- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tikakukac #447 üzenetére
Ez nem érvelési hiba. Nem véletlenül kérdeztem vissza , hogy neked mi lenne a megfelelő. Erős a gyanúm, hogy olyan ami neked megfelel, valójában nem is létezik, mert mindenbe bele fogsz kötni. Ha a mérete megfelelő, akkor az a baj, hogy Sony, vagy az a baj, hogy.....erre szoktam azt mondani, hogy csodaszarvaskergető
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #447 üzenetére
Zsebnél annyi a lényeg, hogy ne a combod elülső részére kerüljön a telefon, hanem oldalra, akkor simán le lehet ülni 6+"-os telefonokkal is. Kivenni meg akkor sem lenne kényelmes ülő helyzetben, ha 2 centivel rövidebb lenne. A C55-öm volt talán az egyetlen olyan, ahol könnyű volt elővenni zsebből, de azt a tudást meg manapság semmire nem tudnám használni...
A kézméretet meg írtam valamelyik másik hasonló topikban nem olyan régen, hogy ennyi a titok, nem marokra kell fogni, csak ráfekteted a tenyeredre, akkor elérni a képernyő legtöbb részét. -
válasz
Tikakukac #440 üzenetére
Volt Z1 compactom. Az alapján mindent cáfolok amit a Sony compactokról mondasz.Két év alatt két főverzió frissítést kapott. Egy elcseszett 5.0-át és egy sokkal jobb 5.1-et. Abban az időben kb minden telefon ennyi frissítést kapott. A kamerája egyik Sonynak sem volt tökéletes, szóval ez nem a compact bűne. A hardveres hibákból én semmit nem tapasztaltam, szerintem a legtöbbje júzer error, de azt már megszoktuk, hogy a fórumokon mindíg a telefon a hibás.....önmagától elrepedő kijelző.....hát ja. Nekem a kocsim törött össze így 😃
De oké , elfogadom szarok voltak, akkor mondj egy számodra tökéletes kompaktot. Ami kapja a frissítéseket, nulla szériahiba stb és vették mint a cukrot. -
törölt tag
válasz
Tikakukac #440 üzenetére
Várj várj, most ez nekem így kicsit ellentmondásos. Arra zuhannak a számok, ha pár darab hibás volt, de arra nem ha alapvetően használhatatlannak tartják többen? Mennyit zuhannak egy autógyártó eladásai azok után, hogy legendásan képtelenek működő elektronikát tenni a kocsikba? Nem annyira sokat, sőt, páran még ki is állnak mellettük, hogy nem szar az, mert az ő példányuk nem volt pont hibás.
A sorozatos alaplaphibás és bootloopos LG-k után még mindig milliók veszik a telefonjaikat. A robbanós Note-ok után mennyire esett a kereslet a Samsung iránt? Nem nagyon, és még egy csomón vissza sem akarták adni a telefonokat, pedig visszakapták volna a vételárat, de ők azt akarták használni. A bend-gate, antenna-gate és hasonlók után kevesebben vesznek iphone-t? Nem látszik (az látszik, hogy az 1000+$-os árcédulától kevesebben vesznek). És lehetne sorolni még tovább.
Szóval az egy-két hibás modell jobban eltántorítana, mint a néhányak által használhatatlannak kikiáltott méret?Igazából a felhasználók nem csak lusták (utánajárni dolgoknak), de egy aranyhal memóriájával is rendelkeznek általában. Valami baja volt xy terméknek? Felháborító, soha soha többé olyat, még leköpni is derogál. Aztán csalódnak másban is, megint váltanak, és lassan körbeér az egész, pár év múlva újra ott lesznek, hogy hé xy talán már nem is olyan rossz.
-
válasz
Tikakukac #436 üzenetére
Nagyon sok dolgot nem gyártanak a világban, pedig lenne rá igény. Egyetlen dolgon dől el, hogy egy igényre gyártanak-e vagy sem, ez pedig, hogy pénzügyileg kifizetődő-e. Ami profitot hoz, azt megcsinálják. Ami előre láthatóan pénzügyi bukás lesz, abba egy kivételtől eltekintve bele sem kezdenek. Az az egy gyártó amely kitartóan próbálkozott compact modellekkel, le is csúszott a mobilgyártók ranglistáján az n+1. helyre. Mert az igényből egy cég nem él meg, csak a vevőkből. Azok meg nagyon kevesen voltak ahhoz, hogy megérje őket kiszolgálni.
