- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
zambozoli #5614 üzenetére
Ah soo, így már világos. A funkciót értettem, csak a droidos programmal nem tudtam összekapcsolni. Nekem Tomato -s a router, annak a Wol -jával működik alapból. Csak így körülményesebb, mert böngésző nyit, routerbe belép, menü, stb. Arról nem is szólva, hogy ezt nem tudom úgy automatizáltan működtetni, mint azt a droidos programot (már ha működne az ébresztés).
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #4725 üzenetére
A hibaüzenet utolsó sorában "Can't load library libevent....'
Parancsolj (copy-paste):
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/libevent-2.0.16-arm-0.txz
funpkg -i ~/libevent-2.0.16-arm-0.txzDe ha ez nincs fenn, gyanítom a curl sincs:
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/curl-7.27.0-arm-1.txz
funpkg -i ~/curl-7.27.0-arm-1.txz -
kmarci25
veterán
válasz
zambozoli #4619 üzenetére
A fordítások megvoltak (annyira azért még emlékszem a németórán tanultakra), a tapasztalható változások izgatnának.
Jönnek az utódok (2013. harmadik negyedév): Zyxel NSA310S, NSA325 v2 + 2014. első negyedévben az NSA320S is befut állítólag.
És talán majd jön a 4.70-es fw is valamikor. -
kmarci25
veterán
válasz
zambozoli #4611 üzenetére
Komprimieren und Dekromprimieren von Dokumenten auf dem NSA
Ez a mondat gyakorlatban mit jelent? (A fordítás világos.)
WEB GUI Erweiterungen
Érezhető a fejlesztés?
Twonky Server v7.0.13
Itt van valami fejlődés az elődhöz képest?
Bocs, a kérdésekért, de ha írnál pár szót ezekről, azzal sokat segítenél.
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #4424 üzenetére
Végigszaladtam rajta, de ott is mintha megmaradt volna a hiba.
Másoláskor egyébként a mappa létrehozáskor u.e. eljátssza a könyvtárakkal (létrehoz majd átnevez, de addigra már ráugrott a minidlna).
Próbálkozhatsz a jogosultságos babrálással is, hátha:
/ffp/start/mindlna.sh stop
<itt lehet célszerű lenne kipucolni tmp/minidlna-ból a hibás adatbázist: rm /ffp/tmp/minidlna/files.db esetleg kidobni a log-ot és újjal kezdeni : rm /ffp/tmp/minidlna/minidlna.log >
chmod 777 /ffp/tmp/minidlna -R
chown nobody:nobody /ffp/tmp/minidlna -R
/ffp/start/mindlna.sh start -
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #4422 üzenetére
Ha hozzáférési problémának tűnik, akkor akkor próbáltad beállítani, hogy megadod a kellő jogokat? Belenéztél a log-ba, hogy van-e erre utaló jel?
Én minidlna-val kapcsolatban azt vettem észre, hogy erősen allergiás a win-re. Konkrét példa a logok alapján:
Ha winnel létrehozol (értem ez alatt hogy explorerből pl) egy új mappát (létrejön egy "új mappa" nevű könyvtár, amit azonnal el is nevezhetsz mondjuk "teszt"-re). És ekkor már meg is van a galiba a log-ok szerint.
Ugyanis létrehozáskor a win rögtön létrehozza fájlrendszer szinten az "Új mappa" nevű állományt, majd erre kiad egy átnevezési parancsot. Ekkorra a minidlna már beindexelte Új mappa néven az új könyvtárat. De ezalatt Te átnevezed "Teszt"-re. Minidlna átvezeti(?) a változást, de érdekes módon a (log alapján láttam), ha másolsz ebbe a "Teszt" mappába (régi nevén Új mappa) a minidlna továbbra is "Új mappa" nevű könyvtárba indexeli be az új fájlokat. (Tehát a win mappalétrehozása abból áll, hogy alapból létrehoz egy "új mappa"-t és azt azonnal átnevezi arra, ami te a létrehozáskor megadsz)
Total Commanderes mappalétrehozással minden rendben van, úgy emléxem. (Ott nem két lépcsőből áll a létrehozási feladat).
Tehát vagy TC-vel kell pakolászni (értem ez alatt a sima másolgatásokat (akár könyvtárstruktúrákat is beleértve) is) és, vagy ssh+mc alatt megoldani/létrehozni a mappastruktúrát. A explorert (nem ie!) teljesen elfelejteni a nas-ra.
Érdemes ésszel bánni az ékezetes nevekkel is. (Én egyáltalán nem használom őket) -
törölt tag
válasz
zambozoli #4373 üzenetére
Annak biztos van itt topikja, vagy ha nem, akkor router topik. Nincs TP-Linkem, de ha jól tudom, azokra van pl. Vargalex firm. Ő pedig megtalálható itt a fórumon. Nekem Tomato van a Linksys -en.. Kerestem VPN megoldást Androidra és a Tomato topikban kaptam egy útmutatót PPTP VPN -re. Kb. 3perc volt összehozni. Szóval semmiképp se veszítsd el csüggedésedet!
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #4366 üzenetére
Routerben csinálj egy portforwardot a nas ip címére a 443-as portra.
Azaz a router-t a publikusip:443-on éred el. Ez alap.
A NAS-nak kiválasztasz egy porot, pl.: 4443 (de leht akármi), a routerben a portforward résznél felveszed, a kívülről a 4443-as portra érkező csomagokat dobja át a nas belső ip-címére a 443-as portra. Így kívülről a publikus-ip:4443-on fogod elérni vagy a regisztrált domain neveden (már ha van ilyened és be van állítva a routeren). pl: 123.321.132.213:4443 vagy zambazoli.no-ip.org:4443Nyilván ennek csak kívülről történő eléréshez van szükség. Belülről nincs értelme.
Ennél sokkal jobb megoldás egy VPN használata, amennyiben a routeredben van lehetőség VPN szerver üzemeltetésére. (remélem, nem valami vacak tp-link)Így kell kinézzen, (a példán a nas belső címe a 192.168.1.10):
-
Anonymus23
veterán
válasz
zambozoli #4321 üzenetére
Az lehet, de nekem most is a 2.76-os megy (188 napja), és nincs vele semmi gond.
Nem tudom mi a plusz a 2.81-esben a 2.76-os vagy 2.77-eshez képest, de lehet én nem feltétlenül lennék előrébb vele.
Na mindegy, nem biztos, hogy a teljes tartalom újrahashelése megéri a váltást / esetleges újratelepítést.Van már a TM-ben olyan, hogy ne hashelje újra a teljes torrentet? Vagy eddig is volt és csak én nem figyeltem?
-
krealon
veterán
válasz
zambozoli #4074 üzenetére
root@NSA310:~# cat /ffp/tmp/minidlna/minidlna.log
Hogy tudd mit csinalsz, Orlando unix iskola
-
krealon
veterán
válasz
zambozoli #3996 üzenetére
Itt talalod a megoldast.
http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5841&start=30Bocsi. Elsiettem.
-
konyi79
addikt
válasz
zambozoli #3927 üzenetére
Én ugyan ilyen router-nas kombóval használom, de sajnos minden igyekezet ellenére a 310 ébredési hajlama nagyon hektikus. Kiszámíthatatlan mikor fog felébredni, nekem pl áramtalanítás után soha.
Nézz be esetleg a nas central fórumaiba, ott volt téma, hátha lett rá megoldás. Én fél éve feladtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Corsair RM850i 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750X 750W Gold Moduláris Tápegység
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest