Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Samott

addikt

válasz Lami66 #456 üzenetére

Egyebkent nincs csodaszarvas kergetes, minden telefonomnal kellett kompromisszumot vallalni. Mert abban nem tudok engedni, hogy kicsi legyen es az is prioritas hogy ne legyen nagyon szar vas alatta... de kameraban, memoriaban, kepernyo felbontasban, kavameretben kenytelenek voltunk kompromisszumra a compact szerianal.

• Tikakukac

titán

válasz Lami66 #456 üzenetére

Persze, hogy nem véletlenül kérdeztél vissza. Szeretted volna megfordítani az érvelés irányát. Ez a fentebb linkelt hiba :P
    Én kérek elnézést, Uram. Belekötök mindenbe. Reped a kijelző? Válik a hátlap? A kamera rész 5 évvel ezelőtti időket idéz? Befagy a hívás gomb? Hát még mit nem képzelek magamról, hogy nem akarok ilyenekkel együtt élni. Cöh. Az van, csodaszarvaskergetés :DDD :N

Néha tényleg elcsodálkozom, hogy velem van a gond, hogy nem bírom, ha sz@rt akarnak rám sózni vagy tényleg ez lett a természetes és azon kört kell kizárni, akik fel merik hántorgatni az ilyeneket.

• Samott

addikt

válasz Lami66 #445 üzenetére

Nekem is volt Z1 compactom, szeriahibas, sargulo kepernyos volt. De becsuletukre legyen mondva gariban csereltek az akksival egyutt. Z3C-t csak a kollegam szopta be a levallo hatlapjaval. Lekopogom a Z5C jol szolgal. Ki kell fogni.

• Tikakukac

titán

válasz Lami66 #448 üzenetére

Gondold el én hogyan nézek az emberekre. Ugyanis én vagyok a szervizes :DDD :DDD :DDD

Amúgy jó nekik és nektek. Sokat ez alapján levonni nem érdemes.

• Tikakukac

titán

válasz Lami66 #445 üzenetére

Volt Z1 compactom. Az alapján mindent cáfolok amit a Sony compactokról mondasz.Két év alatt két főverzió frissítést kapott. Egy elcseszett 5.0-át és egy sokkal jobb 5.1-et. Abban az időben kb minden telefon ennyi frissítést kapott.

Nekem meg Z5c-m. Akkor egy kicsit frissebb tapasztalatom van. A többiből meg baráti körben volt. Z3C elcsattant üvegből 2 is ;] Volt pár főverzió frissítés is. Megoldott bármilyen valós hibát? Nope, semmit.

A kamerája egyik Sonynak sem volt tökéletes, szóval ez nem a compact bűne. A hardveres hibákból én semmit nem tapasztaltam, szerintem a legtöbbje júzer error, de azt már megszoktuk, hogy a fórumokon mindíg a telefon a hibás.....önmagától elrepedő kijelző.....hát ja. Nekem a kocsim törött össze így 😃

Jajajajajajaja. Fentebb erről beszélt a kolléga pont. Lehet bármi bármekkora fos, mindig van aki bevédi. Sony topikban is ez ment. Leírod a hibát, screenshotolod, eredménye? Igen, a user a hülye. Volt HTC Sensationom. 5 kijelzőcserét kaptam, és majdnem 2 teljes telefont összeraktak nekem a nulláról. De soha a büdös életben nem ismerték volna el hivatalosan, hogy szériahibás a porosodó kijelző. Soha. Ott is voltak hangok, akik rákenték az irodistáktól megkezdve a gyógyszerlaborban dolgozóig, hogy biztosan azért porosodik, mert építkezésen dolgoznak meg glettet csiszolnak. Érdekes módon más telók nem porosodtak, csak ez. De a user a hibás. Oké, haladjunk.

De oké , elfogadom szarok voltak, akkor mondj egy számodra tökéletes kompaktot. Ami kapja a frissítéseket, nulla szériahiba stb és vették mint a cukrot.

