- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Érdekes. Akkor szokott ilyesmit dobni, ha már fent van a csomag. Ez a parancs is hasonlóan tér vissza?:
slacker -aA br2:ffmpeg2/ s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite mrdini:ffmpegthumbnailer mrdini:minidlna_thumb
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
blst
tag
válasz Mr Dini #17392 üzenetére
Üdv!
Próbálkozom a miniDLNA-val de ezt a hibát dobja:
root@nsa310:~# slacker -UuiA br2:ffmpeg2/ s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite mrdini:ffmpegthumbnailer mrdini:minidlna_thumb
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.duckdns.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/memiks'; wget -Nnv 'http://ffp.memiks.fr/pkg//CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/br2'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages//CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/ar'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages//CHECKSUMS.md5')
No packages found (status iu, pattern (br2:ffmpeg2/|^s:.*libjpeg|^uli:.*flac|^s:.*libexif|^uli:.*libid3tag|^uli:.*libogg|^uli:.*libvorbis|^mz:.*sqlite|^mrdini:.*ffmpegthumbnailer|^mrdini:.*minidlna_thumb))
root@nsa310:~#Mit rontok el?
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz Impair1980 #17394 üzenetére
Szerintem ez ugyanaz. Próbáld egyenként újraindítani a letöltéseket.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. A 310-es NAS-on a gyári Transmission van. Pár hete kezdte el csinálni, hogy ha valamit töltök le, akkor pár percig tölti, majd utána egyszerűen kifagy. Csak az újraindítás segít.
Volt már valakinek ilyen?
Mit lehet tenni, mi a megoldás?
A NAS a padláson van, ahol most már erős mínuszok vannak. Lehet ide vezethető vissza a hiba?Köszönöm!
Impair
-
mtibusz
tag
Ami írtál azzal képben vagyok...
Én most konkréten a .torrent kiterjesztésű fájlokra gondoltam.
Mert alapértelmezésben ide rakja:
Ezt lehet valahol konfigolni, hogy a NAS-on melyik mappába mentse el őket automatikusan ?
Azaz ne oda ami képen is van.https://youtu.be/44NQkFJaEuE
-
Mr Dini
addikt
válasz MammoUTh #17390 üzenetére
Rendben! Itt írtam róla.
Viszont annyit hozzátennék, hogy azóta áthelyeztem a csomagot, így a helyes parancs:
slacker -UuiA br2:ffmpeg2/ s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite mrdini:ffmpegthumbnailer mrdini:minidlna_thumb
-
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
Jó kis NSA310-esemben (sima, nem S-s), csere érett lett a venti, ill. most már nagyon zavar a ciripelő hangja.
Látom, volt egy "ajánlott" venti összeszedés, de olcsóbban szeretném megúszni.
Ezekről esetleg valakinek tapasztalat, vélemény?
SUNON KD1204PFV2.11AF
COOLTEK Silent Fan 4010COOLTEK csak 40mA, miközben 12,8 dBA és 9,3 m³/h, így ez érdekelne inkább.
Megbízhatóságát fene se tudja, de jobban hűtene, mint pl. a Blacknoise BlackSilentFan, miközben elég halk maradna (remélhetőleg).Köszi az infókat!
-
Tonyk
veterán
válasz mtibusz #17385 üzenetére
TM Remote GUI-ban. Ott meg is jegyzi egy listába, ha esetleg máshová töltesz egy-két torrentet, így később lehet válogatni.
Vagy a settings.json-ba írd be a"download-dir":
után, vagy a webfelületen a beállításokban.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Mr Dini
addikt
válasz MammoUTh #17386 üzenetére
Szia!
Igen, így működik a dolog. A torrent nevéből keresi ki a borítót a cucc, de sokszor nem egyezik a film neve a torrent nevével...
Szerintem az FFmpeges megoldás, amikor kivág egy képkockát a filmből, sokkal járhatóbb út.
Ha érdekel, nemrég gyártottam egy thumb generálós miniDLNA-t.
-
MammoUTh
csendes tag
sziasztok,
MINIDLNA-hoz IMDB thumbnail generator megoldást keresek. ráakadtam a forumon egy bejegyzésre.
ott egy openwrt átiratban van megoldva ez a probléma suste forumtárs által.
az elve röviden (ha jól vettem ki) az, hogy a torrent letöltése után a transmissionből kiszedegeti a nevét a filenak, és az alapján keres az iMDB-n találatot, a plakátból pedig cover.jpg-et állít elő.jelenleg az abban a csomagban található sorokat bogarászom, több/kevesebb sikerrel. ezért, mivel első néhány próbálkozásra nem sikerült, mielőtt esetleg felesleges energiákat ölök bele, felteszem itt is a kérdést: tud valaki FFP alatt futtatható hasonló, már működő megoldást? az ffmpeges generátor szerintem nem élhető megoldás, arról több helyen találtam leírást. ez az iMDB-s plakátletöltős koncepció elég király lenne
"A növényeknek Brawndo kell! Elektorlit van benne!"
-
mtibusz
tag
válasz mtibusz #17383 üzenetére
Asszem GYŐZELEM van !!!
Most már csak leírom mit bénáztam, hátha más is pont ebbe a hibába esik:
na szóval, valami csoda folytán 2 db Transmission is volt telepítve.
Hogy hogyan hoztam össze, senki se kérdezze...a slacker -r parancs hatására találtam még egy ilyet a listában:
az előző 2.92-es verzió eltávolítása után.
uninstall ez is. Aztán felraktam ezt a verziót:
a mrdini féle verzió sem akart valamiért működni, asszem itt kezdett a felgyújtom érzés előjönni.
és ekkor már csak ez a verzió üzemelt a kettőből.Akkor uninstal ez is. És következett ez:
És ez mit ad isten, elindult... Végre...
Jó kis tanuló pénz volt...
ui..1: ezek szerint tényleg bugos az a verzió ... f**ck ..
u.i.2: annyi még ami érdekelne, azt hol tudom bekonfigolni,hogy .torrent fájlokat oda tegye ahova én szeretném ?
[ Szerkesztve ]
https://youtu.be/44NQkFJaEuE
-
Mr Dini
addikt
válasz mtibusz #17383 üzenetére
Szia!
slacker -rA transmission
rm /ffp/start/transmission.shEz kukázza a másik TM-et és a start szkriptet is.
Egyébként kérlek próbáld meg az én 2.91-es TM-em is telepíteni. A 2.92-es elég bugosnak tűnt egyesek szerint....
-
mtibusz
tag
válasz mtibusz #17382 üzenetére
Kezdek én már már semmit sem érteni....
próbáltam eltávolítani az egészet, most
elvileg nincs telepítve a Transmission!A slacker -r Transmission parancs is ezt igazolja vissza.
Ettől függetlenül el tudom indítani a /ffp/start/transmission.sh -val
és innen működik most: /ffp/tm/.transmission-daemonBejön a webes felülete is, látszólag jónak tűnik minden, amíg hozzá nem adok egy letöltést.
Utána áll és vár, nem csinál semmit, és nem is reagál semmire sem.Gyerekek valaki segítsen, hogy kell ezt mindenhonnan véglegesen kiirtani, és újra felrakni..
mert ott tartok, hogy felgyújtom ....[ Szerkesztve ]
-
mtibusz
tag
válasz mtibusz #17381 üzenetére
a Transmission log szerint: [link]
nagyjából ez történik.Próbáltam hozzá adni másik torrentet is, de nem adja hozzá.
Csak áll és vár, és szenved az előzővel.
Néztem a log-ot. ott van elakadva amit a mellékelt kép is mutat.
Az új torrent hozzáadása bele se kerül...[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
-
mtibusz
tag
Ezeket a beállításokat sikerült összehoznom:
és ez pedig a transmission configja: [link]
De nem tudom már mit rontottam el.
Továbbá még egy dolgot nem értek:
most melyik Transmission config fájl van használatban ? melyiknek a beállításait veszi alapul ?
ugyanis két helyen is találtam settings.json fájlt.1. /ffp/etc/transmission/settings.json
2. /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.jsonA két fájlnak egyezni kell ?
Az a helyzet most már kezdek kicsit összezavarodni.Köszönöm a segítséget előre is.
-
mtibusz
tag
Sziasztok!
Sikerült végre beüzemelni a Transmission-t is.
ezt a verziót: Transmission 2.92 (14714)/ffp/etc/transmission/settings.json -ba átírtam a szükséges dolgokat.
Ezzel a parancsal: /ffp/start/transmission.sh start szépen el is indul, le is tudom állítani (stop)
a böngészőben: http://192.168.1.67:9091/transmission/web/#upload szépen meg is jelenig a
transmission-os felület.
A beállítások, Network fülön azt írja, hogy a port nyitott, tehát OPEN, mégse tölt le.Nem tudjátok mit rontottam el ? Miért nem akar ez nekem letölteni ?
Áll és vár ...... a csodára ??
Hibaüzenetet egyenlőre nem találtam sehol sem.Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
tigrici
tag
-
Tonyk
veterán
válasz jancsi20 #17372 üzenetére
Simán megy a plex, csak a transzkódolás nem játszik. A kliensben/szerveren eredeti minőséget adj meg a lejátszáshoz. DE! Mivel LG tv-d van, az azon futó erdeti plex kliens nem hajlandó csak transzkódolva lejátszani. (Samsung klienseken ez minden további nélkül lehetséges) WEBOS 2-re és felette jelenleg úgy tudom még nincs megoldás, hogy ne transzkódolva akarjon lejátszani (Ha van is az fizetős.). Régebbi LG-khez mintha lenne valami harmadik fél által gyártott alkalmazás.
Megoldás lehet még egy androidos tv-okosító, amin fut egy plex kliens.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
jancsi20
csendes tag
Tegnap felraktam a Plex szervert az NSA 310 S re, de nem tudok filmet játszani, mert azt írja ki, hogy gyenge a hardver a lejátszáshoz. Az LG okostévén meg nem jelenik meg a plex alkalmazásban a szerverem. Ennyire gyenge lenne a NAS?
Milyen más Nas ajánlatok helyette, ami képes a plexet futtatni?
Esetleg raspberry pi?További szép napot! Üdvözlettel: jancsi20
-
kmarci25
veterán
válasz Thomas16 #17369 üzenetére
Nekem is csinál(t) ilyet a 310-esem. Nem sikerült megoldást találni rá sem itt, sem a magyar zyxel support-tal. TM van fent? Én azt vettem észre, hogy (bármilyen hülyén hangzik is) néhány torrentet egyszerűen nem bír letölteni. Ha azokat indítom, akkor megáll. Ilyenkor újraindítom, míg elérhető leállítom az összes letöltést és egyenként újraindítva megkeresem a "bűnöst".
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Már régóta küzdök a nas-ommal, tőletek kérek egy kis segítséget.
Az a problémám, hogy teljesen random módon válik elérhetetlenné a nas.
Már próbáltam ezerszer az újraindítást, resetet, de semmi.
A routerem egy UPC-s Ubee EVW3226.Miket érdemes kipróbálnom ilyenkor?
Köszi! -
Mr Dini
addikt
Szia!
Ezt add hozzá:
http://users.atw.hu/mrdini-zypkg/NSA310/ mrdini-backup
Majd Apply-t neki, aztán mehet a csomaglista frissítés és megjelennek a csomagok.
Az egy dolog, hogy meglátogatva böngészőből ezt a linket, nem fog dobni semmit, csak egy 403-at (hozzáférés megtagadva), de a NASok le tudják tölteni, amire szükségük van. A directory lister, ami a böngészős látogatók kedvéért van felrakva, az érhető el a http://users.atw.hu/mrdini-zypkg/ oldalon. Illetve a ?dir=<valami> az sem a fizikai útvonal, csak a dirlisteremnek mondja meg, hogy miket listázzon...
(#17363) Tonyk
A link után meg lehet adni a repónak egy nevet is. Ezzel a névvel fogja megjeleníteni majd a csomagolistában a csomagokat az MR.
[ Szerkesztve ]
-
Zeláj
csendes tag
-
Tonyk
veterán
És ezt próbáltad a böngészőben? :
http://users.atw.hu/mrdini-zypkg/
prefixben? :
http://users.atw.hu/mrdini-zypkg/?dir=NSA310
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Zeláj
csendes tag
válasz Mr Dini #17349 üzenetére
Szia,
Azt csak írtam hogy 4.22-vel megtalálja a gyári csomagokat, csak azok régiek.
Most ez a firmware van fent: V4.70(AFK.1), lehet csak idő kellett neki (ezt valamelyik WIKI-n olvastam is) de most megy az ffp.Viszont követtem az összefoglalóban lévő leírást, hogy a gyári csomagokat is telepíteni tudjam
A Metarepository -t sikerült feltenni, és a konfigurációs oldalán a Repositories szövegmezőbe a leírtaknak megfelelő sort beszúrtamhttp://users.atw.hu/mrdini-zypkg/nsa310 zypkg-backup
ez semmire nem vezetett, felmentem az atw-re böngészővel, és ebben az url formában nem érhető el a könyvtár, így hát megpróbáltam így is:
http://users.atw.hu/mrdini-zypkg/?dir=NSA310 zypkg-backup
de így sem jelennek meg a csomagok a NAS-on.
Ötlet?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz hosszug #17354 üzenetére
Nem. Ha megegyezik, akkor publikus ip-d van és az jó.
Ha nem egyeznek meg, akkor lesznek gondok..."Amit linkelél oldalt azt figyeltem ott nem változott kapcsolatbontás után sem."
Ezt nem értem , de semmiféle kapcsolatbontásról és annak összefüggéseiről nincs szó.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz hosszug #17350 üzenetére
Service port : a külső port, amin kívülről hozzáférsz
Az internal, mint a neve is mutatja a belső, azaz a belső hálózaton milyen porton fut a szolgáltatás.Alapból a 21-es porton megy az FTP szolgáltatás tehát a belső port (internal) = 21
A külső port is lehet 21, ebben az esetben viszont számolnod kell azzal, hogy bepróbálkoznak majd. Célszerű a külső portot eltenni valahová pl 17521 -re. Ekkor kívülről az ftp://publikus-ip:17521-en éred el. (Ezt a router továbbítja a belső hálóra a 21-es portra)
Tehát mindenhol, ahol nem lehet portot külön állítani a :17521 kell a végére. Ahol lehet, ott ezt el kell hagyni és a port számánál kell megadni a 17521et.Belső hálózatból továbbra is a 21-en éred el.
-
hosszug
tag
Sziasztok.
Szeretnèm beállítani a 320as nasom távoli elérését ftp miatt.
Port forwardingnál akadok el mindig, tp link wr1043as routerem van. Belépek a forwarding menüpontba ott ugye a virtual servers add new itt van, service port és internal port melyikhez mit irjak? -
Mr Dini
addikt
Szia!
Az összefoglalóban találsz egy linket, ami egy leírásra mutat. Ha követed a leírást, újra elérhetőek lesznek a gyári csomagok.
De előtte frissítened kell az fw-t a valami frissebbre.
A 4.22-es fw-n nem működőképes az FFp arm 0.7. Valószínűleg ezért nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
hosszug
tag
Sziasztok!
Az miért lehet hogy a tp-link DHCP kliensek között nem látom a nas-t?
Távoli elérést szeretném beállítani FTP végett . -
Zeláj
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy váltottam NSA310 -ről NAS520-ra, és gondoltam a már nem használt 310-est eladás előtt megresetelem (gyári beállítások visszaállítása), na ekkor szembesültem vele, hogy egy programcsomagot sem talál. Próbáltam visszamenőleg a firmware -ket felrakni, a legkisebb verziószám a 4.22 amit találtam, ez megtalálta a gyári csomagokat, de ebben még nem volt pl. Transmission.
Próbáltam az FFP-t is feltenni, de valahogy az se jött össze.
A pendrive-on létrejön a két kötet, de nem enged telnetelni.Van valakinek ötlete, hogyan tudnám újra működésre bírni?
Előre is köszi a segítséget.
-
bezzegz
csendes tag
Sziasztok!
NSA310-en a TM-ön hirtelen zárva van a port....
A setting.json-ban 51413 van beállítva a routeren is van port forward ,de mégis zárt portnak mutatja a TM.
Nem állítottam mostanában semmit..
Van valakinek ötlete miért van zárva? Okos hálózatos embereket kérdeztem , a routernek nincs baja... ha pl. 22-es portot állítom be a TM webes feületén akkor nyitotnak mutatja .....szóval megcsinálja a router a port forwardot....köszi
-
szjoci
őstag
válasz szjoci #17309 üzenetére
Megjött tegnap az újracsomagolt 520-asom, gyakorlatilag szerintem csak kibontották, megnézték, majd visszaküldték, mert a tápvezetékek sem voltak szétbontva és nas elején is rajta volt a fólia. Szóval jó vétel volt (most) 33500-ért
2x2TB-os hdd-t költöztettem át a 320-asból, a pótolhatatlan dolgokat lementettem az asztali gépre.
Az 520 telepítésekor raid vagy jbod kötetet szeretett volna csinálni a két hdd-ből, na gondoltam így tuti ugrik a tartalom, és ráengedtem egy raid0-t. Amikor kész lett csaptam a homlokomra, hogyha nem jelölöm ki mindkét HDD-t a telepítés elején, akkor ugye nem akar raid tömböt csinálni, úgyhogy szét is szedtem őket utána ahogy a 320-asban is voltak. Így nem tudtam lecsekkolni hogy megmaradnak-e az adatok, bár gyanítom hogy nem mert picit más a könyvtárstruktúrája mint a 320-asnak volt. Eddig elég gyorsnak tűnik, szép a kezelőfelület.
Úgyhogy mint volt 310-es majd 320-as tulaj elbúcsúzom a topiktól. Sok mókolást megtanultam itt hála a segítőkész fórumtársaknak Ennek köszönhetően az 520-ra már saját kútfőből repült fel a metarepository majd a Plex.
Na most megyek havat lapátolni[ Szerkesztve ]
-
gtib
csendes tag
Sziasztok, sajnos nem talamom a forumban a megoldast, pedig mar biztos le van irva valahol. Az a problemam ha a nsa310s-behelyezem a HDDt, nem erem el a nas web feluletet, de latom a megosztasokat,megy ssl es a torrent.Ha kiveszem HDDt akkor rendesen be tudok lepni az admin feluletre.Mi lehet a gond? Koszonom.
-
k-dani
csendes tag
válasz Mad_Wolf #17339 üzenetére
NAS elérhető az internet felől (van port forward a routerben a NAS felé)?
Milyen jellegű torrentek jelentek meg (dokumentumok, programok, méret)?
Melyik jelszókat változtattad meg az alapértelmezettről (router admin, NAS admin, transmission)?
Milyen wifi titkosítást használsz (WEP, WPA2), mennyire erős a wifi jelszó (értelmes szó, könnyen kitalálható, pl. neved)?
Van-e valamelyik eszközben (laptop, telefon) bekapcsolva internet megosztás funkció?
Szerk: Használsz-e a gépeden tűzfalat, antivírust, friss-e az adatbázisa?
Telepítettél-e telefonra/tabletre nem hivatalos alkalmazásboltból származó szoftvert, vagy úgy általában, a furcsa eseteket megelőzően?[ Szerkesztve ]
-
Mad_Wolf
aktív tag
Sziasztok,
nagyon furcsa dolgok történtek néhány alkalommal:
a transmissionban olyan fájlok jelentek meg, amiket nem én töltöttem le. Jellemzően magyar trackerekről, de nem általam használtakról.
Első körben arra gyanakodtam, hogy mivel összejárunk néha a szomszéddal, és egymás wifi-kódjai be vannak állítva telefonon vagy laptopon, így ő véletlenül az én nasomra töltött le (bár ehhez gondolom mindkét transmissionnak ugyanazon a belső ip-n kell lennie).
De mint kiderült nem erről van szó, sőt az ő transmissionjában is megjelennek időről-időre olyan fájlok, amiket nem ő töltött le.
Mindketten zyxelt használunk.Van valakinek valami ötlete erre?
[ Szerkesztve ]
-
hosszug
tag
Sziasztok!
Immár 2. éve használok egy NSA320-as nast, otthoni hálózatban használtam, szeretném most már távolról is elérni dokumentumokat, fényképeket akár videók megnézése végett.
Letudná nekem valaki részletesen írni mit hogyan kellene beállítanom. Ha ez lényeges telekomos kábelnetem van.
Előre is köszönöm. -
dananaj
csendes tag
Sziasztok,
Tudom már írtátok ezen a fórumon de sajnos egyben nem találom... amit találtam putty-ból nem ment..
Egy apró kérdésem lenne hogy tudom telepíteni NAS326-ra a PLEX-t?
-
törölt tag
válasz kalapacsolok #17335 üzenetére
Először a router -ben állíts be fix IP -t a NAS -nak, és aztán ezt add meg a Foldersync -ben, a szinkronizálandó könyvtár elérési útjával!
-
kalapacsolok
senior tag
válasz #79335424 #17328 üzenetére
Szia, bocs, igen, wifihálózatról szeretném elérni. Anno az előző telefonomon megcsináltam, működött, de most új a teló és már egyáltalán nem emlékszem, mit állítottam be, hogyan kell. Azt hiszem SMB volt, de nem tudom, milyen ip-t kell írni a címhez vagy milyen címet, mert most nem megy, amit próbáltam.
-
Halkakas
tag
Help!
Nem érem el a webfelületen a NSA310-sem, gondoltam végrehajtok egy httpd.sh start-ot, de elszúrtam, véletlenül töröltem a httpd.sh-t... (mielőtt felmerülne a kérdés, h h sikerült: jelentem mc-vel kerestem rá, és ott valami félrement).
tudna segíteni valaki, hogy tudnám pótolni a fent nevezett scriptet?
-
Mr Dini
addikt
válasz ssid3956 #17330 üzenetére
Szia!
Ha csinálsz egy DDNS-t, azt össze tudod kapcsolni a domaineddel.
A NASra pedig legbiztosabb, ha teszel egy második webszervert FFp alól, megfelelően felkonfigolod, majd a portját kiforwardolod a külső 80-as (esetleg 443-as, ha HTTPS) portra és minden menni fog frankón. Webszervernek meg az apache httpd csomagja vált nálam be, de a lighttpd és az nginx is jó alternatíva lehet...
-
ssid3956
tag
Sziasztok!
Bocsánat az offért, de sehol nem találok/nem kapok választ egy weboldallal kapcsolatos kérdésemre. (Dióhélyban annyi a lényeg, hogy a webszerver maga a NAS lenne, csak azt nem tudom, hogy hogy hozzam össze a domain névvel, valamint hogy továbbra is biztonságban legyenek az adatok a NAS-on)Aki ért a weboldalakhoz, NAS-hoz azt kérem hogy dobjon egy privátot, ahol leírom a részleteket.
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Viktorinogsz
újonc
Sziasztok, Zyxel NSA320S-em van egy 1T benti és egy 2T USB-n merevlemezzel.
Belső hálózaton akarom kényelmi szempontok miatt megszólítani mobilon. A régi androidos Samsungommal (régebbi szoftver, nem is frissíthető) gond nélkül megy, Az újabb Samsung mobilról és a szintén Samsung tabletemről (tavaly még ment) frissítés óta nem működik. Bekapcsolni WOL-lal lehet. A jelenség, hogy beírom belső Ip címet, megjelenik a Zyxel adminisztrációs felülete és amint valamit kiválasztok kimerevedik (a NAS rendben működik tovább gond nélkül). A NAS-on és a Samsungokon a legfrissebb firmware van.
Valami Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kalapacsolok #17321 üzenetére
Mélyről indulunk. Először is a mobilról hogyan szeretnéd elérni? Wifivel, ugyanazon a belső hálón, mint amin a NAS is van, vagy kívűlről, mobilnettel?
Foldersync -ben milyen összeköttetést szeretnél használni? FTP -t, vagy SMB -t? -
kmarci25
veterán
válasz Mr Dini #17326 üzenetére
Ajjaj, kb a felét értem annak, amit írsz. Ezt inkább hagyom, félek, hogy nem fog stimmelni valami. Ha csak nem segítesz és raksz össze egy parancssort, ahogy írtad korábban.
Ja és az eddigieket is nagyon köszönöm!!!
-
Mr Dini
addikt
válasz kmarci25 #17325 üzenetére
Na, most ha innen letöltöm a 4.70-est és az admin felületen betallózom, mert van ilyen lehetőség, úgy frissülne az fw, nem?
Persze, ennek így kéne a gyakorlatban működnie. Csakhogy a gyártó azt szerette volna, hogy ne lehessen semmiképp downgradelni a NAS-t (plusz custom fw-t se lehessen a NAS hardveres felnyitása nélkül csinálni --> mert, ha ez sikerülne, akkor garival lehetne pl debian-t tenni a NASra), ezért mikor feltöltessz oda egy fw binárist, az összeszed pár infót egy szerverről, majd összeegyezteti a NAS egy binárisa által generált kimenettel. És ha nem egyezik valami, akkor nem fogja engedni a frissítést. A gond csak az, hogy valószínűleg ezt a szervert is megszűntették... Az egyetlen remény talán az lehet, ha a NAS valami cache-ben is tárolná a legutóbbi szerverről leszedett adatokat. Viszont, ahogy a csatolásokat elnézem, szinte minden csak ramdiskeken, vagy read-onlynak a NAND memóriából van csatolva... Ilyen körülmények között nehéz cachelni reboot utáni adatvesztés nélkül. De próba szerencse!
Igen, a beállításaidnak semmi baja nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz Mr Dini #17324 üzenetére
Szjocinak is köszönöm, de semmit nem látok a csomagok között.
2 dolog. Az egyik, hogy ezen az oldalon találok fw-ket ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/NSA310/firmware/ Na, most ha innen letöltöm a 4.70-est és az admin felületen betallózom, mert van ilyen lehetőség, úgy frissülne az fw, nem?
Szóval akkor minden adatom, beállításom megmarad? Az nagyon jó lenne... Sokat szenvedtem anno a TM-mel.
-
Mr Dini
addikt
válasz kmarci25 #17322 üzenetére
Szia!
Igen, az a gond, hogy a fw verziódhoz nincsen MetaRepository gyártva. Két lehetőséged van...
A.) Ha gondolod szólhatsz Mijzelfnek, hogy készítse fel a repóját erre az fw-re.
B.) FW frissítés. Nos, ez egy kicsi nehézséget fog okozni, hiszen az fw fájlt is eltávolították már a hivatalos szerverről. A NAS meg csak és kizárólag onnan hajlandó frissíteni. Viszont találtam egy megoldást, amivel megkerülhető a dolog, és ha adsz egy pontos NAS típust, akkor összedobok egy pár parancsos leírást. Viszont akkor majd össze kell gyorsan spórolnom egy új tárhelyre valót, már úgyis régóta tervezem!
Szerk.: ahogy szjoci is mondja, minden adat megmarad, csak maga az fw íródik felül, amit a NAS egy erre kialakított partíción tárol. Tehát a csomagok, NAs beállítások, egyszóval minden megmarad. Viszont elég egy refresh egyébként, a disable/enable során is a refresh miatt jelennek meg a csomagok. Bár sajnos ez az fw verzió miatt kicsit bonyolultabb megoldást eredményez a sima csomaglista refreshnél...
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz szjoci #17319 üzenetére
MetaRepository frissítése:
Telepíteni a következőképp lehet:
1. hozz létre egy fájlt, amit nevezz el web_prefix-nek (ügyelj arra, hogy ne legyen kiterjesztés a végén (pl: .txt))
2. illeszd bele ezt a linket: http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
3. helyezd el a fájlt a \\<nashost>\admin\zy-pkgs mappába
4. frissíts rá a webfelületen a csomaglistára és ha minden OK, akkor megjelenik egy csomag, a MetaRepository, ezt tedd fel!
5. majd megint menj a frissítésre!Na, a 4. pontban a frissítés után nálam nem történik semmi, nem jelennek meg a csomagok. Mi lehet a gond?
Szerk.: ahogy említettem, az enyémen a 4.62-es fw van, a fenti linken azonban a 310 alatt nincs ilyen számú fw. Ez lehet a hiba?
Még egy kérdés. Ha frissítem a fw-t, akkor a csomagjaim, beállításaim elvesznek? Igazából a TM és az ftp amit a leginkább használok, az lenne fontos, hogy megmaradjon.
[ Szerkesztve ]
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Honnan tudom meg, hogy mi a zyxel NAS IP-címe?
Mobilról, foldersynccel szeretném elérni. Böngészőben ez van, ahova be tudok lépni adminként:
http://192.168.1.100/r50567,/desktop,/De hiába írom be böngészőben ezt a IP-t, a linket mindig átjavítja erre: http://192.168.1.100/r50567,/desktop,/
Ez a hosszú nyilván nem lesz jó egy ftp kapcsolathoz mobilon... Mit tegyek? köszi a segítséget!
NAS 326-osom van.
-
szjoci
őstag
válasz kmarci25 #17318 üzenetére
Ha 310 vagy 320-asod van, akkor több mint valószínű köze van hozzá hogy megszűnt a támogatása és sajnos törölték a hivatalos tárhelyről a csomagokat.
Mr Dini tárhelyén megtalálod a lementett gyári motyókat, onnan tudod azokat telepíteni az itt leírt módon.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Nem tudom telepíteni az NFS csomagot. Elkezdem a telepítést, elindul, 5%-nál frissül az oldal és kiírja, hogy nincs telepítve... Ez miért lehet? Még a 4.62-es fw van rajta, mert eddig nem volt gondom vele, lehet, hogy ez a baj? Eddig nem használtam NFS megosztást, most akartam kipróbálni.
-
kene84
aktív tag
Nyilván írja, hogy mit fog tenni, nem csak berakod, bekapcsolod és már formáz is.
Természetesen nem ezt akartam mondani, csak, hogy nem fogja úgy használni, hogy berakja és boldogság van.
De szerintem a kollega értette, hogy mire akarok kilyukadni.(#17314) szjoci: Erre sajnos nem tudok válaszolni, mert egyelőre csak egy merevlemezzel használom. Kivettem a 310-ből és most csak egyedül pörög az 520-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz kene84 #17313 üzenetére
Persze már... nem kérdez semmit csak formáz? Azért ezt ne!
Fog az kérdezni, csak nem kell eszetlenül, olvasás nélkül kattintgatni. Mert ott nem csak a formázásról van szó, hanem hogy hogyan akarja a felhasználó a két hdd-t kezelni.Az más kérdés, hogy a két típus lemezfelosztása kompatibils-e egymással. Úgy rémlik, hogy nem, tehát nem megy a berakom és megy tovább.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Most én is elgondolkodtam... Megérné a 320-ast leváltani 520-ra? 15k-ért biztos elvinnék a 320-ast, gyakorlatilag 18k körül meglenne a csere. Az adatok is törlődnek cserekor, vagy pedig csak a nasra telepített programokat kell újratelepíteni?
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz gboszi #17307 üzenetére
Sőt, kiegészítve az előző hsz-t: emagon most még van egy újracsomagolt is 2 év garral 33500-ért. Ennyiért eléggé bestbuy!
-
mobilizmo
addikt
válasz gboszi #17307 üzenetére
17 kHuf különbség van a 326 és az 520 között (edigital). De a másodikban 2 magos proci van és 2x annyi RAM (1 GB). Ha lenne rá pénzem én az 520-ast venném. Azt tudni kell, (mindkettőre vonatkozik) hogy nem tudod áttenni a 310-ből a HDD-t.
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
gboszi
senior tag
NSA310S lehet, hogy lecserélném 2 lemezesre. Melyik tipus ajánlott? Használt is ok. A lényeg, hogy proci, ram részben ne menjek alá a jelenleginek. Csak torrent és smb-re használom 0/24.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
eM'82
addikt
No, úgy néz ki sikerült egy kisebb csodát elérnem. Elindult a pip is rendesen.
Ennek a leírásnak az első 3 parancsát írtam be. Majd utána python 3.5.1-install. Ezután elindult a requirements telepítése.
De itt leállt:Collecting hachoir_core==1.3.3 (from -r /i-data/b63e1673/.PKG/ffp/ffproot/ffp/op t/sickrage/requirements.txt (line 9))
Using cached hachoir-core-1.3.3.tar.gz
Complete output from command python setup.py egg_info:
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 1, in <module>
File "/tmp/pip-build-cqefhktk/hachoir-core/setup.py", line 41
print "Sorry, you need Python 2.4 or greater to run (install) Hachoir!"
^
SyntaxError: invalid syntax
----------------------------------------
Command "python setup.py egg_info" failed with error code 1 in /tmp/pip-build-cq efhktk/hachoir-core/Úgy, hogy 3.5.1 van fent... az nagyobb mint a 2.4. Ki érti ezt...?
[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
válasz Mr Dini #17304 üzenetére
Szia!
Újabb 2 órát beleölve. Factory reset után, teljes reinstall.
A gitclone sikerült. Ezzel a két csomagkombinációval. git-1.8.5.4-arm-1.txz + curl-7.31.0-arm-1.txzMár csak az indítás nem sikerül. Ugyanaz a hibaüenet mint korábban.
A pip-et manuálisan telepítettem: pip-9.0.1_python2.7-arm-1.txz.
Ennek viszont kellett a python 3.5... a te 3.5.1-es python csomagodat telepítettem, s ezután már telepítve van...csakhogy a requirements listát nem tudom pip-el telepíteni, mert a pip maga ilyen hibát dob:/i-data/b63e1673/.PKG/ffp/ffproot/ffp/bin/python3.5: symbol 'XML_SetHashSalt': c an't resolve symbol
Traceback (most recent call last):
File "/ffp/bin/pip", line 7, in <module>
from pip import main
File "/ffp/lib/python3.5/site-packages/pip/__init__.py", line 13, in <module>
from pip.utils import get_installed_distributions, get_prog
File "/ffp/lib/python3.5/site-packages/pip/utils/__init__.py", line 23, in <mo dule>
from pip._vendor import pkg_resources
File "/ffp/lib/python3.5/site-packages/pip/_vendor/pkg_resources/__init__.py", line 36, in <module>
import plistlib
File "/ffp/lib/python3.5/plistlib.py", line 65, in <module>
from xml.parsers.expat import ParserCreate
File "/ffp/lib/python3.5/xml/parsers/expat.py", line 4, in <module>
from pyexpat import *
ImportError: unknown dlopen() errorRákerestem a hibüzenetre. Már írtad korábban valakinek, hogy frissítse a Clib package-eket. Megtörtént. Eredmény ugyanaz .
Kezdem feladni, inkább futtatni fogom Windows alól, PC-n.[ Szerkesztve ]
-
eM'82
addikt
válasz Mr Dini #17302 üzenetére
Közben újratelepítettem mindent. pip + wget +python minden más rendben volt. Erre a Sickrage-et nem tudtam git-tel clone-ozni. Valamiért header hibát írt ki (anno azzal nem volt gond). Azon gondolkodtam, lehet az 5.20-as FW zavar be. Vagy valami amit nagy ügybuzgalommal raktam fel.
Ma-holnap reset-etelem a FW-t, vagy újrarakom. Aztán dokumentálok minden lépést. -
Mr Dini
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500