- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #15176 üzenetére
Nos, eszközöltem pár apróbb módosítást a csomagban és feltoltam Drivera.
Javaslom a frissítést, mert egy picit mégy csiszoltam az upnp-n (is).
Mivel láttam, h már máshova is be lett linkelve a dolog, így gondoltam, h nem törlöm le a régit, hanem felülírom. Ezért, aki már feltette a régi csomagom, az először nevezze át a transmission-2.90-arm-0.txz-t transmission-2.90-arm-10.txz-re, vagy valami másra és ezután adja ki a "funpkg -u <csomagnév>" parancsot!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ne így csináld, hanem nézz rá a blogomra. A hasznos eszközök […] 1. részének 1. pontjában le van írva az uwsiteloader "telepítése". Kövesd az ott leírtakat, majd add ki ezt:
slacker -Ua plex
Itt feljön egy lista. Csillagozd meg a plexet (ha több is van, akkor a legfrissebbet) és okézd le!
Majd sh /ffp/start/plexmediaserver.sh parancs és már vezet is végig a telepítőn.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
szia,
köszi, felment az FFP.kis segítséget kérek még tőled/ tőletek:
Plex szervert próbálom felküzdeni...
letöltöm ezzel:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txzde ha berakom D meghajtó gyökérbe akkor nem találom el hogy mi az útvonal, a régi dosos ismeret kevés...:-)
itt hogy írom be?
funpkg -i path/to/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txzelőre is köszi.
-
Mr Dini
addikt
Tyű! Végre sikerült beüzemelnem a deluge-t webes felülettel együtt.
Volt már vele dolgom debianon, de ott nem kellett neki webes felület, mert ott volt grafikus felület.
Szerintem nagyon profi és keveset eszik. Ha érdekel valakit, esetleg összedobhatok egy rövidebb írást róla. (Biztosan volt már róla szó, de én még nem találtam róla magyar step-by-step leírást)
Igaz, h nem két kattintás a telepítése, de szerintem megéri!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"olyat csinálni hogy torrent klienshez"
Jelen állapot szerint nem.
Bocs, csak közben elhívtak és már nem tudtam szerkeszteni az előző hozzászólást:
A több user dolgot csak úgy tudod megoldani, hogy ahány user kell, annyi példányban futtatod a transmission-t. Annyi példány a programból, külön elérési úton, annyi settings.json fájl a különböző beállítások miatt, külön adminisztrációs és külön adatportok, usernév és pass beállítva bennük, természetesen az adatportok (és igény szerint az admin portok is) a routerben is külön-külön nyitva.
Máshogy nem megoldható.szerk: (#15187) szjoci
Egy az egyben átrakható a hdd a 320-ba. Bekapcsolás után úgy jársz, mint a pap vasárnap: "Mint ha mise történt volna!"
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
szjoci
őstag
Van rá némi esély 310-ből 320-ba költözéskor, hogy megmaradnak a hdd-re telepített ffp-s cuccok?
-
kovadam1
tag
Ha felteszem az FFP-t azzal a gari ugrik, vagy ha olyan van akkor vissza lehet állítani gyárira?+ lehet e olyat csinálni hogy torrent klienshez a nadon több felhasználót csinálni s mindenki csak az általa futtatottakat látja? (telórol irtam úgy hogy Bocsi ha valamit hülyén írtam)
-
kovadam1
tag
Sziasztok Van egy 320s nasom mitől lehet az hogy fogja magát és lefagy és nem lehet hozzáférni sehogy sem. csak torrent fut rajta, még az eredeti gyári rendszer van rajta.
-
Tonyk
veterán
válasz Jamboo529 #15180 üzenetére
Igen, el fog tűnni. A /ffp/etc/profile -ba szúrd bele vagy az /ffp/etc/profile.d -be egy futtatható, szabályos valami.sh-ba tedd.
mc: a /ffp/share/mc/skins/default -ban a [filehighlight] alatt találod és módosíthatod, mi micsoda.
Meg úgy általában linux kezdőknek szinten miből induljak ki?
Kezd itt: [link]
szerk:
(#15182) kovadam1
FW frissítés volt-e már? Twonky megy-e? SMART nem mutat semmi érdekeset?
[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
válasz Jamboo529 #15177 üzenetére
Szóval némi próbálkozás után itt járok:
a /root/.profile fájlba ez a sor került be:alias mc2='mc /i-data/md0/... /i-data/md1/...'
természetesen a célmappák végét lehagytam az egyszerűbb átláthatóságért.
Így puttyal belépve mc2 parancsra elindul a mc egyből a megfelelő mappákon állva.
A kérdésem, hogy egy reboot, vagy update után ez megint el fog veszni a /root/.profile-ból?
Nem lehet esetleg ezt máshol megcsinálni? Mondjuk valahol az ffp-n belül?Mellékes kérdés: van leírás arról, hogy az mc-ben melyik szín mit jelent?
Meg úgy általában linux kezdőknek szinten miből induljak ki?
Mert az addig ok, hogy a leírás után robotként én is felrakom az ffp-t (ilyen részletes leírásokkal szégyellném is magam, ha nem menne ), de ha valami gebasz van, akkor ne kelljen már minden parancsért írogatni a fórumra. Nekem is, nektek is kényelmesebb.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz Mr Dini #15176 üzenetére
Úgy voltam vele, jobb a békesség.
Nem, nem fagy ki, azonnal elindult minden torrent, most beraktam még egy linuxot, és azt is tölti szépenTegnap próbálkoztam a Tonyk által befordítottal, de (saját hibámból) nem jött össze, de jó pár függőséget kért még (eddig csak a programcsomagos volt fenn), többet mint ami az itteni leírásban van. Ma délután megnéztem a fájlokat konkrétabban, és mivel akartam a statisztikát is, illetve szerintem a torrent részletek (mikor lett berakva, arány stb) a resume mappában vannak (erre nem vennék azért mérget), átmásoltam mindent megint, illetve előtte letöröltem a másikat, mondom akkor megpróbálom a tiedet is, és ment azonnal.
Tegnap ráindítottam a TM-re mielőtt átmásoltam volna, és amikor próbáltam hashelni, meg átállítani a mappát, akkor megfagyott, de szerintem csak túlterheltem a NAS-t, vagy inkább a TM-et. PUTTY-al elértem, és ott le is tudtam állítani, de mivel nem akartam 1,5TB adatot behashelni, ezért nem sokat foglalkoztam utána vele, amikor beállítottam a settings-ben a helyes mappát, utána már nem fagyott meg, el is kezdtem hashelni, de aztán inkább visszaindítottam a programcsomagost, (kellettek a torrent infók és statisztikák).
Ma újratelepítettem, de a fent leírt módszerrel, nem volt kedvem próbálkozni, hogy mi az ami kell, és mi ami nem, inkább a tutira mentem.
Azóta is megy normálisan, tölt, nem fagy ki.
Köszönöm!;) - The Power of the Light Side
-
Jamboo529
senior tag
Lustaságom miatt az alábbi kérdéssel zargatnálak titeket.
Puttyal ssh-n való elérésekor a NAS-nak (torrentek másolgatása céljából) el szoktam indítani az mc-t.
Hogy megspóroljam az állandó navigálást a két célmappához, kaptam egy olyan ötletet, hogy hozzak létre pl egy mc2 nevű fájlt, amibe beírom, hogy mc /egyik köyvtár /másik könyvtár, majd ezt a ~/profile. vagy hova mentsem el (alias??) és belépés után az mc2 parancsot adjam ki. Ez sajnos addig működött, míg nem volt egy restart a NAS-on. Lehet ezt valahogy véglegesíteni, hogy reboot, vagy esetleg update után is megmaradjon??
Szájbarágós választ kérek, mert a linux kimaradt az életemből. -
Mr Dini
addikt
válasz Anonymus23 #15175 üzenetére
Szia!
Jó leírás!
Ui.: ha jól emlékszem a /ffp/start/transmission.sh-t futtathatóvá tettem, így a chmod szerintem elhagyható. (Bár nem mernék rá megesküdni )
Illetve, ha mégse lenne futtatható, akkor majd megcsinálom a csomagot rendesen. Ez csak egy gyorsan csomaggá tákolt verzió. (Értsd: stabil, csak leírás stb nincs még benne)
Ui2.: Ha torrentet szedsz le, nem fagy ki?
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Akinek esetleg a programcsomagoknál fenn lévő TM van még fenn, és szeretné a fórumtársak által befordított 2.9-es TM-et használni, akkor van egy egyszerű mód, amivel azonnal megy tovább minden.
Először is a TM GUI-ban állítsunk le minden torrentet, majd a NAS webes kezelőfelületén tiltsuk le a TM-et a programcsomagok között.
Mehet a 2.9-es TM telepítése, én a MrDini-ét raktam fel.
A 2.9-es feltelepítését nem taglalnám, ugyanaz, mint ami az itteni leírásban is van, ha esetleg hiányol dolgokat, akkor a MrDini blogjában leírtak alapján a szükséges dolgokat le kell szedni (uwsiteloader+ slacker parancs) a hiányolt dolgokat, frissítéseket.Amikor ez megvolt, akkor megcsináltam a leírás szerinti a lépéseket eddig, 5.oldal:
'Majd tegyük futtathatóvá az indító script-et, majd indítsuk el és állítsuk le:chmod a+x /ffp/start/transmission.sh"
Nem kell elindítani, hanem az alábbi helyről át kell másolni a fájlokat:
/i-data/.system/zy-pkgs/config/Transmission
Ezek fognak kelleni:
settings.json (beállítások)
stats.json (megmaradnak a fő statisztikáid)
Illetve a /resume és a /torrents könyvtárból a fájlokat a megfelelő mappákba át kell másolni, ide:
/ffp/tm/.transmission-daemonUtána mehet az indító parancs, és ha mindent jól csináltál a TM GUI-t elindítva ott lesznek a torrentjeid, és hash nélkül megy minden tovább, csak immár már a 2.9-es TM...
Ja és köszönet a gyors munkáért MrDininek és Tonyknak.
Szerk2:
Mondjuk azt nem írtam, de FFP természetesen kell hozzá, de az jó a programcsomagos. Azért írtam le, mert van aki csak a TM-et használja, FFP, meg minden jelszavazás nélkül...[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #15173 üzenetére
"Már 2x is mondtam, h próbáld ki a régi csomaggal is, h ott csinál-e ilyesmit, de nem kaptam visszajelzést..."
Elnézést kérek mester, hogy más teendőim mellett nem ugrottam a felhívásodra....
eastsider, zambazoli ! Próbáljátok ki a Mr.Dini fordítását, hátha az jól működik! Bár nálam is tök érintetlen csomag van lefordítva.
Annyit láttam fordítás közben, hogy a libtool-ból 2.4.6-os verzió kell, nálam csak a 2.4.3-as volt feltelepítve. De nem hinném, hogy ez a gond.
A transmission.sh-ban stimmel minden az elérési utakban, user is ok?[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
A csomaggal nincs baj. Gondolj bele, csak egy c fordító kell neki. Az egyetlen dolog, ami okozhat ilyesmiket, azok a br2 féle új modulok. Már 2x is mondtam, h próbáld ki a régi csomaggal is, h ott csinál-e ilyesmit, de nem kaptam visszajelzést...
Nekem tökéletes a logitech c100-zal és fix 7%-os cpu használattal 640*480-as minőségben.
Azt nézd meg, h a konfigban a motion directorynak mi van beállítva, illetve a képgenerálás be van-e kapcsolva.
-
Tonyk
veterán
válasz eastsider #15166 üzenetére
Kipróbáltam, toltam bele egy rakás gusztustalan, a keresztyén értékrenddel összeegyeztethetetlen p@rnó torrentet, (meg tudom magyarázni, ha igény van rá ) kényszerített indítással mindegyikre, hogy izzadjon egy kicsit a lelke, de minden ok vele, lejött minden, nem fagyott meg. Biztos melege lett a tartalomtól
A Mr.Dini -féle motion csomag nem fut véletlen? Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nekem amíg ment, művelt érdekes dolgokat. Amióta lelőttem nincs ilyen probléma (instant reset, minidlna elszáll). De mint írtam azok lehet, hogy véletlen egybeesések voltak.
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
tiedet raktam fel.
neztem logot, de nem volt semmi hibara utalo
cel, hogy ne legyen csekk se, mert eleg sok atnevezes/athelyezes van nalam... erre megoldas, hogy a resume mappat is atmasolom..ment minden, csak a letoltestol fagyott ki a daemon, de nem a NAS, es statusnal kiirta a PID-jet... szoval erdekes
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz eastsider #15164 üzenetére
funpkg -u
vagy elmented a settings.json-t plusz a .torrent fájlokat. Az új verzió telepítése után, de még az indítása előtt meg a helyükre pakolod őket. Ilyenkor csak egy check fut le.TM-log-ot néztél egyébként?
Melyikünk 2.90-es verzióját tetted fel (elméletileg mindkettő u.a)? transmission.sh-t ellenőrizted?
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz eastsider #15161 üzenetére
visszaraktam a 2.84-at, es ugyanolyan beallitasok mellett tokeletesen uzemel, barmennyi torrentet rakok be letoltesre stb... 2.9 1-tol meghal.
valakinek van valami tippje mi lehet a baj?mas: mi a legegyszerubb formaja a frissitesnek? hogy ne kelljen ujraellenorizni a torrenteket, beallitasok megmaradjanak
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
én is updateltem az uj transmissionre, de nagyon instabil. eddig szuper volt
nem lehet kitalálni miért?
berakok egy torrenentet, és kidob a remote. statusra írja a pidet, de remote nem érem el, és nem is pörgeti a cpu-ját a NAS-nakhmm nem tudom mi volt a gond, de most jónak tűnik
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
hdd-re telepítsd. Témaindító cikk 8. oldalával kezded, majd a harmadikon folytatod: SSH beállítása-tól. A többi oldal nem kell.
-
péjé
őstag
sziasztok,
teljesen új vagyok NAS pályán, épp ma jött meg az NSA310s. A gyári szoftverrel sikerült üzembe helyezni de szeretnék plex szervert használni és az csak FFP telepítés után lehetséges (ha jól tudom).Találtam FFP telepítési útmutatót USB Stickre és hdd-re is...kérdésem az h mindkettőre meg kell ezt csinálni?
Vagy jól gondolom ha hdd-re felmegy akkor nem kell az USB Stick? vagy jobban járok ha az usb-ről megy az FFP?
elnézést hogy fapados kérdéseim vannak, idővel javulni fog ez...:-)
előre is köszi -
Mr Dini
addikt
Elvileg akkor mindenképp kilövi a modult/modulokat, de gyakorlatilag ez nem így van, hála a hotplug systemnek és a csodás ramdisknek. Persze biztos van olyan modul, amit simán el lehet távolítani, de én még olyat nem találtam.
Csak egy pl:
root@NSA320S:~# rmmod uvcvideo -f
rmmod: ERROR: could not remove module uvcvideo: Device or resource busyTermészetesen nincs bedugva kamera, a motion sem megy és semmi sem használja.
Ui.: valóban! Tényleg van még a kmodban is force kapcsoló, csak rájöttem, h egy testing verzió volt fent, amibe nem volt belefordítva, csak az f kapcsoló...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #15153 üzenetére
"rmmod -f tun
De valószínűleg azt fogja dobni, h foglalt. "
A force pont az, hogy lesz@rja, hogy foglalt-e, kinyírja.
"Van benne rmmod, csak nem force, hanem simán -f kapcsoló:"
Idézet az rmmod helpjéből:
Options:
-f, --force forces a module unload and may crash your
machine. This requires Forced Module Removal
option in your kernel. DANGEROUSPetike168
itt megtalálod?: cat /ffp/lib/modules/2.6.31.8/modules.dep
és itt?
dmesg | grep tun
vagy itt?
/bin/dmesg | grep tun
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Hát igen, gyenge ez a proci...
Van benne rmmod, csak nem force, hanem simán -f kapcsoló:
rmmod -f tun
De valószínűleg azt fogja dobni, h foglalt. Van valami parancs, amivel rá lehet nézni, h mi használja éppen, csak most nem ugrik be...
@Petike168
Nem az openvpn bugos, hanem a csomagból hiányzik egy rendes modul. A zyxel_modules fent van? Módosítsd a start szkriptben a modul elérési útját a zyxel_modules félére. A gyári rossz...
Szerintem is van valami megoldás, a softethervpnre, csak a gyenge feltöltési sebességem miatt nem tudom kipróbálni...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Petike168 #15150 üzenetére
Akkor nézz szét a start-ban mi indíthatja el. /ffp/etc/profile.d/ -be nem tettél semmit?
Esetleg az ifconfig mond a tun eszközről valamit?
"softethervpn-el simán ment, csak ugye ott meg az volt a probléma, mint egy másik fórumtársnak, hogy a nas tartalma nem látszik"
Nem használom, de a le merem fogadni, hogy ez konfigurációs hiba (álá júzer error) lesz.
"openvpn-el ezt ki lehet játszani, csak ugye valamiért maga az openvpn eléggé bugos."
[ Szerkesztve ]
-
Petike168
aktív tag
Elvettem a futás jogot ezért nem is értem, hogy mi tölti be a tun modult, miután nas-t újraindítom. Ezt nem lehet valahogy megnézni? Egyébként meg szükségem lenne rá, csak majd kicsit később, és addigra azt szeretném ha minden simán menne, nem akkor szenvedni vele. softethervpn-el simán ment, csak ugye ott meg az volt a probléma, mint egy másik fórumtársnak, hogy a nas tartalma nem látszik. openvpn-el ezt ki lehet játszani, csak ugye valamiért maga az openvpn eléggé bugos.
szerk.
"rmmod tun --force" ezt próbáltam már, szimplán kifagyott Putty[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Petike168 #15144 üzenetére
Ha nincs szükséged az openvpn-re miért nem távolítod el? Vagy veszed el a futási jogot a /ffp/start/openvpn.sh elől? (vagy akármi is legyen a neve)
esetleg kikényszerítheted a modul kiírtását (már ha a kernel támogatja ezt): rmmod tun --force
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Eddig a gyári csomag ment, mondom felrakom a 2.9-es TM-et.
Feltelepítettem függőségeket is, átmásoltam a torrent fájlokat az FFP-s telepített helyre, de ugye újra akarja hashelni. Úgy emlékszem, hogy másnál ment simán hash nélkül.
A settings be lett állítva, mondjuk talán azt a hibát elkövettem, hogy a letöltési mappát a programon belül akartam beállítani, és ugye a TM azonnal rácuppant a torrentekre, így mindet úgy ismerte fel, mintha le kellene tölteni, azonnal leállítottam, és a setting.jsonban átírtam, de már késő, mert kézzel kell elindítani az ellenőrzést.Mit kellene vajon átmásolnom a régi TM-ből, hogy ugyanazokkal az adatokkal (akár a statisztikai és egyébh torrent hozzáadási adatokkal együtt) és hash nélkül menjen tovább...
Van ötletetek?
;) - The Power of the Light Side
-
Petike168
aktív tag
Kipróbáltam amit tanácsoltál, de sajnos nem működik (openvpn). Killall-al azt írja nem fut ilyen szolgáltatás (top-al ellenőrizve valóban nem), viszont mintha mégis,mert status visszajelzést kapok, illetve tun modul is bevan töltve, amit szintén nem tudok leállítani modprobe-al se.
szerk.
Azt hiszem valami más hiba is lesz, mert a tun modul automatikusan betöltődik, openvpn nélkül is ( ha jól sejtem, ezt pont hogy openvpn-nek kéne betölteni nem?)[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
@Tonyk
Ránéztem a driverre. Sajnos nem tudunk mit kezdeni, ez van. Illetve amivel nem fog rebootolni, az a régi csomag. (Valószínűleg)
@gduck
Vagy frissíted a wget-et a legfrissebbre.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Mayall #15128 üzenetére
Köszi a tippet! Kipróbáltam még a hétvégén pár palettát random módon, egyik sem hozott sikert. Most kipróbáltam a nullás palettát és láss csodát... 640x480!
Nem tudom volt 5db amit nem néztem meg... Persze, hogy közte volt a jó...!
Köszi a tippet még1x! Mr. Dini, neked is persze a segítséget!
-
Mr Dini
addikt
válasz Mayall #15128 üzenetére
Használd egészséggel!
Nem, sajnos Tonyk esetében a driverrel van a gond. Ez látszik is a v4l-utils kimenetéből is. És az a bosszantó, h semmi olyan nincs a driverben, ami megmagyarázná a felbontást...
Ui.: több kamerát sikerült egyszerre csatlakoztatni?
[ Szerkesztve ]
-
Mayall
tag
válasz Mr Dini #15114 üzenetére
Szia!
Le a kalappal!!! Tökéletes megoldás! Remekül működik!
Azt hittem, hogy valahol a conf-ban néztem el valamit, így elég sokat túrtam.
Viszont azt vettem észre (motion -n-et futtatva), hogy próbálja az alap 17-es palettát betölteni, de nem működik, ezért az általa megtalált használható palettát tölti be és ehhez igazítja a felbontást is.
Például a Genius-nál a JPEG palettát használja és megtartja a 640x480-at. Míg a Logitech-nél a GRBG-t (5-ös) tudja csak betölteni és ez kikényszeríti a 352x292-es felbontást, holott a kamera tudná a 640x480-at. Lehet, hogy ez a gond Tonyk kamerájával is.Nagyon köszönöm, hogy kikutattad a megoldást!
Üdv:
Mayall -
Tonyk
veterán
Nah, ha már lefordítottam, akkor felrakom én is a 2.90-es TM-et, inkább legyen több linkről elérhető, mint elérhetetlen:
Telepítése: funpkg -u transmission-2.90-arm-0.txz
[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Dini
addikt
Igen, a sajátomat már kigyomláltam, nekem az van fent. Kell? Bár meglepődtem, mert rengeteg újítás került a csomagba, így nem is nagyon volt szükség takarításra.
Ezt direkt újrafordítottam és csak egy prefix=/ffp, meg egy enable-lightweight van benne.
Nem tudom elképzelni, h miért csinálja ezt a kameráddal... Valami itt nagyon nem okés.
Tényleg! Hogy ez eddig nem jutott eszembe! Asszem a régi csomagban is van gspca_sonixb az egy stabilabb kiadás volt, ez a frissített csak egy összeforkolt valami. A régi csomaggal nem kéne resetelnie és talán a felbontás is megoldódik.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #15121 üzenetére
És ez az általad a saját formádra gyomlált verzió? Vagy full csomag? Namerhogy' aszontad, hogy Te kiszedsz belőle minden számodra felesleges funkciót!
Egyébként most hogy fordítottam a tm-et, lehúztam a kamerát. Megint dobott egy instant resetet a nas. Valami itt a kamera cuccok körül nem okés.
[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
Megjelent a 2.90-es Transmission. Valaki találkozott már befordított verzióval?
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #15116 üzenetére
Illetve még az a gond, h azóta sikerült 1xűbb megoldásokat találni a dolgokra, meg közben kész lett (ma) br2 kmodja, ami majd nagyon könnyűvé fogja tenni a kamera felismerését. Viszont nem merek beleszerkeszteni a cikkbe, mert akkor gondolom várhatok még 1000 évet...
Azt javaslom addig is itt a topikban bonyolítsuk le a dolgokat!
-
Mr Dini
addikt
válasz shteer #15115 üzenetére
Nemtudom. Már nagyon rég kész van, de azon kívül, h bekerült a korrektúra alatt álló cikkekbe, nem kaptam semmilyen visszajelzést...
Több címlapos szakmai cikket nem fogok írni, inkább megy blogbejegyzésbe, ha ez ilyen hosszú idő...
Ui.: elvileg már csak Kalandornak kell átnéznie...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Nem sikerült így távolról rájönni, hogy mi lehet a gond... Amit még talán kipróbálhatsz, az az, amit Mayall kollegának is javasolni fogok picit lentebb. (Csak a module_utils cseréje a kmodra vonatkozik Rád)
@Mayall
Sikerült rájönni, hogy mi okozza a driverbetöltési problémát. A régi modulkezelő. Mivel barmalej2, aki ezeket a csomagokat lefordítja egy NSA325-ön dolgozik kmoddal, így a régi cuccal nem működik, bár ebbe most nem mennék bele.
Tehát első lépés, h frissíted a v4l-dvb csomagot, majd nyomsz a nasnak egy rebootot! Ezután töröld le a module_utils-t:
slacker -r module_utils
És tedd fel a kmod-ot:
slacker -UaA br2:kmod
Ezután jöhet egy depmod -a és utána egy modprobe a gspca_zc3xx-re.
Ezután ha látod az lsmod kimenetében, akkor jól csináltál mindent. Dughatod is be a kamerát és add ki a /ffp/bin/MAKEDEV parancsot. Ezután jöhet a motion parancs és ha látod a kamera képét, akkor a start szkriptben cseréld le a "modprobe uvcvideo"-t "modprobe gspca_zc3xx"-re.
-
bse666
csendes tag
Sziasztok!
Egy furcsa jelenséggel szembesültem, aminek nem találtam meg a megoldását még a guugliban sem! Mostanában újra nekikezdtem a webprogramozás tanulásának (php, mysql), de eddig mindig asztali gépen műveltem ilyeneket nem pedig NAS-on. Addig el is jutottam, hogy telepítettem az admin felületből a php-mysql programcsomagot, nyilvánossá tettem a public mappát, így elérem az almappákból a feltöltött fájlokat és tudom is futtatni őket. A sima .html kiterjesztéssel nincs gond, azonban a .php fájlok egyszer lefutnak, akkor tökéletesen és utána bármilyen módosítást is írok bele nem változik meg, tehát az először feltöltött és lefuttatott fájl jelenik meg a böngészőben. Abban az esetben, ha átnevezem és úgy töltöm fel újra lefut hibátlanul, de ismét nem jelenik meg a módosítás. A magyar abc segítene a bajban lenne egy pár kombináció, de mint tudjuk index.php csak egy van. Először azt hittem, hogy a böngésző cache menti el, de annak kiürítése sem hozott változást, utána próbálkoztam a NAS újraindításával, de eredmény nélkül. Kérlek, ha van ötletetek osszátok meg velem.
Köszi,
bse666 -
Mr Dini
addikt
Resetelt? Az furcsa. Nekem full stabil. Bár lehet, h a rengeteg modul betöltése okozta...
Igen, itt a driverrel lesz hiba. Említetted, h egy linuxos gépen megy. Így esetleg azon kéne ránézni, hogy ő milyen drivert használ (dmesg megmondja) és ha nem udevvel csatol, akkor talán tudunk tenni valamit ezügyben.
-
-
Mr Dini
addikt
Ne haragudjatok a tripláért, ha probléma, nyugodtan fűzzétek össze!
Szia Tonyk!
Konzultáltam br2-vel, h mi az amit módosított a gspca-ban. Azt mondta, h sajnos a régi kernel miatt esélytelen újabb gspca sonixb-t fordítani a 2014-esnél... :/
Illetve nyilván driver hiba lesz, csak magában a kamera hiányában képtelenség kideríteni a probléma okát...
De volt/van még egy ötletem. Tedd fel a br2 féle v4l-utils csomagot, majd add ki ezt:
v4l2-ctl --all
Ha úgy Véled a kimenete érdekes lehet számunkra, kérlek másold be!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Mayall #15105 üzenetére
Szia!
Egy v4l frissítés és egy depmod -a utáni modprobe is ezt mondja?
Mert ha igen, akkor használd a régit.
Viszont ahogy látom ez nagyon jó output. A video0-át magától a gspca driver hozta létre, tehát csak simán bedugtad a kamerát, vagy a start szkriptre dobta ezt?
A cat /dev/video0 mit dob?
Mindjárt megnézem, hogy nálam engedi-e a gspca modul betöltését.
-
Mayall
tag
válasz Mr Dini #15104 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Az a baj, hogy szerintem eddig is így csináltam. A module_utils már fent volt. A modprobe gspca_zc3xx-ra unknown symbol in module, or unknown parameter-t dob, csak a gspca_main-t tölti be, hiába módosítom a konfigot. Ha visszateszem a v4l..git2011-et, akkor betölti, de nem látom a :8081 alatt. Utóbbinál a /bin/dmesg ez. A másik kamerával is analóg a helyzet, szóval tuti én nézek el valamit.
Üdv:
Mayall -
Mr Dini
addikt
válasz Mayall #15103 üzenetére
Szia!
Mindkettő kamera kompatibilis a csomagommal. Viszont miután feltetted a motion cosmagom nyomj egy slacker -Uu v4l -t, majd csillagozd meg. Ezután ok.
Ha felrakta, akkor módosítsd a /ffp/start/motion.sh-ban a "modprobe uvcvideo"-t "modprobe gspca_zc3xx" -re!
Érdemes lefuttatni a modprobe-t kézzel is, illetve ha nem menne, akkor egy modinfo gspca_zc3xx.ko sem árt!
A modulos parancsokhoz szükség van a module_utils csomagra, így ha az nincs fent, akkor tedd fel mindenekelőtt!
Ha ezek megvannak, dugd be a kamerát, módosítsd a motion konfigját a saját igényeid alapján, majd nyomj a nasnak egy rebootot. Ezután mennie kell. Ha nem, akkor kérlek dobj meg a /bin/dmesg kamerára vonatkozó kimenetével.
-
Mayall
tag
Sziasztok!
Erre a két kamerára van ötletetek?
Genius Videocam Look 316
Bus 001 Device 003: ID 0ac8:305b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0305 Webcam
gspca_zc3xxLogitech Quickcam Express - Dexxa WebCam USB
Bus 001 Device 004: ID 046d:0870 Logitech, Inc. QuickCam Express
gspca_stv06xxVégigzongoráztam a fórumot. Nem tudom, hogy Tonyk hogyan oldotta meg, de kiváncsi lennék a birkózás részleteire...
Üdv:
Mayall -
Mr Dini
addikt
Csak a biztonság kedvéért kérdeztem!
Esetleg fswembcammal lehetne lőni egy shotot a kamerával és megnézni, h megy-e neki a 640*480. De akkor itt valószínűleg a driver ennyit tud. Sajnos nagyon régi ez a 2.6.31.8-as kernel és egy csomó modul már nem is működik vele. Nem értem a zyxel-t, h miért nem tudták kiadni nsa3**-ra is a 3.x-es kernelt, amit most kiadtak az 540-re...
Ha (akár pmben) küldenél megint egy /bin/dmesg kimenetet (nem /ffp/bin/dmesg !!!), akkor talán megmondja mi a gondja. Aztán ha valami érdekeset adna vissza közvetlen kamera csatlakoztatás után, akkor felkerül br2 repójába a frissített verzió.
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #15099 üzenetére
én írtam át, csak lemaradt az "m" ... rohadt telefon...
"A /ffp/etc/motion/motion.conf-ban írtad át a felbontást, mikor le volt állítva a motion?"
Azért még remélem, hogy ennyit kinézel belőlem Öregszem már, hülyülök is, de itt még nem tartok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Óra topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500