Ööö, nem, ez nem ez a műsor. Ez ilyesmi akar lenni.

sheratan: Igen, varrónő nagymuter szabott a zsebeken kicsit. Ezután egy jó orvos kell, aki nagyobb kezeket is csinál :DDD

• Tikakukac

titán

válasz Lami66 #410 üzenetére

A mobilpiac pontosan arra ment, amerre a gyártóknak jó volt. És ez igaz egy rakat szegmensre is IT fronton. Napestig tudnám én is sorolom azokat a "fejlesztéseket" amiket eszközöltek az évek alatt és egyértelműen a gyártó saját kényelme miatt lett úgy, nem azért, mert az a usereknek kellett volna. Ezt a marketinges részleg megoldja ügyesen. Ha épp az Intel szutykait kellett kidobálni a raktárból meg elsütni a Win liszenszeket mit csinálunk? Netbook! Egy időben minden második embernek az kellett. Hiába mondtuk, hogy fos, vitték.

Hirtelen az embereknek 10"-os lassú laptop kellett? Dehogy kellett. Meg is lehet nézni hova mentek az eladások 1-2-3 év alatt földbe. Gyártónak jó volt? Mint atom. Akkor meg kit érdekelnek az igények?

• Foglalt név

addikt

válasz Lami66 #402 üzenetére

Ha nálunk a teljesen háztartásban található készülékek 4.3" alatti képátlóval rendelkeznek és tavaly vettük az utolsót, akkor nekem megengeded, hogy kifejtsem itt a véleményem, vagy van még valami léc, amit nem ugrok meg, és ami miatt legközelebb szó nélkül lesz muszáj számomra kényelmetlen készüléket vásárolnom? :U

• elfelejtette

veterán

válasz Lami66 #402 üzenetére

Miért hiszi mindenki, hogy a kis méretű telefonba kell belegyömöszölni egy csúcsmodellt? Gondolod pont játékra, meg egérmozizni akarnak az emberek max. 5"-os telefont? Egyébként meg ha 2013-ban a 28nm-en gyártott 118mm2-es SD800-as proci belefért egy 5"-os telefonba, akkor most akár a 10nm-es SD835 nem férne bele a maga 72mm2-es méretével? De szerintem átlagember megelégedne a SD710-zel is...

• Tikakukac

titán

válasz Lami66 #323 üzenetére

Akkor majd csinálok egy képernyőrögzítést, elküldöm a videót, eljössz és megmutatod hogyan kell, mert ide én kevés vagyok. Lehet egy mestert kéne tolni infóból, ott már felkészítenek internethasználatra, jelen tudásom kevés.

Mert ugye minden funkció hibátlan működik és véletlenül sem szopok ezzel. Mert ugye nem. Ezeket ki szoktam találni, mások is kitalálják, mert ez a hobbink. Hagyjuk már :B
    Írtam fentebb is: tudok olyat, aki szakdogát telón gépelt le. Sőt, van/volt nekünk webes ZH-nk is. Nem egy ember telón csinálta. Igaz, hogy az üveg lekopott a telóról a sok scroll miatt és a legördülő menüknél nyüszítettek, de hát bakker, telefonon, nagy kijelző, mindenre jó!

Somatom: Fogalmam sincs. Majd legközelebb ha megyek, akkor megcsináljuk a képernyőfelvételt utána pedig jól meg lehet mondani, hogy "hát ha a jailbreak felmegy, meg a fejlesztői módban aktiválod a hangyakuki always ON opciót és 3-at magad mögé suhantasz egy csokor levendulával, akkor menni fog és nem ragad be fixre adott oldalra a lap".

Én értem a megközelítést, akinek jó, biztosan jó. Én meg emberek problémáinak megoldásával foglalkozom. Nem ipari környezet. Az átlag kapás paraszt szintjén. És meg lennék penetrálva pénisszel erősen ha ma valaki azt mondaná globál, hogy gyerekek, akkor iOS meg droid és csók a családnak. Mert akkor a problémák sem lesznek ám elhárítva, no-no.

De OFF end, ez másik tészta, itt arról kéne szónak lennie, hogy a nagy kijelző megoldja a problámádat. Nem. Az egy újabb problémát generál, a hordozhatatlanságot meg kényelmetlenséget. Attól pedig, hogy 10"-os telóval jársz még ugyanúgy nem fogja 100%-ig kiváltani a Win/OSX platformokat. Lásd fentebb.

• Somatom

veterán

válasz Lami66 #323 üzenetére

Ebből nekem csak a Telenor ismerős, de a Wallet sztem is nagyon jó.
    Erste -s vagyok és a kliensalkalmazása sajnos nem kezel Eurós számlákat, de webes felületen is tökéletesen tudok telóról bankolni. Nem hiszem, hogy bárminek a befizetése problémát okozna.

törölt tag

válasz Lami66 #299 üzenetére

Elég nagy szelet az, és az SE még csak nem is kapott annyira izmos hardvert, plusz a dizájn is egy az egyben az 5s-é volt.

törölt tag

válasz Lami66 #290 üzenetére

“Az 5S és az 5 SE nagyon jól fogytak, nagyjából addig amíg nem igazán volt méretben nagyobb iphone.”
    Két dolog: 5SE nincs, csak sima SE, ez a kisebbik hiba, a másik, hogy az SE a 7-tel egy évben jelent meg, amikor már két éve létezett 4,7 és 5,5”-es iPhone (gy.k. 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus), és így tudott jó eladásokat produkálni. Nem hiszem, hogy veszteséges lenne, ha most fognák magukat, és az iPod Touch 6 házába beledobnák az A12-t meg az XR kameráját és kiadnák SE2-ként. A vevők valszeg azt se bánnák, ha nem Face ID-t kapna, hanem a 7-8-nál jól bevált Touch ID-t, és nem hiányolná(n)k a vezetéknélküli töltést se.

• fattyu

veterán

válasz Lami66 #282 üzenetére

sony nálam kipontozta magát. nem bízom bennük, biztosítással még szóba jöhetett volna de amikor telefont vettem nem volt a szolgáltatómnál kínálatban. biztosítás nélkül pedig mióta spontán tört a kijelzőüveg a z3cmen köszönöm nem. iossel engem vallatni lehet.

na mi maradt? kompakt telefon? főleg esetleg erős chipsettel? mert volt snapi 625öm. üzemidőben imádtam. aztán a fél egy éves droiddal sajnos előjött hogy keveset eszik csak nem megy....

a nagy semmi maradt amit lehetett választani.

a mix2s elviselhető. a mai nagy izék között egészen kompaktnak és elviselhetőnek tűnik. tudok élni vele? azt csinálom. vágyom ugyanerre ugyanezzel a tudással MINDEN fícsörével 5 colos kijelzővel? igen. hiányzik a z3c mérete? igen,

amugy. pl a samu 10e tetszik. nem zavar a kameraluk, szépnek mondható meg minden. csak samu sem játszik. mert root nélkül nem élek, a knox flaggel meg megtagadják a garanciát. szóval igen mondhatjuk hogy aki mást választ annak nem a kicsiség az ELSŐDLEGES és EGYETLEN szempont. ez igaz. ezzel az erővel nokia 8210 azt ámen....

Sheratan: valóban nagyon le volt egyszerüsítve. de akkor kifejtem. a 3féle kenyér többnyire nem volt megsütve, néha kimaradt a liszt, néha a víz, néha égett volt a széle, míg a kifli folyamatosan változatosan és egész jó minőségben volt jelen a piacon. nahát a kenyér nem fogyott. a gyártó meg elkönyvelte hogy nem kell ezeknek kenyér.

kellene a kenyér csak ne legyen szarabb mint a kifli.

és hülye is voltam mert a kis telónak kellett volna kiflinek lenni :D

• Samott

addikt

válasz Lami66 #236 üzenetére

Nekem minden kisebb telefonom kapcsan elhangzott a "DE" es megis megvettem oket. Mert bar nem tul jo a kamera, kisebb az akksi, kevesebb a memoria meg a felbontas, de legalabb elfer a kezemben. Mert ezekben a "DE" dolgokban lehet kompromisszumot valallni, de a kezem/zsebem nem lesz nagyobb.

• ujvendeg

tag

válasz Lami66 #38 üzenetére

Lami 66 szaktárshoz, néhány szelíd szóval...Hivatásom, egyéb kötelezettségeim következtében naponta rengeteg emberrel beszélek, s nap mint nap új arcokkal is - ha úgy alakul, és szóba jön ez a téma, szinte kivétel nélkül minden 27-30 év feletti hölgy vagy úr, a vérmérséklete szerint, igenis abszolút határozottan teszi szóvá, hogy nagyon, de nagyon elege van a tablet-méretű telefonokból. Ha lenne rá hely és idő, érdemes lenne tüzetesen elemezni, hogy hol, mikor, miért fordult át a telefont mint főfunkciót kínáló készülék egy olyan hordozható (először még zsebméretű) számítógép-utánzatba, amelynél huszadlagos tulajdonság, hogy mellesleg telefonálni is lehet vele. Ha ragaszkodunk a mobiltelefon (mert nem okostelefon, hiszen, mindennek nevezhető, csak okosnak nem; legfeljebb a tulajdonosa lehet okos) elnevezéshez, akkor nincs igazán őszinte műszaki érv arra, hogy egy hordozható telefon sokkal nagyobb legyen, mint pl. a Sony XZ1 Compact telefonja.
    Ha főként két korosztály, a gyerekemberek részére dolgozik a mobil-ipar, akkor érthető, hogy a virtuális világban futkosó és többnyire öldöső rajzolt figurák és szépen színezett dzsungelek, fegyverek, vagy éppen egy gyermekeknek szánt képeskönyv megmozgatott ábráihoz az 5 inch-nél kisebb képernyő nem igazán mutat. De az elvitathatatlan, hogy pl. egy férfiember nyáron, ingben, farmerben - s ha még feltesszük, hogy ez a képzelt tulajdonos 30 éves elmúlt - eléggé komoly küzdelmet kénytelen kifejteni csak azért, hogy magánál hordhasson egy "mai" trend szerint méretezett, gyúródeszkányi számítógépet, amivel alkalmasint telefonálhat is. Nincs hely bővebben szólni erről. Még két gondolat: a kisméretű, de kellően erős telefon iránt az egész euroatlanti világban felfokozott az igény.
    Ha nem így lenne, az évtizedes konstrukciójú Iphone-okért nem kérhetnének irreális összegeket a használtpiacon, ahol ezeket a sokszorosan megkínzott, ingerszegény formájú masinákat el is lehet adni, egészen valótlannak tetsző áron. (Tapasztaltam.)
    Elég hosszú időn át használtam a Sony Z5 Compact-ját, majd az X Compact-ot, azután kétszer is volt XZ1 Compact-om, és egy rövid ideig tulajdonoltam egy XZ2-es Compact-ot. Ezek a készülékek nem azért nem terjednek el, mert nem jók, az én telefonjaimmal soha semmi probléma nem volt, ezeknek a készülékeknek az elterjedéséhez minálunk a fogyasztói ár állít gátat. S még egy: kitartok, amíg lehet, a Samsung A3 2017 mellett, ami az egyik utolsó, megfizethető, és emberi tenyérhez szabott telefon, ráadásul az egyik legszebb Samsung: vajon ma már igen szerény műszaki paramétereivel miért tartja az árát, és újonnan miért lehet eladni 60 ezerért? Nem mond ez eleget? Hogy egészen világos legyek: a Samsung A3 2017-nek nincs konkurenciája. A Xiaomi illetékese pedig szörnyű memóriazavarral küzd: annak idején a Redmi 4X-et falta a világ, voltaképpen ez tört utat a Xiaomi további sikereihez.

törölt tag

válasz Lami66 #38 üzenetére

+1

Mindenki a fotelból jól megmondja, hogy mekkora üzlet lenne. Akik meg látják a tényleges eladásokat, ők pedig szépen kivezetik azt a méretkategóriát, mert annyira marginális rá az igény. De nyilván ez is csak egy összeesküvés, és a gyártó direkt olyan cuccot gyárt, amit mindenki utál, és azért adnak belőle el rekord mennyiségeket, mert fegyverrel kéynszerítik rá a felhasználókat.

Új hozzászólás Aktív témák