Alsótekerespusztán is van igény plázára, mégse épít oda senki plázát. Nem is értem, pedig igény van rá, akkor miért nem? -
törölt tag
válasz
Tikakukac #436 üzenetére
Ez amit írsz azért szerintem nem lenne csak úgy elsikálható. Nézd meg a játékpiacot, az utóbbi időben mekkora elégedetlenség van egy-egy játék körül, ami számokban is meglátszik. Kiadnak egy előzetes elvárást a kiadótól, hogy x milliót terveznek eladni, aztán a felhasználói panaszok és kritika miatt ettől milliós nagyságrendekkel maradnak el a tényleges eladások. Tehát reagál a piac, ami meglátszik a számokon.
Telefonoknál nem volt ilyen a méretnövekedés miatt (sőt, amíg nőttek a kijelzők, nőttek az eladások is, bővült a piac, bár ez nem egyértelműen megfeleltethető párhuzam, mert több dologtól is függött), de még a funkciók elhagyása miatt sem (rádió, jack, infra). A helyzet az, hogy igazából a legtöbb embert egyszerűen nem érdekli annyira, hogy lázadozzon érte, és/vagy megtalálja a módját, hogy az újat is olyan jól használja és kihasználja, mint a régit. -
janeszgol
félisten
válasz
Tikakukac #378 üzenetére
Azt hittem már azt írod az idézett mondat után, hogy "miért kicsi a kukid?".
Skylake: te ennyire komolyan veszed ezt? Nem tudom hány éves vagy, de egy kor felett az ember letojja mekkora van neki. A tapasztalattal fordítottan arányos ezen fontosság. A csajokra szintén vonatkozik ez.
Megvilágítom egy példával. Szokták mondani, hogy amelyik férfi a jegygyűrű kivételével gyűrűt hord, az nem hetero. (Szokták ezt megszorításként a hüvelykujjra érteni.) Tehát ha én felveszek egy gyűrűt, akkor nem vagyok hetero. Ha leveszem, akkor hetero vagyok, mivel a kiindulásom a hetero. Érzed ezt a döbbenetes emberi logikát? Na a teló mérete és a pöcs mérete közötti összefüggés is ez.
Az embernél intelligensebb, okosabb, primitívebb, ostobább nincs a világon. A természet csúcsa és a legalja egyszerre. -
Somatom
veterán
válasz
Tikakukac #338 üzenetére
Nézd már meg, hogy mire válaszoltam! Én nem dolgozom a géppel, mint ahogy az emberek többsége sem. A telóval már inkább. Viszont, hiába próbálnék meg a gépeddel dolgozni. Tegyük fel, hogy sikerülne valahogy becipelni és üzembe helyezni a kamion fülkéjében! Erősen hiányozna a GPS modul és a rendőr csúnyán megbüntetne, mert a monitor kitakarná a szélvédőt (a laptopért is büntet). Fényképezni sem tudnék vele, pedig az is kellene a munkámhoz. Tehát, akkor levonhatjuk a konzekvenciát, hogy a PC teljesen alkalmatlan a munkára?
Ez ugyanannyira sántítana, mint amit Ti írtok. A PH fórumának látogatói eleve rossz minta a társadalom egészének a szempontjából. Itt sűrűbben fordul elő olyan, akinek valamilyen formában munkaeszköz a PC. De, az emberek többségének nem az. Nagynénémnek is praktikusabb lenne egy tablet, csak rossz a keze és nem tudja vele kezelni az érintőképernyőt. -
Somatom
veterán
válasz
Tikakukac #327 üzenetére
De, igen! Az Android teljesen ki tudja váltani a Windows -t. Eddig nagynénémnek is ez a véleménye. Pedig, róla igazán nem lehet elmondani, hogy elfogult lenne.
Az elégedettség kulcsa az, hogy mire akarod használni és az a helyzet, hogy az emberek többsége a PC -t, a Win -t sem használja különb dolgokra, mint amit a telója is tud. -
Somatom
veterán
válasz
Tikakukac #321 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet a különbség. Még telón is asztali kliens módban használom a böngészőket. Tapicskolósan Opera -t használok, de ebben egy ideje elqrták az egérvezérlést, úgyhogy ahhoz Firefoxot állítottam be neki. Sztem ugyanazt látom egy webes felületen, mint Wines, vagy Linuxos Firefox alatt.
Másképp oldjuk meg a számlafizetést, de küldj légyszi egy linket erről a közüzemi izéről, mert kíváncsi vagyok arra, hogy mi lehet a különbség! -
Somatom
veterán
válasz
Tikakukac #317 üzenetére
Pont azt magyarázta, hogy az emberek többségének szerinted limitált igényeit kielégíti egy limitált rendszer. Sokkal szívesebben használom pl. a Gmail -t, vagy a Térképet Androidos kliensben, mint webes felületen. Ha laptopokkal foglalkozol, akkor nyilván olyan emberekkel találkozol, akiknek arra van szükségük. De, a többség nem ilyen. Évekkel ezelőtt kiszálltam a Windows -ból. Nemrég a 80 éves nagynéném PC -jére húztam a Win helyett egy Androidot és tökéletesen elvan vele. Mi kell neki? Mail, chat, Youtube, stb. Ezt a limitált rendszer is tudja.
-
JoeCockBill
senior tag
válasz
Tikakukac #305 üzenetére
tök érdekes, de arra lettem figyelmes hogy az ismerőseim többsége már egyáltalán nem használ számítógépet. a legtöbbnek van egy régi laptopja bedobva a sarokba, amit akkoriban használtak utoljára mikor még nem lehetett tv-n youtube-ozni. mára mindent mobilon csinálnak. filmre sorozatra meg smart tv valamilyen streaming szolgáltatással. igazából nekem kicsit fura, de tényleg semmi szükségük számítógépre így belegondolva. persze ehhez nyilván viszonylag nagy képernyős telefon kell
-
match123
tag
válasz
Tikakukac #222 üzenetére
Azert nem mindegy hogy egy ugyanolyan meretu procit vagy ramot kell belerakni valamibe, vagy egy ugyanolyan designba egy 3x akkora optikat, akksit, qi, stb. Valamennyi minimalis fix elem mindenkeppen kene, foleg ami az alap design-t meghatarozza. Pl elhet en szivesen kivagnam az elolapi kamerat a francba mert nekem nem kell, es szivesen lemondanek rola hogy ne legyen notch, de ez olyan lenne mintha egy laptopba nem akarnek touchpad-et kerni, mert ugyis egerrel hasznalom.
-
Somatom
veterán
válasz
Tikakukac #195 üzenetére
Az emberek tán szórakozásból töltenek ki nyomtatványokat, meg írnak dolgozatokat? Dehogy is! Arra Win -t használnak. Aki nem szórakozásból fotózik, az sem ilyen vackot használ, hanem DSLR -t. Akinek tényleg fontos a navi, az sem tepsifont használ, hanem PNA -t. Tehát, igazából semmire sem való egy tepsifon. Akkor miért veszik az emberek? A szórakozás miatt.
-
Somatom
veterán
válasz
Tikakukac #192 üzenetére
Pont azt linkeltem, hogy hogyan mosódnak el a mérethatárok.
Nem Androidos boxot írtam, hanem PC -t, azaz X86 Intel procis PC -n futó Androidot.
"Addig sajnos nem alternatívák, hanem mellékszálak."
Már hogyne lennének alternatívák! Fut rajtuk YT, FB, Gmail, TV, Kodi, stb. Mi kell még? Sokkal kedvesebb tárgy, ha szórakoztat, mint ha dolgozni kéne vele.
Ezért szeretik az emberek a tepsifonokat. Szórakoztatóak. -
Somatom
veterán
válasz
Tikakukac #188 üzenetére
Sztem nincsenek ilyen határok, mert a laptopok már most is teló méretűek. Vagy, a telók laptop méretűek?
Ezt a hsz. -t egy Androidot futtató PC -n írom, ami sokkal kisebb, mint egy laptop, viszont egy 24" -os monitorra adja a képet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest