- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bocs, de nem én tituláltam kidobott pénznek, hogy vki megvásárolt egy megfizethető, kényelmi szolgáltatást. Én (is) elismerem a tudásodat, csak a stílusoddal nem értek egyet. De ha jól emlékszem, nem tőlem olvasol ilyet először és abban az ügyben sem voltam benne, ami után sértődötten bojkottáltad a topikot....egy ideig.
-
törölt tag
Ezt most miért? "Biztonság" alatt nem csak adatbiztonság értendő. Lehet működési biztonság is. Ha nem változik az IP -d, akkor a NOIP elkezd csesztetni, hogy lépjél be. Ha ezt nem teszed meg (esetleg rajtad kívül álló okok miatt), akkor bukod az elérést. Ez nem biztonságos. Okíts Mester, hogy miért lenne butaság egy elfogadható összeget fizetni azért, hogy ne kelljen ilyen bejelentkezgetésekre figyelni, tudjam biztonságban az elérést!
-
vanRobert
tag
Hi!
Nem a technikai része a probléma, hanem szimplán annyi, hogy a céges IT rövid pórázon tart bennünket... Tulajdonképpen nem nagy baj, néha ez-az kicsit nehezebb, de hát végül is ez munkahely, vagy mi...
Az én igényeimet bőven lefedi, hogy a megszerzett .torrent filet vagy hazaküldöm egy .doc-nak átnevezett tömörített .zip állományban, vagy mondjuk feldobom Dropboxra. Ha már a NAS oldalról adott egy minimális szintű Dropbox kezelés.
-
vanRobert
tag
Hi!
Nem, nem vagyok fent másik névvel. Tuti.
Amúgy most szépen üzemel, már töltöttem is fel egy torrentet a Dropboxon keresztül a NAS-ra, kíváncsi vagyok, hogy mire hazaérek mi lesz vele.
Sajnos IT policy miatt innen bentről távoli hozzáférést nem tudok intézni. Úgyhogy az az út nem járható. Torrentezni viszont meg lehet...Ki érti...?
-
vanRobert
tag
No, másnak is gusztusa lett Dropbox-ból torrentet indíttatni...?
Amúgy a No shell-re egy barátom (Google) azt javasolta, hogy a transmission.sh-ban az user=nobody-t írjam át user=root-ra. NAS-t az admin felületről újraindítottam, azóta megy, csak az alapproblémát nem sikerült megoldani...
-
-
szata.68
senior tag
Király,most megcsináltam így ahogy írtad,az a biztos.
Azt hogy értetted,hogy net nélkül tegyem fel? Hogy érem el a NAS-t net nélkül?
(a watch-dirnek az admin/Dropbox/FromDropboxot írtam - az elvileg jó lehet,ha a telefonomról letöltött .torrent fájlokat beleteszem a dropboxom Drop2NAS mappájába,ugye?)tényleg bocsánat a sok amatőr kérdésért!
-
vanRobert
tag
Hi!
Kellene még egy kis segítség.
Azt írtam, hogy nem ffp-vel felrakott TM-en van, hanem a "gyári" csomagból elérhető 2.82-es.
a setting.json 2 helyen is fent van:
/i-data/.system/zy-pkgs/config/Transmission
/i-data/.zyxel/zy-pkgs/config/TransmissionEzek közül melyik lehet a fontos?
Én az első helyen lévőt átírtam (előtte putty-ból TM leállít)
Viszont indításnál azt írja, hogy No shell, Transmission gui pedig azt írja, hogy Connection refused.
Mi lehet a hiba? -
szata.68
senior tag
"telnet backdoor-on keresztül"
erről fogalmam sincs
"vagy a telepítő csomagot kibontod, módosítod a settings.json -t ahogy akarod, újra összeállítod a csomagot, visszarakod a nasra, és net nélkül feltelepíted."
Ez egyszerűbbnek hangzik. Megtaláltam a telepítőket (\\NSA310S\admin\zy-pkgs mappában) de nem tudom hogy kellene kicsomagolnom. (Transmission_2.82_arm_002.zpkg) Jó helyen keresem egyáltalán?
Bocs,de nagyon vakon vagyok ebben a témában... -
Milli82
tag
Na jó... én kezdem feladni ezt a NAS-on keresztüli nyomtató beállítást...
-Kiválasztom az LPR-t
-Beírom az IP-t és a nevet
Itt elakad a történet, mert rögtön hibaüzenetet kapok.
alább a képekDe lehet én baszok el valamit. Hihetetlen.
(Egyébként, ha lefrissítem WinUpdat-el az elérhető nyomtató driver-eket a Windows nem ismeri a nyomtató típust...)Arra is gondoltam, hogy a router nem engedi át a portot vagy mittomén.
-
Sakab
senior tag
ÁÁÁh van Isten...
végre működik nagyon köszönöm örök hálám. Ennek mintájára eltudom érni akár a NAS-admin felületét is?Ha igen akkor már csak egy port számot kérnék és ezalapján megcsinálom azt is
Mégegyszer nagyon köszönöm a türelmed és a segítségedkristee: Sajnos én még 3 napja ismerkedek a rendszerrel és ebben a témában teljesen vakon vagyok...konkrétan így elsőre nem is tudom mi az a CLI
-
-
Sakab
senior tag
Uh köszönöm a kimerítő választ, és elnézést mindenkitől főleg Tőlled Tonyk hogy napok óta értetlenkedek, de vmi még mindig nem oké
teljesen hülyének érzem magam
szóval amiket leírtál azokat betudtam állítani 1 kivételével, és így néznek ki most:
Viszont most is hiába irom de noip-s domaint simán vagy a végén :55619-el nem tölt be semmitse
-
Sakab
senior tag
SSHval sikerült belépni, és megis adtam a jelszót felhasznevet MC-vel. És beállítottam a tplinken a noip-t a TM felhasznevével jelszavával:
A Noip reg pedig igy:
A tűzfalnál elég ennyi beállítás, hogy mennyen a TM ill majd elérjem távolról a NAS-t vagy kell még valami portot átirányítani?
[link]Most hogy így belegondolok még kéne egy átirányítás nem? MIvel a noiptől kaptam egy 207es végű IP címet ami lóg a levegőbe...azt még valahogy hozzá kéne adni valamihez nem?
-
kristee
tag
Ebben az esetben mit tegyek?
[2015/03/16 18:25:19] minidlna.c:1137: warn: Starting MiniDLNA version 1.1.0-cvs.
[2015/03/16 18:25:19] sql.c:41: error: SQL ERROR 26 [file is encrypted or is not a database]
pragma journal_mode = OFF
[2015/03/16 18:25:19] sql.c:41: error: SQL ERROR 10 [disk I/O error]
pragma synchronous = OFF;
pragma default_cache_size = 8192;
[2015/03/16 18:25:19] sql.c:117: warn: sql_get_int_field: step failed: SQL logic error or missing database
PRAGMA user_version
[2015/03/16 18:25:19] minidlna.c:454: warn: Creating new database at /ffp/dlna/minidlna/files.db
[2015/03/16 18:25:19] sql.c:41: error: SQL ERROR 26 [file is encrypted or is not a database]
pragma journal_mode = OFF
pragma synchronous = OFF;
pragma default_cache_size = 8192;
CREATE TABLE OBJECTS (ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT, OBJECT_ID TEXT UNIQUE NOT NULL, PARENT_ID TEXT NOT NULL, REF_ID TEXT DEFAULT NULL, CLASS TEXT NOT NULL, DETAIL_ID INTEGER DEFAULT NULL, NAME TEXT DEFAULT NULL);
[2015/03/16 18:25:19] minidlna.c:467: fatal: ERROR: Failed to create sqlite database! Exiting... -
Jumpalaja01
tag
Megoldódott a dlna problémám. Visszaállítottam a nappaliban a tv-t fix ip-re. Erre visszajött a másik tv-n is a dlna, meg a média lejátszón is. Ha dinamikusra rakom akkor minden eszközön elszáll a dlna. Nem igazán értem a logikáját. Pedig a másik két eszköz meg wifin csatlakozik a hálózathoz.
Mindenkinek köszönöm aki próbált segíteni! -
zambozoli
aktív tag
Csak Infó:
Az UPC-s router nem enged felcsatlakozni a WI-Free-re, ha egyszer be volt állítva a UPC-s wifi a kliensen. Másrészt a belső hálózattól a Wi-free teljesen elszigetelt, csak a nethez fér hozzá a kliens 2,5/05Mbit-el.
A Wi-Free-n WPA2-Enterprice hitelesítés van, ezt a TV-ken talán be se lehet állítani!?
A Wi-Free sávszélessége egyébként az előfizetői felett van, nincs semmilyen ráhatással.
Ami miatt gáz, az az éves pluss villanyszámla a wifi miatt ha valaki kikapcsolná. (De ez nem lehet túl sok.) -
Jumpalaja01
tag
Közbe látom még hozzáírtál. A számítógépek látják a NAS-t de a DLNA-s ikonját már nem. A ping az nem tiszta de a web-es felületre rá tudok lépni. Az SMB-sem tiszta de mindjárt utánna nézek. Az előző hozzászólásomban írtam, hogy lett piszkálva a router de nem foglalkoztunk vele vagy 3 hétig.
-
Jumpalaja01
tag
Igen, már mindent vagy ötször. Lehet, hogy a UPC-s router kavar valamit? Mert állítgattak pár hete a technikusok valamit rajta és valószínű akkor válthatott a tv vifi kapcsolatra és nem lehetett vezetékes kapcsolatot létrehozni. Ma állítottam a tv-t dinamikus kapcsolatra, lett is net de innentől kezdve egyik tv-m sem látja a NAS-t. Nem bírom felfogni, hogy ha variálok a tv-n akkor, hogy állítódhat el valami a NAS-ban vagy a routerben?
-
Jumpalaja01
tag
Netet látja az összes tv. Egyszerüen minden eszköz látja a NAS-t ami nem használ DLNA-t csak a tv-k nem, + a média lejátszó. Most felejtsük el egy kis időre a minidlna-t. Mi állíthatódott el, hogy nem látja egyik tv sem a NAS-t mint DLNAszervert? A média lejátszóm is látja a NAS tartalmát de a DLNA-s kis NAS ikon már nem látszik.
-
Jumpalaja01
tag
-
Milli82
tag
Akkor amit ÉN tapasztalok:
Az admin jelszót megváltoztattam parancssorból.
Ennek ellenére nem változott meg a webes belépési jelszavam.A web-es felületen viszont nem lehet az alapértelmezett admin jelszót megváltoztatni. Ezt előtte sem tudtam változtatni, ezért is kérdeztem a parancssoros megoldást.
root-nak meg olyan volt, mintha alapból nem lenne jelszava gondolom, ugyanis nem kérte a régi jelszót.
-
Milli82
tag
Nem használok külső megosztásra SMB-t, nem is akarok. FTP lesz erre.
Köszi. de közben meg is oldottam úgy, ahogy elképzeltem.Az lett volna a kérdés, hogy a csoportokat és felhasználókat is definiálnom kell a megosztásoknál, vagy sem?
De közben rájöttem, hogy mindkettőt be kell állítani (Full, Read only, Rejtett) és akkor úgy működik ahogy szeretném.
Read only vagy éppen Rejtett
felhasználó pl.: user
csoport pl: groupFull
felhasználó pl.: admin
csoport pl: everyoneÍgy úgy működik ahogy szerettem volna.
Viszont még az érdekelne, hogy tudom megváltoztatni az admin/root jelszót?????
Elfelejtettem, hogy hogy vagy lehet-e -
Milli82
tag
Na jó, akkor majd egyedül
Elképzelhető hajnalban már nem voltam érthető.
De a lényeg:
Kívülről FTP-n (külföldről, de ez most nem releváns) nyilvános hálózatról szeretném, hogy elérhető legyen a Nas.
Azt szeretném, hogy CSAK olvasni tudja a felhasználó a NAS-t. Természetesen én teljes joggal érjem el admin-ként.
Viszont belső hálózaton, ne kérjen jelszót SMB-n senkitől. -
mandras81
senior tag
Ssh:
Alkalmazás indít => ráböksz az indítandó kapcsolatra => jelszót beírod => beírod "mc" => Navigálsz (ráadásul, vagy négy lépés amíg eljutsz a vinyó gyökerébe a home-ból) a kényelmetlen kurzorbillentyűkkel + tabbal + Fn-nel váltogatsz, ha valamilyen műveletet akarsz elvégezni.TC:
Alkalmazás indít => ráböksz az indítandó kapcsolatra => Érintéssel navigálsz (már a vinyó gyökerében vagy, vagy bárhol máshol, amit beállítasz), választod ki a fájlokat, váltasz panelt, végzed el a műveleteket.Nekem ez utóbbi lényegesen egyszerűbb, de ízlések és pofonok.
Köszi mégegyszer a sok segítséget!
-
mandras81
senior tag
Ugye onnan indult ki az egész, hogy ftp-n nem tudom véghezvinni a műveletet. Nyilván, a nagyobb fájlok mozgatását ssh-n oldom meg, de kényelmi szempontokból nem ártana, ha az előbbi is működne...
Szóval: ftp (passzív mód), Android, Total Commander.
"Engedve van-e a site-to-site transfer. " - fogalmam sincs; segítenél, hogy tudom csekkolni?
Milyen screenshot-okat adjak? Csak arról tudnék, amikor a TC kiírja az ominózus hibaüzit, de annak nem sok értelme van szerintem...
Nagyon köszi amúgy, hogy foglalkozol a dologgal!
-
mandras81
senior tag
Megtörtént, ellenőrizem is, mind a forrás-, mind a célmappa admin:everyone. A Nas-ról és a Nas-ra már tudok másolni, viszont Nas-on belül (ugyanebbe a mappába próbálva másolni) azt a hibaüzit kapom, hogy "A file nem elérhető"... Pedig, ott van, ssh-val simán át tudom másolni...
-
-
voci
tag
Ez is megvan (mondjuk ezt még nem próbáltam), de ez nagyon hasonló a másikhoz, amit linkeltem. Mint írtam, a bootolás elakad, és az usb-t el sem kezdi olvasni.
A biztonság kedvéért ezt is kipróbálom mindjárt...Szerk.:
Sajnos ezzel sem csinál semmit. Csak a system led villog zölden, gyorsan.
-
voci
tag
Szia!
Az megvan nekem is (ha Mijzelf féle megoldásról beszélünk). Sajnos az a baj, hogy már előtte elakad valahol a bootolás, mert az usb-t el sem kezdi olvasni. A hdd-vel sem csinált semmit (beletettem egy partícionálatlan vinyót).
-
ka64
tag
Sziasztok!
FFP-s okosítás van a NAS-on. Egy ideig szépen működött, majd egyszer csak azt kezdte csinálni, hogy a letöltött film nem jelent meg a dlna-ban. NAS újraindítás után frissült mindig, egyébként nem. Hétvégén tudtam vele foglalkozni és arra jutottam, hogy valami jogosultság probléma van. Ha admin user-ral adom ki a minidlna.sh rescan-t, akkor az alábbi hibaüzenet jön:
admin@NSA310S:~$ /ffp/start/minidlna.sh rescan
Stopping minidlna.../ffp/start/minidlna.sh: line 92: kill: (2971) - Operation not permitted
Unfortunately minidlna can't be stopped the way it should. Trying to stop all minidlna group processes politely.../ffp/start/minidlna.sh: line 98: kill: (-2971) - Operation not permitted
Stopping politely didn't worked!!! Trying to stop all minidlna group processes by force.../ffp/start/minidlna.sh: line 104: kill: (-2971) - Operation not permitted
ERROR WARNING: minidlna can not be stopped!!!
Ha root user-rel adom ki, akkor gond nélkül lefut.
Az FFP-ben mindenütt admin user-t adtam meg anno, és egy ideig működött is szépen. Mit kell beállítani, hogy újra jó legyen? (Szájbarágósan ha lehet, mert linux-hoz semmit nem értek.)
Köszönöm:
ka64 -
törölt tag
Egyértelmű. Csak van, aki ódzkodik a custom firmektől. Főleg egy új router esetében.
spiky03:
Tomato topik. Itt tudsz olvasni/kérdezni a részletekről. -
spiky03
veterán
Köszi ismét a segítséget.
Ha jól látom ez tudja: ASUS RT-N18U
Ilyenem lesz a jövő héten, ezt kértem születésnapomra. -
junkpod
veterán
OK, olvasgattam a teljes imagemagick leírást, de régen volt, hogy segítségetekkel ffp-t telepítettem és abba a progikat.
-Szóval először le kéne tölteni az imagemagick oldalárol a telepítőt, na de melyiket?
-Gondolom ezt bemásolom valamelyik mappába (ffp-apk talán?)
-aztán telepítőt indítok
-majd lehet próbálgatniSomatom: kösz
-
gorkmc
tag
Óh! Erre gondolhattam volna. FFP is van rajta, MC is. LAN-on belül még használom is. Köszönöm az ötletet!
Működik is.
Már csak az olvashatatlan karakterekre kéne valami megoldás. Próbáltam az Options / Display bits menüpontban code page-t váltani, hogy etűnjenek a ? jelek a magyar karakteres fájlok neveiből. Valamint, hogy a panelek keretei se "x" és "q" karakterekből álljanak, de nem sikerült. Ebben tudtok segíteni?
Illetve a menű háttérszíne miatt alig olvashatóak a menüpontok (világoskék alapon fehér betű). Erre létezik gyógymód? -
z123456789
addikt
Slacker -U-nál valami nem stimmel.
root@galiba:~# slacker -U
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
/ffp/bin/slacker: line 83: 12350 Done $cc "$2"
12351 | awk -v site=$1 -- '
NF == 2 && $1 ~ /^[a-fA-F0-9]+$/ && $2 ~ /\.(tgz|tbz|tlz|txz)$/ {
sub(/^\.\//, "", $2);
if (match($2, /^(.*\/)?((.+)-([^-]+-[^-]+-[^-]+))\....$/, a) > 0) {
print a[3], a[2], site ":" $2;
}
}'
12352 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12365 Done $cc "$2"
12366 Broken pipe | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12367 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
/ffp/bin/slacker: line 83: 12380 Done $cc "$2"
12381 Broken pipe | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12382 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12395 Done $cc "$2"
12396 Broken pipe | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12397 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/memiks'; wget -Nnv 'http://ffp.memiks.fr/pkg//CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12410 Done $cc "$2"
12411 Broken pipe | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12412 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/br2'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages//CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12425 Done $cc "$2"
12426 | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12427 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/pi'; wget -Nnv 'http://fr32k.de/FFP/packages/0.7/arm//CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12453 Done $cc "$2"
12454 | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12455 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/ar'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages//CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12468 Done $cc "$2"
12469 | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12470 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4A kollégának volt hasonló gondja TM telepítésnél, de az utána levő párbeszédből én nem tudtam kiszedni hogy mi lenne a megoldás nálam. Itt is az a gond hogy csak az új verziót töltöttem le? A segmentation fault core dumped-re találtam bejegyzéseket, de ott programozásról volt szó ha jól értettem, nem egy mezei mc telepítésről.
Illetve még mielőtt teljesen átrendezném otthon a tárolni kívánt dolgaimat, had kérdezzem meg újra, hogy windows-ban TC alatt miért látom a NAS 2. meghajtóját 2 TB-osnak mikor 4TB-os? Úgy gondolom a köteteket jól állítottam be, még olvastam is hogy melyik az a mód amikor külön meghajtóként kezeli mindkét HDD-t. Ja meg ami még ijjesztő hogy a tárolók kapacitását ugyan annyinak számolja. Olyan mintha RAID-ben (vagy micsodában lenne), de én olyat tuti nem állítottam be, ráadásul az tükrözi a meghajtókat nem? Mert ezekről nfs-en elérhetőek a különböző adatok.
-
-
z123456789
addikt
Igen admin-nel jelentkezem be.
Nem sikerült semmit sem elérnem ezekkel a parancsokkal. És most ott tartok hogy még csak screenshot-ot sem tudok a hibaüzenetről, mert nem érem el a NAS-t ssh-n.Ez azután történt hogy érkezett egy második meghajtó. HD sentinel írás/olvasás teszt, semmi bajt nem talált.
Majd így nyersen partíció nélkül beleraktam a (kikapcsolt) NAS-ba. NAS menüjében kötet létrehozása. Végeredmény.
Aztán szeretném ha ezen az új meghajtón lenne egy mappa, amit NFS-sel megosztok, és látja a médialejátszóm (továbbiakban ML), és elérem Windows-ból is mint ahogyan az egyes köteten levő mappát is.
Ugyan úgy beállítottam mindent mint az első köteten levő NFS megosztásnál, valami még sem klappol.
NFS
NFS ML-ról
Illetve ha a NAS menüjében nézem a megosztásokat sem stimmel számomra valami.
1es kötet/2es kötet
Aztán ott van az a problémám is hogy Windows alatt így néz ki a dolog:
1es kötet: Z:\Mede8er\Zyxel\
2es kötet: Y:\Mede8er2\ ---> itt miért nincs Zyxel2 nevű mappa? Logika szerintem nem kellene hogy lássam?
Korábban nem csináltam semmit (külön csatolás ssh-n vagy akármi), simán létrehozta win alatt is. Tudom hogy amit win alatt látok az nem nfs, hanem smb, de akkor is látom, és tudom kezelni.
Mi okozhatja a bonyodalmat? Régen mikor az első nfs megosztást beállítottam, semmi bonyolult dolog nem volt. Azóta működik rendesen a mai napig. Valamit rosszul csináltam? -
Milli82
tag
Próbáltad, úgy hogy új portot hozol létre az nas ip-címére, majd erre a portra helyi nyomtatóként telepíted fel?
Ezt most nem értem. De próbálom dekódolni...
Viszont az lehet-e probléma, hogy a router másik workgroup-ban van?
A NAS és a PC azonos, de... ezt ki is próbálom.
-
boom001
csendes tag
-
z123456789
addikt
Hát mert eddig nem volt rá szükségem, és ahogy elnézem nem is akarom hogy szükségem legyen rá.
Ha FFP alatt hoztam létre a korlátozást, gondoltam eltávolítás után ez megszűnik. Mondjuk fogalmam sincs hogy hogyan és mikor hoztam volna létre ilyen hozzáférési korlátozást, mikor egy épp linux parancsot nem tudok kiadni.
Na mindegy, próbálkozom, kösz. -
z123456789
addikt
"A hw. ok."
Akkor mi lehet a baj?"Jogosultsági probléma. Valószínűleg létrehoztál FFP alatt valami könyvtárat root felhasználó alól. Windows aló meg olyannal próbálod írni, akinek nincs joga írni az adott könyvtárat. Windows alól nem fogud tudni az írásvédettséget megszüntetni. Azt ffp alatt kell megvakarászni."
Ha eltávolítom ezt az FFP-t a NAS-ról, akkor megszűnhet ez a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest