mérete => ZUK Edge. Megnéztem a tesztjét, és MEGVETTEM. Nem kezdtem el sorolni magamban mindenféle kifogásokat, hogy kínai, rossz a kamera, nincs nfc, nem szól úgy mint a V30, nem olyan lekerekített mint ez meg az, ja és a kedvenc kifogásom: ilyen-olyan copy, nem kezdtem el alkudozni magammal, hogy akkor inkább kicsit kisebb vagy nagyobb kijelzős telefonokat is be kellene vonni a keresésbe.....szóval én nem kifogásokat gyártok magam számára hanem megoldásokat. Mert nekem az 5,5-ös kijelzőhöz tartozó legkisebb méret volt az első a prioritásban.
És az itteni kommenteket olvasva az jön le nekem, hogy kis telefont akarnak, megnézik a választékot (ami tényleg elég szűkös), aztán jön a "DE".....akinél ott van a "de" az nem kis telefont elsősorban, hanem azt, ami a de után következik.
A telefon nem olyan mint a szalámi, hogy ha fele akkora, mint a nagy, akkor fele annyiba kerül. Minél kisebb méretet akarnak elérni, annál drágább megcsinálni. A másik drágító tényező, a darabszám. Nem mindegy, hogy a fejlesztési, gyártási költségeket 5 millió telefon eladásával kell kitermelni, vagy 100 ezer telefon árából. Ezt a plusz árat a piac nem fogadja el, a gyártók pedig nem fogják benyelni veszteségként. Marad a harmadik megoldás, nem gyártanak olyat ami nem rentábilis. -
Ha akkora igény lenne rá, akkor a Sony a top5-ben lenne és az Apple az 5SE negyedik generációját árulná hosszú sorban álló vevőinek akciós áron 1500 dollárért.
Minden kisebb méretű telefon topikjában csak az van, hogy oké lenne de......és itt jöttek a kifogások. Nincs kis telefon? Na, hajrá, csináld meg az évszázad bizniszét, tervezz egyet, csinálj rá startupot, gyűjts rá pénzt támogatòktól. Aztán a terveket leadod pl.a Foxconn-nak, gyártatsz belőle x milliót, megmarketingeled, árulod és Te leszel az akinek a karrierjét majd a Harvardon oktatják. Vagy szembesülsz vele, hogy a megálmodott csodamobilból 327 változatot kellene csinálni mert az egyiknek nem tetszik mert ips a másiknak oled, a harmadiknak szögletes, a negyediknek túl kerek, az ötödiknek kevés a ram, a hatodiknak miért csak dual standby, a hetediknek miért ott van az ujjnyomat olvasó a nyolcadiknak.....soroljam még?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi szerint a jelenlegi trendek és felhasználói igények alapján nem jó ötlet kis készülékeket gyártani. Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest